Рис і краса шкіри – вегетаріанство


веганство

веганство

Веганство часто називають крайньою формою вегетаріанства, хоча, це не цілком правда. Крайньою формою вегетаріанства, швидше вже, слід назвати сироїдіння.

Саме слово веган (vegan) вперше було запропоновано Дональдом Уотсоном (Donald Watson) в 1944 році. Він утворив його з трьох перших і двох останніх букв слова вегетаріанство (vegetarian), натякаючи тим самим, що веганство являє собою альфу і омегу, початок і кінець, саму суть вегетаріанського руху в цілому.

В останні роки рух веганів стає все більш і більш модним і поширеним.

Бестселери серед книг про здорове харчування навперебій розхвалюють дієту, повністю виключає м’ясо, яйця, рибу, молоко, і, взагалі, продукти тваринного походження.

Західні зірки, такі як, наприклад, Наталі Портман, не приховують своєї пристрасті до цієї дієти з причин, що починається з етичних міркувань і закінчується контролем ваги.

У Росії цей рух, порівняно рідкісне в минулому, в наш час набирає все більшу і більшу популярність.

Але давайте спробуємо розібратися, чи можна назвати подібний спосіб харчування, який повністю виключає їжу тваринного походження, дійсно здоровим харчуванням.

На перший погляд, безумовно, так. Зустрічаючи ентузіастів веганства, ми бачимо щасливих, зовні здорових людей, які розповідають нам про те, наскільки сильнішими і витривалішими вони стали завдяки своїй дієті.

Нерідкі розповіді і про те, як завдяки повної відмови від тваринної їжі у людей відступали хронічні захворювання. В цілому, ми бачимо успішних в своїх починаннях людей, якість життя яких, безумовно, покращився.

І все ж, на цьому шляху початківця вегана чекають деякі підводні камені. Найбільшим з цих каменів є те, що ви повинні мати непохитну силу волі, по крайней мере, на самому початку.

А також вам доведеться навчитися робити правильний вибір між сотнями, якщо не тисячами книг, які, найчастіше, дають не зовсім вірні, а іноді і зовсім суперечливі поради з правильного підбору продуктів харчування.

Правильно спланована веганські дієта має ряд переваг, серед яких, наприклад, низький вміст насичених жирів і холестерину, проте, якщо ваша дієта спланована неправильно, то ви можете втратити багатьох важливих поживних речовин і вітамінів, без яких ваше здоров’я може опинитися під загрозою.

Давайте зупинимося на цьому трохи докладніше. На утримання яких речовин у вашому раціоні слід звертати особливу увагу, якщо ви твердо вирішили перейти на дієту з повною відсутністю продуктів тваринного походження:

Протеїни. Продукти рослинного походження цілком здатні повністю задовольнити потребу вашого організму в білках.

Вам навіть не потрібно поєднувати в обов’язковому порядку рис і бобові, як це часто радиться в спеціальній літературі.

Але ви обов’язково повинні максимально урізноманітнити свій раціон, в який слід включати такі продукти, як цільне зерно, насіння, горіхи і боби, для того щоб повністю замінити білки тваринного походження.

Кальцій. У темно-зелених листових овочах, таких як, наприклад, брокколі або китайська капуста, міститься цілком достатню кількість кальцію, хоча, безумовно, не таке велике, як наприклад, в молоці або сирі.

Також невелика кількість кальцію є в інжир, соєвих продуктах, мигдалі.

І все ж, багатьом веганам необхідна більша кількість деяких продуктів (соєве молоко, апельсиновий сік) або ж спеціально розроблених харчових добавок, для того щоб повністю задовольнити потребу свого організму в кальції.

Вітамін D. Його називають ще «вітамін сонця».

Всім відомо, що ця речовина вкрай необхідно для кісткових тканин, але мало хто знає, що за останніми науковими дослідженнями, вітамін D також запобігає багато видів раку і захворювання серцево-судинної системи. Основним джерелом вітаміну D є молоко.

Сонце – також хороший джерело цього вітаміну, але в зимові періоди цього джерела явно недостатньо. Для заповнення необхідної кількості вітаміну D більшості веганів необхідно вживати харчові добавки.

Вітамін B12. Цей найважливіший вітамін бере участь в кровотворенні, жировому і вуглеводному обміні, а також в клітинному розподілі.

Відомо, що вітамін B12 відіграє важливу роль в утворенні покриття нервів, і його хронічна нестача, особливо це стосується дітей, може призвести до незворотного порушення нервової системи.

На жаль, вітамін B12 міститься тільки в продуктах тваринного походження, і в рослинних продуктах свого аналога не має. Єдино можливим джерелом вітаміну B12 в веганскої дієті є харчові добавки.

При цьому, не варто думати, що бути веганів, значить – вибирати між нічим не заправленим салатом і шматочком фрукта. Вегани, як ніхто, вміють цінувати в їжі не тільки корисні її якості, а й смак, красу і різноманітність.

Сьогодні, як ніколи раніше, вегетаріанці мають багатий вибір продуктів і широкий спектр страв, приготованих з душею і вигадкою виключно з продуктів рослинного походження.

Смачні вегетаріанські страви зараз без будь-яких проблем можна приготувати з продуктів, які продаються в будь-якому супермаркеті.

З огляду на психологічну прихильність багатьох людей до смаку і виду м’ясних продуктів, в сучасних магазинах ви легко знайдете різні замінники м’яса. Наприклад «фальшиве» м’ясо, виготовлене з чистого білка рослинного походження, часто прекрасно імітує текстуру, форму і смак різноманітних м’ясних продуктів, будь то котлети, гуляш або навіть гамбургери.

Замінники молока виготовляють із сої, рису і горіхів. Ви можете без проблем, купити вегетаріанське молоко, сир, сир, масло і майонез.

Найкраще, якщо ви будете експериментувати з наскільки це можливо великою кількістю різних продуктів, для того щоб знайти ті, які найбільше припадуть до смаку саме вам. Правильно підібравши продукти і поекспериментувавши з різними способами приготування, ви дізнаєтеся, що можете з легкістю насолоджуватися звичним для вас смаком страв.

Якщо ви любите готувати, то легко знайдете багато прекрасних вегетаріанських рецептів в Інтернеті або спеціальних кулінарних книгах. А з багатьох рецептів добре знайомих вам страв можна виключити м’ясні складові без будь-якої шкоди для їх звичного смаку.

В кінці своєї розповіді мені б хотілося поділитися з вами одним зі своїх улюблених рецептів. Ця страва припаде до смаку не тільки веганам, але і всім вашим друзям. Він дуже простий у приготуванні і легко вийде навіть у початківців.

Тайський суп з кокосовим молоком

Інгредієнти:
1 ст.л.

оливкового масла , 2-3 зубчики часнику, дрібно нарізану, 4-5 пір’їнок зеленої цибулі, дрібно порізаних, 1 великий солодкий перець, порізаний довгими тонкими смужками, 800 мл.

кокосового молока, 200 мл. рисового або соєвого молока, 1 пачка замороженої кукурудзи, 2 ч.л. порошку каррі, ¼ ч.л. тайської червоної пасти каррі, ½ чашка дрібно порізаної кінзи,

Сіль за смаком.

Приготування:
У каструлі нагріти оливкове масло , додати часник, зелена цибуля, солодкий перець і обсмажувати до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин.

Залийте обсмажені овочі кокосовим молоком, додайте рисове молоко, кукурудзу, кінзу і каррі. Якщо користуєтеся тайської пастою каррі, то попередньо розведіть її в невеликій кількості холодної води.

Дайте закипіти і зменшіть до мінімуму. Накрийте кришкою і варіть на мінімальному вогні протягом 10 хвилин.

В кінці варіння приправити сіллю. Подавайте, прикрасивши листочками кінзи.

Рис для догляду за обличчям: рецепти масок з корисними інгредієнтами, як використовувати рисову муку, воду, відвар, і інші рекомендації

Еталоном краси у азіатських жінок вважається бездоганно гладка порцелянова шкіра обличчя. Маючи від природи жовтуватий відтінок шкіри, красуні з Піднебесної всіляко намагаються надати їй бажану білизну і пружність. Одним з кращих помічників у цій справі вважається, як не дивно, звичайний рис.

Використовуючи різні засоби на основі рису, мешканки Сходу домагаються дивовижних результатів, що дозволяє їм виглядати значно молодше за свої роки.

Натуральна косметика на основі рису здатна не тільки поліпшити колір обличчя і розгладити мімічні зморшки, вона має ряд корисних властивостей: усуває запалення, очищає і стягує пори, живить і зволожує епідерміс.

Крім того, що рис є низькокалорійним безглютенових продуктом, що сприяє виведенню токсинів з організму і схудненню (природно, за умови правильного і раціонального вживання), цю адсорбуючу крупу можна з успіхом застосовувати в домашній косметології при приготуванні масок, скрабів, пілінгів і відварів.

Користь рису для шкіри обумовлена багатим складом, до якого входять вітаміни групи В, мікроелементи та амінокислоти. Крім цього, в складі рису присутній крохмаль, відомий своїм вираженим ліфтинг-ефектом, омолоджують і доглядають властивостями.

  • вітамін В1 (тіамін) уповільнює процес старіння, усуває дерматологічні проблеми;
  • вітамін В2 (рибофлавін) вирівнює колір обличчя, підвищує еластичність шкіри;
  • вітамін B3 (ніацин) прискорює обмінні процеси в клітинах епідермісу, захищає шкіру від негативного впливу сонячних променів;
  • вітамін В4 (холін) заспокоює роздратовану шкіру;
  • вітамін В6 (піридоксин) бореться з шкірними захворюваннями, вугрові висипання;
  • вітамін В9 (фолієва кислота) має протизапальну дію, знімає почервоніння;
  • вітамін Н (біотин) покращує процес регенерації шкіри;
  • вітамін Е (токоферол) сприяє активному оновленню дерми, захищає клітини від шкідливої ​​дії ультрафіолетових променів;
  • калій сприяє накопиченню вологи в епідермісі, допомагає усунути лущення шкіри;
  • кремній вирівнює і тонізує шкірний покрив, усуває в’ялість;
  • цинк перешкоджає утворенню прищів і гнійників, відбілює шкіру;
  • лінолева кислота зволожує шкіру, перешкоджає лущення;
  • аланин зволожує і інтенсивно доглядає за шкірою;
  • глутамінова кислота сприяє омолодженню шкіри, що в’яне, має ранозагоювальні та протизапальні властивості;
  • сквален має антиоксидантні властивості, запобігає втраті вологи шкірою, пом’якшує шкірний покрив;
  • полісахариди сприяють м’якому очищенню шкіри, знімають подразнення;
  • крохмаль пом’якшує, живить, захищає шкіру від шкідливих факторів, тонізує і розгладжує, звужує пори.

Фахівці рекомендують звернути особливу увагу на рис власницям жирної або комбінованої шкіри, оскільки кошти на основі рису володіють підсушують і легким матуючим ефектом

Перераховувати корисні властивості рису для шкіри можна нескінченно, як нескінченно і сама різноманітність доглядають коштів з використанням рису, рисового відвару або пудри.

Для того щоб кошти, приготовані на основі рису, принесли найбільшу користь, варто дотримуватися кількох нескладних правил:

  • для використання в домашній косметології краще брати нешліфований коричневий рис, оскільки всі цінні речовини зосереджені в оболонці і субалейроновом шарі (шар між білим крохмалисті зерном і коричневою оболонкою). Білий же рис краще використовувати з метою освітлення і ліфтингу, оскільки він багатий крохмалем;
  • для приготування рисової муки зручно використовувати кавомолку, а можна придбати в спеціалізованому відділі готове борошно дрібного помелу або рисові висівки;
  • рис має підсушують властивістю, тому при сухій шкірі рекомендується додавати в рисові маски вершки, сметану або легке за структурою масло, наприклад, абрикосове, виноградне, жожоба;
  • наносять засіб на очищене обличчя, рухаючись по масажних лініях;
  • для змивання масок найкраще використовувати мінеральну або рисову воду.

Для досягнення найбільшого ефекту процедури рекомендують проводити курсами по 8-10 масок з інтервалом в 2-3 дня. Для підтримки результату достатньо повторювати процедури раз в тиждень.

При нанесенні косметичних засобів слід використовувати схему масажних ліній, тільки в цьому випадку шкіра не буде розтягуватися і придбає додатковий тонус

Рецепти косметичних засобів

При виготовленні масок, скрабів і пілінгів на основі рису важливо враховувати тип шкіри. Від нього буде залежати вибір додаткових компонентів.

Омолоджуюча маска з рисової муки і меду для сухої шкіри

Складові:

  • рисове борошно – 2 ст. л;
  • мед – 1 ч. л;
  • мигдальне масло – 2 ч.л;
  • сметана або вершки – 2 ч. л.

Мед потрібно розтерти з маслом до однорідності, додати рисове борошно і розмішати. Суміш розвести вершками до густого кремоподібного стану.

Нанести маску на очищене обличчя і тримати 15-20 хвилин до повного підсихання, після чого змити теплою водою.

Така маска не тільки розгладжує дрібні зморшки і добре живить шкіру, вона володіє освітлюючим ефектом. Результат буде помітний через місяць регулярного застосування з періодичністю раз в 3 дня.

Маска від зморшок для жирної шкіри з вареного рису

Складові:

  • варений рис – 3 ст. л;
  • молоко – 1 ст. л;
  • мед – 1 ст. л.

Для цієї маски рис краще замочити на ніч і тільки після цього відварити. Теплий рис змішати з медом, а потім перетерти суміш через сито. Для спрощення процесу можна скористатися блендером. Отриману однорідну масу розбавити молоком, нанести на обличчя за допомогою кисті.

Прийняти горизонтальне положення і тримати маску 20-30 хвилин.

Через півгодини маску змивають теплою водою або рисовим відваром, а після обполіскують обличчя прохолодною водою. При необхідності можна додатково нанести легкий зволожуючий крем.

При варінні крохмаль, що знаходиться в рисі, переходить в активну форму і стимулює вироблення колагену, а мед сприяє проникненню корисних компонентів вглиб епідермісу. Для профілактики появи мімічних зморшок таку маску досить наносити 3-4 рази на місяць. Якщо перші зморшки вже проявилися, проводять оздоровчий курс з 10 масок з проміжком в 2-3 дня.

Інгредієнти рисової маски варіюються в залежності від типу шкіри. При сухій шкірі замість молока рекомендують додавати жирні вершки або сметану, оскільки рис має виражену підсушують ефектом

Японська рисова маска для обличчя з молоком в домашніх умовах

Складові:

  • борошно рисове тонкого помелу – 2 ст. л;
  • молоко – 3 ст. л.

Рисове борошно заварити в теплому молоці, розмішати до утворення однорідної клейкої маси.

Суміш нанести на очищену шкіру обличчя і залишити до висихання на 10 хвилин. Якщо шкіра схильна до сухості, її попередньо протирають ватним диском, змоченим в оливковій або персиковому маслі.

Така маска добре освітлює і розгладжує шкіру, підтягує контури.

Китайська маска для в’янучої шкіри

Складові:

  • рисовий відвар – 3 ст. л;
  • зелений чай – 1 ст. л.

Для цієї маски теплий рисовий відвар попередньо проціджують через сито. Зелений чай потрібно подрібнити кавомолкою в порошок. Потім цю пудру заливають теплим відваром, постійно помішуючи.

Нанести отриману кашку рухами на очищене обличчя, підборіддя і зону декольте. Прилягти і потримати маску 30 хвилин.

Умити обличчя теплою водою, а через 10 хвилин нанести живильний крем.

Рисовий відвар тонізує шкіру, прискорює обмінні процеси в клітинах, зелений чай виводить токсини і покращує колір обличчя

Китайська маска від Ольги Сеймур

Складові:

  • рисові висівки – 1 ст. л;
  • вершки – 1 ст. л.

Змішати рисові висівки з теплими вершками до однорідності. Нанести готову маску товстим шаром на очищену шкіру обличчя на 20 хвилин.

Для більшого тонізуючого ефекту маску слід змивати мінеральною водою і дозволити шкірі висохнути природним шляхом. Через 15 хвилин можна нанести відповідний за типом шкіри крем.

Маска з рисових висівок добре очищає шкіру, стягує пори, надає протизапальний і легкий розгладжують. Для підтримки тонусу шкіри процедуру досить виконувати 1-2 разів на тиждень. При вугрової висипки або схильності до запалень рекомендують зробити курс з 8-10 масок з періодичністю раз на 2 дні.

Очищаюча маска від чорних крапок

Складові:

  • круглий шліфований рис – 2 ст. л;
  • вода – 100 мл.

Ретельно промитий рис залити теплою водою і залишити на ніч. Невпітавшійся рідину злити, а рис розім’яти виделкою. Нанести на обличчя масажними рухами. Через 10 хвилин, коли маска висохне, умити обличчя теплою або мінеральною водою.

Така маска очищає і помітно звужує пори, матує шкіру і робить її гладкою.

Як правильно приготувати рисовий відвар

Рисовий відвар не менш корисний для шкіри, ніж самі зерна. При варінні з рису в воду потрапляють всі корисні мікроелементи, вітаміни, крохмаль. Частина, що залишилася після варіння рідина дбайливо очищає, підсушує і освітлює шкіру.

Для приготування рисового відвару 100 г промитого шліфованого рису заливають 2 літрами фільтрованої води і варять в емальованому посуді на повільному вогні, помішуючи, щоб рис не прилипав до дна. Коли рис стане м’яким, рідину проціджують в скляну ємність. Відвар використовують для вмивання, а також додають в освітлюючі і омолоджуючі маски.

Готовий рисовий відвар слід зберігати в холодильнику в скляній ємності з щільно закривається кришкою. Термін придатності домашнього рисового відвару – три доби

Рисова вода на відміну від відвару не береться термічній обробці. Її основні омолоджуючі і тонізуючі властивості полягають в особливих ферментах, утворених в процесі бродіння рису.

Рис промивають і заливають чистою, а краще мінеральною водою в співвідношенні 1: 4. Замочений рис залишають в теплому добре провітрюваному приміщенні на добу.

Коли рис заграє, потрібно перелити рідину в окрему ємність і залишити в теплі ще на добу. Готову рисову воду використовують в якості тоніка для обличчя.

Зберігати воду потрібно в холодильнику не більше 3 діб

Що залишився від приготування ферментованої води рис можна використовувати для приготування скрабу.

скраб

Складові:

  • рисове борошно – 1 ст. л;
  • вода – 2 ст. л;
  • олія косметична (персикове або виноградних кісточок) – 1/4 ч. л.

для приготування рисового скрабу необхідно змішати борошно з холодною водою до однорідного стану. У суміш додати масло і знову ретельно розміщувати.

Скраб наносять на вологу шкіру обличчя круговими рухами по масажними лініями. Після того, як скраб трохи підсохне, умити обличчя теплою водою, здійснюючи повторні кругові рухи.

Потім чисте обличчя обполіскують холодною водою, а через 10 хвилин наносять зволожуючий крем.

Рисовий скраб м’яко очищає і звужує пори, вирівнює і робить шкіру гладкою на дотик.

Скраб з рисової муки прекрасно підійде не тільки для особи, але і для тіла. Для цього в готовий рисовий скраб потрібно лише додати гель для душу

пілінг

Складові:

  • рисове борошно – 1 ст. л;
  • масло абрикосових кісточок – 1 ч. л;
  • сік лимона – 1 ч. л;

Щоб приготувати рисовий пілінг в домашніх умовах, потрібно змішати всі компоненти в зазначених пропорціях. Отриману масу наносять на обличчя, уникаючи області навколо очей. Тримають маску 4-5 хвилин, після чого змивають водою. Після пілінгу шкіру обличчя слід обов’язково зволожити кремом.

Не рекомендується використовувати пілінг з лимоном (в тому числі і на основі рисової муки) при виражених алергічних реакціях, вугрової висипки, шрамах

Даний пілінг добре очищає шкіру за рахунок дії фруктових кислот. Однак подібна процедура протипоказана при вугрової висипки, ймовірності виникнення алергічних реакціях або при наявність шрамів.

Відео: секрет ідеального макіяжу, або рисова пудра від Ольги Сеймур

Протипоказання і можливі побічні ефекти

Натуральна домашня косметика на основі рису практично не має протипоказань. Рис не викликає алергії, підходить для будь-якого типу і віку шкіри.

Однак слід бути гранично обережними при виборі додаткових активних компонентів.

Так, при купероз і алергії на продукти бджільництва слід відмовитися від приготування косметичних засобів з додаванням меду, а при вугрової висипки і схильності до подразнень варто уникати фруктових кислот.

Перед використанням багатокомпонентних масок на основі рису рекомендується випробувати готове засіб на згині ліктя або зап’ястя. Якщо алергічна реакція не проявилася, склад можна наносити на обличчя.

Відгуки про домашній косметиці з рису

Домашні косметичні засоби з використанням рису нітрохи не поступаються за дією аналогічних товарів із супермаркету. Завдяки невисокій ціні, простоті приготування, а, головне, помітного ефекту, такі продукти давно і заслужено користуються популярністю і довірою у багатьох представниць прекрасної статі.

Рисове борошно в домашній косметології

Зміст

  • пілінг
  • Маски для обличчя та тіла
  • підсушує засіб
  • Засоби для ніг

Серед усіх підручних засобів домашньої косметології варто віддати належне повагу рисовому борошні. Її дуже легко приготувати самостійно. Для цього береться промита і просушеної крупа і перемелюється в кавомолці до стану пудри.

Відмінною рисою рисової муки є її здатність вбирати токсини і забруднення і вирівнювати колір обличчя в разі нерівномірної пігментації. На основі цього натурального продукту можна приготувати чимала кількість простих і одночасно дієвих косметичних засобів.

пілінг

Щоб ефективно очистити шкіру обличчя використовують пілінг на основі рисової муки і меду, взятих у пропорції 3: 1. Для досягнення потрібної консистенції в суміш додають воду або настій лікарських трав. Шкіру м’яко масажують протягом 2-3 хвилин. Якщо рисово-медову масу залишити на обличчі ще на 10 хвилин, вона додатково матиме ефект живильної маски.

Маски для обличчя та тіла

Омолоджуюча маска

Рисовий порошок розводять молоком і дають йому час розбухнути. Додають мед. Пропорції молока, борошна і меду становлять 4: 2: 1. Маску витримують на обличчі і шиї 20-25 хвилин. Якщо для рецепта використовувати вершки або козяче молоко, то ефект скорочення зморшок можна посилити.

освітлюючі маски

Дві столові ложки борошна з’єднують з рослинним маслом і лимонним соком, взятими по одній чайній ложці.

Ще один рецепт осветляющей маски пов’язаний з динею. Борошно варять в соку цього фрукта і в теплому вигляді наносять на пігментні плями.

поживна маска

Рисове борошно змішують з вівсяної, розім’ятим бананом і зеленим чаєм. Тримають на обличчі протягом 20 хвилин.

підтягує маска

Змішують рисове борошно, сметану і яйце (1: 2: 1). Така маска підійде для будь-якого типу шкіри, але особливо корисна для в’янучої в’ялої шкіри. Підтягує маска з рисової борошном дає хороший результат і для поліпшення пружності шкіри грудей і декольте.

Японська маска

Це засіб користується популярністю у гейш, які, як відомо, славляться своєю бездоганно рівною і бархатистою шкірою. Рисову пудру (2 великі ложки) розводять мінеральною водою і додають порошок або дрібно подрібнені морські водорості в кількості однієї столової ложки. Додають в суміш 1-2 чайні ложки камелії. Наносять масу на обличчя, шию і декольте. Витримують 15-20 хвилин.

протизапальна маска

М’якоть огірка з насінням необхідно попередньо висушити і подрібнити. Розмішати огірковий і рисовий порошки. Потім ніжними рухами (в сухому вигляді) втирати в проблемні зони.

Маска-пілінг для тіла

Для очищення шкірних покривів тіла в рисову муку додають дрібно помелену кави (економніше використовувати гущу після приготування кавового напою). Розводять порошок теплою водою або відваром лікарських трав: ромашки, м’яти, подорожника. Отриманою масою масажують шкіру і залишають в якості маски на 5-10 хвилин.

Ефект від такої маски-пілінгу виходить багатогранним. Кавовий компонент не тільки підсилює відлущувальному дію рисової муки, а й покращує кровообіг в шкірі, що допомагає в боротьбі з целюлітом. Екстракт лікарських трав має протизапальну, омолоджуючу і заспокійливу дію.

Маска для волосся

Суміш морквяного і лимонного соків, муки і кислого молока наносять на волосся, злегка втираючи в шкіру голови. Волосся прикривають поліетиленовою шапочкою і залишають на 15-20 хвилин, після чого маску змивають водою і ретельно промивають волосся шампунем. Засіб підходить для жирного волосся.

підсушує засіб

Для зняття жирного блиску і підсушування шкіри можна використовувати дрібно перемелений рисовий порошок. Це своєрідна косметична пудра з легких відтінком слонової кістки. Вона не тільки матує поверхню обличчя, але і володіє маскуючий ефект. Крім того, пудра може використовуватися як основа для макіяжу.

Щоб зробити нанесення рисової пудри більш точним і менш помітним візуально, краще користуватися маленькою косметичної пензликом.

Засоби для ніг

Пом’якшувальні властивості рису використовують для догляду за стопами, якщо на них є тріщини або шкіра просто загрубіла. Для цього використовують рисовий відвар, який можна приготувати двома способами:

  • Наливають в каструлю 3 літри води і відварюють в ній 1 склянка рису.
  • Рисове борошно (3/4 склянки) розводять в холодній воді (1 склянка) і повільно вливають в киплячу воду, постійно розмішуючи.

В отриманому теплому відварі роблять ножні ванни.

Вегетаріанство як спосіб життя: плюси і мінуси

x

Check Also

Целюліт – це жирові «вузлики», які з’являються в підшкірній тканини, роблячи її горбистої і нерівною. Щоб позбутися від нього одних тільки дієт не досить. Адже …

Дієта Світлани Ахтаровой дозволяє змінити життя, особливо коли потрібно скинути від 30 до 50 кг без шкоди для здоров’я. Чи можливо таке – про це …

Цукровий діабет з кожним роком набирає нові й нові масштабні обороти поширення, що ж потрібно знати про правильне харчування під час цієї хвороби. Перший тип є інсулінозалежним, коли організм ..

Майя Михайлівна Плісецька завжди була еталоном краси, жіночності та грацій. Мерією Парижа знаменитої балерини була вручена премія «Чудова -1986», як найелегантнішою жінці року. Як неодноразово …

Схуднення досить складна штука, особливо коли ти не вмієш контролювати свій голод. Саме з цієї причини багато хто просто зриваються і не витримують дієту до кінця, …

На боротьбу з целюлітом у прекрасної половини людства йде маса часу і сил, а так хочеться викроїти хоч шматочок цього безцінного часу на приємні моменти.

Черговий писк моди з серії «з’їж смажену корову і схудни», заснований на святій вірі в користь білків і жирів і підкріплений результатами відважних худнуть. Ті, хто спробували, стверджують, що безвуглеводна дієта …

Гастрит шлунку є на сьогодні одним з частих захворювань шлунково-кишкового тракту, яке виникає при нерегулярному харчуванні, а також при споживанні продуктів, що мають в складі безліч хімічних …

Незаперечні якості і користь рису поза сумнівами. Рисова крупа містить речовини, що створюють в шлунку захищає плівку. Чим корисний рис, відповідь проста – великий вміст вітамінів …

Кожна дівчина мріє про фігуру відомої супермоделі, актриси, телеведучої Сінді Кроуфорд. Як досягти такого ефекту, отримати бажані форми за короткий час? Система схуднення від Сінді …

Гарбуз – унікальний продукт харчування, який вживається як в якості гарніру, так і десерту. Має низьку калорійність, а тому досить часто вживається при схудненні. Вітаміни …

Оксана Федорова – знаменита в нашій країні модель і телеведуча. Вона завжди відрізнялася своєю ідеальною фігурою, яку, між іншим, їй вдалося зберегти навіть після пологів.

Кисло-солодкий соус використовується для різного м’яса. Це може бути свинина, баранина, баранячі реберця і курячі крильця. Найпоширеніший рецепт цієї страви – м’ясо в кисло-солодкому …

Завдяки цитрусам в організм людини надходить величезна кількість вітамінів і мікроелементів, які необхідні для правильного функціонування всіх внутрішніх систем. Цитрусова дієта для схуднення включає в …

Струнка фігура – мабуть, головна мета всіх сучасних дівчат. Витончений жіночий силует – це запорука привабливості і, відповідно, успішності. Не секрет, що і у багатьох …

Очищення організму – головна запорука успіху схуднення. Позбавляючись від зайвої рідини і шкідливих речовин, які роками накопичуються в організмі, людина не тільки втрачає зайві кілограми, …

Сьогодні вже нікого не здивуєш схудненням за допомогою спеціальних таблеток. Вони стали настільки популярними серед споживачів, що виробники ледь не кожен день випускають все …

Щоб скинути зайву вагу, потрібна величезна сила волі, бажання і мотивація. Перемога в конкурсі і непоганий грошовий приз – відмінна причина зайнятися своїм тілом і …

Більшість жінок для досягнення ідеальної фігури готові піти на все: голодування і виснажливі вправи, які чинять негативний вплив на здоров’я і загальне їхнє самопочуття. Однак …

З 1 групою крові на нашій планеті налічується більше 34% населення. І як стверджують учені, саме ця група крові послужила початок для освіти інших груп. Люди з першою групою …

Безумовно, що жіночі груди є центром тяжіння чоловічого погляду. Але з часом вона починає зморшок і відвисати, що надає їй неестетичний зовнішній вигляд, а її …

Будь-яка дівчина, незадоволена своїм відображенням у дзеркалі, готова йти на найвитонченіші методи, аби позбутися повноти і зайвих кілограмів. Однак найчастіше такі методики …

Кожен день людина втрачає величезну кількість волосин, а все через неправильне харчування, погану екологію, жорсткої води. Як же зупинити цю «біду»? Чи допоможуть впоратися з …

Змусити своє тіло слухати розум, а не навпаки, дозволяє йога. За допомогою йоги можна налагодити обмінні процеси в організмі, поліпшити стан шкіри і здоров’я в …

Секрет бездоганної шкіри японських жінок – цілющі маски

30 серпня 2016 р

Маски для обличчя з рисом і рисової борошном активно застосовуються при появі вікових змін, допомагають омолодити шкіру, поліпшити колір обличчя, зволожити і наситити корисними компонентами. Східні жінки вже давно застосовують рисові маски для здоров’я і краси шкіри обличчя, візьмемо і ми на озброєння ці секрет краси.

Чому маски для обличчя з рисом так корисні

Маски для обличчя з рисом і рисової борошном не випадково так популярні – в рисі містяться безліч корисних компонентів, які надають на шкіру обличчя благотворну дію.

Так, кремній і вітамін Н, що міститься в рисі, надають омолоджуючий ефект – борються із зморшками, коректують овал обличчя і змушують клітини швидше відновлюватися. Фолієва кислота і холін мають заспокійливу і протизапальну властивість. Крохмаль, яким так багатий рис, пом’якшує живить і відбілює шкіру обличчя, а нікотинова кислота надає шкірі рівний колір і сяйво.

Маски для обличчя з рисом – правила застосування

Маски для обличчя з рисом готуються з використанням рисової муки. Її можна придбати в магазині або зробити самостійно, подрібнивши рис в блендері. Зберігати рисове борошно для маски рекомендується в щільно закритій скляній ємності в холодильнику.

Приготовлені маски з рису використовуються відразу після того, як ви приготували, зберігати готові маски не рекомендуються, вони втрачають свої корисні властивості.

Наносити маски з рису потрібно на очищеної особа – кращого ефекту ви можете досягти, якщо пори на обличчі будуть розкриті. Для цього потрібно розпарити і очистити обличчя.

Щоб ефективність маски була вище, наносите маску в теплому вигляді (приблизно температури тіла).

Рекомендований час застосування рисової маски для особи-20-30 хвилин, потім склад потрібно змити теплою водою і нанести крем для обличчя, яким ви постійно користуєтеся.

Регулярність використання – 2-3 рази в тиждень протягом місяця, потім рекомендовано змінити продукт на інший, що підходить для вирішення вашої проблеми або типу шкіри.

Більше 300 рецептів на всі випадки життя ви знайдете в розділі домашні маски для обличчя, там же є відео та відгуки жінок, їх практикували.

Маски для обличчя з рисом – рецепти

Омолоджуюча маска з рисом активно прибирає зморшки, коригує овал обличчя, надає свіжість і доглянутий зовнішній вигляд.

Для маски змішайте в рівних пропорціях рисове борошно і картопляний крохмаль (по 1 ч. Л.), Додайте 1 ст. л. жирних вершків і 1 ч. л. кокосового масла (якщо останнього немає, замініть на будь-яку рослинну).

Поставте суміш на водяну баню, при постійному помішуванні дочекайтеся поки суміш загусне і вийде маса, що нагадує клейстер.

Злегка остудіть маску до температури тіла і нанесіть її на шкіру обличчя в два шари з перервою в 5 хвилин.

Освіжаюча маска для обличчя з рисом і петрушкою відмінно тонізує шкіру, надає здоровий рум’янець і вирівнює колір обличчя. Вона може застосовуватися як рятівна маска, коли потрібно швидко привести особу «в порядок».

Для її приготування вам знадобиться по 1 ст. л. рисової муки, подрібнених листя петрушки і білої глини, 1 ч. л. масла зародків пшениці (продається в аптеці). Суміш добре перемішайте, якщо вийшло занадто густо, додайте молока.

Вітамінна маска для обличчя з рисом допомагає втомленою шкірі зарядитися енергією і вітамінами.

Для приготування маски вам знадобиться 1 ст. л. рисової муки, стільки ж апельсинового соку і 1 ч. л. меду. Компоненти ретельно змішайте і нанесіть на обличчя.

Маска для обличчя з рису для жирної або комбінованої шкіри очищає, підсушує прищики і матує шкіру обличчя.

Для її приготування вам знадобиться 1 ст. л. рисової муки, білок одного яйця і кілька крапель лимонного соку. Продукти змішайте і нанесіть маску на очищене обличчя. Добре застосовувати таку маску спільно маскою-пілінгом (рецепт нижче).

Маска-пілінг для обличчя з рису делікатно відлущують шкіру від забруднень, а з огляду на те, що рис добре «витягає» токсини і шлаки, маска-пілінг вважається відмінним домашнім засобом для очищення шкіри обличчя.

Для її приготування вам знадобиться 1 ст. л. рисової муки і по 1 ч. л. лимонного соку і цедри лимона. Якщо шкіра у вас суха, то додайте в маску-пілінг половину ч. Л. меду. Готової маскою добре отскрабіруйте шкіру круговими рухами, залиште на 2-3 хвилини, потім змийте теплою водою.

Проста поживна маска для обличчя з рису пом’якшить, зволожить і вітамінізує шкіру обличчя. Тут потрібна рисова каша – відваріть половину склянки рису з молоком, потім подрібніть кашу до пюреобразного стану, додайте 1 ч. Л. оливкового масла і 2-3 краплі ефірного масла троянди.

Джерело: econet.ru

як відправити сообщеніеігри для планшета андроїд 4 скачати бесплатнолобановскій олександр компроматсковородка вокpayperprofits

Користь рису по Аюрведе і його приготування

Користь рису по Аюрведе полягає в першу чергу в тому, що він є одним з найчистіших і корисних продуктів.

Він не містить нічого шкідливого, тобто, не створює Аму – шлаки, що є рідкістю для продуктів харчування. Рис має яскраво вираженими очисними властивостями. Рис легко і швидко засвоюється.

Володіє саттвической природою – він очищає не тільки фізіологію, а й свідомість.

Ось що говорить класична “Книга про смачну і здорову їжу” про рис: “По біологічної цінності білка рис займає перше місце серед круп. Рис і рисові каші завжди повинні бути в раціоні дитячого та лікувального харчування. “

Щоденна дієта по Аюрведе повинна включати в себе 40-50% рису або зернових.

Рис – це один з небагатьох продуктів поєднуються з молоком, а також незамінний продукт для людини, що займається медитацією або практикою йоги.

Рис сорту “басматі” Тобто можна просто вареним (навіть без солі і спецій), і він вже буде дуже смачним.

У наш час, як і протягом багатьох століть, рис становить основу раціону більш ніж три чверті населення планети, причому для цього є вагомі підстави: рис легко вирощувати, він недорогий і доступний завжди і скрізь.

Що ж стосується його поживної цінності, то відомо, що при поєднанні з іншими продуктами (молоком, бобами і горіхами) рис збільшує їх поживну цінність на сорок п’ять відсотків. 
Рис ретельно перебирають і сортують залежно від форми, кольору, запаху, терміну зберігання та смаку.

У світі вирощується близько 10 000 сортів рису, однак для кухаря важлива в першу чергу довжина зерен (вони бувають короткими, середніми і довгими) і якість рису (важкий, легкий і дуже легкий). Як і їх попередники, сучасні ведичні кулінари вважають за краще використовувати шліфований, або білий, рис – Арва Чао.

Такий рис зберігається набагато довше, ніж укад Чао – нешліфований, або бурий, рис. Індійський бурий рис має специфічний сильний запах, який іноді навіть заглушає аромат спецій. Шліфований білий рис з короткими, овальної форми зернами і борошнистим нальотом при варінні стає клейким.

Рис з зернами середньої величини (їх довжина приблизно в три рази більше їх ширини) при варінні зберігає форму, але стає дуже м’яким. Більше половини всього індійського рису з короткими і середніми зернами піддається попередній тепловій обробці, такий рис називається села Чао.

 Довгозерний рис (довжина зерен приблизно в чотири-п’ять разів більше їх ширини) при правильному приготуванні стає розсипчастим і повітряним. Рецепти страв, що приводяться в цій статті, передбачають вживання виключно довгого рису басматі.

У ведичної кулінарії ніколи не використовується рис напівфабрикат, смакові властивості та поживна цінність якого залишають бажати кращого. Коричневий рис рідко вживається в аюрведических рецептах, так як він важкий для перетравлення, занадто підсилює жар у людей питта-конституції і занадто важкий для капхи. Рис особливо сприятливий для вати і пітти і при помірному вживанні підходить і Капха. 

Рис – це відмінне джерело вуглеводів, їх в рисі до 60-80% в завісімрсті від сорту. Також в рисі міститься близько 7% білка і всього 0,5-2% жирів. Калорійність рису оцінюється в 285 ккал за 100 грам.

Рис серед продуктів з високим глікемічним індексом, але знову ж таки залежно від сорту: білий клейкий рис (ГІ = 90), але басматі (ГІ = 50), а дикий чорний рис (ГІ = 35).

Багато в рисі і крохмалю – до 50%, а значить, він поживний разом з тим, що відмінно засвоюється.

У будь-якому сорті рису містяться вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6, В9), вітамін А, Е, вітамін Н, вітамін РР. Вітаміни групи В стабілізують роботу нервової системи, разом з каротином вони благотворно впливають на стан шкіри, волосся і нігтів.

Разом з вітамінами в рисі міститься і достаток мінералів – алюміній, бор, ванадій, залізо, йод, калій, кальцій, кобальт, кремній, магній, марганець, мідь, молібден, натрій, нікель, селен, сірка, фтор, фосфор, хлор, холін, хром, цинк.

Це різноманітність макро- і мікроелементів забезпечує протікання обмінних процесів.

Рис позбавлений такого провокуючого алергічні реакції компонента як глютен, а значить, підходить для харчування дітям і людям, схильним до алергічних реакцій. Це відмінна характеристика рису в порівнянні з іншими злаковими, які в більшій чи меншій мірі містять цей білок.

Корисні властивості рису

Користь рису складно переоцінити. Будучи джерелом усього розмаїття мінералів і вітамінів, рис можна і потрібно включати в раціон харчування з раннього дитинства. Рис лежить в основі безлічі дієт, оскільки відрізняється низькою калорійністю.

Якщо вживати в їжу нешліфований коричневий рис, час від часу ще вживати і чорний дикий рис, користь для організму буде величезна. У той же час клейкі і розваристої каші з рису можуть припасти до столу, наприклад, після діареї та отруєнь. Рис відмінний адсорбент.

Але що стосується глікемічного індексу рису? Адже через те, що він високий, багато рис уникають. По-перше, високим ГІ відрізняється тільки білий шліфований, швидко розварюється рис. І то – в поєднанні з молочним компонентом, наприклад ГІ білого рису (90) знижується до 75.

Цей же показник у нешліфований або дикого рису і зовсім не перевищує допустимих рівнів. Якщо ж ви не потрапляєте до групи ризику або до числа хворих на цукровий діабет, рис можна їсти без обмежень.

Чим особливо корисний рис для людини?

  • рис – джерело білків, вуглеводів і мінералів, але жиру в ньому вкрай мало; значить, це відмінний спосіб вгамувати голод, але не набрати ні сантиметра на талії; це дієтичний продукт;
  • рис – джерело мінералів, які допомагають організму позбавитися від надлишків рідини і продуктів обміну речовин;
  • за рахунок вмісту вітамінів групи В рис сприяє зміцненню нервової системи, покращує стан шкірного покриву, нігтів, волосся і зубів;
  • в складі рису замінні і незамінні амінокислоти, необхідні організму для синтезу нових клітин;
  • насичення організму збалансованим складом вітамінів і мінералів з рису сприяє гарній роботі мозку і пам’яті,
  • аміномасляна кислота, що міститься в рисі, стабілізує кров’яний тиск і покращує кровообіг;
  • рис має високі абсорбуючі властивості, стабілізує роботу травного тракту, зміцнює стінки кишечника, а ще він всмоктує багато шкідливих речовин, що надходять в організм з іншими продуктами, що допомагає виведенню токсинів і шлаків; як результат саме з рису рекомендується починати відновлення після харчових отруєнь;
  • рис відрізняється сечогінні властивості, допомагає при хворобах нирок і сечового міхура;
  • серед корисних властивостей рису – антисептичний та жарознижувальну, це антитоксичну, потогінний, засіб, доречне в раціоні людини, хворої на грип, ангіну, пневмонію.

Від користі рису перейдемо до його приготування

Перед приготуванням рис слід перебрати. Висипати рис на чистий стіл або великий металевий піднос і розрівняйте його так, щоб була видна кожна рісинки. Перебирайте рис потроху: відокремлюйте все чужорідні домішки – грудочки глини, каміння, стеблинки і нешелушенние зерна.

Коли ви очистите невелику частину рису, відсуньте її в сторону і так продовжуйте перебирати рис до тих пір, поки не перебере весь. Потім рис слід промити. Покладіть рис у велику миску і налийте холодної води. Промивайте рис, перевертаючи і обертаючи його, з тим щоб змити прилиплі до зерен частинки крохмалю.

Крім того, завдяки обертальним рухам лушпиння і висівки спливають на поверхню. Злийте каламутну воду і повторюйте процес до тих пір, поки зливається вода не стане абсолютно прозорою. Відкиньте промитий рис на друшляк. Наступний етап – замочування рису.

Залийте промитий і осушене рис басматі теплою водою і залиште на 10 хв. За цей час довгі, загострені зерна вберуть воду і “розслабляться” перед варінням. Цю воду зливають в окремий посуд і потім використовують для варіння, завдяки чому рис зберігає як смак, так і цінні поживні речовини.

Рис відкидають на друшляк, а для варіння залишають заздалегідь розраховану кількість води. 

Перш ніж почати готувати рис, потрібно дати йому підсохнути протягом 15-20 хв. 

Як вже зазначалося раніше, готувати рис нескладно, причому існує кілька різних способів його приготування. Деякі кухарі вважають за краще готувати рис так само, як прийнято готувати макаронні вироби: вони варять його у великій кількості підсоленої води до напівготовності, потім відкидають на сито і доводять до готовності вже в духовці.

Рис можна також варити до напівготовності в невеликій кількості води, вливши її рівно стільки, скільки рис може увібрати, і завершити його приготування в духовці. Крім цього, існують різні методи приготування рису просто на плиті. Так як існує тисячі різних сортів рису, то існують також і безлічі методів його приготування.

Для приготування рису в наших рецептах пропонується використовувати наступне співвідношення крупи і води: на склянку (190 г) рису незалежно від його сорту береться 12 / 3-13 / 4 склянки (410-430 мл) води. Зрозуміло, це просто загальне вказівку, і ви самі повинні прийти до своїми пропорціями зі своїх переваг і досвіду.

З практики відомо, що для приготування рису басматі потрібно трохи менше води, ніж для бурого рису, особливо рису з зернами середньої довжини. 

Кілька основних правил приготування рису за рецептами, наведеними в даній статті: 

1. Завжди використовуйте довгозерний рис. 2. Щоб рисинки не злипалися і вся маса рису стала повітряної до кінця приготування, окропіте рис соком лимона або додайте в нього трохи топленого вершкового або рослинного масла. 3. Як правило, з одного стакана (190 г) рису виходить близько трьох склянок звареного рису. У яких співвідношеннях слід брати рис і воду, залежить не тільки від сорту рису, а й від того, наскільки ви хочете його розварити. Бурий рис вбирає більше води, ніж білий. 4. Варити рис слід у важкій каструлі. При варінні в такій каструлі тепло розподіляється рівномірно по всьому рису, і все рисинки проварюються абсолютно однаково. Якщо рис розварився нерівномірно (припустимо, нагорі він ще твердий, а в глибині каструлі вже досить м’який), то причина цього швидше за все в тому, що кришка прилягає недостатньо щільно. У цьому випадку спробуйте накрити каструлю листом фольги і вже поверх фольги кришкою. Щоб рис не підгорав і не прилипав до дна, найкраще готувати його в посуді з непрігораемой покриттям. Якщо рис готується в такому посуді і на слабкому вогні, він не пригорить навіть після того, як вся вода вбереться – просто утворюється на дні золотава скоринка. 5. Закривши рис кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму, щоб вода лише злегка кипіла. Якщо на вашій плиті відрегулювати вогонь до дуже слабкого неможливо, перекладіть рис в товстостінну емальований посуд з щільно прилягає кришкою і доведіть до готовності в духовці. Духовку попередньо нагрійте до 160 ° С і потім поставте в неї рис на 25 хв. 6. Ні в якому разі не знімайте кришку і не перемішуйте рис до того, як він вбере в себе всю воду і стане м’яким і розсипчастим. Якщо відкрити кришку, 

7. Найкраще готувати рис безпосередньо перед подачею на стіл. Коли рис готовий, не поспішайте розмішувати його – потрібно почекати якийсь час.

Плов, так само як будь-яка інша страва з рису, буде залишатися обжигающе гарячим ще добрих 20 хв, якщо його готували у важкій каструлі з щільно прилягає кришкою.

Якщо через непередбачені обставини рис повинен деякий час “почекати” перед подачею на стіл, відкиньте його на друшляк і поставте над киплячою водою. Друшляк слід накрити складеним в кілька разів кухонним рушником, а зверху – кришкою. 

Звичайний рис можна приготувати по-різному .

Помитий рис обсмажити на (краще буде чавунна) сковороді на вершковому маслі кілька хвилин, можна зі спеціями, а можна і без – все одно буде смачно. Спеції можна наступні: імбир, куркума (трохи), чорна гірчиця, кориця (трохи), шафран, аніс і будь-які солодкі спеції.

Рис буде дуже смачним, навіть якщо його приготувати тільки з однієї спецією – шафраном (вона дорога). Коли підсмажиться, рис залити (краще гарячої) кип’яченої водою, так щоб рівень води був на 1 см вище рису, потім накрити кришкою, зробити дуже слабкий вогонь (щоб тільки злегка кипіло) і залишити на 20 хв.

Потім потрібно піти і не заважати рису готується, тому що поки він готується кришку знімати не треба! Але якщо ви не втрималися і відкрили, то не треба рис перемішувати і взагалі чіпати, інакше ви все зіпсуєте! Чому? З рису утворюється певна структура з проміжками, через які виходить пар; якщо перемішати, то рис стане пригорати. Кришку зі сковороди знімати не треба ще й тому, що всередині створюється певний тиск і температура, якщо відкрити, то все стане трохи гірше. Є рис краще відразу, поки він гарячий, якщо розігріти – це буде вже не те. Приготування займає небагато часу – 25-30 хвилин, з яких 20 – просто очікування.

Вищевказаний рецепт має величезну кількість варіацій, що відрізняються складом і, отже, смаком. Наприклад, можна зробити те ж саме в горщику в духовці.

Можна додати моркву і вийде як би плов, а якщо будуть правильно підібрані спеції, то навіть смачніше ніж плов. Можна додати насіння кунжуту (сезаму) і / або яблука, родзинки, тоді вийде солодкий рис і так далі.

Головне – не шкодувати вершкове масло або краще масло ДХІ (топлене масло – використовується для приготування їжа і як консервант в аюрведичній еліксир чаванпраш).

При цих рецептах соус для рису не знадобиться, але якщо все-таки хочеться, то можна зробити чатні – соус зі спеціями.

Щоб зрозуміти користь рису, розглянемо ще один рецепт страви з рису ІЗВЕТСНОГО в Аюрведе.

Тільки що зварений рис заливається теплим свіжим (краще парним) молоком, плюс трохи меду і топленого масла. Виходить чудова каша, і на смак, і з точки зору користі.

Кічарі – суміш рису з лущеною махаємо (мунг далом) і спеціями – є, мабуть, одним з головних страв в аюрведической кулінарії. І рис басматі, і маш мають солодкий смак, володіють охолоджуючим дією і солодким ефектом після перетравлення. Разом вони є дуже збалансованою їжею, прекрасної білкової комбінацією.

Це досконала їжа, яка легко перетравлюється, дає силу і життєстійкість. Вона живить всі тканини тіла. Кічарі переважно при монодієта або при проходженні очисних програм, таких як панчакарма. Це прекрасна їжа для очищення і омолодження клітин.

Звичайне співвідношення рису і маша 2: 1, але його можна міняти при необхідності, а також з урахуванням конституції.

Всі наведені рецепти кічарі мають цілющі властивості і підходять людям всіх типів конституції.

У Аюрведе білий рис, особливо рис басматі, найбільш часто вживається зернова культура. Коричневий рис рідко вживається в аюрведических рецептах, так як він важкий для перетравлення, занадто підсилює жар у людей питта-конституції і занадто важкий для капхи. Рис особливо сприятливий для вати і пітти і при помірному вживанні підходить і Капха.

Previous Незвичайні новорічні традиції в світі - вегетеріанство
Next Рекомендації по переходу на рослинний раціон - вегетаріанство

No Comment

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *