Правильне харчування від Світлани фус: дієта для схуднення і меню на тиждень

Moneyveo [CPS] UA

Дієта Світлани Фус

Дієта Світлани ФусПравильне харчування від Світлани Фус: дієта для схуднення і меню на тиждень

Дієта Світлани Фус – звід правил, виконання яких є для всіх. Основи здорового харчування, що заклала Світлана в принцип роботи дієти, допомагають знизити вагу, а методи схуднення не позначаються негативно на організмі. Вища медична освіта Фус дозволяє розбиратися в гастроентерології, причини збільшення маси тіла, а також варіантах схуднення.

суть дієти

Застава схуднення по дієті Світлани Фус – підрахунок калорій, але є правила, без яких система працювати не буде. Правильне харчування, яке призводить до неквапливого зниження маси, є гарантією схуднення.

Якщо поєднувати дієту і активні фізичні навантаження, вистачить 1800-1900 ккал. При закінченні процесу схуднення, для утримання результату, не споживати продуктів більш ніж на 2100 ккал на добу.

Голодувати протипоказано. Відмова від голодних дієт, розвантажувальних днів допоможе організму уникнути стресових ситуацій, не відкладати накопичення на майбутнє, зберегти і навіть поліпшити психічний і емоційний фон, поліпшити липидно-водні обміни;

Головний напій – вода. Для схуднення випивають не менш 2-х літрів води, якщо ж їжа, що вживається за добу, тверда і суха, то кількість рідини збільшується до 3-х літрів. Виключені міцні каву і чай на порожній шлунок. Пити чай відразу ж після їжі суворо забороняється, тому що тінін вимиває корисні компоненти і мікроелементи.

Їсти потрібно п’ять разів на добу, адже подрібнене харчування найкращим чином позначається на здоров’ї і роботі шлунка, інших органів. Найщільніший прийом їжі – сніданок, а легкий – час вечері. Щоб організм швидше пристосувався до дієти, потрібно снідати, але якщо це складно для людини, то можна замінити його склянкою води, а як тільки з’явиться відчуття голоду – приступити до процесу.

Продукти, приготовані на пару, тушковані, відварні – найкорисніші. Використання мультиварки і пароварки, а також запікання в фользі допоможуть урізноманітнити раціон. Виключені майонезні добавки, страви підвищеної жирності, копченості та смажена їжа;

Для прискореного схуднення потрібні активні фізичні вправи. Прогулянки рівні 25 000 кроків, сон не менше 8-ми годин – запорука гарного результату. Два кілограми за тиждень – оптимальна швидкість скидання маси без неприємних наслідків для організму і нервової системи.

Гідності й недоліки

Курс триває два тижні, за цей час вдається позбутися від десяти і більше кілограмів. Легка і зручна, що не виснажлива дієта, яка набирає популярність.

плюси:

  • Немає голоду – немає проблем. Організм не відчуває стресу;
  • Недорогі і смачні страви в меню допоможуть урізноманітнити період схуднення;
  • Раціон збалансований, містить всі необхідні вітаміни, компоненти, мікроелементи та інше;
  • Підходить для людей з різними захворюваннями.

мінуси:

  • Система Світлани Фус – тривалий процес, але маса знижується стабільно, безповоротно.

Меню на тиждень на увазі засвоюваність продуктів, тому дієта підходить всім, за винятком людей з особистої непереносимістю будь-яких інгредієнтів. Заміна продуктів аналогічними компонентами за складом і кількістю калорій допустима.

Меню на тиждень

Кожна порція в меню не повинна бути більше 300 гр.

понеділок:

  • Омлет з добавкою кропу або петрушки, легкий салат з капусти кольоровий, зерновий хліб, гранат;
  • Сир мінімальної жирності 50 гр., Родзинки 10 гр., Яблука запечені 150 гр .;
  • Суп з овочів з фрикадельками з індички 300 мл;
  • Каша гречана 150 гр., Буряковий салат 120 гр., Заправлений сметаною 20 гр .;
  • Риба, запечена в фользі 150 гр., На гарнір – запечена картопля 150 гр., Салат з морської капусти 100 гр.

вівторок:

  • Пластівці зернові 45 гр., Одновідсотковий йогурт без добавок 200 гр. Ізюм 10 гр., Волоські горіхи 50 гр., Цитрусовий;
  • Запечене яблуко (можна додати корицю) 200 гр .;
  • Борщ вегетаріанський 200 мл, сметана 10 гр .;
  • Помідор 100 гр. зі сметаною 10 гр., відварене яйце, хліб;
  • Червона запечена в фользі риба з зеленню 150 гр., Салатик з овочів 240 гр., Хліб.

Середовище:

  • Зернові пластівці 200 гр., Фрукти 50 гр., Кисломолочний напій до смаку;
  • Нежирний сир 80 гр., Сметана 10 гр. Сухофрукти 10 гр., Гранат;
  • Квасоля, тушкована з овочами 240 гр., Овочевий салат 160 гр., Фета 20 гр .;
  • Риба, запечена в фользі 120 гр., Відварене яйце;
  • Салат з морської капусти 100 гр., Тушкована капуста 200 гр., Хліб зерновий.

четвер:

  • Ікра з кабачків і баклажанів 150 гр., Омлет з додаванням кропу і петрушки, шматочок хліба, ківі 2 шт .;
  • Запечені яблука 200 гр .;
  • Овочевий салат 200 гр., Каша гречана 150 гр., Індичка тушкована 120 гр .;
  • Капуста, тушкована з грибами 250 гр .;
  • Картопля, запечена з часником 150 гр., Фета 30 гр.

п’ятниця:

  • Зернові пластівці 45 гр., Кефір 200 мл, цитрусовий;
  • Сир низької жирності 80 гр., Сметана 10 гр., Заморожені або свіжі ягоди 50 гр .;
  • Овочевий суп 200 мл, індичка відварна 100 гр .;
  • Салат з буряка 130 гр. і сметани 10 гр., хліб;
  • Салат з капусти, риби, овочів з маринаду 250 гр., Хліб.

субота:

  • Пластівці зернові 50 гр., Йогурт 1% жирності без добавок 180 мл, грейпфрут;
  • Запечені з сухофруктами і сиром яблука 200 гр .;
  • Суп з цвітної капусти і овочів 300 мл;
  • Салат овочевий мікс 200 гр., Телятина тушкована 100 гр .;
  • Каша з гречаної крупи 150 гр., Гриби, тушковані з капустою 200 гр., Яйце відварне.

неділя:

  • Пластівці зернові 45 гр., Кефір 200 мл. Ізюм 10 гр., Горішки 15 гр., 2 ківі;
  • Сир 80 гр., Сметана 10 гр., Ягоди 50 гр., Чорнослив 25 гр .;
  • Баклажани, фаршировані овочами з сиром 250 гр., Хліб;
  • Овочева нарізка 220 гр .;
  • Лосось із зеленню запечений 150 гр., Хліб.

Незважаючи на відсутність в меню яблучного компоту і відвару з шипшини, ці напої корисно пити протягом дня в кількості 500 мл або більше. Не зайвими будуть і яблука, але не більше 200 гр. тільки з 3-го дня дієти.

рецепти

Овочевий салат

  • помідор;
  • рукола;
  • Цибуля зелена;
  • Листя салату;
  • кріп;
  • Оливкова олія для заправки.

Овочі помити, нарізати, добре перемішати і заправити оливковою олією.

Суп з сочевиці

  • сочевиця;
  • морква;
  • Цибуля ріпчаста;
  • часник;
  • імбир;
  • Бульйон курячий.

У каструлі згасити на рослинному маслі цибулю і моркву до м’якого стану, натерти часник, дрібно порізати імбир, додати в ємність з овочами, влити бульйон курячий (1 л.), Всипати сочевицю, варити до готовності.

Корисні поради

Меню для схуднення нітрохи не набридає, а навпаки, допомагає справлятися з почуттям голоду протягом усього дня. Люди за два тижні успішно позбавляються від зайвого, що підтверджують численні позитивні відгуки.

Організм не піддається насильству шляхом надмірного поглинання їжі, що позначається на легкості, поліпшеною роботі внутрішніх органів, але при цьому відсутнє почуття голоду. Звід правил виконувати не складно. Люди за перший тиждень безболісно для себе і власних звичок переходять на правильне харчування, відмовляючись від шкідливих продуктів, що завдають шкоди фігурі.

Всі страви в меню легкі в приготуванні і з ними впорається навіть починаюча господиня. Уже через два тижні організм зміниться, поліпшить власну діяльність, а нервові клітини при цьому не піддадуться «випробуванням на міцність».

Джерело: https://BezPuza.ru/diety/avtorskie/svetlany-fus.html

Дієта Фус Світлани на 4 тижні, меню дієти Фус для схуднення

Дієта Фус Світлани на 4 тижні, меню дієти Фус для схуднення

Експерт проекту «Зважені та щасливі» Світлана Фус допомагає учасникам ефективно позбутися зайвої ваги, нормалізувати обмінні процеси, поліпшити функціональність кишечника і жовчного міхура. Завдяки своїм професійним навичкам вона здатна розписати кожному худнуть індивідуальну систему харчування, згідно з його особистих потреб і переваг.

Основні правила дієти Світлани Фус

  1. Потрібно поміняти свої харчові пристрасті, поступово переходити за здорове харчування.
  2. Бажано вести харчовий щоденник.
  3. Найчастіше вживати трав’яні чаї і настої, які допомагають нормалізувати роботу кишківника і виводять шкідливі радикали.
  4. Оливкова олія стимулює діяльність кишечника.По одній столовій ложці натщесерце щодня.
  5. Не можна змішувати цитрусові і молочні продукти.
  6. Необхідно виключити з раціону цукор і сіль.
  7. Вживати краще цільні злаки, а не очищені.
  8. Більше овочів і фруктів, не менше 1 кг на добу.
  9. Клітковина сорбує жир і виводить негативні шлаки з організму, оберігає від ракових захворювань.
  10. Молочні продукти не повинні бути нульовою жирності.
  11. М’ясо в поєднанні з хлібом не рекомендовано.
  12. Після фізичних вправ не можна їсти протягом 2 годин.
  13. Обов’язково потрібно вводити в раціон пісне запечене м’ясо – джерело білків для організму.

Зразкове меню дієти для схуднення від Світлани Фус

понеділок

  • Ранок: порція морквяного салату, 100 г сиру і меду.
  • Перекус: один ківі і шматочок сиру.
  • Обід: 200 г тушкованої капусти, гриби, курка, запечена із зеленню.
  • Вечеря: шматок запеченого лосося, салат з овочами.

Вівторок

  • Ранок: порція гречаної каші, томат з моцарелою.
  • Перекус: яблуко.
  • Обід: 200 г пісного борщу, телятина, баклажани з грибами, запечені з зеленню.
  • Вечеря: шматок запеченої риби, салат з овочами і шматок хліба.

середа

  • Ранок: пластівці з фруктами, 100 г кисломолочної закваски.
  • Перекус: сир середньої жирності і половина граната.
  • Обід: суп пюре і тушкована печінка, стакан компоту.
  • Вечеря: омлет з грибами, яйце і шматок хліба.

Наступні дні дозволяється повторювати, меню є приблизними, його можна підкоригувати під свій розсуд. Щоденне споживання кілокалорій НЕ понад 1500.

Рекомендації по меню дієти від Світлани Фус

  1. Важливо дотримуватися режиму харчування. Харчуватися кожні 3-5 годин, не робити тривалих перерв, а їсти потроху і часто. Сніданок, обід і вечеря повинна бути кожен день.
  2. На сніданок завжди повинні бути овочі, білки, кисломолочні продукти.
  3. Перекушування забороняються, якщо говорити про каву з печивом, краще з’їсти шматочок сиру, випити склянку йогурту з скибочкою цільнозернового хліба.
  4. Обід повинен бути повноцінним, обов’язково м’ясо або риба повинні бути в раціоні.
  5. На другий перекус підійде бутерброд з медом і склянка кефіру.
  6. Вечеря легкий, в невеликій кількості.

Кава пити на голодний шлунок не можна. Тільки через півгодини після сніданку. Запивати їжу не рекомендується, якщо дуже хочеться це зробити, то глотка чистої води буде достатньо.

Сліпо слідувати певного раціону не рекомендується, потрібно намагатися складати своє індивідуальне меню, враховуючи особливості та потреби організму.
Приємного Вам апетиту і доброго здоров’я!

Правильне харчування від Світлани Фус: дієта для схуднення і меню на тиждень

Правильне харчування від Світлани Фус: дієта для схуднення і меню на тиждень

Багатьом відомо, що для схуднення і для загального зміцнення здоров’я, необхідно дотримуватися дієт, більшість з яких базуються на правильному харчуванні і підтримці здорового способу життя.

Український дієтолог і лікар Світлана Фус вважає, що для довголіття, підтримки форми і краси якомога довше потрібно правильно харчуватися і контролювати все, що пов’язано зі своїм харчуванням. Як режим, так і раціон. Сьогодні ми розповімо про ключові принципи правильного харчування від дієтолога Світлани Фус і представимо вашій увазі розроблене нею меню на тиждень.

Система схуднення і дієта від Світлани Фус досить проста і базується виключно на тому, щоб в меню були присутні різні продукти, і харчування було правильним.

Меню на тиждень і дієту Світлана Фус розробила завдяки особистому досвіду в схудненні.

Також дієтолог працює в цій галузі вже 15 років , має вищу медичну освіту і досвід роботи в гастроентерологічної галузі.

Так, принципи правильного харчування від Світлани Фус наступні:

  • при дієті не існує заборонених продуктів . Споживати можна що завгодно, але потроху і не частіше 5 разів на день;
  • щоб готувати ту чи іншу страву, вибирайте прості і свіжі продукти. Харчування по системі дієтолога будується за принципом відсутності надмірностей і дорогих інгредієнтів;
  • дієта Світлани Фес НЕ передбачає виключення чаю і кави з меню. Їх можна вживати тільки після основного прийому їжі і не натщесерце;
  • якщо немає апетиту, то сніданок можна перенести на той час, коли ваш організм по-справжньому відчує потребу в насиченні;
  • якщо людина займається важкою фізичною працею, то на сніданок краще вживати білкові продукти . У меню варто включити біле м’ясо, овочі, яйця;
  • а якщо ваш ритм життя не пов’язаний з подібними навантаженнями, то для підтримки себе в формі або схуднення перший прийом їжі бажано організувати вуглеводно-білкових. Це може бути молочна каша або сир з фруктами, сухофруктами або горіхами;
  • відмовтеся від майонезу і солі у великих кількостях;
  • правильне харчування – це правильна термічна обробка продуктів . Відмовтеся від смаження на олії на користь парової і звичайної варіння, тушкування і запікання в фользі;
  • Світлана Фус вважає, що поширені очищаючі суворі дієти і розвантажувальні дні можуть бути небезпечними для організму і їх практикувати для схуднення не варто;
  • щоб ефективно витрачати отримані калорії ведіть активний спосіб життя, робіть фізичні навантаження і зарядку вранці .

Практично кожна людина, що має хоча б кілька зайвих кілограмів, мріє про схуднення. При цьому практика, яка веде до цього, у кожного своя. Дієтолог радить, що при правильному харчуванні і способі життя все одно не варто постійно бігати до ваг і засмучуватися, якщо навіть через кілька тижнів цифра на них все одно залишиться колишньою.

Світлана Фус каже, що при переході на новий режим харчування і дієту людина спочатку втрачає рідину, а тільки потім вже жир, при цьому вага довгий час може не змінюватися .

І тільки через час обсяги почнуть зменшуватися, тому звертати увагу потрібно не на показник на вагах, а на цифри при замірах талії, стегон і грудної клітини.

Саме це стане для вас чудовою мотивацією для продовження схуднення і дотримання дієти.

Як уже згадувалося раніше, у Світлани Фус є власний досвід схуднення, після якого вона вирішила поділитися ним з іншими за допомогою розробки своєї дієти. Тому дієтолог представила громадськості зразкове меню на тиждень , завдяки якому можна правильно харчуватися і привести себе в форму.

На сніданок допускається сто грам сиру з медом або курагою і салат з моркви з оливковою олією. На другий сніданок – яблуко. На обід з’їдаємо запечене куряче м’ясо, приготоване в фользі і буряковий салат. На вечерю – порція салату на основі томатів, огірків, зелені та оливкової олії, риба з прянощами, запечена в фользі.

У другий день тижня на сніданок з’їдайте порцію гречаної каші і трохи салату з капусти, моркви та редиски. На другий сніданок з’їжте ківі. В обід приготуйте нежирний суп на перше, на друге стушкувати гриби, посипте зеленню. На вечерю – котлети на пару з овочевим салатом.

Вранці з’їжте порцію вівсяної каші з сухофруктами, трохи пізніше – один гранат. На обід приготуйте свіжий салат з відварною куркою і запийте томатним соком. Увечері – риба у фользі з овочевим салатом.

У цей день тижня на сніданок допускається омлет і овочевий салат, а на другий сніданок – сир з медом і чорносливом. На обід готуємо пісний суп, на друге – тушкуємо капусту з грибами. На вечерю будуть парові овочі та рибні парові котлети.

На сніданок з’їдайте порцію гречаної каші з молоком і апельсин. На другий сніданок з’їжте яблуко або ківі. В обід – відварену курку з овочами в пряних травах. Увечері – знову овочі в паровому вигляді і запечена риба.

Сніданок в цей день тижня включає в себе вівсянку з йогуртом, другий сніданок – сир і яблука. На обід приготуйте рибний суп і овочевий салат, а на вечерю – гречану кашу з овочами. неділя

Під кінець тижня на сніданок готуємо знову вівсянку, на цей раз з фруктами. На другий сніданок з’їжте один гранат. На обід запечіть лосось і зробіть салат з огірків, помідорів, зелені і листя салату. Увечері з’їжте омлет і салат з фруктів.

Природно, що наведене меню на тиждень є зразковим , але його можна використовувати в якості основи при складанні своєї особистої схеми правильного харчування.

При даній дієті потрібно враховувати ряд рекомендацій від дієтолога Світлани Фус. Так, протягом дня потрібно випивати до 2 літрів чистої води. В якості перекусу можна вибирати такі продукти:

Каву можна пити, але за умови виключення чаю з меню і не більше чотирьох порцій на добу .

Бажано його пити як мінімум через півгодини після прийому їжа, оскільки в цьому напої є небезпечні речовини для слизової, які можуть спровокувати гастрит.

Дієта на тиждень прорахована з розрахунку на 2000 ккал на добу, причому критичним мінімумом для жіночого організму вважається цифра 1200 ккал . Тому при даній дієті голодувати організм точно не буде.

У холодну пору року рекомендується збільшити кількість споживаних овочів помаранчевого кольору. Вони не тільки допоможуть впоратися з сезонною депресією, але й дозволять зберегти навіть в холоди здоровий колір шкіри.

Для забезпечення тонусу м’язів потрібно регулярно споживати рибу, яйця і кисломолочні продукти. Не забувайте і про постійні фізичні навантаження, вони покращують мікроциркуляцію кисню в тканинах. Відмовтеся від куріння і алкоголю, оскільки вони не дозволяють всмоктуватися вітамінів, які потрібні для побудови нових клітин.

Влітку джерелом вітамінів є фрукти і ягоди, взимку – овочі:

Не нехтуйте взимку замороженими продуктами, оскільки в них зберігається багато корисних вітамінів і елементів, якщо, звичайно ж, йдеться про заморожених самостійно овочах і фруктах. Овочі з великим вмістом вітамінів при дієті повинні бути присутніми в меню людини незалежно від пори року.

Куплені яблука взимку не мають достатньої кількості корисних властивостей, тому замініть їх в цей період квашеними, а також капустою і апельсинами .

Каші і оладки можна готувати разом з гарбузом, вона низькокалорійна і при цьому багата всілякими мінералами.

Світлана Фус вже допомогла схуднути і освоїти правильне харчування величезній кількості людей. Вона не тільки склала здорове меню на тиждень для схуднення, але і розробила рецепти страв, які дуже прості в плані готування, але при цьому дуже поживні і підходять під будь-яку дієту. Нижче наведемо лише деякі з них.

Для приготування цієї страви будуть потрібні такі складові:

  • три моркви;
  • літр курячого бульйону;
  • стакан сочевиці;
  • помідор;
  • цибуля;
  • 2 ч. Ложки натертого імбиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1,5 ч. Ложки каррі;
  • сіль і перець.

Розігрійте в каструлі масло, додайте порізані цибулю і моркву і тушкуйте. Подрібніть часник і додайте туди ж з імбиром і тушкуйте хвилину. Потім додайте бульйон, карі і спеції. Потім додаємо сочевицю, накриваємо каструлю кришкою і варимо на невеликому вогні ще близько півгодини. Під кінець додайте порізаний помідор і варіть ще близько 5 хвилин.

Для цієї страви потрібно приготувати 2 склянки курячого бульйону, порізане на шматочки м’ясо курки, приготоване на грилі, 4 томата, три склянки шпинату, пару банок бобів, кілька зубчиків часнику, цибулю, чебрець, оливкова олія, сіль і перець.

Блюдо готувати потрібно так:

  • налийте олію в каструлю, спассеруйте в ній цибулю п’ять хвилин;
  • додайте порізаний часник, боби, чебрець і пригнічені помідора;
  • далі йде бульйон, прокип’ятіть все 5 хвилин;
  • кладемо курку, шпинат, солимо і перчимо, тушкуємо блюдо її пару хвилин.

Таке печиво напевно припаде до смаку ласунам, які змушені були забути про торти і цукерки. Для печива потрібні такі компоненти:

  • пластівці «Геркулес» – три чверті склянки;
  • півсклянки цукру;
  • масло рослинне – третину склянки;
  • молоко нежирне – стільки ж;
  • терті горіхи – чверть склянки;
  • тертий шоколад – третину склянки;
  • ванілін;
  • розпушувач;
  • сода;
  • сіль.

Готується цей десерт так:

  • розігрійте духовку до 350 градусів;
  • в посудину покладіть пластівці, розпушувач, сіль, цукру і соду, перемішайте;
  • в другій посуді збийте до однорідного стану ванілін, масло і молоко;
  • змішайте всі інгредієнти, додайте банан, горіхи і шоколад;
  • на деко покладіть спеціальний папір, змащену маслом, викладайте печиво на нього і випікайте близько півгодини.

Дієтолог Світлана Фус вважає, що схуднення і дієти – це не так страшно, як може здатися недосвідченим людям. Не варто сумніватися на шляху до здорового способу життя і стрункою легкої фігурі.

Дієта вагітним: зразкове меню на кожен день по триместрах, харчування при зайвій вазі

 

Дієта Світлани Фус

Дієта Світлани ФусПравильне харчування від Світлани Фус: дієта для схуднення і меню на тиждень

Популярна дієта від Світлани Фус – це унікально розроблена система харчування, що дозволяє багатьом людям, що страждають надлишком ваги, схуднути і відчути себе здоровими.

Світлана Фус – професійний дієтолог з вищою медичною освітою і з досвідом роботи більше 15 років.

Вона переконана в тому, що питання схуднення і дієтологія в цілому, не потребує особливого відкритті, так як схуднути можна, сформувавши правильне харчування і розрахувавши оптимальні фізичні навантаження.

Більшість людей упевнена в тому, що для схуднення необхідно відмовитися практично від усіх продуктів і їсти якомога менше. Насправді це не так. Щоб організм і тіло людини було здоровим і красивим, йому необхідно отримувати щодня певні категорії продуктів.

У раціоні харчування обов’язково повинні бути присутніми м’ясо, риба, овочі, фрукти, каші, молочні продукти, злаки. Тому дієта Світлани Фус не припускав жорсткого раціону харчування. Дієтолог пропонує здати необхідні аналізи, щоб вивчити реальний раціон харчування людини.

Також людина повинна вести щоденник харчування і записувати туди всі продукти, які були з’їдені протягом дня і їх кількість. Авторська програма від Світлани Фус дозволяє оцінити ритм харчування, зрозуміти, які продукти засвоюються, а які не підходять конкретній людині.

Тільки після подібних досліджень дієтолог може сформувати індивідуальне харчування, яке зможе нормалізувати вагу і поліпшити здоров’я.

Суть дієти від Світлани Фус

Світлана Фус вважає, що називати свою методику дієтою не зовсім правильно, оскільки вона не має строгих заборон, правил і термінів. Швидше це збалансоване харчування, дотримання якого, повинно перейти в образ життя.

До того ж дієтолог впевнена, що голодування, притаманне більшості дієт негативно впливають на організм. Такий метод схуднення не дає швидких результатів. Як відомо, чим швидше результат, тим більша ймовірність маси побічних ефектів.

Якщо дотримуватися методики і не навантажувати організм виснажливими вправами, то можна втрачати у вазі близько двох кілограмів на тиждень.

Добова норма калорій в день по системі Світлани Фус становить 1500-2000 одиниць. При цьому мінімальна калорійність для жінок повинна складати 1200 калорій.

Фактично втрата ваги відбувається за рахунок обмеження кількості вживаних з їжею калорій. Світлана Фус зазначає, що при активних фізичних навантаженнях людина може збільшити свій раціон на 400 калорій на добу.

Це забезпечить не тільки запас енергії і сил, але і дозволити зміцнити м’язи.

Правила при схудненні за методикою Світлани Фус

Світлана Фус склала ряд правил, який допомагає людині скинути вагу максимально безболісно як для фізичного здоров’я, так і для психологічного.

Правила:

  • ситний сніданок;
  • заборона напоїв натщесерце;
  • дробове харчування;
  • заборона голодування;
  • пізня вечеря;
  • принципи харчування, які залежать від віку;
  • роздільна їжа і напої.

З ранку людині необхідний щільний сніданок для правильної роботи всього організму. Ідеальне поєднання – білки і вуглеводи. Це може бути улюблена каша із сухофруктами, горіхами або з сиром (нежирним).

Також можна поснідати яйцями, приготувати їх можна в будь-якому вигляді, головне, щоб білків було 2 рази більше жовтків. Як вуглеводів на сніданок можуть бути хлібці або чорний хліб (без дріжджів).

Потрібно навчитися повноцінно снідати, при цьому до обіду має бути 2 прийоми їжі (невеликими порціями).

Дослідження дієтолога Світлани Фус довели, що чай або каву натщесерце можуть викликати загострення захворювань шлунка і кишечника.

Крім цього ці напої можуть порушити правильний кислотний баланс, тим самим погіршивши травну систему. Оптимальним варіантом є теплий неміцний чай або каву через 1 годину після сніданку.

Якщо відмовитися від цієї звички досить складно, то з напоєм натщесерце слід з’їсти тост.

Давно відомий той факт, що краще харчуватися 5 разів невеликими порціями, ніж один раз наїстися на ніч. П’ятиразове харчування маленькими порціями дозволяє прискорити метаболізм і забезпечити організм необхідною енергією.

Раціон харчування повинен бути побудований так, щоб найщільнішими прийомами їжі були перший або другий сніданок, а легким – вечеря. Якщо у людини виникає відчуття голоду, він повинен щось перекусити, терпіти голод забороняється.

При цьому Світлана Фус запевняє, що вечерю можна замінити кисломолочним продуктом, наприклад, кефіром, якщо за день з’їдено більше, ніж дозволено.

Як говорилося раніше, голодувати категорично заборонено. Організм, не отримуючи необхідної їжі, відчуває величезний стрес і здатний сприймати голодування, як сигнал про те, що потрібно негайно накопичити жири.

На наступний день після голодування організм все ж отримує їжу, але найчастіше в більшій кількості, ніж зазвичай. Це сприяє розтягуванню шлунка, що призведе в подальшому до ще більшого поглинання їжі.

В результаті такі дії призведуть до того, що замість втрачених пари кілограмів, людина набере кілька зайвих, завдавши при цьому непоправної шкоди здоров’ю.

На думку дієтолога, мучити себе голодом після 6 години вечора недоцільно. Можна спокійно поїсти і пізніше, головне дотримуватися розміри порцій і їх калорії. Кращий варіант пізньої вечері – знежирений сир, кефір, запечене куряче філе або нежирна риба. Найголовніше – поїсти не пізніше, ніж за 4 години до сну.

Для того, щоб результат схуднення дійсно був помітний, важливо не тільки дотримуватися правил харчування, а й враховувати вік людини, а відповідно і його потреби.

Якщо людина похилого віку, то він повинен обмежити себе у вживанні простих вуглеводів, так як це загрожує розвитку цукрового діабету.

Світлана Фус радить людям після 60 років дотримуватися вегетаріанського раціону і не навантажувати травну систему.

Останнє, але важливе правило – не запивати їжу. Науково доведено, що у людей, які запивають їжу чаєм спостерігається дефіцит необхідних вітамінів і мікроелементів. Чай перешкоджає правильному засвоєнню їжі, тим самим порушує роботу шлунково-кишкового тракту.

Дієта Світлани Фус на 7 днів

Світлана Фус склала кілька варіантів меню дієти на тиждень, розглянемо одне з них. Варто зазначити, що харчування дробове, тому розділене на 4-5 прийомів їжі.

понеділок

Омлет з зеленню, салат з цвітної капусти, зерновий хліб, гранат.

Запечені яблука з сухофруктами, знежирений сир.

Овочевий суп і індичі фрикадельки.

Салат з морської капусти, запечена риба і запечена картопля.

Вівторок

Зернові пластівці, нежирний йогурт, родзинки з волоськими горіхами, апельсин.

Запечене яблуко з корицею.

Пісний борщ зі сметаною, помідор, яйце, скибочка хліба.

Запечений лосось, овочевий салат, шматочок хліба.

середа

Зернові пластівці, фрукти, закваска.

Сир зі сметаною, сухофрукти, гранат.

Тушковані овочі, овочевий салат, сир фета.

Запечена риба, яйце, морська капуста, тушкована капуста, шматок хліба.

Кефір, яблуко, відвар з шипшини.

четвер

Кабачкова або баклажанна ікра, омлет, хліб, ківі.

Печені яблука.

Овочевий салат, гречана каша, тушкована індичка.

Тушкована капуста з грибами, картопля, сир фета.

Закваска, яблука, відвар з шипшини.

п’ятниця

Зернові пластівці з кефіром, апельсин.

Сир зі сметаною, ягоди.

Овочевий суп, відварна індичка, буряк зі сметаною, хліб.

Закваска, яблука, компот із сухофруктів.

субота

Зернові пластівці, йогурт, грейпфрут.

Сир зі сметаною, ягоди, чорнослив.

Човники з баклажанів з овочами, потерті сиром, хліб.

Овочі, запечений лосось, хліб.

Закваска, яблучний компот.

неділя

Зернові пластівці, кефір, родзинки і горіхи.

Печені яблука, сир з родзинками.

Гречка, тушкована капуста з грибами, яйце.

Закваска, компот із сухофруктів.

Переваги і недоліки дієти Світлани Фус

Головна перевага – відсутність строгих заборон і ідеальне поєднання продуктів. За допомогою даної дієти можна не просто позбутися від зайвої ваги, але і утримувати його все життя.

Недоліком методики можна назвати те, що для ідеального результату її варто прийняти, як спосіб життя, а людям, у яких немає сили волі таке завдання не під силу. Також вона не зовсім підходить спортсменам через низьку калорійність.

Протипоказань дана дієта не має, вона може не підійти людині тільки в разі індивідуальної непереносимості певного продукту. Але харчування дозволяє спокійно замінити продукт на аналогічний за змістом калорій.

Корисні поради і рекомендації

Головний і корисну пораду – правильне харчування. Потрібно змінити ставлення до їжі і до способу життя. Якщо звикнути правильно харчуватися, то більше ніколи не доведеться сидіти на виснажливих дієтах і голодувати.

До збалансованому харчуванню обов’язково слід додати помірні тренування, це корисно не тільки для схуднення, але і для гарного самопочуття. При цьому їсти після тренування можна тільки через 2 години. Щоб розуміти, що людина їсть кожен день, слід вести записи і контролювати кількість калорій.

Також потрібно максимально відмовитися від цукру, так як саме солодкі продукти найчастіше і сприяють появі жирових відкладень.

Дієта для схуднення Світлани Фус – це не суворі правила і вимоги. Це система харчування, яка дозволяє підлаштувати меню під себе, харчуватися правильно і смачно, не відмовляючи собі в прийомі їжі. Будьте красивими і здоровими!

Дієта Світлани Фус: меню на тиждень

Світлана Вікторівна Фус – неординарна людина. За освітою вона – лікар гастроентеролог-дієтолог-мікроелементолог. Закінчила Київський медичний інститут, Київський НДІ гігієни харчування, Київський інститут удосконалення лікарів. Її професійні досягнення вражають, вона – не дилетант, а науковець і практик дієтолог.

Світлана Фус розробила, впровадила в життя і запатентувала комп’ютерна програма «Тест раціонального харчування». Вона також є автором «МАВ-діагностики» – методики визначення мікроелементів у волоссі людини, яка використовується для оцінки збалансованості раціону харчування пацієнта.

І це лише мала частина її заслуг в області медицини і наукової дієтології.

Що потрібно знати про дієту Світлани Фус?

Жінкам, які шукають чарівну пігулку стрункості, слід послухати Світлану Фус, яка має медичну освіту і величезний досвід роботи, і говорить про те, що позбутися від обридлого жирку в одну мить не вийде. Не варто чекати швидкого схуднення, потрібно працювати над собою і стежити за калорійністю раціону.

 Розповідаючи про себе, Світлана заявляє, що вже багато років добова калорійність її раціону не перевищує позначку в 2000 ккал.

Правда, за словами дієтолога, такого «палива» навряд чи вистачить жінці в самому розквіті сил, провідний активний спосіб життя.

Але обговорювати раціон Фус безглуздо, він не є головним завданням, куди важливіше визначитися з меню для інших жінок, які мріють про стрункість.

На превеликий жаль тих, що худнуть, знайти інтерв’ю дієтолога, де б чітко прописувалося, який дефіцит калорій повинен бути для зниження ваги, неможливо. Тому скласти меню, яке буде працювати на певну людину, виходячи з його пропорцій, фізичної активності та інших параметрів, не вийде.

Зате, можна скористатися порадами Фус при складанні щоденного меню.

Отже, дієтолог рекомендує віддавати перевагу простим, але в той же час корисним і поживним продуктам:

  • каш;
  • риби і м’яса;
  • кисломолочним продуктам; яйцям;
  • нежирному сиру і сирів;
  • овочам і фруктам.

Пити чай і каву при такій дієті можна. Але вживати їх рекомендується після їжі, а не запиваючи її.

Дієта Світлани Фус 1 тиждень: основні переваги та недоліки

Авторська система правильного харчування відомого дієтолога Світлани Фус має свої плюси і мінуси.

Корисна інформація

Переваги дієти Світлани Фус наступні:

  1. Ефективність. Перші результати схуднення стануть помітні вже через тиждень. Дотримання правил дієти дозволить позбутися від 4 до 6,5 кг за місяць.
  2. Безпека.Збалансоване харчування позитивно позначається на стані здоров’я і зовнішній вигляд бажаючих схуднути.
  3. Відсутність протипоказань. Дієта спрямована не тільки на абсолютно здорових людей.Якщо у вас в анамнезі є серйозні захворювання і хронічні недуги перед початком курсу схуднення обов’язково проконсультуйтеся зі своїм лікуючим лікарем.

Недоліки дієти Світлани Фус:

  1. Значний список заборонених продуктів. Дієта особливо важко переноситься ласунами і гурманами.
  2. Низька калорійність раціону.Цей мінус системи харчування найчастіше відзначають ті люди, які звикли до надмірностей в їжі.
  3. Повільні темпи зниження ваги.Для схуднення не досить одного бажання, необхідно повністю змінити свій спосіб життя і харчові звички. Тільки це допоможе вам позбавитися від зайвих кілограмів назавжди.

Меню дієти на 1 тиждень від Світлани Фус

Калорійність і склад раціону дієти Світлани фус

Раціон на дві третини повинен складатися з рослинної їжі. Як мінімум два рази на день потрібно їсти овочі і один раз фрукти. Червоне м’ясо свинини, баранини, яловичини дозволяється 2-3 рази в тиждень по 150 г.

Вченими з США доведено, що, надмірне споживання червоного м’яса призводить до проблем з товстим кишечником і впливає на розвиток подагри, сечокам’яної хвороби. Повноцінне надходження білка забезпечать риба, м’ясо птиці, яйця.

Щоденний раціон повинен виглядати приблизно так:

Супер підбірка дієт і тренувань

Рекомендації по схудненню від Світлани Фус

Кожна людина, що має надлишкову вагу, мріє якомога швидше його скинути, щоб відчути бажану легкість і відчуття гармонії. При цьому український дієтолог стверджує, що вдаючись до системи правильного харчування не потрібно бігати до ваг по три рази на день. Не варто засмучуватися через те, що на 3-4 тижні схуднення цифра на вагах може зупинитися.

У перші тижні, коли організм переходить на інший режим харчування, людина втрачає спочатку рідина, а потім жир. Безумовно, дієтолог не спростовує той факт, що стрілка вагів після втрати рідини може зупинитися, але не варто засмучуватися.

Далі людина буде втрачати обсяг, тому слід проводити особисті заміри грудної клітини, талії і стегон. Зменшення розмірів стане для худне справжнісінькою мотивацією до продовження такого способу життя.

Правильне харчування для Світлани Фус стало основою її життя і роботи.

Її особистий приклад став вагомим аргументом переходу на правильне харчування всіх членів її сім’ї.

Меню складається індивідуально, в залежності від віку, фізичної активності, гастрономічних уподобань. При складанні меню для схуднення необхідно враховувати добовий калораж. Щоб підрахувати, скільки потрібно калорій в день, Світлана Фус радить скористатися формулою:

  • Жінки 18-30 років (0,062 x вага в кг + 2,036) x 240 x КФА
  • Жінки 31-60 років (0,034 x вага в кг + 3,538) x 240 x КФА
  • Жінки старше 60 років (0,038 x вага в кг + 2,755) x 240 x КФА
  • Чоловіки 18-30 років (0,063 x вага в кг + 2,896) x 240 x КФА
  • Чоловіки 31-60 років (0,484 x вага в кг + 3.653) x 240 x КФА
  • Чоловіки старше 60 років (0,491 x вага в кг + 2,459) x 240 x КФА

КФА – коефіцієнт фізичної активності:

  • низький коефіцієнт дорівнює 1 – люди, які ведуть сидячий спосіб життя;
  • середній коефіцієнт 1,3 – люди, які активно рухаються;
  • високий коефіцієнт 1,5 – люди, що займаються важкою фізичною працею або спортом.

Якщо дівчині, наприклад, 25 років, її вага 70 кг і вона веде малорухливий спосіб життя, то для підтримки цієї ваги їй необхідно 1530 ккал. Якщо ж стоїть завдання схуднути, то у формулі свою вагу необхідно замінити на менший, максимально допускається зменшення на 10 кг. В даному випадку число 70 трансформується в 60.

У підсумку, двадцятип’ятирічної дівчині з вагою 70 кг, для того щоб знизити вагу необхідно тисяча триста вісімдесят одна ккал в день.

Правильне харчування для схуднення, меню на тиждень від Світлани Фус, поради для зниження ваги

«Їж і худни!», «Щоб схуднути, потрібно їсти», «Худнемо зі смаком». Всі ці модні гасла сходяться в одному – є потрібно і худнути теж необхідно. Як же поєднати два протилежні процеси? Секрет в правильному харчуванні. Відомий лікар-дієтолог Світлана Вікторівна Фус розробила меню на тиждень, за допомогою якого процес схуднення проходить без наслідків для здоров’я.

Принципи харчування від Світлани Фус користуються популярністю у тих, що худнуть

Нічого нового

Дієта від Світлани Вікторівни Фус зібрала в собі загальновідомі правила раціонального харчування. На відміну від безлічі самозваних «гуру» схуднення, Світлана Фус має вищу медичну освіту і більше п’ятнадцяти років роботи дієтологом. До того ж їй самій довелося пройти нелегкий шлях зниження ваги, тобто проблему худнуть Світлана Вікторівна Фус знає зсередини.

Найголовніший принцип схуднення і утримання ваги – правильне харчування плюс фізична активність. Не можна змушувати організм голодувати або відмовляти собі в якихось певних стравах. Це тільки сповільнить метаболізм. Кожен день на столі повинні бути присутніми:

  • білки (м’ясо, риба, молочні продукти);
  • овочі;
  • фрукти;
  • каші;
  • злаки.

Снідати можна тоді, коли захочеться, але в день обов’язково є п’ять разів (ніяких пропусків!), Це один з рад від відомого дієтолога.

Категоричне «ні»:

  • смаженні (страви варять, запікають або тушкують);
  • цукру в чистому вигляді;
  • розвантажувальним дням.

Молочні продукти не повинні бути зовсім знежиреними. Необхідно пити чисту негазовану воду (приблизно два літри в день). Краще не поєднувати м’ясо з хлібом. Не варто їсти відразу після тренування, почекайте не менш двох годин. Не ставтеся до дієти як до тимчасового станом, розглядайте її плавний перехід до раціонального харчування, мета якого – не тільки схуднення, але і здоров’я.

З чого почати

Зразкове меню для схуднення на тиждень допоможе правильно підібрати обсяг, кількість страв, визначитися з вибором продуктів. Але Світлана Фус загострює увагу на тому, що немає необхідності заганяти себе в строгі рамки. Вибирайте те, що вам до душі, знаходите свої варіанти. Чим тугіше будуть «затягнуті гайки» дієти, тим швидше «зірве різьбу», а всі починання підуть прахом.

Дотримуватися дієти на означає морити себе голодом

Перехід на дієтичне харчування не повинен викликати страху або роздратування.

Так, будуть деякі незручності, пов’язані з забороною звичного раціону. Але ніхто не буде морити вас голодом.

Меню складено таким чином, щоб людина мала сили не тільки виконувати свої звичайні заняття, але і навантажувати себе фізично, прискорюючи процес схуднення.

Потрібно подбати про те, щоб була можливість зважувати готові страви. Можна придбати ваги або взяти на час у кого-небудь із знайомих. На перших порах це буде необхідно, але досить швидко ви навчитеся орієнтуватися без допомоги ваг.

Пластикові контейнери – паличка-виручалочка для бажаючих схуднути. Можна заздалегідь приготувати страви на наступний день, розкласти порційно і взяти з собою. Доведеться привчити себе продумувати свій раціон на день заздалегідь, щоб вранці просто вийняти контейнери з холодильника (звичні пиріжки, булочки і гамбургери зі зрозумілих причин скасовуються).

Шпаргалка для початківців

Рецепти від Світлани Фус бажаючим схуднути, зведені в меню на тиждень (в дужках вказано приблизний вага в грамах):

сніданокЯйця + овочі (можна омлет) (250), хліб (дві скибочки), яблукоМюслі (45), йогурт 1%, родзинки (10), горіхи (15), апельсинІкра з запечених кабачків і баклажанів (150), омлет + зелень (2 яйця), хліб (30), ківі (2 шт.)
Другий сніданокСир (80), сметана (20) і ягоди (60)Печені яблука (160) з сиром (50) і родзинкамиЗапечені яблука (200) з зернами граната
обідОвочевий суп з фрикадельками (380), гречка на воді (130), відварений буряк (120), сметана (20)Борщ + сметана (300), хліб (1 скибочка), варене яйце, помідори (110), сметана (10) (можна з’єднати в салат)Овочеве рагу з квасолею (240), свіжі овочі (160) + бринза (20) (можна з’єднати)
вечеряПечена картопля (150), риба (150), морська капуста (90)Печена риба (120), половина вареного яйця, протушенние капуста (200), морська капуста (120), хліб (1 скибочка)Морська риба (150), салат зі свіжих овочів (240), хліб (1 скибочка)
питтяСтакан закваски, відвар шипшини (500)Стакан кефіру / закваски, яблучний компот без цукру (500)Стакан кефіру, компот із сухофруктів (500)

Деякі продукти, зазначені в меню, просто з’єднати в одне блюдо або поміняти місцями, вибрати потрібну вам комбінацію (повинно бути смачно!). Намагайтеся не поєднувати м’ясо з хлібом, набагато більше для цього підходять овочі.

Світлана Вікторівна Фус підкреслює, що наведене меню на тиждень – це тільки гід за якістю і кількістю страв, методам їх приготування, варіантів сполучення з урахуванням калорійності.

Відштовхуючись від порад кваліфікованого дієтолога, створюйте власне меню.

підводимо підсумки

Дієта – не ліки, а спосіб життя. Перехід на дієтичне харчування допоможе організму перебудуватися і схуднути, а то, що спочатку сприймалося як найжорстокіші самообмеження, з часом стане способом життя. Більш того, всі щось жирне, солодке, солоненьке та інше, без чого ви раніше собі не уявляли життя, тепер стане для вас несмачним, а то і огидним.

Наші друзі, які допомагають схуднути:

  • здорове харчування;
  • харчовий щоденник;
  • фізичні навантаження;
  • вода.

Харчовий щоденник допоможе в боротьбі із зайвою вагою

Не залишайте голоду шансів – харчування п’ять разів на день з рівними проміжками (від 3,5 до 5 годин) не дасть підняти голову цього споконвічного ворога бажаючих схуднути. Плануйте раціон, розробляйте меню заздалегідь.

На зиму можна зробити заготовки з заморожених овочів і фруктів, причому заморожувати можна практично все: тушковані або печені заготовки з кабачків і баклажанів для овочевої ікри, нарізані часточками або пластами помідори для салатів, болгарський перець, будь-які ягоди, зелень.

Ще одна порада від Світлани Фус: обзаведіться окремої морозильною камерою для таких заготовок (в морозилку звичайного холодильника багато не поміститься).

Подбайте про свою зимову меню, заморозивши овочі влітку

Вороги здоров’я і тонкої талії:

  • цукор в чистому вигляді;
  • вироби з очищеної білого борошна;
  • солодощі з магазину;
  • фастфуд, ковбаси, консерви, копченості;
  • свинина;
  • готові соуси (майонез, кетчуп);
  • жирні молочні продукти.

Магазинні кондитерські вироби необхідно виключити з раціону

Зниження ваги – важлива і гідна мета, але тонка талія далеко не завжди синонім здоров’я, тоді як міцне здоров’я обов’язково веде за собою стрункий, підтягнутий силует. Чи не переплутайте орієнтири, не піддавайте ризику своє здоров’я в гонитві за схудненням. Порад дієтолога Світлани Фус слідують тисячі людей, що підтверджує їх дієвість і безпеку.

Watsons UA

Leave a Comment