Солодкість природи – агава – вегетаріанство


Сироп блакитної агави від Madhava

З приходом на айхерб я практично відмовилася від білого цукру – адже тут таке розмаїття підсолоджувачів. Щоразу відкриваю для себе нові продукти, на цей раз у мене закінчується сироп мексиканської блакитної агави, але вже летить кленовий сіроп.Агава – багаторічна рослина, далекий родич алое. Має короткий ствол і велику розетку м’ясистих і колючих листя.

У дикому вигляді росте в Мексиці і прилеглих до неї регіонах. Використовується при виробництві традиційних мексиканських алкогольних напоїв.

З блакитної агави роблять солодкий сироп, схожий на мед, які став в останні роки популярним у всьому світі подсластителем, перш за все, за те, що у нього низький глікемічний індекс, а процес виробництва простий і не вимагає застосування хімікатів. До того ж, сировину обробляють при низькій температурі.

Спочатку з розкрилися бутонів квітів агави вичавлюють сік.

Потім його фільтрують і нагрівають не вище 46 градусів, отримуючи в результаті густу в’язку рідину. Є технології виробництва сиропу і без нагрівання, коли згущення відбувається за рахунок додавання спеціальних ензимів. Сироп агави вважається сироедческім продуктом.

Підсолоджувачі з низьким ГІ повільно засвоюються організмом, виключають скачки цукру в крові. Для хворих на цукровий діабет 2 типу сироп блакитної агави буде менш шкідливим, ніж білий цукор. А що міститься в ньому інулін оказжет сприятливу дію на роботу органів шлунково-кишкового тракту, виконуючи роль пребіотика.

Madhava Natural Sweeteners, Органічний Золотий Світло-блакитної агави, 23.5 унцій (667 г)

Від виробника:
Підсолоджувач з низьким глікемічним індексом. Має природну солодкістю. Сертифіковане в рамках справедливої торгівлі. Без ГМО, без глютену.

Органічне походження підтверджено Міністерством сільського господарства США. В 1,4 рази солодше цукру. Кошерний продукт. Веганські продукт.

Заміна в рецепті: 2/3 склянки сиропу агави = 1 стакан цукру .

Нектар агави солодше цукру. Тому його потрібно менше, ніж цукру.
Це темний сироп, від світлого його відрізняє менша фільтрація, за рахунок чого зміст інуліну више.Бутиль пластмасова. Захищена від проливання мембраною під кришкою. У пробці є маленький отвір, щоб легше було дозувати продукт.

Цей отвір зручніше, ніж в кленовому сиропі від Now. Нектар має консистенцію сиропу або рідкого меду. Колір прозорий сонячний, смак карамельний насичений, в нерозбавленому вигляді – нудотно-солодкий.

Виробник вказує в описі кількість порцій – 33.

Насправді витрата невеликий – мені вистачає пляшечки на 2 місяці при вживанні 1-2 рази на день з кавою. Кілька крапель, доданих в тарілку з ранкової кашею здатні зробити її смачною і апетитною.

Хоча калорійність сиропу трохи нижче, ніж у цукру, захоплюватися підсолоджувачів не раджу: фруктоза у великій кількості може і нашкодити організму, а не тільки принести користь.

Спасибі всім, хто вводить мій код BDV197 при оформленні замовлення!

Ще більше моїх відгуків можна прочитати, якщо навести мишкою
на мій нік Belo_boka і вибрати “Показати записи автора в співтоваристві”

Вегетаріанські вкусняшки які вам сподобаються

Це нереально смачно, і до складу входить як ви вже здогадалися мигдаль і фініки. Батончики дуже солодкі і швидше за все ви не зможете з’їсти більше одного. Або можливо зможете. Хто знає)? Після того як я погуглити (спасибі, Вікіпедії), я дізналася з чого складається нуга сникерса, це карамель і шоколад.

ПФФ. Немає проблем.

Нуга буде з сироедческой борошна, мигдалю і підсолоджувача за вашим вибором. Потім я зробила найпростішу і найсмачнішу карамельну начинку змішавши фініки з водою, ваніллю, дрібкою солі і додала небагато какао-порошку. Я нетерпляча, тому я не став чекати поки вони затвердіють перебуваючи в холодильнику і умяла відразу).

шар нуги

  • 1/2 чашки сироедческой борошна (такий як овес, кокосова стружка, гречка, мигдаль та ін.)
  • 1/2 чашки меду / агави / кленового сиропу
  • 1 чашка рубаного мигдалю
  • 1/4 чашки кедрових горіхів (за бажанням)

карамельний шар

  • 1 стакан фініків
  • 1/2 чайної ложки солі (за бажанням)
  • 1/2 чайної ложки ванілі
  • 2 столові ложки розтопленого кокосового масла

Шоколадна глазур

  • 1/2 склянки кокосового нектару або фінікової пасти або родзинки
  • 3/4 склянки какао-порошку
  • 1/3 чашки кокосового масла або какао-масла, розтопленого

Готуємо нугу: борошно, кедрові горішки (якщо використовуєте) і сироп змішайте в блендері до отримання однорідної маси. Додасте мигдаль і перемішайте. Сформуйте невеликі батончики і приберіть в морозилку.

Готуємо карамель: змішайте всі інгредієнти в блендері до утворення кремовою і густої маси, додаючи якомога менше води. Повапните кожен наш батончик карамельної начинкою і приберіть в морозилку. Готуємо глазур: змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

Я настійно рекомендую урізноманітнити інгредієнти, спробувати додати ваніль або ще що-небудь!

Облийте батончики нашої шоколадною глазур’ю і дайте затвердіти в морозилці або холодильнику. Насолоджуйтесь!

Десерт з попкорну з арахісовим маслом

Ця незвичайна вегетаріанська смакота займе мінімум часу на приготування і нам не знадобитися духовка. Ви можете використовувати солодкий попкорн або злегка підсолений.

  • 1/2 чашки веганскої вершкового масла
  • 2/3 чашки натуральної арахісової пасти
  • 1/3 чашки ванільного соєвого молока
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чашка тростинного цукру
  • 2 склянки попкорну (простий або злегка підсоленого)
  • 3/4 чашки розтопленого шоколаду

За допомогою ручного міксера, змішати веганські масло, арахісову пасту, соєве молоко і ванільний екстракт. Додайте тростинного цукру і перемішайте. Викладіть отриману пасту в форму, зверху розподіліть попкорн і притисніть його, щоб попкорн занурився в пасту.

Облийте зверху розтопленим шоколадом. Охолодіть в холодильнику або морозилці, поки не затвердіє до бажаної консистенції. Використовуйте гострий ніж, щоб нарізати на шматочки.

Вишня в гіркому, темному шоколаді

Ах, вишня в гіркому шоколаді, це було одне з моїх улюблених ласощів в дитинстві. Правда в складі був цукор, штучні ароматизатори і консерванти, але про це я тоді не замислювалася.

Це не зовсім ті цукерки, але вони чертовски схожі. Тільки тепер вони з натуральних продуктів, які корисні для нашого організму. Я впевнена ви будете в захваті.

У цьому рецепті мінімум інгредієнтів. Я люблю шоколад, але на жаль важко знайти з низьким глікемічним індексом. Не кажучи вже про не високій ціні! Це, безумовно, простий рецепт темного шоколаду, який тане в роті (спасибі кокосовому маслу). Цей шоколад можна додати в каші, фруктові коктейлі, і багато чого ще.

Кешью найкраще замочити на 4-6 години, тим більше кремова буде начинка. Не кажучи вже про поживну цінність, що створює замочування.

Я зробив цукерки в одноразових чарках, але ви можете вибрати свій розмір для ваших цукерок.

шоколад

  • 1/4 склянки кокосового масла
  • 1/4 склянки несолодкого какао / какао-порошок / какао-боби
  • 2 ст. л. кленового сиропу або інший підсолоджувача на ваш вибір
  • 1 ч. Л. ванільного екстракту

Вишнева начинка

  • 1/2 чашки кешью
  • 1/2 чашки вишні
  • 2 ст. л. немолочного молока (я використовувала несолодке мигдальне)
  • 1 ст. л. кленового сиропу або інший підсолоджувач на ваш вибір
  • 1/4 чайна ложка мигдалевого екстракту

Помістіть всі інгредієнти для шоколаду в миску. Якщо кокосове масло все ще тверде, поставте миску в більшу миску з гарячою водою. Це розтопить кокосове масло без шкоди для поживних речовин, не так як мікрохвильова піч. Розмішайте.

Якщо ви не такий уже любитель темного, гіркого шоколаду як я, тоді додайте більше підсолоджувача. Налийте ложкою в кожен стаканчик тонкий шар шоколаду обмазуючи при цьому краю. Приберіть в холодильник, щоб затверділо. В цей час готуємо вишневу начинку.

Змішайте всі інгредієнти для начинки в блендері до отримання однорідної маси. Далі дістаємо наші стаканчики і в них викладаємо вишневу начинку, переконайтеся в тому, щоб ви не зачіпаєте країв стаканчиків. Далі товстий шар шоколаду поверх начинки.

МММ … Поставити в холодильник або морозильник якщо ви нетерплячі і хочете скоріше спробувати.

Я мушу зазначити, що аромати і смаки об’єднуються і поліпшуються після декількох годин або навіть днів в холодильнику!

У чому користь чи шкода сиропу агави як замінника цукру?

Привіт, дорогі читачі! Я думаю кожен задавався питанням: чим замінити цукор? Та так, щоб і солодко і без шкоди для здоров’я і фігури. Колись давно я дізналася про таку рослину як агава, а також спробувала продукт з нього – сироп агави.

Користь і шкода сиропу агави, його властивості та протипоказання – ось про що ми будемо говорити сьогодні. Сідайте зручніше, тому що мені є що вам розповісти.

Цікаве рослина агава

Агава – це рослина, яка росте в Мексиці. Вона цвіте всього лише один раз, чим приваблює погляди туристів. Але сама рослина є корисним не тільки в харчуванні, а й в промисловості.

Однак, нам все ж агава відома, як рослина, з якого виготовляють текілу. Але насправді роблять не тільки її … Як щодо солодкого сиропу з цієї рослини?

Сироп роблять з м’якої серцевини рослини, вік якого становить близько 7 років. З нього видавлюють сік в спеціальні ємності. Потім випарюють до тих пір, поки він загусне і перетворитися в тягучу рідину, що має солодкуватий смак.

Залежно від тривалості і температури (зазвичай це 55С), при якій відбувається обробка рідини, нектар має різну консистенцію і колір – від прозорого до коричневого. Тому в продажу є світлий і темний сироп агави.

Рецептура виготовлення цього «нектару» існує вже кілька десятків років, але до широкого застосування вона дійшла не так давно. І тепер сироп застосовують в якості підсолоджувача прихильники здорового харчування, будучи прихильниками цього смачного продукту.

Хімічний склад сиропу агави

Корисні речовини, які входять до складу нектару, дуже різноманітний включають в себе:

  • кальцій, залізо, магній, калій, фосфор;
  • десятки ефірних масел;
  • вітаміни Е, К, А, групи В і D.

Калорійність сиропу 320 ккал на 100 грам. Так, приблизно така ж, як і у цукру, але через вміст великої кількості фруктози, яка засвоюється повільніше сахарози, вживання солодкого зводиться до мінімуму.

Тобто, сироп добре насичує. Це робить вживання сиропу більш вигідним як для здоров’я організму, так і для фігури ласунів. Думаю, ви розумієте, що ми жінки всі такі і це нормально. Так навіщо собі відмовляти в корисних солодощах!

Корисні властивості сиропу агави

З огляду на все вище перераховані корисні речовини, які містяться в даному продукті, його користь полягає в наступному:

  • це натуральний замінник цукру, який можна використовувати при схудненні без шкоди для фігури;
  • має низький глікемічний індекс (15-17);
  • містить до 5% інуліну.

Завдяки інуліну, який є полисахаридом, в шлунково-кишковому тракті виробляються корисні бактерії і пробіотики, що сприяє правильній роботі перистальтики кишечника.

А правильна робота кишечника впливає на шкіру обличчя і тіла, роблячи нас ще більш здоровими і привабливими. Тому, дорогі мої, про це не слід забувати.

Шкода і протипоказання

1. Головний мінус даного продукту – це практично 100% вміст фруктози, яка у великих кількостях може спровокувати швидкий набір ваги.

Тому, необхідно використовувати в їжу не більше ложки-двох даного підсолоджувача. Не переживайте, цієї кількості достатньо для того, щоб зробити будь-який напій або десерт солодким без шкоди для організму. У всьому потрібна міра, друзі.

2. Сироп агави варто вживати в їжу з великою обережністю людям, які страждають на захворювання нирок і печінки, а також при циститі.

3. Не варто його вводити в харчування парам, які планують завести дітей найближчим часом. Рослина містить речовини, які пригнічують дітородні функції організму, за рахунок чого продукти, що містять агаву, є натуральним контрацептивних засобом.

4. Також існує думка, що фруктоза може викликати стійкість крові до інсуліну при її вживанні у великих кількостях. Тому варто з обережністю вживати цей замінник цукру людям, що страждають на діабет.

Як використовувати сироп агави?

Головним чином цей унікальний продукт застосовується в кулінарії. Особисто я так його і застосовувала.

  1. Нектар агави додають в усі види випічки (печиво, торти, булки, кекси, пряники та ін).
  2. Також сироп можливо використовувати і в готовому вигляді, поливаючи їм, наприклад, млинці, готову випічку, морозиво, надаючи їм карамельний смак.
  3. Не можна залишити без уваги чай – трав’яний, чорний, зелений і білий. У поєднанні з нектаром їх смак чудовий. Спробуйте самі!

При покупці даного продукту завжди звертайте увагу на те, щоб це був чистий сироп без сторонніх домішок і тим більше хімічних добавок, чим грішать багато виробників.

Добре, дорогі читачі. Ось ми і розібралися в чому користь і шкоду сиропу з агави, дізналися, що він є практично незамінним продуктом в раціоні людей, які стежать за своїм здоров’ям і фігурою, але страшно люблять солодке.

Сподіваюся, моя стаття була корисна і ви дізналися багато нового про чудесне продукті, який вже полонив серця багатьох.

Корисні властивості і протипоказання сиропу агави

Сироп агави дуже популярний в деяких країнах. Агава – це рослина, яка росте на південному заході Сполучених Штатів Америки, в середній і в жаркій частині Латинської Америки, а також на узбережжях Чорного моря в Криму. У Мексиці налічується близько 300 видів агави. Зовні вона асоціюється з алое, теж має великі потужні листя. У природі існує безліч видів агави.

Агава прославилася своїм нектаром, який ще називають сиропом агави. Насправді сироп агави має дуже мало спільного з нектаром, використовуваним в Мексиці вже як тисячу років. Виготовлення сиропу починається з того, що витягають сік агави. Цей сік містить велику кількість цукру і корисних речовин, які називаються фруктанов. Видобувається сік з ще не розкрилися бутонів квіток агави.

Розділяють світлий сироп агави і темний. Різниця полягає в тому, що темний менше піддають фільтрації і додатково збагачують фруктанов, зокрема інулін.

Вони сприятливо впливають на обмін речовин в організмі і посилюють імунну систему людини. Але при обробці сполуки фруктанов руйнуються.

Виробляється рідина нагадує кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози.

Фруктоза вважається більш цілющою, ніж сахароза, так як глікемічний індекс у неї нижче. Низький ГІ пояснюється тим, що майже весь цукор в сиропі агави є фруктозу.

Вона не надходить безпосередньо в кров, через що і не викликає особливого підняття рівня цукру та інсуліну в кровоносній системі. Саме тому товари, до складу яких входить висока концентрація фруктози, часто вважаються корисними. Однак глікемічний індекс не є єдиним плюсом. Сироп агави, користь і шкода якої розглянуті нижче, має більше позитивних властивостей.

зміст

  • 1 Корисні властивості агави
  • 2 Шкідливі властивості сиропу агави

Корисні властивості агави

  • Дуже часто рослина використовується в кулінарії. Квітки, наприклад, є їстівними і нерідко додаються у всякого роду салати. Листя, багаті соком, який володіє величезною кількістю цілющих якостей, вживаються в їжу. Сік застосовують для приготування меду, цукру і винних напоїв. Стебла агави смажать і приймають в їжу після піджарки. Корінь блакитної агави використовується для виготовлення текіли. Щоб приготувати літрову пляшку текіли, потрібно кілька кілограмів коренів агави.
  • Завдяки низькому ГІ часто використовується в якості підсолоджувачів і цукрозамінників. Сік агави солодший в порівнянні зі звичайним білим цукром і має менш помітний аромат, ніж більшість цукрозамінників, саме тому користується популярністю.
  • Зміст в рослині сапонінів дає протизапальний ефект і сприяє підвищенню тонусу імунної системи організму. Ще в давнину мексиканські індіанці використовували сироп агави для лікування ран через його антибактеріальної дії.
  • Речовини, що входять до складу фруктанов, сприятливо діють на людину і мають безліч приємних властивостей. Дослідження показують, що використання агави в якості замінника цукру може допомогти людям з проблемою зайвої ваги. Фруктани дарують відчуття ситості, що сприяє зниженню апетиту.
  • Деякі речовини, що входять до складу сиропу, знижують рівень холестерину в крові і навіть запобігають появі деяких форм раку.
  • Запобігання від незапланованої вагітності. Цьому сприяють анордріни і дінордріни. Сироп агави в протизаплідних цілях продається в пігулках і приймати його потрібно не частіше 2-3 разів на місяць.
  • Сироп агави дуже корисний для людей похилого віку. Він сприяє посиленню тканин кісток і збільшує кількість кальцію, одержуваного організмом. Це може надати реальну допомогу, так як з віком кістки стають менш міцними, а нектар агави допоможе зміцнити їх.
  • Сироп є абсолютно нешкідливим також і при цукровому діабеті. Крім того, хоч калорійність у нього майже як у звичайного цукру, вживання такого цукрозамінника є більш виграшним. Він не зашкодить фігурі, допоможе бажаючим схуднути і в деяких випадках нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.

Шкідливі властивості сиропу агави

Агава сироп у вигляді підсолоджувача або цукрозамінника може нашкодити лише в разі застосування надто великої дози, при алергії на агаву або її непереносимості.

У разі одиничної передозування може з’явитися діарея або просто дискомфорт в кишечнику. Якщо ж є багаторазове переїдання, то це може привести до набору ваги.

При алергічної реакції на сироп агави на тілі з’являються червоні висипання, плями, які тримаються близько 2-3 діб. При непереносимості краще відмовитися від сиропу.

Багато компаній порушують технології виробництва, що тягне за собою зниження якості виробленого товару. Це відноситься не тільки до сиропу, а й іншим продуктам, що містять фруктозу. Але є і компанії, які їх дотримуються і прагнуть до досконалості.

Такі компанії використовують досвід народів, які здавна застосовують агаву. Також вони не піддають сировину впливу високої температури, що сприяє збереженню корисних речовин. При створенні сиропу відсоток вмісту в ньому глюкози знижується до 50%.

Купити сироп можна в різних інтернет-магазинах або в магазинах здорового харчування, в великих супермаркетах, іноді він буває і в аптеках. Привертає невисокою ціною для продукту, який має так багато корисних властивостей.

Агава – унікальна рослина

Агава

Агава – це багаторічна бесстебельное рослина, яке відноситься до роду сукулентних, любить пустелю або напівпустелю. Зона природного поширення – Мексика, Центральна і Північна Америка, Середземномор’я. Існує близько 400 видів агави. За зовнішнім виглядом агава схожа на знайоме всім нам рослина алое.

Листя у агави щільні, м’ясисті, покриті восковим шаром з твердою оболонкою і колючим краєм, утворюють прикореневу розетку. Колір рослини варіюється від сіро-зелених відтінків до зелено-блакитних. Для промислового використання найкращої є блакитна агава.

З латині назву агава перекладається як «дивовижний». Заслужений подив рослина викликає в період цвітіння на п’ятнадцятому році життя. Квітка виноситься високо в небо, майже до 10 метрів і виглядає в формі волоті з жовтими воронковидними квітками. Цвітіння агави – явище унікальне, яке можна побачити швидше на рідкісних фото, ніж в житті, воно передує загибелі рослини.

Мексиканці вживають в їжу листя і стебла агави, з соку рослини виробляють цукор, патоку, алкогольні напої (текілу і ін.). А сироп, виготовлений з соку цієї рослини, чудово замінює цукор. Його аромат такий, як у меду, але ще і з карамелевими нотками.

Для того, щоб отримати з кожної рослини якомога більше соку, його листя підрізають спеціальним чином, щоб стимулювати зростання серцевини. Рослина дозріває лише через 8 років після посадки, але воно може досягати і 15-річного віку – вважається, що чим старше блакитна агава, тим краще буде її сік, і тим більше його вдасться отримати.

У процесі переробки агави від м’якої серцевини, формою схожою на бочонок, відсікаються колючі листя, довжина яких може досягати 3,5 метрів. Після цього серцевина проходить термічну обробку – випаровується в спеціальних печах протягом 2-3 діб.

Пройшла термічну обробку серцевина агави подрібнюється, і з неї віджимається сік. Іноді дроблять і пресують і не тільки серцевину, але і листя агави, а виділений сік фільтрують і нагрівають при температурі нижче 46 ° C, завдяки чому повністю зберігаються вітаміни, мінерали та ферменти.

Пізніше температура нагріву знижується до 40 ° C, і вся зайва вода з підготовлюваного сиропу агави поступово випаровується.

користь рослини

М’якоть агави, а також сироп, видобутий з листя, багаті різними цінними корисними речовинами, перш за все фруктозою та ін. Полісахариди, вітаміни, мінерали та ін. В агаві містяться вітаміни E, K, A, В, D і групи B, мінерали: залізо, магній, кальцій, калій, фосфор, натрій, цинк, мідь і селен. Також до складу рослини входять різні смоли і ефірні масла.

Сирий сироп агави містить до 80% фруктози, природному форми цукру, яка не викликає прискореного підвищення рівня цукру в крові. Найчастіше вона зустрічається в фруктах і при помірному вживанні благотворно впливає на стан нашого організму.

Сироп агави – відмінна заміна рафінованого цукру і штучної фруктози, з низьким глікемічним індексом (17). Це означає, що в кров він всмоктується повільніше, ніж інші цукру (особливо білий цукор), і не викликає різкого викиду інсуліну в кров і зносу підшлункової залози відповідно.

Саме тому сироп агави – безцінна знахідка для тих, хто любить не тільки солодке, але ще і корисне. Ідеальний для тих, хто стежить за фігурою і вагою.

Сироп агави ще корисний тим, що в його склад входить до 5% інуліну – пробіотики, стимулюючого кишкову флору, що поліпшує обмін речовин і засвоєння вітамінів і мінералів з інших продуктів. Тому ліки на основі агави підсилюють перистальтику товстого кишечника.

Рослина має також жарознижувальними, болезаспокійливими, антисептичними, протизапальними і відхаркувальні властивості, тому його активно застосовують при респіраторних хворобах.

Препарати з агави (настій з листя) використовують при диспепсії, яка часто супроводжується печією, відрижкою і здуттям живота.

Завдяки заспокійливим властивостям, агава відмінно підходить для лікування різних невралгій. Також вона покращує обмінні процеси в організмі, виводить зайву рідину, сприяє швидкій регенерації тканин і підсилює лактацію у годуючих матерів.

Є ще одна властивість у агави – протизаплідний – завдяки наявності речовин, що пригнічують активність яйцеклітин. Ці речовини виділяють для приготування натуральних контрацептивів, які досить приймати кілька разів на місяць.

Готують з агави і ліки для зовнішнього застосування. Вони допомагають при ішіасі (запаленні сідничного нерва), радикуліті, ревматизмі, фурункульозі, хворобах молочної залози, ударах і розтягненнях. Корінь агави використовують для лікування венеричних захворювань. Сік позбавляє від підліткових прищів, вугрового висипу, фурункулів.

Тим, хто бажає схуднути, варто звернути увагу на цю рослину. За рахунок того, що агава м’яко очищає організм, виводить зайву воду і нормалізує обмін речовин, вона є незамінним засобом в боротьбі із зайвими кілограмами.

нектар агави

Нектар і сироп агави- один і той же продукт, отриманий із соку серцевини і листя рослини. За своїм вуглеводного складу, а точніше, по співвідношенню фруктози і глюкози, нектар агави – унікальний продукт. Він приблизно в 1,5 рази солодше цукру.

На смак нектар агави дуже нагадує ніжний квітковий мед. Світлі сорти більш карамельні, темні – з приємним післясмаком патоки.

Добре поєднується з фруктовим і трав’яним чаєм. Може використовуватися в чистому вигляді – їм смачно поливати випічку, млинці та оладки. Також нектар агави має чудову властивість швидко і легко розчинятися в будь-яких рідинах, що робить його незамінним для приготування коктейлів, кондитерських виробів, киселів, морозива.

Сироп агави на 100% піддається дріжджового бродіння, що є перевагою для випічки.

У всьому світі нектар / сироп агави міцно зайняв своє місце як натуральний замінник цукру серед людей, що стежать за своєю вагою і ведуть здоровий спосіб життя.

Сироп агави на 100% піддається дріжджового бродіння, що є перевагою для випічки.

У всьому світі нектар / сироп агави міцно зайняв своє місце як натуральний замінник цукру серед людей, що стежать за своєю вагою і ведуть здоровий спосіб життя.

сироп агави

Сироп агави «АГАВА БЛАКИТНА. Живий продукт »

Сироп агави – це здоровий підсолоджувач, який виготовляють з незвичайної рослини: блакитної агави, що зовні нагадує алое.

З грецького «agauos» перекладається як «славна», «благородна», «чудова» і «гідна подиву». Дивує ця рослина один раз: в період цвітіння, прямо перед своєю загибеллю.

Єдиний квітка агави в формі волоті сягає 10-ти метрів у висоту. Це унікальне явище, яке рідко можна побачити.

Сироп блакитної агави ORGANICA FOR ALL виготовляють із соку агави Blue Agave Tequilana Weber, піддаючи його фільтрації, низькотемпературного гідролізу і концентрації (згущення).

В процесі фільтрації використовуються фільтри, на яких осідають зважені частинки. В результаті термічного гідролізу природним шляхом утворюється фруктоза, яка становить приблизно 70-77% від загального складу.

Крім фруктози, сироп містить 16-21% глюкози, максимум 3% сахарози і не менше 5% інуліну.

Всі стадії виробництва сиропу агави ORGANICA FOR ALL протікають при температурі нижче 46 ° C, завдяки чому в готовому продукті повністю зберігаються вітаміни, мінерали та інші корисні речовини. Сироп агави є нерафінованою, тобто живим.

Темно-бурштиновий колір сироп ORGANICA FOR ALL набуває завдяки менш тривалої фільтрації і більш тривалому гідролізу, на відміну від світлого аналога.

На смак сироп агави ORGANICA FOR ALL нагадує карамель з нотками патоки. Сироп характеризує нейтральний аромат і менш в’язка консистенція, ніж у меду.

На відміну від інших підсолоджувачів, сироп ORGANICA FOR ALL не змінює смак страв, а, навпаки, підсилює, надаючи глибину. Сироп на 25% солодше цукру. Він легко замінить цукор, мед та інші підсолоджувачі в кулінарних рецептах.

Сироп агави ORGANICA FOR ALL ідеально підходить для соусів, десертів, кондитерських виробів, каш і гарячих напоїв. Так як він швидко розчиняється в будь-яких рідинах, їм можна підсолодити, в тому числі, і холодні напої, наприклад, чай з льодом або смузі.

Сироп термостійкий і відмінно піддається бродінню, тому підходить для випічки.

При вживанні в розумних кількостях живий сироп агави ORGANICA FOR ALL відрізняється наступними властивостями:

  • містить вітаміни Е, К, А, В, D і групи В, залізо, магній, кальцій, калій, фосфор, натрій, цинк, мідь, селен, смоли, ефірні масла і інші корисні речовини;
  • має низький глікемічний індекс, а значить, не провокує різких стрибків рівня цукру в крові, засвоюється організмом поступово і не викликає бурхливого енергетичного сплеску і подальшої втоми;
  • завдяки вмісту в ньому інуліну, сприяє виробленню захисних прибутків в шлунково-кишковому тракті;
  • містить сапоніни – речовини, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові, пригнічують ріст ракових пухлин, дають протизапальний ефект і підвищують тонус імунної системи;
  • «Живий продукт», т. Е. Підданий щадить термічній обробці, зберігає фруктани – речовини, які лікують остеопороз, зміцнюють кістковий апарат, дарують відчуття ситості і знижують апетит;
  • покращує обмін речовин;
  • діє заспокійливо на нервову систему;
  • виводить з організму зайву рідину, тому незамінний в боротьбі із зайвою вагою.

Природний підсолоджувач ORGANICA FOR ALL – це 100% -ний органічний сироп блакитної агави, сертифікований німецькою організацією BCS Öko-Garantie GmbH (кодовий номер: MX-BIO-141).

Живий сироп агави ORGANICA FOR ALL не містить ніяких хімічних добавок, тому безпечний для дорослих, дітей, спортсменів і вагітних жінок. Сироп підходить для сироїдів, вегетаріанського і веганскої харчування.

Продукт не містить ГМО, глютену і алергенів.

Природний підсолоджувач ORGANICA FOR ALL виготовлений в Мексиці.

Органічний сироп блакитної агави ORGANICA FOR ALL – смачна і повністю натуральна альтернатива рафінованому цукру. Його неодмінно оцінить цікавий покупець, який не боїться вийти за горизонти звичних смаків.

Ще про сиропі агави читайте в статтях «Виробництво живого сиропу агави», «Здоровий підсолоджувач – живий сироп агави», «Порівняння підсолоджувачів» і «Що таке« живий продукт ».

Презентація про сиропі агави: ОФА агава

Кращі рецепти з сиропом агави тут.

Органічний сертифікат на сироп тут.

Купуйте сироп агави у наших партнерів!

Ставайте нашими партнерами!

Спільнота зелених чоловічків

Agave Агава. Багаторічна трав’яниста розеточное суккулентное рослина з коротким стеблом (або взагалі без нього) і утворюють прикореневу розетку, м’ясистим лінійними листям, по краях яких, як правило, розташовуються шипи. Характерною рисою агав є їхні величезні суцвіття. Однак цвітуть вони тільки 1 раз в житті, потім гинуть. 

Етимологія

Назва походить від agauos, що в перекладі з грецького означає «благородна», «чудова», «чудова» і отримало воно його в честь Агавою – дочки одного з древніх міфічних царів.

Види і сорти агави

Рід об’єднує близько 300 видів листових сукулентів, які ростуть від півдня США до тропічних районів Південної Америки. У культурі можуть використовуватися близько 50 видів.

Весь рід ділиться на 2 підроду:

Агава (Agava)  – рослини відрізняються величезними пірамідальними суцвіттями;

Літератур (Littaea)  – рослини з невеликими розетками листя, а суцвіття схожі на колоски.

Вважається, що агава зацвітає на свій 100 річний ювілей, проте це не так, цвітіння у агав настає у великих видів на 30-40 рік життя, у мініатюрних через пару років, після чого вони всі гинуть, залишаючи після себе численні кореневі нащадки. Однак, у деяких видів замість квіток на суцвітті з’являються молоді рослини з корінням, які здатні до власного укоріненню.

Родина – Мексика, однак рослина добре прижилася по всьому Середземномор’ю.

Велике багаторічне суккулентное рослина з потужними м’ясистими соковитими листям, зібраними в прикореневу розетку, діаметр якої у дорослих екземплярів може досягати 3 м.

Листя розпростерті, вигнуті, синьо-зелені, довжиною до 180 см, ланцетні, з розширеним підставою і верхівкою, яка закінчується товстим колючим вістрям. По краях листа прямі або трохи загнуті міцні бурі зубці. Верхня сторона листа плоска, нижня – опукла.

Суцвіття – велика верхівкова волоть, висота якої може досягати 10 і більше метрів, несуча 10 тисяч квіток. Квітки дзвонові жовтуваті, до 7 см в діаметрі. Оцвітина лійчастого. Після цвітіння і плодоношення стара розетка відмирає, а в підставі до цього часу утворюються столонообразние пагони, які мають на кінцях дочірні розетки.

Культурні форми агави американської:

‘Marginata’ (комерційна назва: агава смугаста) – селекційна форма, прикореневі листя товсті, м’ясисті зелені з яскраво-жовтими або білими краями, нецветущіе рослини висотою 60-100 см;

‘Mediopicta’ (комерційна назва: агава пестролистная) – селекційна форма, листя з поздовжньою широкою центральною світло-жовтою смугою, нецветущіе рослини висотою 60-100 см;

‘Mediopicta Alba’ – з центральною білою смугою.

Агава королеви Вікторії (Agave Victoriae-Reginae)

Вид має в порівнянні з попереднім видом більш дрібну розетку досить правильної кулястої форми. Листя дуже жорсткі, ланцетні або узкотреугольние, довжиною 10-12 см і шириною 3-6 см, цельнокрайниє з коротким буро-жовтим вістрям на верхівці по нижньому боці кілеватие, а в поперечному перерізі мягкотрехгранние. По краях листа і по верхній його стороні йдуть тонкі білі смуги.

Агава королеви Вікторії (Agave Victoriae-Reginae)

Агава короля Фердинанда (Agava ferdinandi-regis)

Вид, схожий на попередній, але відрізняється меншою кількістю листя в розетці і довшими термільнимі шипами.

Агава відтягнути, або агава аттенуата (Agave attenuata)

Багаторічна рослина зі стеблом довжиною до 1,5 м і розеткою тонких сукулентних листя до 70 см завдовжки, сірувато-зеленого кольору з сизуватим нальотом.

Відмінна риса – абсолютно гладкі краї листя, без шипів.

Агава нітеносная (Agave filifera)

Дуже ефектний і цікавий вид з нитками на листках – один з найпоширеніших в кімнатному квітникарстві. Має кулясту густу розетку листя, без вираженого стебла. Листя дліннозаостренние, зелені, спрямовані вгору. Дає безліч прикореневих нащадків, які легко відділяються, вже з корінням.

Агава нітеносная (Agave filifera)

Рідкісні в культурі види агав

Агава авелланіденс (Agava avellanidens)

Досить великий вид з розеткою світло-сизих листя з темними колючками. Квітконіс високий, квіти зібрані в пухнасті суцвіття світло-жовто-зеленого кольору, одночасно розпускається відразу кілька суцвіть.

Агава п’яниць, або агава потаторум (Agava potatorum)

Мініатюрний вид з лопатообразнимі, зубчастими по краях світло-зеленим листям з блакитним нерівномірним нальотом, а також з різнокольоровими шипами (часто червоного кольору). Зростає повільно, в культурі довго зберігає компактні розміри. 

Дуже декоративний вигляд.

Агава ютская (Agava utahensis)

Мініатюрний вид агави, розмір розетки не перевищує 40 см в діаметрі. Листя прямі, із зігнутими зубцями по краях прикрашені довгими термінальними шипами.

Різновиди агави ютской:

Невади (var. nevadensis) і слоновокостноколючковая (var. eborispina) – відрізняються меншими розмірами розетки і довгими хвилястими шипами.  

Агава туга, мініатюрна форма (Agava stricta ‘Nana)

Форма з вузькими прямими світлими жовтувато-зеленим листям.

Вид може бути розмножений прикореневими нащадками.

Мініатюрний, рідкісний в культурі вид, який зберігає ювенильную форму протягом 10 років і має розетку всього 5-8 см діаметром, що складається з 5-8 коротких широких товстих світло-зеленого листя з дрібними зубчиками по краях і частими тонкими смужками із зовнішнього боку аркуша .

Агава титанічна (Agava titanota, Agave sp. FO 0-76)

Мініатюрний вид з широкими темно-зеленим листям, прикрашеними тисненим малюнком і світлим ороговевшим кантом. Шипи по краях листя також досить декоративні: великі, світлі, зігнутої форми, термінальний шип темніший і довгий.

Може давати прикореневі нащадки.

Агава гуттата (Agava guttata)

Вид з незвичайним леопардовим малюнком на відносно вузьких листі. 

Агава бражника (Agava potatorum)

Велике рослина з досить широким листям, покритими сріблястим восковим нальотом.

Агава бражника (Agava potatorum)

Ще в культурі можна вирощувати агаву Шотта (Agava schottii), агаву латуковідную (Agava lechuguilla), або агаву Леопольда (Agava leopoldii), агаву древесноколючковую (Agava xylonacantha), агаву колючий (Agava horrida), величезну агаву Паррі (Agava panyi). 

Догляд за агавою

Добре росте як в домашніх умовах, так і в холодних оранжереях, де зимова температура вночі коливається від +8 до +6 ° C. Потребує хорошого освітлення і деякій кількості прямих сонячних променів протягом доби, вважає за краще південну сторону. Влітку добре виставляти на вулицю. Навесні і влітку рослини в притенении не потребують.

Поливають агави взимку помірно, влітку рясно, в перервах між поливами даючи грунтової суміші в контейнері просохнути. В обприскуванні не потребує. З весни до осені потрібно підживлення добривами для кактусів один раз в 2 тижні. Пересадку виробляють через 3-4 роки методом перевалки.

Агава невибаглива, але краще росте в просторих горщиках, великі екземпляри добре відчувають себе в дерев’яних діжках. Під час висадки необхідно стежити, щоб шийка рослини була трохи вище рівня грунту. Дренажним матеріалом заповнюється приблизно 1/4 висоти контейнера.

Використовується грунтова суміш: дернова земля, листова земля, пісок (1: 1: 1).

При роботі з агавами будьте гранично обережні, оскільки на кінцях їхніх листів, як правило, є дуже гострі шипи. Такі види, як агава смугаста і агава пряма взагалі не рекомендуються для вирощування в будинках, де є діти і домашні тварини.

Agava aff. parasana

Можливі проблеми виникають при вирощуванні агави:

– коричневі бляшки на поверхні листя і стебел агави – щитівки (ці шкідники висмоктують клітинний сік, листя втрачають забарвлення, сохнуть і обпадають). Для механічного очищення від шкідників листя протирають мильною губкою, потім рослину обприскують 0,15% -м розчином актеллика (1-2 мл на літр води);

– пожовтіння листя агави – недолік макроелементів, пересушування рослин (влітку), чи недолік світла, висока температура повітря, особливо в нічний час (восени і взимку);

– пожовтіння решт листя у агави – надлишок кальцію в грунті, сухість земляної грудки;

– поява павутини на рослині павутинний кліщ, який з’являється при дуже сухому повітрі – в междоузлиях на стеблах з’являється павутина, листя стає млявим і обпадають. Рослина протирають мильною губкою і обмивають під теплим душем, регулярно обприскують;

– втрата тургору, повісаніе листя, опадання зеленого листя – недостатній полив, невідповідність температурних умов утримання, особливо взимку;

– поява зморшок на листках агави – раптова дія холоду, або, у старого листя, недолік магнію, калію, фосфору;

– пожовтіння всієї рослини агави – сильна пересушування або надмірне зволоження ґрунту, сухість повітря, занадто важка земля або щільність земляного кома, його воздухонепроницаемость, можливо, підготовка рослини до спокою.

розмноження агави

У домашніх умовах розмножувати агаву можна кількома способами: нащадками, живцями кореневищ, насінням. При відділенні нащадків, що утворюються при основі стовбура, зріз обов’язково подвяливают.

Пересаджують в окремі горщики, в злегка зволожену грунтову суміш, до поливу приступають через 2-3 дня. До повного вкорінення поливають обережно, тонкою цівкою, щоб не розмити грунт навколо рослини.

Живці кореневищ відрізують з таким розрахунком, щоб на кожному була хоча б одна нирка, обов’язково залишають для подвяливания на 2-3 години, присипають товченим деревним вугіллям, потім висаджують в горщик з піском для вкорінення і поливають водою кімнатної температури.

У перший рік вегетації молоді агави утворюють по 4-6 листків, на другий – 7-9, на третій – по 10-12. Розмноження насінням вимагає тривалого часу.

Agava parviflora

Порада від фитодизайнера

У нас агава використовується як листяно-декоративна рослина при квітковому оформленні садів і парків, клумб, для озеленення великих приміщень, зимових садів; рідше зустрічається в кімнатній культурі.

Великі екземпляри агави ефектно виглядають в квітниках відкритого грунту в поєднанні з яскравими літниками. Як горшкові рослини можна застосовувати види, що відрізняються невеликими розмірами і повільним зростанням.

Агава невибаглива, може рости як на підвіконні, так і в інших досить освітлених місця.

У Мексиці агава настільки поширена, що свою назву країна отримала в її честь – «місце агави».

У кімнатах агава не цвіте, тому її часто називають столітник, помилково вважаючи, що вона зацвітає через 100 років. Насправді у себе на батьківщині в відкритому грунті Агава американська цвіте на 10-15-му році життя, в оранжереях – через 20-30 років. Але є і такі види, які дійсно цвітуть через 100 років.

Цвітіння Агавою американської надзвичайно велично: у неї виростає довгий міцний цветонос висотою до 10 м, що несе на верхівці величезна суцвіття у формі канделябра, що налічує кілька тисяч жовтувато-білих квіток. Після цвітіння і дозрівання насіння в цьому суцвітті з’являються цибулинки, які з часом розвиваються в крихітні агави з листям і корінцями.

Ці малятка падають на землю, де вкорінюються і незабаром перетворюються в дорослі агави.

З листя багатьох видів агави виготовляють канати, мотузки, килимки, пакувальні та інші грубі тканини; з відходів виробляють папір. Волокно агави нітеносная індіанці використовували в якості ниток для шиття, причому з готовою голкою на кінці – її роль грала вінчає лист агави гостра колючка.

Agava ‘Kissho Kan’

З соку, що містить у величезній стеблі агави роблять відоме пиво ” Pulgue “.

Ацтеки виготовляли з агави продукт, що принесла в свій час агаві особливу популярність, – її солодкий сік. Отримують його в той момент, коли рослина збирається цвісти.

Нирку, з якої повинна була розвинутися квіткова стрілка, вирізають, залишаючи на її місці ямку, в якій і накопичується сік, що містить близько 10% цукру. За день з кожної рослини можна зібрати до 5-7 л, при тому, що період соковиделенія становить близько трьох місяців.

Ацтеки здобували з агавових соку цукор, варили патоку, але головним чином зброжує, отримуючи напій, що містить 4-8% спирту, – кульці. Пізніше любов до кульці розділили прибулі в Мексику іспанці, так що збір агавових соку не припинився разом зі зникненням ацтекської цивілізації.

Іспанці ж внесли в процес використання кульці удосконалення – перегонку. Новий, куди більш міцний, агавових напій отримав назву «текіла» – зараз його можна придбати і в наших магазинах.

Екологія житла

Летючі виділення рослин (фітонциди) мають знезаражувальним і підвищує захисні сили організму людини дією, скорочують кількість шкідливої ​​мікрофлори в закритих приміщеннях, збагачують середу органічними і мінеральними речовинами, підвищують кількість негативних іонів повітря, що сприяє його очищенню. Склад повітря під впливом летких виділень агави наближається до лісового, крім того, в приміщенні, де знаходиться агава, різко скорочується кількість шкідливих комах.

Енергетика агави

Агава володіє дуже потужною енергетикою. На думку деяких фахівців, ця рослина взагалі не можна тримати в будинку, так як люди неминуче потрапляють під його вплив. Однак у багатьох культурах агава вважається запорукою сімейного щастя і спокою в будинку.

Вона благотворно впливає на взаємини домочадців, запобігаючи сварки і конфлікти. У будь-якому випадку ця рослина не слід розміщувати в спальні або в дитячій. Ідеальне місце розташування – зимовий сад або оранжерея, але багато хто знаходить місце агаві в вітальні.

Лікувальні властивості агави

Хімічний склад агави мало вивчений, але в народній медицині її листя використовують як знезаражуючий, болезаспокійливу, протизапальну, жарознижувальну і відхаркувальний засіб. Для лікувальних цілей слід вживати листя рослин, яким не менше трьох років.

Найбільш поширене застосування листя Агавою американської при лікуванні радикуліту, ішіасу. Лікування проводиться шляхом втирання на ніч мезги з натертого на частою тертці листа.

Слід пам’ятати, що приймати агаву всередину слід в розведеному стані, маленькими дозами або у вареному вигляді, щоб не отримати важких опіків слизової оболонки шлунково-кишкового тракту.

Найбільш відомі і застосовуються в медицині два види агави – агава американська і агава сісальская (Agave sisalana). У листі обох видів містяться стероїдні сапоніни, які використовуються для синтезу стероїдних гормональних препаратів. У Китаї з обох видів агави отримані речовини, що становлять нову групу контрацептивних засобів.

Агава: користь і шкода

Рослина агава росте в південній і західній частині Сполучених Штатів, в Центральній і тропічної Південній Америці, на Чорноморському узбережжі Криму. За зовнішнім виглядом агава нагадує велику розетку, яку утворюють великі м’ясисті листя. Види агави дуже різноманітні (сизалевая, мексиканська, американська, агава королеви Вікторії і т.д.).

Агава вирощувалася на протязі століть, спочатку індіанським населенням, а потім європейцями. В Європу вона була завезена іспанцями і португальцями в 17 столітті. Американська агава, агава відтягнути і багато інших різновидів в даний час розводяться як оранжерейні рослини.

Кожна розетка агави зростає повільно і цвіте тільки один раз. Коли повинні з’явитися квіти агава викидає високе стебло (цветонос), що росте з центру розетки. На ньому з’являється велика кількість коротких лійчастого квіток жовтувато-зеленого відтінку.

Після розвитку суцвіття, оригінальна рослина вмирає, але з нижньої частини стовбура зазвичай з’являються пагони.

Домашня агава зустрічається нечасто, так як дуже рідко цвіте в кімнатних умовах, а також відрізняється величезними розмірами і колючестью. Якщо ж ви все-таки бажаєте вирощувати агаву будинку, купіть насіння американського сорту агави.

Ця рослина любить сонце, з гарним дренажем грунт і температуру від 10 до 20 градусів Цельсія. Чи не потребує частого поливу (особливо взимку і восени). У ці періоди агаву краще переставляти в прохолодне і сухе приміщення будинку, де підтримується температура від 6 до 8 градусів.

Користь агави і її потенційні ризики

Чотири основні частини рослини агава використовуються в кулінарії.

  • Квітки їстівні і можуть бути додані в різні салати.
  • Листя багате соком, що володіє корисними для здоров’я властивостями, і їх можна вживати в їжу.
  • Стебла рослини їдять в смаженому вигляді.
  • Блакитна агава використовується для приготування алкоголю (текіли). Причому для виробництва алкоголю використовується не вся рослина, а лише корінь, за формою нагадує соснову шишку. На те, щоб створити літр текіли, йде 7 кілограм кореня.

Сік агави теж не пропадає марно і використовується для виготовлення цукру, меду і вина.

Сироп агави як підсолоджувач характеризується низьким глікемічним індексом. Це означає, що при вживанні він не викличе різкого зростання або падіння рівня цукру в крові.

Ось список підсолоджувачів і їх глікемічних значень. Чим вище значення, тим більше вплив підсолоджувача на рівень цукру в крові.

  Органічний сироп агави – 27.
  Фруктоза (фруктовий цукор) – 32.
  Лактоза (молочний цукор) – 65.
  Мед – 83.
  Кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози – 89.
  Сахароза (цукор) – 92.
  Глюкоза – 137.
  Таблетки глюкози – 146 .
  Мальтодекстрин – 150.
  Мальтоза – 150.

Сироп агави може містити до 90% фруктози. Для довідки: в кукурудзяному сиропі вміст фруктози становить 55%. Деякі дослідники вважають, що часте споживання фруктози не принесе користі для здоров’я. І може навіть сприяти розвитку захворювань печінки і нирок, високого кров’яного тиску, і появі ознак передчасного старіння.

В 100г агави міститься

калорії69 ккал
білки0,5 г
жири0,2 г
білки0,5 г

Однак є вчені, такі як Лиса Коен, співробітник Мерілендського університету в США, які впевнені, що фруктоза ніяк не впливає на артеріальний тиск. Коен, зокрема, звертає увагу на те, що якби фруктоза дійсно несла небезпеку для здоров’я, то вживання великої кількості яблук призвело б до «стрибка» тиску.

Фруктоза може становити небезпеку лише за умови вживання більше 25 г в день. Це відноситься не тільки до агаві, а й до будь-яких продуктів, що містять фруктозу.

Що стосується калорійності сиропу агави, то вона безпосередньо пов’язана з концентрацією фруктози. В середньому, вона становить від 307 до 399 ккал на 100 г.

Завдяки низьким глікемічним властивостями агави її (в невеликих кількостях) корисно використовувати в якості заміни цукру при приготуванні тих чи інших страв. Як і багато натуральні підсолоджувачі, агава може замінити цукор в більшості рецептів.

  • Використовуйте 1/3 чашки сиропу агави замість кожного склянки цукру, передбаченого в рецептах.
  • Зменшіть рідкі інгредієнти в рецептах на одну третину, так як сироп агави є рідиною.
  • Зменшіть температуру духовки на 25 градусів.

Сік агави трохи солодше цукру білого, тому потрібна менша його кількість, щоб досягти потрібного рівня солодощі страви. І в порівнянні з медом і кленовим сиропом, агава має більш тонкий аромат, що робить її популярним замінником цукру в рецептах, де інші варіанти можуть змінити загальний смак.

На відміну від меду, агава також підходить для веганів.

Лікувальні властивості агави

Рослина агава містить сапоніни і продукти фруктозілірованія сахарози (фруктани). Сапоніни, які містяться в коренях багатьох рослин (в тому числі женьшеню), володіють протизапальними властивостями і тонізують імунну систему, завдяки чому мають антимікробну дію на організм.

Ще ацтеки використовували настоянку агави для лікування ран саме через її корисних антибактеріальних властивостей.

Речовина інулін, що є одним з видів фруктан, має багато переваг для здоров’я.

Дослідження показують, що інулін може принести користь людям з надмірною вагою, завдяки його низькому впливу на рівень цукру в крові і здатності підсилювати відчуття ситості, тим самим зменшуючи апетит.

Інулін також пов’язаний зі зниженням холестерину в організмі, знижує ризик деяких видів раку, а також збільшує поглинання поживних речовин, таких як ізофлавони, кальцій і магній.

Корисні властивості агави дозволяють використовувати цю рослину в такій делікатній області як запобігання небажаної вагітності. У Китаї з американської агави виділяють речовини анордрін і дінордрін. Вони складають групу контрацептивних засобів, які досить приймати не частіше 1-2 рази на місяць, на відміну від інших протизаплідних пігулок.

Дослідження показали, що інулін покращує всмоктування кальцію на 20% і збільшує щільність кісткової тканини на 15%. Це особливо важливо для людей похилого віку, кістки яких стають крихкими. Їм агава може принести реальну користь, так як вона дозволяє збільшити щільність кісткової тканини.

Корисні властивості стероїдних сапонінів, що містяться в агаві, дозволяють використовувати її як противоревматическое засіб в народній медицині

Лікування агавою можна проводити вдома. Якщо ви страждаєте від ревматизму або невриту, покладіть розрізаний лист агави на хворе місце і зафіксуйте бинтом. Потримайте 1-2 години. Може виникнути сильне печіння, в цьому випадку використовуйте сік агави, розведений водою в пропорції 1: 1.

Previous Слова про доброту до тварин - вегетаріанство
Next Сім головних чакр тонкого тіла - вегетаріанство

No Comment

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *