Схуднення за 90 днів, меню роздільної дієти, для збалансованого харчування


90 днів роздільного харчування

Схуднення за 90 днів, меню роздільної дієти, для збалансованого харчуванняДіетиАвтор: Анна Станьте У рубриці Дієти 5680 переглядів

Більшість бажаючих схуднути не хочуть при цьому відмовлятися від улюблених продуктів. Таке бажання задовольнить дієта, заснована на поділі продуктів харчування на сумісність. Даний метод дозволяє вживати великий асортимент продуктів і одночасно позбавлятися від зайвих кілограмів.

суть дієти

Дієта має назву – 90 днів роздільного харчування . Суть методу полягає в пріоритеті одного продукту в певний період і систематичної зміні пріоритетних компонентів.

Ідея полягає в сортуванні продуктів харчування по їх сполучуваності: роздільне харчування чергує прийом вуглеводних, білкових, крохмальних і вітамінних продуктів по чітко складеним планом, включаючи розвантажувальні дні.

Таке харчування дозволяє травній системі витрачати на засвоєння і переварювання їжі менше часу, повністю виводити продукт переробки і не відкладати неперетравлені залишки у вигляді жирів про запас.

Як правильно харчуватися?

Б. Хробат і М. Поляншек, засновниці 90-денний системи, розробили наступну схему, повторювану по днях і циклам:

  1. Білкові дні;
  2. Крохмалисті дні;
  3. Вуглеводні дні;
  4. Вітамінні дні (зелень, овочі, фрукти);

Після закінчення чотириденного періоду цикл починається знову з білкової фази. Через кожні сім повних циклів з чотирьох днів проводиться розвантажувальний день, в який можна лише пити воду.

Якщо фігура потребує не просто в корекції, а в кардинальній зміні, то від хліба і смаженої їжі слід відмовитися взагалі, фрукти вживати мінімально, використовувати лише рослинне масло, а не жир.

Для невеликої корекції смажені страви – не перешкода, хліб можна, але бажано з висівок або борошна грубого помелу.

Основні правила дієти :

  • Сніданок – фрукти або ягоди (в будь-який день), обід – о 12:00, не раніше.
  • Можливий перекус за 30 хвилин до прийому їжі, якийсь фрукт.
  • Між обідом і вечерею – 3 години перерви, а в білкові дні – 4 години, у фруктові дні – 2-3 години.
  • Після 20:00 їсти заборонено!
  • Для приготування їжі і заправки салатів потрібно використовувати рослинне масло.
  • Продукти не повинні містити добавок.
  • Готувати краще в пароварці, запікати або тушкувати; смажене дозволяється, але рідко.
  • Сіль зменшити до мінімуму, як приправа використовуйте свіжою зеленню.
  • Фруктові та овочеві соки – окрему страву, не рідина!
  • У вуглеводні дні вважайте калорії, не потрібно споживати дуже багато.
  • Бажано поєднувати дієту з фізичним навантаженням.

Продукти для дієти

Роздільне харчування дозволяє майже всі продукти, за що його люблять багато охочих схуднути, головне – грамотно їх поєднувати.

Існує ще один метод роздільного харчування, заснований на поділі продуктів на сумісні і несумісні з кров’ю певної групи. Цей симбіоз двох дієт розробив американський лікар Пітер Адамо.

Роздільне харчування для схуднення за 90 днів допускає в меню наступні продукти:

Для білкових днів :

  • будь-яке м’ясо;
  • Риба та морепродукти;
  • яйця;
  • твердий сир;
  • молочні продукти (без підсолоджувачів, ароматизаторів);
  • м’ясний бульон;
  • всі овочі, крім містять крохмаль;
  • скибочку висівкового хліба і тільки на обід

Крохмальний день :

  • бобові – квасоля, сочевиця, нут, горох;
  • злаки;
  • овочі, в тому числі крохмалисті;
  • шматочок хліба і кухоль овочевого бульйону.

Вуглеводний день :

  • паста;
  • крупи – гречана, пшоняна, рис;
  • овочі;
  • випічка без яєць і без дріжджів;
  • на вечерю: шоколад чорний (20 г), 1 тістечко, 100 морозива або 3 печенюшки.

Вітамінний день :

  • фрукти;
  • овочі;
  • сухофрукти;
  • соки фруктові та овочеві;
  • насіння або горіхи.

Строго заборонені, мабуть, лише газовані напої, а в іншому потрібно просто знати кілька правил поєднання продуктів. В один прийом їжі не поєднують:

  • М’ясо і рибу з маслом, сметаною, яйцями, твердим сиром.
  • Овочі не поєднують з цукром і молоком.
  • Молоко п’ють окремо, в поєднанні з іншими продуктами воно викликає бродіння.

Як скласти меню

Скласти меню на кожен день нескладно, врахуйте пару правил і використовуйте в якості шпаргалки:

  • Вранці до їжі випивати склянку теплої води з медом, потім можна приступати до сніданку.
  • Води випивати не менше 2-х літрів щодня.
  • Кава або чай без цукру пити можна, вершки додавати лише в білковий день.
  • Соки-фреш, смузі з овочів, ягід і фруктів вживаються як окрему страву.

Алкоголь під час схуднення потрібно виключити.

90-денна дієта роздільного харчування пропонує наступне меню на кожен день:

Меню дієти на 3-4 дні
День тижняПриймання їжіСтрави і продукти
білковий деньсніданокСтакан свіжих ягід або 1-2 фрукта.
обідКуряча грудка отворная або запечена в духовці, 100 г салату з руколою і томатами
ПолуденокХлібець з шматочком курка і огірком
вечеряСтакан кефіру або нежирного йогурту
крохмальний деньсніданокСтакан свіжих ягід або 1-2 фрукта.
обідКвасолевий суп без м’яса – 200 г, цільнозерновий хлібець
ПолуденокОвочеве рагу з улюблених овочів
вечеряЖменя улюблених сухофруктів
вуглеводний деньсніданокСтакан свіжих ягід або 1-2 фрукта.
обідГречана каша – 150 г
ПолуденокОладки з кольорової капусти або кабачків
вечеряЧай і кілька часточок гіркого шоколаду
вітамінний деньсніданокСтакан свіжих ягід або 1-2 фрукта.
обідФруктовий салат з яблука, персика і винограду
ПолуденокСмузі з улюблених фруктів
вечеряСік або будь-який фрукт на вибір

Рецепти для роздільного харчування

Спагеті з соусом з помідорів

Інгредієнти:

  • 120 г спагетті з твердих сортів пшениці;
  • 1 цибулина;
  • 2 томата;
  • щіпка паприки;
  • 1 ч. Л. оливкового масла;
  • спеції.

На маслі соняшнику обсмажте дрібно нашатковану цибулю, коли стане прозорим, додайте порізані помідори. Щоб шкірка томатів не заважала, її потрібно зняти, обшпаривши помідор крутим окропом. Протушкувати цибулю з томатами на повільному вогні, можна додати сухі трави (базилік, орегано) і паприку, посоліть і поперчіть за смаком. Готовий соус розподіліть по звареним спагетті.

Гарбуз, фарширована індичкою (білкове меню)

Інгредієнти:

  • гарбуз в окружності 20-ти см;
  • 400 г філе індички;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • сіль, перець, коріандр, свіжа зелень петрушки.

Філе індички порізати соломкою, посолити, поперчити, натерти коріандром і залишити. Овочі покришити кубиками, обсмажити на сковороді в маслі соняшнику, додати філе і обсмажити все разом.

Гарбуз вимити, верхівку з хвостиком зрізати, вичистити насіння і м’якоть і начинити м’ясом з овочами. У форму з високими бортами застелити фольгу, залишаючи краю.

Помістити гарбуз, накрити фольгою і запікати півтори години при 180 °.

Вихід з дієти

Виходячи з дієти, дотримуйтеся харчування з низьким вмістом калорій, так вам буде простіше повернутися до звичного раціону. Засновниці методики радять і далі пити вранці теплу медову воду і снідати фруктами.

Щоб залишатися у формі, дами рекомендують як і раніше не змішувати білкову та вуглеводну їжу і не порушувати графік харчування. Порції можна збільшити, а воду продовжуйте пити в тих же кількостях. Можна додати в раціон смажену їжу, але в невеликих кількостях.

Ті, хто спробував цей метод, стверджують, що організм звикає до такого харчування, а апетит значно зменшується.

Повторити строгий 90-денний режим можна через 3 місяці, а раз на рік можна для очищення організму і підтримки в тонусі застосовувати 15 днів поділу несумісних продуктів.

Переваги і недоліки

Основна перевага дієти полягає в тому, що втрачені кілограми не повертаються, оскільки організм перебудовується і звикає до нових обмінним процесам.

Мінуси роздільного харчування в тому, що спочатку наш організм не звик до такого поділу, він звик переробляти змішану їжу. Цей момент може викликати почуття голоду в перші дні, дискомфорт від незвички. Доведеться завчити для себе білкові і вуглеводні продукти, не всім легко їх розділяти.

Протипоказання

Не бажано застосовувати даний метод для схуднення людям, які мають серйозні захворювання шлунка і кишечника, жінкам в положенні і годуючим матерям.

При сильному ожирінні контролювати перебіг такої дієти повинен лікар-дієтолог.

Відгуки та результати про роздільне харчування на 90 днів

Відгуки про дієту в більшості своїй позитивні: люди відзначають звикання організму до такого типу харчування, почуття голоду проходить з перших днів, вистачає і зменшених порцій для насичення. Люди відгукуються про поліпшення загального стану, бадьорості і енергії на цілий день. Відзначають також стабільність ваги, він не повертається.

Негативні коментарі в основному пов’язані з малою втратою ваги за місяць і тривалим очікуванням бажаного результату.

Результати дієти не для всіх однакові : люди огрядні з дуже великою вагою втрачають більше: в місяць від 18 кг до 25 кг; більш стрункі – від 1 кг до 3 кг.

На закінчення порада: у багатьох публікаціях є рекомендація пити натщесерце не просто воду з медом, а й додавати оцет, гастроентерологи робити це вкрай не рекомендують, тому що оцтова кислота буде роз’їдати стінки шлунка. Худніть з розумом.

90 днів роздільного харчування: суть дієти + меню

Дієта 90 днів була розроблена словенськими вченими і отримала безліч позитивних відгуків. Адже основу такого харчування склало роздільне харчування, яке допомагає людині не тільки скинути непотрібні кілограми, але і нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, а також поліпшити обмінні процеси всього організму.

Особливість дієти полягає в тому, що протягом трьох місяців можна їсти всілякі солодощі і борошняні вироби. А страви рекомендується вживати, як в звареному, тушкованому, так і смаженому вигляді. Дозволені різні спеції і добавки, що дозволяє насолодитися смаком їжі.

Схуднути на такій дієті можна вже в перший місяць. За весь період дієтичного харчування людина втрачає від 3 до 25 кг ваги. Все залежить від особливостей організму і того, скільки кілограмів треба скинути.

Принцип роздільного харчування на 90 днів

Суть дієти в тому, що 3 місяці худне людина дотримується конкретну схему харчування, що складається з повторюваних циклів:

  • перший – це білковий;
  • другий – крохмальний;
  • третій – вуглеводний;
  • четвертий – вітамінний.

По завершенню першого чотириденного циклу починається новий по тій же схемі: білковий, крохмальний, а також вуглеводний, вітамінний день.

Важливо! Не намагайтеся встановлену послідовність кожного циклу. При цьому обов’язковими є розвантажувальні дні через кожні 29 днів. Їх буде два рази протягом всієї дієти.

Треба пам’ятати, що розвантажувальний день починається безпосередньо після вітамінного. При цьому не вживають ніякої їжі, крім звичайної води.

Якщо станеться порушення в дієті, то слід почати з пропущеного дня.

Рекомендовані продукти і напої

Особливість дієтичного харчування полягає не тільки в тому, що рекомендується вживати всілякі страви, а й замінювати натуральні бульйони на розчини з концентрату. Вітаються будь-які овочі, фрукти, сухофрукти, молочні продукти, а також м’ясо, риба, яйця, спеції, соуси.

Щоранку треба починати з кружки мінеральної води в теплому вигляді з додаванням оцту і меду (по одній чайній ложці). Тільки після цього можна з’їсти пару бажаних фруктів, ягід.

З напоїв варто вибирати негазовані і безалкогольні. Приймаються свіжовичавлені соки, компоти. У день слід випивати 2 і більше літра звичайної води. Дозволяється несолодкий кави або чай. Лише в білкові дні можна додавати в чай ​​або каву молоко, якщо є бажання.

Порядок харчування на 3 місяці дієти

Даний варіант роздільного харчування включає триразовий прийом їжі за один день. Велике значення має часовий проміжок між прийомами їжі. У білковий день між сніданком, обідом і вечерею треба дотримуватися інтервалу в 4 години. У крохмальний, вуглеводний дні інтервал – 3 години. В вітамінний день – 2 години.

Важливо! Ранковий прийом їжі повинен відбутися до 12:00, а вечірній – не пізніш 20:00. Якщо буде відчуватися голод між основними прийомами, то можна з’їсти один будь-який фрукт.

Розмір кожної порції повинен бути менше тієї, яку людина вживає в звичайні дні. На вечір в білковий, крохмальний, фруктовий дні прийом їжі треба в 2 рази зменшити. А в вуглеводний день надається хороша можливість поласувати солодощами.

Меню дієти за 90 днів

сніданок

Ранковий раціон завжди один і той же для всіх днів. Він включає пару фруктів (приймається будь-яке їхнє поєднання) і 200 г ягід. Вибираються свіжі, а також сушені фрукти або їх замінять насіння, горіхи, а також напої на основі овочів або фруктів.

Важливо! Соки не повинні бути солодкими. Можна застосовувати фруктові напої з малим вмістом цукру. А краще пити свіжовичавлений сік лимона.

1 день – білковий

продукти:

  • м’ясо і риба, морепродукти;
  • курячі яйця;
  • молочні вироби (забороняється поєднувати м’ясо з сиром);
  • овочі, що не містять крохмаль;
  • скибочку цільнозернового хліба.

Денний раціон білкового дня повинен включати м’ясо будь-якої тварини або риби в запеченому, відварному або тушкованому вигляді. Разом з цим вживають гарнір з салату, тушкованих овочів без масла або з невеликим його кількістю. М’ясо рекомендується замінити парою яєць, сиром або морепродуктами. Обов’язковий м’ясний бульйон (300 мл), що приймається після твердої їжі разом з скибочкою хліба.

На вечір слід використовувати половину тієї їжі, яка була з’їдена днем. Тут немає бульйону і хліба. Варто зауважити, що денний і вечірній раціон представлені з однакових страв.

2 день-крохмальний

продукти:

  • бобові;
  • злакові;
  • всілякі овочі, обов’язковий картопля;
  • скибочку цільнозернового хліба.

У денний час вибирають страви, приготовані на основі рису, гороху або сочевиці, картоплі в відварному, тушкованому вигляді без використання масла. Дозволено скибочку хліба, овочевий мікс. Не можна забувати про бульйоні (300 мл). У крохмальний день його готують на основі овочів.

На вечерю людина з’їдає половину денної їжі, але без хліба.

3 день-вуглеводний

продукти:

  • борошняні вироби;
  • різні крупи;
  • овочі;
  • томатний соус;
  • чистий темний шоколад;
  • печене, морозиво, печиво.

В обід варять спагетті, різні макарони і готують до них томатну підливу зі спеціями. Тут підійде піца, тушковані овочі в томатній пасті. Меню включає також крекери, галетні печива, будь-яку без дріжджову випічку. Можна приготувати млинці без яєць, на воді. Хорошим вибором стануть різноманітні каші, приготовані з улюблених злаків.

На вечерю можна побалувати себе одним невеликим шматком торта або трьома невеликими печивом, 50 г морозивом. Обов’язково треба з’їсти чорний шоколад – 20 г. Якщо людина не любить солодке, то може з’їсти одну порцію піци або трохи підсолених крекерів.

4 день-вітамінний

продукти:

  • улюблені фрукти;
  • сухофрукти, але не зацукровані;
  • овочі;
  • фруктові, овочеві соки;
  • горіхи, насіння.

На обід рекомендується зробити фруктове пюре, з’їсти фрукти в свіжому, сушеному або запеченому вигляді. Можна приготувати супи на основі фруктів, компоти. Дозволено поєднання фруктів з овочами, а також вживання горіхів, насіння (по 100 г) без солі і піджарки, розділених на 4 прийоми.

Важливо! Під час дієти 90 днів потрібно вибирати і готувати за день одне блюдо в такій кількості, щоб його вистачило на два прийоми – вдень і ввечері.

Корисні поради

  1. Якщо метою дієти є кардинальна зміна фігури, то протягом усіх трьох місяців необхідно вживати тільки тушковані і зварені страви. Варто взагалі відмовитися від хліба, а також зменшити прийом фруктів і солодощів.Якщо ж з’явилося бажання харчуватися правильно з користю для здоров’я, то дозволено вживати смажені страви. Але правила комбінування, а також загальний розпорядок меню повинні обов’язково дотримуватися!
  1. При дієті треба вибирати продукти нерафіновані і мінімально оброблені.Для більшої користі злаки слід попередньо замочувати на ніч. Жиру використовується дуже мало, навіть рослинне масло у великих кількостях додає калорії.
  1. Для посилення ефекту 90 денної дієти треба навчитися готувати багато різноманітних страв самостійно.Кожен день слід експериментувати на кухні, щоб бути впевненими в складі їжі. Тим більше, що творці такого харчування дозволяють застосовувати всілякі трави, спеції, соуси.

Незважаючи на тривалість дієти, людині випадає шанс не тільки схуднути без шкоди для здоров’я, але і випробувати безліч різноманітних страв, що відрізняються приємними смаковими якостями.

Дієта 90 днів роздільного харчування меню, відгуки та рецепти

Дієта 90 днів роздільного харчування меню, відгуки та рецепти

Багато охочих схуднути мріють знайти спосіб позбутися від зайвих кілограмів і при цьому не обмежувати себе в їжі. Саме для таких випадків існує дієта «90 днів роздільного харчування». Від інших методик схуднення вона відрізняється не тільки своєю тривалістю, але і завидною різноманітністю меню.

Особливості дієти «90 днів роздільного харчування»

Основним принципом дієти 90 днів є роздільне харчування, але при харчуванні дозволяється поєднувати різні продукти. Меню дієти «90 днів роздільного харчування» на відміну від інших дієт дозволяє вживання мучного та солодкого. Мета 90 денної дієти в прискоренні процесів метаболізму і виробленні правильного харчової поведінки. При цьому відсутні суворі гастрономічні обмеження.

Як очевидно з назви дієти, триває вона три місяці. За своєю вартістю дієта порівнянна з повсякденними видатками на харчування. Можна застосовувати 90 денну дієту в якості постійної системи харчування.

Можна поєднувати дану методику схуднення з заняттями фітнесом і активними фізичними навантаженнями.

Результати 90 денної дієти роздільного харчування варіюються від 3 до 25 кілограм, залежно від початкової ваги і мети.

Має дієта «90 днів роздільного харчування» і протипоказання. Не рекомендується застосовувати її при захворюваннях травної та видільної системи, при вагітності і в період лактації. При сильному ожирінні таку дієту, як втім, і будь-яку іншу, можна використовувати тільки під наглядом фахівця.

Принцип 90 денної дієти роздільного харчування

Все меню 90 денної дієти розділене на 4-х денні етапи:

  1. У перший день вживається тільки білкова їжа.
  2. Другий день – крохмальна їжа.
  3. Третій день – вуглеводна їжа.
  4. Четвертий день – вітамінна їжа.

При цьому в кожен 29 день дієти необхідно влаштовувати розвантажувальний день, в який дозволяється вживати тільки воду. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше 8 години вечора. Сама невелика порція їжі приймається за сніданком, в обід кількість їжі збільшується, а на вечерю споживається порція дорівнює половині обіду. У проміжках між їжею можна їсти по одному будь-якому фрукту.

Рецепти дієти «90 днів роздільного харчування» можуть бути різноманітними. Основною умовою є використання тільки дозволених продуктів.

дні дієтидозволені продукти
білковіЯйця, риба, м’ясо, молочні продукти, сир, сир, овочі (крім картоплі), бульйон, цільнозерновий хліб.
крохмальніЗлакові, бобові, будь-які овочі, овочевий бульйон, цільнозерновий хліб.
вуглеводніКрупи, борошняні страви, будь-які овочі, бездріжджова випічка без молока і яєць, тістечко або печиво на вечерю + темний шоколад.
вітамінніРозмочені сухофрукти, свіжі фрукти, насіння і горіхи, фруктові та овочеві соки.

Меню 90 денної дієти роздільного харчування

Протягом всієї дієти «90 днів роздільного харчування» щоденний сніданок складається з одних і тих же продуктів. Все інше меню планується на підставі особистих уподобань. Приблизний розпорядок харчування на 7 днів виглядає наступним чином:

день дієтиМеню на день
I.  М’ясний, білковийСніданок  – склянка будь-яких свіжих ягід і 1-2 будь-яких фрукта. Обід  – 150 г лососевого стейка, 100 г зеленого салату. Полудень  – сандвіч з помідорами, куркою і салатом-латук. Вечеря  – склянка ряжанки та кефіру.
II. Овочевий, крохмальнийСніданок  – склянка будь-яких свіжих ягід і 1-2 будь-яких фрукта. Обід  – 250 г рагу з овочів, Полудень  – 200 г смажений з селерою і куркумою. Вечеря  – трохи сухофруктів.
III. Смачний, вуглеводнийСніданок  – склянка будь-яких свіжих ягід і 1-2 будь-яких фрукта. Обід  – 300 г домашньої піци. Полудень  – спагетті з базиліком і томатним соусом. Вечеря  – чай з бісквітом.
IV. Фруктовий, вітаміннийСніданок  – склянка будь-яких свіжих ягід і 1-2 будь-яких фрукта. Обід  – 250 г фруктового салату. Полудень  – 200 г запечених з корицею яблук. Вечеря  – кілька шматочків дині.
V.  БілковийСніданок  – склянка будь-яких свіжих ягід і 1-2 будь-яких фрукта. Обід  – 250 г салату із зеленого салату, авокадо і бобових. Полудень  – 200 г омлету з шинкою і сиром. Вечеря  – нежирний сир.
VI. овочевийСніданок  – склянка будь-яких свіжих ягід і 1-2 будь-яких фрукта. Обід  – 200 г баклажан, погашених з морквою і часником, 50 г хліба. Полудень  – 200 г запіканки з картоплі із зеленню. Вечеря  – один банан.
VII. вуглеводнийСніданок  – склянка будь-яких свіжих ягід і 1-2 будь-яких фрукта. Обід  – 250 г овочевої лазаньї. Полудень  – 150 г будь-якого пирога. Вечеря  – чашка солодкого гарячого шоколаду.

Додаткові рекомендації 90 денної дієти

Для більшої ефективності дієти «90 днів роздільного харчування» можна скористатися деякими корисними рекомендаціями:

  • овочі вживати тільки в відвареному або тушкованому вигляді, звести до мінімуму споживання фруктів і відмовитися від хліба;
  • використовувати мінімальну кількість жиру;
  • вибирати продукти з мінімумом попередньої обробки;
  • готувати страви самостійно і по можливості не використовувати напівфабрикати, при цьому допустимо використання помірної кількості солі, спецій, трав і різних соусів.

Вихід з 90 денної дієти і її результати

Для закріплення отриманих результатів по завершенні дієти 90 днів рекомендується правильно з неї виходити. Необхідно продовжувати дотримання основних правил дієти:

  • їсти фрукти на сніданок;
  • продовжувати харчуватися за правилами роздільного харчування;
  • дотримуватися графіка прийому їжі.

Всі відгуки про дієту «90 днів роздільного харчування» сходяться в одному: за три місяці організм звикає до певного режиму харчування і дієта перетворюється в звичку, організму не потрібна велика кількість їжі, споживаної їжі вистачає для збереження енергії протягом всього дня і зайва вага не набирається.

Кінцеві результати 90 денної дієти можуть істотно відрізнятися. Так при наявності невеликої кількості зайвих кілограмів, за місяць буде відбуватися втрата 1-3 кілограм. Якщо ж дієта застосовується людьми огрядними, то можна втратити до 25 зайвих кілограмів.

Основна перевага 90 днів дієти з роздільним харчуванням в тому, що зайва вага йде безповоротно, оскільки повністю перебудовуються процеси метаболізму.

90 денна дієта роздільного харчування: меню на кожен день

90 денна дієта роздільного харчування: меню на кожен день

Хочете скинути зайву вагу? 90 денна дієта роздільного харчування допоможе вам, а меню на кожен день спростить завдання. Дієта на 90 днів покликана привчити вас до роздільного харчування і новому меню!

Жорсткі дієти, які передбачають раціон з обмеженою кількістю продуктів, викликають чимало проблем у жінок. Перш за все, сидіти на них складно психологічно. Організм відчуває нестачу поживних речовин, швидко втрачає вагу, але згодом великий ризик, що все кілограми повернуться на свої місця і прихоплять з собою «приятелів».

Двоє друзів родом зі Словенії винайшли дієту, тривалість якої – 3 місяці. Їх метою стало придумати таку систему харчування, яка позбавила б жінок від мук і дозволила б їм значно скидати вагу, але при цьому без кардинальних заходів і голодування. Так з’явилася дієта на 90 днів, заснована на принципах роздільного харчування.

Cуть дієти

Задумка полягає в наступному: меню на найближчі 90 днів строго ділиться на 4 типи. В рамках дієти пропонуються 4 види днів:

  • Білкові.
  • Крохмальні.
  • Вуглеводні.
  • Вітамінні.

У кожен з днів необхідно вживати тільки певні продукти. Це не важко, так як список дозволених страв досить великий. А на кожен 29-й день необхідно пити тільки воду, щоб розвантажити організм. Перш ніж розібратися, які продукти дозволені і як складати раціон в рамках даної дієти, варто дізнатися, яку користь вона приносить.

Переваги і недоліки

Будь-яка програма харчування може, як допомогти організму, так і нашкодити йому. Чим хороша дієта на 90 днів?

  • Продукти підбираються за принципом їх сумісності між собою, тому вони добре засвоюються організмом.
  • Результати успішно закріплюються, є великий шанс, що втрачені кілограми не повернуться.
  • Раціон збалансований, тому організм отримує всі необхідні речовини.
  • Дієта не викликає психологічного дискомфорту.

Рекомендації щодо дотримання

Перегляд звичок – цілком логічний крок при дотриманні будь-якої дієти. І вам потрібно буде виробити новий погляд на режим і процес прийняття їжі:

  • Наберіться терпіння . Організм поступово звикне до нового режиму, і дотримання дієти не буде викликати дискомфорт. Головне витримати перші дні.
  • Дієта розрахована на 90 днів , і цей марафон ви повинні пройти до кінця. Тільки тоді можна розраховувати на закріплення результатів.
  • Знаходьте час для фізичних вправ , більше ходіть пішки. Корисна їзда на велосипеді і пробіжки.
  • Пам’ятайте про питний режим . Кожен день організму потрібно давати 2 л рідини.
  • Відмовтеся від алкоголю . Меню дієти не передбачає його вживання.
  • Дотримуйтесь рекомендації по графіку харчування . Дана дієта рекомендує основний прийом їжі робити в обідній час, а вранці і ввечері є мало.
  • Зменшіть порції , умовно розділивши стару норму на два.
  • Зриви можливі , потрібно просто наполегливо продовжувати на наступний день за відповідною програмою.

Дотримуючись цих нескладних рекомендацій і правильно складаючи раціон, ви зможете досягти чудових результатів всього за 90 днів.

Продукти в рамках дієти

Для кожного дня автори пропонують конкретний набір продуктів, в рамках якого і потрібно готувати різні страви.

  • Білкові дні. Допускається вживання м’яса, риби, бульйонів, сиру, сиру, яєць, молочних продуктів, овочів (виключивши картопля) і хліба (тільки цільнозернового).
  • Крохмальні дні. У раціоні повинні використовуватися тільки бобові культури, злаки, овочеві бульйони, будь-які овочі, хліб (цільнозерновий).
  • Вуглеводні дні. Можна радіти борошняних страв (макаронів, коржикам), випічці (без яєць, молока і дріжджів), вводити крупи, на вечерю допускається печиво, темний шоколад або кульку морозива.
  • Вітамінні дні. Раціон складається тільки з фруктів, горіхів, насіння, розмочених сухофруктів, соків (з натуральних овочів і фруктів).

Орієнтовний меню на кожен день

Простіше буде зрозуміти, як саме вибудовувати раціон, якщо вивчити приклад в таблиці нижче.

Дні тижнясніданокобідПолуденьвечеря
Понеділок – білковийОмлет і чай без цукруСтейк з лосося – 150 г, салат із зелені – 100 гСендвіч з курей. філе і помідоромКефір або ряжанка – 1 ст.
Вівторок – крохмальнийЗапечений картопля – 1 шт., Хліб цельнозерн. – 2 шматочки, кава без цукруОвоч. рагу – 250 гКвасоля з селерою і куркумою (протушкувати) – 200 гсухофрукти
Середовище – вуглеводнийГречка на молоці – порція, коржикДомашня піца – 300 гСпагеті з соусом з помідорів і базиліком – порціяЧай, шматочок темно. шок., печиво – 2 шт.
Четвер – вітаміннийСвіжі ягоди – 1 ст.Фруктовий салат – 250 гЯблука, запечені. з корицею – 200 гДиня – 2 кус.
П’ятниця – білковийВар. яйця – 2 шт., хліб цельнозерн. – 2 кус.Кур. філе на грилі – 200 г, зелений салат – 200 гОмлет з сиром і шинок. – 200 гСир з низьким вмістом жиру
Субота – крохмальнийСвіжі ягоди – 1 ст.Баклажан з морквою і часником (гасити) – 200 г, хліб цельнозерн. – 1 кус.Картопляний. запіканка – 200 гБанан – 1 шт.
Неділя – вуглеводний2 будь-яких фруктаЛазанья з овочів – 250 гПиріг – 150 гГарячий шоколад – 1 чашка

А ось кілька рекомендацій щодо обробки продуктів і процесу приготування страв в рамках даної дієти:

  • Вам підходить тільки гасіння і варіння. Допускається запікання в духовці, але не часто.
  • Фрукти варто мінімізувати на користь овочів.
  • Повністю виключити нецельнозерновой хліб.
  • При готуванні використовувати мінімум жиру.
  • Більше готувати самостійно, уникаючи відвідування місць громадського харчування.
  • Мінімізувати сіль, віддавати перевагу травам і спецій.

Дуже важливо правильно вийти з цієї системи харчування. Якщо ви будете продовжувати дотримуватися деякі рекомендації, втрачені кілограми не повернуться, і ви зможете насолоджуватися легкістю і своїм струнким тілом. Після виходу з дієти:

  • Продовжуйте відмовлятися від шкідливих продуктів на користь корисних.
  • Розділіть продукти за принципом їх сумісності наскільки це можливо.
  • Мінімізуйте вживання алкоголю.
  • Слідкуйте за графіком прийому їжі: сніданок і вечеря – полегшені, обід – основна частина раціону.
  • Ведіть активне життя, займаючись спортом, приділяючи багато часу прогулянкам і фізичних вправ.

Дієта створена таким чином, що за 90-денний термін організм звикає харчуватися певним чином. Тому згодом проблем не виникне. Процеси метаболізму перебудовуються на новий рівень.

Скільки кг Вам вдалося скинути завдяки 90-денний дієті?

Дану систему харчування варто розглянути всім тим, хто не хоче вводити занадто строгі обмеження в свій раціон. Але в будь-якому випадку потрібно підготувати себе до того, що будуть потрібні зусилля волі і рішучість, щоб впустити в своє життя зміни і зробити крок назустріч красі і стрункості.

90 денна дієта роздільного харчування Бреда Хробата і Мойці Поляншек

90 денна дієта роздільного харчування Бреда Хробата і Мойці Поляншек

90 денна дієта роздільного харчування втілює мрії в реальність. Автори системи Бред Хробат і Мойца Поляншек пропонують тримісячну дієту для схуднення без жорстких обмежень.

Як стрункі люди, які хочуть вести здоровий спосіб життя, так і ті, кому потрібно скинути 20 і більше кілограмів можуть випробувати результативність цього тримісячного курсу на собі.

При його дотриманні буде непоміченою почуття голоду, а фігура придбає бажані обриси.

принципи дієти

Словенські дієтологи, в першу чергу, керувалися принципами здорового харчування. Мета дієти – вироблення правильного харчової поведінки. Крім того, що система передбачає хороші результати схуднення, вона обіцяє поліпшення роботи травної системи, прискорення процесів обміну речовин.

Всі 90 днів поділені на чотириденні цикли, протягом яких потрібно харчуватися за такою схемою:

  • 1 день – дозволяються тільки білкові продукти;
  • 2 день – крохмалевмісні їжа;
  • 3 день – вуглеводні продукти;
  • 4 день – вітамінні страви.

На 5 день цикл повторюється спочатку. В меню певних днів вписуються борошняні вироби і солодкі делікатеси, шалено смачні страви з м’яса і овочів. Щомісяця (після 7 чотириденних циклів) потрібно влаштовувати розвантажувальний день на чистої негазованої води з лимоном. За період всієї дієти вийде 3 розвантажувальних дня.

Таблиця дозволених продуктів

деньпродукти
білковийЯйця, молоко і будь-які кисломолочні продукти, нежирне м’ясо, риба (минтай, хек, скумбрія, путасу, лосось, сьомга, форель), морепродукти, все овочі (крім картоплі), бульйон, зелень, висівковий хліб.
крохмальнийЗлакові (рис, пшоно, ячка, гречка, пшеничка, перловка, вівсянка), бобові, будь-які овочі і бульйон з них, висівковий хліб.
вуглеводнийЗлакові (рис, пшоно, ячка, гречка, пшеничка, перловка, вівсянка), бездріжджова випічка, макарони з твердих сортів пшениці, морозиво, шоколад з високим вмістом какао.
вітаміннийВсілякі фрукти, соки з них, сухофрукти, овочі, горіхи.

Меню на кожен день

Книга «90-денна дієта роздільного харчування» не має чітко складеного раціону на весь період схуднення.

Автори знайомлять читачів з головними принципами дієти, списком дозволених продуктів, легкими і корисними рецептами. Також в книзі є спеціальна таблиця поєднання продуктів.

На основі цих даних кожен може скласти собі таке меню, яке буде найбільше прийнятно саме для нього.

Різноманітність раціону не означає, що можна цілими днями «об’їдатися» дозволеними продуктами. Процес схуднення зрушиться з місця, якщо людина буде споживати менше калорій, ніж витрачати. Меню повинно бути складено таким чином, щоб завжди був невеликий дефіцит калорій.

Основні прийоми їжі припадають на обід і вечерю (в період з 12 до 19 годин). Обмежень за обсягом порцій немає, просто потрібно не переїдати і дотримуватися однакові часові проміжки між прийомами їжі. Остання трапеза повинна завжди бути не пізніше 8 години вечора або 3 годин до сну.

Варіант меню на один цикл дієти:

1 день

Білкову їжу різних видів не можна змішувати. Наприклад, якщо ви обідаєте тушкованою рибкою, вживання яєць виключено або запланований на вечерю сир не можна запивати кефіром.

  • Обід: овочевий суп на м’ясному бульйоні або сир з сезонними ягодами;
  • Вечеря: запечена на грилі риба або курка з листям салату.

Тим, хто не любить багато часу проводити на кухні вітамінний день сподобається, адже можна взагалі відпочивати від готування і просто їсти свіжі фрукти.

  • Обід: будь-які фрукти, які забажає душа;
  • Вечеря: запечені груші з брусницею, домашній мармелад з айви або полуничний смузі.

Щоб результат від дієти був максимально ефективний, необхідно забути про кіосках швидкого харчування і жирної ресторанної їжі. Доведеться «подружитися» з кухонною плитою, мультиваркою і духовкою.

білкові рецепти

Рубані курячі котлети

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 1 яйце;
  • 2 цибулини;
  • 1 головка часнику;
  • Зелень і сіль.

приготування:

Куряче філе дрібно порубати. Додати до фаршу яйце, подрібнені на чеснокодавке цибулю і часник, зелень і сіль. Сформувати невеликі коржики і обсмажити їх з двох сторін на антипригарной сковорідці.

Ліниві голубці

Інгредієнти:

  • 500 г курячого або яловичого фаршу;
  • Півсклянки рису;
  • 1 яйце;
  • 1/3 частина капустини;
  • 200 г томатної пасти;
  • Кріп, петрушка і сіль.

приготування:

Зваріть рис і дрібно наріжте капусту. Перемішайте в мисці фарш, рис, капусту і яйце. Зліпити з отриманої маси невеликі круглі кульки і викладіть їх в сковорідку з високими бортиками. До томатній пасті додайте таку ж кількість води, дрібно нарізану зелень і посоліть. Заправте отриманим соусом голубці, накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте близько півгодини.

сирники

Інгредієнти:

  • 200 г. сиру;
  • Кукурудзяна або рисове борошно;
  • 1 яйце;
  • ванілін;
  • Ч.л. цукру або меду;
  • Оливкова олія.

приготування:

Перемішайте всі продукти так, щоб отримана маса відлипала від рук. Залежно від марки сиру (щільний або розсипчастий) буде потрібно 1 або 2 столових ложки борошна. Зліпити сирники і обсмажити кожен на сковороді, злегка змащеній маслом.

Рецепти для 1-2 днів циклу

Гарбузовий суп-пюре

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе;
  • 400 г м’якоті гарбуза;
  • 200 г цвітної капусти;
  • 2 головки цибулі;
  • Зелень і приправи за смаком.

приготування:

У вже приготований курячий бульйон додаємо гарбуз, цвітну капусту, цибулю і варимо до готовності овочів. Все подрібнюємо блендером і додаємо спеції. Смачно подавати з сухарями з чорного хліба.

Кекс з нуту

Інгредієнти:

  • 200 г нуту;
  • 1 яйце;
  • по 50 г рисової і гречаного борошна;
  • 1 ст. л. какао-порошку;
  • Щіпка соди;
  • 2 ст. л. ванільного цукру;
  • Вершкове масло.

приготування:

Змішати борошно, яйце, какао і соду, додати яблучний оцет і ванільний цукор. Зварити нут, подрібнити до однорідної маси в блендері, всипати до майбутнього тесту і ретельно перемішати. Змастити форму для запікання вершковим маслом і викласти туди тісто. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.

Приємний бонус! Меню дієти легко адаптувати до раціону своїх домочадців і тоді не доведеться готувати окремо. Багато з блюд включені в меню кафе і ресторанів, тому три місяці схуднення не стануть рутиною. Можна буде ходити на зустрічі з друзями, прекрасно себе почувати на сімейних святах.

Роздільне харчування саме по собі вже дуже корисно, а якщо під час дієти ще і слідувати дієвим рекомендаціям, результати не змусять себе чекати:

  • Поставте конкретні цілі і замотівіруйте себе. Від схуднення не дочекатися хороших результатів, якщо ви їх собі навіть не визуализируете. Купуйте плаття на розмір менше, повісьте фото стрункого кумира перед обіднім столом, призначте фотосесію по закінченню дієти. Подібного роду дії будуть стимулювати стати красивіше і стрункіше;
  • Заведіть щоденник харчування. У ньому записуйте смачні рецепти, відзначайте, що вже їли, а що хочете спробувати. Це дисциплінує і допомагає грамотно розпланувати меню;
  • Зробіть початкові заміри обсягів тіла і зважте. Повтори цих дій раз в тиждень допоможуть не збитися з правильного шляху і підбадьорять. Адже якщо на початкових стадіях візуально схуднення буде непомітно, ваги і сантиметр не кажуть;
  • Щодня випивайте не менше 2 літрів чистої негазованої води. Вона виводить накопичені в організмі шлаки і токсини, допомагає не переїдати і робить процес схуднення більш продуктивним;
  • Меню повинно складатися зі свіжих продуктів і страв, приготованих на пару, запечених в духовці або зварених. Від смаження з великою кількістю масла краще відмовитися, допускається сковорода з антипригарним покриттям або гриль;
  • Якщо між прийомами їжі мучить почуття голоду, терпіти його не треба, це загрожує переїданням. Перебити апетит можна будь-яким фруктом, наприклад апельсином або яблуком.

90-денну дієту можна застосовувати в якості постійного плану харчування. Вартість системи виходить не дорожче будь-якого повсякденного раціону, а рецепти дієтичних страв – просто пальчики оближеш!

Вихід з дієти

Витончена фігура і граціозні лінії тіла – це набір корисних звичок у харчуванні і тренуваннях. Три місяці – досить великий термін і людина звикає до того режиму, в якому знаходився.

Сніданок рекомендується залишити колишнім, режим прийому їжі також краще зберегти, просто можна трохи збільшувати обсяги порцій.

Метаболізм буде досить розкрученим, і організм справиться з порціями побільше.

Система Мойца Поляншек – це не короткострокова монодиета, на якій паморочиться голова і всі думки тільки про те, як смачно поїсти. Раціонально обдуманий план харчування дозволяє не відчувати людині слабкості, почуття голоду і нездужання. Тому ранкова зарядка і пробіжка, походи в тренажерний зал, басейн, йогу або пілатес завжди вітаються.

Меню дієти роздільного харчування 90 днів

Люди, які хоч раз в житті пробували скинути зайву вагу, безумовно погодяться, що підібрати ефективну, але при цьому не занадто жорстку дієту, дуже складно. Хочеться не тільки попрощатися з ненависними кілограмами назавжди, але і не нашкодити здоров’ю. Однією з безпечних і неголодних дієт вважається «роздільне харчування на 90 днів».

Отже, дієта розрахована на 3 місяці і заснована на принципах роздільного харчування. Існує 4 циклу харчування на день, які йдуть послідовно один за одним. Кожен з днів має свій дозволений набір продуктів.

Міняти цикли місцями і поєднувати продукти з різного меню строго заборонено. Перший день дієти – білковий. Дозволено вживати будь-яке м’ясо і бульйони, рибу і морепродукти, овочі, крім картоплі, яйця, молочні продукти і шматок житнього хліба в обід.

Зразкове меню в білковий день може виглядати наступним чином.

Сніданок: 2 зелені яблука середнього розміру.

Обід: 250 г відвареного або тушкованого м’яса, салат з овочів – 400 грам, стакан бульйону і шматочок хліба. Вечеря: 120 грам м’яса або риби у відварному або запеченому вигляді, 200 грам салату з свіжих овочів. Варто відзначити, що в білковий день не можна змішувати їжу. Наприклад, заборонено вживати в один прийом їжі яйця і м’ясо, необхідно вибрати щось одне.

І ще, в добу рекомендується випивати не менше 1,5 літрів води. Наступний день – крохмалисті. Дозволено їсти бобові, всі злаки, всі овочі, картопля не виняток, овочеві бульйони, а також шматок житнього хліба. Зразкове меню крахмалистого дня може бути следующім.Завтрак: 2 банана.Обед: стакан овочевого бульйону, 300 грам салату, 200 грам квасолі або гороху, хліб.

Вечеря: 150 грам салату, 100 грам квасолі або горошку. Третій день циклу – вуглеводний. Дозволено вживати борошняне, крупи: гречку, ячмінь, просо, овочі і випічку, але без додавання молока і яєць. Зразкове меню вуглеводного дня може бути следующім.Завтрак: 2 груші.Обед: 200 грам макаронів чи крупи з овощамі.Ужін: можна з’їсти одне тістечко або 3 невеликих печива.

Дозволено 100 грам морозива. Можна вибирати будь-який продукт буде для останнього прийому їжі, але обов’язково потрібно з’їсти три часточки гіркого шоколаду.

Четвертий день циклу – вітамінний. Вживати дозволено будь-які фрукти як в свіжому, так і сушеному вигляді. А також овочі і свіжовичавлені соки. У цей день необов’язково робити чіткі прийоми їжі.

Є рекомендується кожні 2-3 години або в міру того, як проявиться голод.

Чотири вищеописаних циклу будуть змінювати один одного під час всієї дієти. Якщо судити з відгуків людей, схудлих таким чином, можна зробити висновок, що дієта працює.

Дотримуватися її легко, так як присутня різноманітність в меню, а кожен день споживаються нові продукти. Тим більше з дозволених складових можна приготувати цікаві і смачні страви.

Наприклад, в вуглеводний день приготувати на обід гречку з овочами. Для цього знадобиться:

– 250 грам гречаної крупи; – 1 невеликий кабачок; – 1 морква; – 1 цибулина; – 1 перець болгарський. Овочі необхідно вимити, очистити від неїстівних частин, нарізати невеликими кубиками. Морква, при бажанні, можна натерти на крупній тертці. Потім в сковороду з антипригарним покриттям викласти овочі і додати трохи води. Для смаку і аромату можна покласти приправи або сухі трави. Поки овочі припускаються, потрібно промити і відварити гречку. Для цього в каструлю налити 0,5 літра води і всипати туди крупу. Поки рідина не закипить, готувати на сильному вогні. Як тільки вода завирує зменшити газ. Варитися гречка буде 15-20 хвилин. Готова крупа з’єднується з овочевим рагу і 5-7 хвилин гаситься разом.

З такими простими, але в той же час смачними стравами вийде витримати всю дієту і схуднути.

Меню дієти роздільного харчування 90 днів

Previous Схуднення за допомогою дієтичного меню: рецепти страв для раціону на тиждень
Next Схуднення для ледачих в домашніх умовах: всього 1 стаканчик води вранці мінус 2 кг в день

No Comment

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *