Правильне харчування: меню страв і корисні рецепти пп на сніданок, обід і вечерю на кожен день, фото

Moneyveo [CPS] UA

Корисний сніданок (правильне харчування): варіанти і рецепти

Правильне харчування: меню страв і корисні рецепти ПП на сніданок, обід і вечерю на кожен день, фото

Про те, що їсти вранці потрібно кожен день, кажуть все дієтологи вже давно. І пп підтримує це правило. А досвідчені пп-шники вже давно переконалися на практиці – якщо ігнорувати корисний сніданок, правильне харчування втрачає всю свою суть і ефективність.

Навіщо взагалі потрібен сніданок?

Тут треба почати з іншого питання – а навіщо ви взагалі хочете дотримуватися пп?

Напевно, щоб бути здоровим, енергійним, бадьорим, та й схуднення тут не остання причина.

Так ось, запам’ятовуємо: без сніданку неможливо ні схуднути, ні підтримувати належний рівень енергії.

Саме перший прийом їжі дає необхідний заряд, запускає всі обмінні процеси.

Так, дійсно, правди заради треба сказати, що отримати корисні речовини можна і в перебігу дня, але ось запустити метаболізм пізніше неможливо!

Отже, які ж переваги у тих, хто снідає:

  • доведено, що метаболізм у снідати людини мінімум на 5% швидше;
  • ранній прийом їжі запобігає утворенню тромбів, виникнення гіпертонічний хвороб, інфарктів, інсультів і навіть цукрового діабету;
  • рясний сніданок – практично гарантія того, що ввечері ви не переїдете;
  • жінки, що ні їдять вранці, щороку набирають зайвих 3-5 кг;
  • інтелект у тих, хто ніколи не пропускає їжу вранці, вище на 10-15%, причому, якщо ви до сих пір не снідали, але вирішили ввести в звичку їсти з ранку, то можете розраховувати на поліпшення можливостей мозку!

Та й взагалі, адже це так класно – почати день з того, щоб побалувати себе який-небудь корисної вкусняшки!

Коли правильно снідати?

Тепер перейдемо до більш конкретних даних – в який час, в якій кількості і з якими даними по кбжу повинен бути перший прийом їжі.

Дієтологи практично одноголосно вважають, що їсти вранці потрібно не раніше ніж через 30 хвилин і не пізніше, ніж через 2 години, після пробудження.

Причому, кожен сніданок при пп починається зі склянки води.

Їсти можна вже через 20 хвилин.

Калорійність першого прийому їжі повинна бути близько 25% від загальної.

Тобто, якщо ваша норма -1800-2000 ккал, то вранці вживайте 350-400 ккал.

При цьому намагайтеся дотримуватися норми обсягів – близько 300 мл основного блюда і не більше 200 мл будь-якого напою.

До речі, що є на сніданок при правильному харчуванні, вирішити легше, ніж відповісти на питання, що пити. Кава, як відомо, краще взагалі виключити. В крайньому випадку – свіжозварений з мелених зерен, звичайно, без цукру. Чаї, відвари, настої трав’яні або фруктові – це дозволено.

Що не варто їсти вранці

Рецепти сніданків правильного харчування дуже різноманітні, але вибираючи їх, пам’ятайте і про заборонені варіантах.

Зрозуміло, що правильне харчування – це сніданок, обід і вечерю, де в меню немає ніяких шкідливих , тобто цукру, пшеничного борошна, консервованих, копчених, маринованих і інших продуктів.

Тут все ясно. Але навіть якщо ви купуєте все виключно по ідеально складеним списком, і у вас ні в холодильнику, ні на полицях немає нічого шкідливого, врахуйте – не все можна їсти вранці. Категоричних заборон немає, але все ж варіанти сніданку при правильному харчуванні краще щоб не включали:

  • йогурти або інші кисломолочні продукти, що не пройшли термічну обробку. Вони провокують зайву вироблення кислоти в порожньому шлунку – це шкідливо;
  • цитрусові теж небажано їсти на голодний шлунок – і кислота не потрібна, і високий ризик алергічних реакцій;
  • банани краще залишити на перекус або на обід – в них багато магнію, який потрібен організму саме в обід, а ось вранці запаси цієї речовини поки в нормі, тобто можна навіть порушити баланс;
  • багато дієтологів і проти сиру вранці, мовляв, не дуже-то він і засвоюється, але особисто я вважаю, що сир ніколи не зайвий, тим більше на сніданок один сир я ніколи і не їм – роблю вівсянку з невеликим його додаванням або ж придумую який -небудь смачний сніданок пп з овсянобліном.

Який сніданок вибрати: вуглеводний або білковий

Якщо говорити про види пп-шних ранкових прийомів їжі і то тому, який повинен бути сніданок при правильному харчуванні, то умовно їх можна розділити на вуглеводні і білкові.

Приклад сніданку правильного харчування вуглеводного виду :

Такі смачні сніданки правильного харчування відмінно заряджають енергією, надовго насичують, добре втамовують почуття голоду.

Білкові варіанти виглядають не менш смачно:

Будь-білковий пп-сніданок – варіанти, які особливо люблять спортсмени, зокрема тоді, коли знаходяться на сушінні.

Якщо з ранку є білок, то можна не переживати про катаболизме м’язової маси.

У моєму ж розумінні відповідь на питання, що їсти на сніданок при правильному харчуванні, один – вибрати такі рецепти, де будуть і білки, і складні вуглеводи.

Ось тоді і метаболізм в нормі, і печінка не в шоці від надлишку білка з самого ранку, і енергії маса.

Кращі приклади пп-сніданків

Отже, як же виглядає ідеальний сніданок пп. Назву топ-5 варіантів:

  1. на першому місці вже давно і міцно “оселився” овсяноблін з будь-білкової начинкою – сирною сумішшю, з рибою або м’ясом, морепродуктами, субродуктов;
  2. друге місце – вівсяні пластівці на воді з яблуком і 2-3 ст.л. звичайного сиру. Можна додати мед, можна воду замінити сумішшю молока і води;
  3. далі – запарених з вечора гречка з шматочком чогось білкового, наприклад, з порцією курячого суфле;
  4. омлет з декількох білків, 1 жовтка, жмені овочів і маложирного сиру, який подавати потрібно з шматочком цільнозернового хліба або просто бездріжджовий хлібці;
  5. дієтичні ліниві голубці – і просто, і смачно, і по БЖУ непогано.

Додавайте з ранку солодощі – мед, сухофрукти, фрукти, якісь десерти. Все це дасть відмінну підживлення мозку, а на талії ніяк не позначиться. Всі рецепти пп-сніданків можна знайти тут.

Що з’їсти вранці, якщо ви худнете

Корисний сніданок – це основа основ правильного харчування для схуднення, підтримки ваги і навіть набору м’язової маси.

ПП сніданки для схуднення мало чим відрізняються від звичайних корисних сніданків.

Хіба тільки кількістю калорій.

Ну і з солодощами не варто старатися.

У всьому ж іншому правила ті ж, як і варіанти сніданків при правильному харчуванні для схуднення:

  • поєднуємо білок і вуглеводи, намагаючись, щоб вуглеводів було трохи менше;
  • уважно стежимо за кбжу.

І пам’ятаймо: сніданок пп для схуднення важливий не менше, ніж строгий облік калорій і якості продуктів !

Сподіваюся, що тепер у моїх улюблених читачів не виникне проблем, з тим, чи потрібен сніданок, який він повинен бути і т.д. А вже, що приготувати на сніданок пп, думаю, можна відшукати прямо тут на сайті.

Правильне харчування: рецепти смачних страв

Правильне харчування: рецепти смачних страв

Так як останнім часом мода на здорову їжу набирає обертів, то і рецептів правильного харчування вже дуже багато. Найпопулярніші з них слід розглянути більш детально і можна буде починати радувати себе і своїх близьких правильними кулінарними шедеврами. 

«Ми те, що ми їмо» – розхожа фраза і першим її виголосив знаменитий знахар із Стародавньої Греції Гіппократ. Правильне харчування є одним з головних фундаментальних основ здоров’я.

Але важливо не тільки знати теорію, а й успішно застосувати її на практиці.

 Прості рецепти для корисного харчування на кожен день дозволять вам не тільки урізноманітнити раціон, але і побалувати себе смачними і цікавими частуваннями, не докладаючи особливих зусиль.

Сніданки на правильному харчуванні 

Сніданок – це найголовніша трапеза дня. Він відмінно підніме настрій після раннього пробудження і дасть заряд енергії на цілий день. До ситним і корисним сніданків можна віднести сирні страви, каші, омлети і яєчні.
бананові сирники

  • 400 г сиру 5%;
  • 1 яйце;
  • 1 стиглий банан;
  • 4 ст.л. рисової муки;
  • Щіпка ваніліну;
  • Цукрозамінник.

Щоб сирники НЕ розтеклися, а вийшли акуратною форми (шайбочками), потрібно заздалегідь розжарити сковороду і пам’ятати – вона повинна бути сухою.

Отже, окремо добре збити яйце. Перетерти сир блендером, це надає повітряну консистенцію сирник. Додати в сирну масу банан і пюрировать. В отриману однорідну масу додати збите яйце, цукрозамінник і ванілін. Готово, можна приступати до смаження.

Так як сирнічкі дієтичні, борошна трохи. Тісто може почати липнути до рук, змочіть їх простою водою. Скачати кульку і акуратно притиснути його до антипригарной сковороді.

Обсмажувати на невеликій температурі до золотистої скоринки. Потім перевернути на іншу сторону і знову обсмажувати під кришкою до бажаного кольору з іншого боку. Ніжні сирники готові.

Ви можете полити їх сиропом без цукру або низькокалорійним джемом. Смачного!

Класика жанру – це вівсянка. Один з улюблених варіантів сніданку спортсмена, худне і навіть самого простого людини, який особливо і не стежить за балансом нутрієнтів в своєму організмі.

Але, коли постійно їси одне і теж, це набридає. Від корисної їжі просто не можна відмовлятися, тому легко змоделювати новий смачний варіант.
Вівсянка з сиром

  • 40 г вівсянки;
  • 150 мл молока / води;
  • 125 г м’якого сирка;
  • Горішки / ягідки / фрукти;
  • Цукрозамінник.

Вівсянку залити сумішшю молока і води, і поставити на 2 хв. в мікрохвильову піч. Далі кашку приправити сиром. На свій смак кладемо ягідки, горішки, можна полити сиропом на стевії або додати цукрозамінник. За рахунок сиру каша набуває оригінальний смак і стає більш ситної.

Обіди на правильному харчуванні 

Другий прийом їжі не менш важливий, ніж перший. Він є важливою рясної і ситної складової нашого харчування. Як правило, сидячи на роботі, все з нетерпінням чекають настання цієї трапези, щоб поласувати гарячою їжею: ароматним супом або просто перекусити салатом.

Щоб залишився день не мучитися від тяжкості в животі або нетравлення, обід теж повинен бути здоровими! В цьому випадку підійдуть базові рецепти правильного харчування – супів з шпинату і грибів.

Грибний крем-суп

  • 500 г грибів (краще печериць);
  • 600 г картоплі;
  • 200 г цибулі;
  • 1, 5 л овочевого бульйону;
  • Стакан молока / 20% вершків;
  • Сіль / перець / приправи за смаком.

Грибний суп можна варити і на м’ясному, і на овочевому бульйоні. Оскільки суп дієтичний, то бульйон буде овочевим. Для цього необхідно відварити цибулину, морквину, картоплю і селеру, приправити парою горошин перцю і сіллю. Після того як овочі зварилися їх можна прибрати, за винятком картоплі.

Цибулину дрібно покришити і обсмажити на сухій сковороді до прозорого кольору, додати краплю води і залишити гаситися.

Паралельно нарізати гриби пластинками, додати до цибулі, посолити і поперчити. Обсмажити до випарювання всієї рідини.

Далі обсмажені гриби з цибулею необхідно додати до картоплі з овочевим бульйоном і пюрировать занурювальним блендером до однорідної маси. В отриману масу влити вершки і молоко. Присолити за смаком і довести до кипіння.

Крем-суп зі шпинатом

  • 200 г шпинату;
  • 300 г картоплі;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г руколи;
  • 1 пучок салату латук;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1, 5 л овочевого бульйону;
  • Стакан 10% вершків / молока;
  • Сіль / перець за смаком.

Приготування цього вітамінного, а найголовніше вишуканої страви не займе у вас більше 30 хв.

Відварити овочевий бульйон з моркви, цибулі, картоплі та пари горошин перцю. Після готовності бульйону вийняти всі овочі, крім картоплі.

Поки готується овочева основа супу, дрібно нарізати листя шпинату. Нашаткувати ріпчасту цибулю.

Далі гасити шпинат і цибулю з невеликою кількістю води близько 7 хв. Солити відразу – щоб цибуля встиг виділити сік і не підгоріти.

Зварену картоплю нарізати на шматочки, додати до нього готові шпинат і цибулю, подрібнити до однорідної консистенції.

Отриману масу вилііть в овочевий бульйон, додати вершки і довести до кипіння.

Приправити ароматний супчик за смаком. Можна додати зелень або грінки при подачі на стіл.

Вечері на правильному харчуванні 

При правильному харчуванні дуже важливо не забувати вечеряти. Адже тривалі перерви між трапезами завдають серйозної шкоди здоров’ю, особливо травної системи.

На вечерю краще відмовитися від легких вуглеводів і занадто жирних страв. Ідеальну тарілку складуть овочі і білок, будь то риба, м’яса або сир. Вони наситять наш організм і захистять м’язи від катаболізму на всю ніч. На щастя, фітнес рецептів для правильного і здорового харчування, відповідних легкому вечері предостатньо.

Салат «Вишуканий»

  • Салатні листя;
  • 200 г чері;
  • 1 авокадо;
  • 200 г креветок;
  • 50 г нежирного сиру;
  • 50 г кедрових горішок;
  • 100 г натурального йогурту / соусу цезар.

Дрібно нарізати черрі, авокадо, салатні листя. Креветки відварити з перчиком, почистити і добавть в салат. До отриманої маси на крупній тертці натерти сир. Посипати кедровими горішками.

Приправити салат можна натуральним йогуртом низької жирності. А для підсилення смаку можна використовувати домашній соус цезар. Його основу складає натуральний йогурт плюс рубаний часник, сіль і паприка. Він замінить шкідливий майонез на ура. Смачний салатик на вечерю готовий!

Дієтичне «М’ясо по-французьки»

  • 600 г філе курки;
  • 3 великих помідори;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 150 г нежирного сиру;
  • Натуральний йогурт / сметана 10%;
  • Сіль і перець за смаком.

Для того, щоб м’ясо вийшло ніжним і соковитим, філе потрібно порізати на тонкі смужки і добре відбити. Викласти в форму, посолити і приправити.

Форму попередньо застелити фольгою, щоб блюдо не пригоріло!

Лук тонко нарізати кільцями, викласти акуратним шаром на м’ясо. Томати нашаткувати кружечками, це буде наступний шар поверх лука.

Помідори змастити натуральним йогуртом.

Завершальним штрихом страви буде натертий на крупній тертці сир.

Запікати в духовці до золотистої скоринки на сирі!

Святкове, але при цьому легке страва готова! Смачного!

Курячі ватрушки
Серед корисних рецептів для правильного харчування страви з курки займають одну з везуть позицій. Незвично, але ватрушки бувають не тільки здобні. Їх можна зробити з м’яса і, не боячись зайвих кілограмів, поласувати за вечерею за всіма правилами:

  • 800 г курячого філе;
  • 5 яєць;
  • 2 морквини;
  • 2 ст.л. вівсяних / житніх висівок;
  • 4 зубчики часнику;
  • зелень;
  • Сіль / перець за смаком.

Куряче філе перемолоти блендером до фаршу, або дуже дрібно нарізати. Тонко натерти моркву, дрібно нашаткувати цибулину і часник, можна змолоти в блендері.

Овочі і нарізану зелень додати до курячого фаршу. У масу додати висівки, потім посолити і приправити.

Застелити деко для готування фольгою або папером для випічки.

Зліпити гнізда, зробивши поглиблення в середині, викласти на деко. Запікати в духовці 30 хв.

Через півгодини залити в гніздо яйце. Поставити в духовку ще на 15 хв.

Готову страву можна присипати улюбленої свіжою зеленню. Смачного! 

Десерт на правильному харчуванні 

На просторах інтернету, в глянцевих журналах і книгах зараз знаходиться величезна кількість способів приготування здорової їжі. Рецепти страв при правильному харчуванні з фото відрізняються своєю доступністю, легкістю в приготуванні і приголомшливим смаком. Тому небажання перейти на правильне харчування можна пояснити тільки власною лінню і зневагою до здоров’я.

У статті наведені рецепти страв, які підійдуть для меню на цілий тиждень. А щоб сумнівів у виборі правильного харчування більше не залишалося, нехай буде ще один дуже смачний рецепт.

Бананове морозиво
Настало літо, а це значить, що пройти повз морозива стає все складніше. Але, на жаль, в магазині воно суцільно з шкідливими добавками. Вихід є завжди.

Знадобиться тільки банан. Нарізати його дрібними кружечками і прибрати в морозилку на кілька годин. Після того як банан заморозився, перемолоти до однорідної маси в блендері.

За бажанням можна додати кокосову стружку, какао, горіхи.

Це дуже простий рецепт повністю замінює покупне морозиво. Адже консистенція замороженого банана просто божественна!

Правильне (здорове) харчування (ПП) – відгук

Всіх нас з дитинства старші привчали правильно харчуватися: мінімум три рази на день, без шкідливих перекусів, добре пережовуючи їжу.

Однак, коли ми самі перестаємо бути дітьми, часто ми цих рад не дотримуємося. Чому ж так відбувається?

  1. По-перше коли ми були маленькими нам не доводилося піклуватися про приготування їжі, адже все вже було приготовлено заздалегідь. У дорослому житті ж заздалегідь приготовлену їжу можна їсти лише в кафе і ресторанах, що є вельми витратним.
  2. По-друге в дитинстві у нас було багато вільного часу, в зв’язку з цим триразове харчування за графіком не представляло складності, проте так як в дорослому житті багато хто змушений працювати за наймом, з 8 або 12 – годинним днем, з єдиним перервою на обід, дотримуватися триразовий принцип правильного харчування не завжди представляється можливим.

Розберемо більш детально кожен з прийомів їжі.

*** Сніданок ***

На сніданок кращі легкі, але поживні продукти, які подарують заряд бадьорості на весь день.

  1. Вівсянка. Любов до неї прийшла завдяки вівсяної дієті. У період свого схуднення їла кашу на воді без добавок. Тепер же люблю побалувати себе більш калорійним і смачним варіантом: з медом, горіхами і бананом. Більш докладно про способи її приготування і вживання тут.
  2. Сир (маложирний або знежирений). Іноді їм як їсти ложкою, а іноді мажу на житній хлібець, і вживаю цей бутерброд в прикуску з чаем.Порой їм сир в прикуску з вівсянкою на воді.
  3. Каша гарбузова.
  4. Гречка, обожнюю її.
  5. Окрошка.

*** Обід ***

Обід – самий ситний з усіх добових прийомів їжі. Традиційно його прийнято ділити на «перше» «друге» і «третє».

На обід можете дозволити собі все що вашому шлунку завгодно. Важливо пам’ятати лише про кількість спожитої їжі, але про це пізніше.

Прикладами моїх других страв для обідніх досліджень є:

  1. Салат Цезар”;
  2. Рис під соєвим соусом з морквою і зеленою квасолею і бурякова котлета;
  3. Салат з морської капусти, корейська морквина і традиційний салат з огірками та помідорами; (Як варіант морквину заміняю морквяної котлетою.)
  4. Картопляне пюре з рибними наггетсами, сметанним соусом і мексиканської сумішшю;
  5. Минтай з салатом і шматочком житнього хлеба.В як гарнір-закуски люблю просто нарізати овочів або фруктів.

*** Вечеря ***

Вечеря легший ніж обід.

  1. Кольорова капуста;
  2. Капуста тушкована білокачанна;
  3. Омлет з цибулею і стручкової квасолею. Даний варіант вживаю на сніданок рідко.
  4. Гречка з морквою і брокколі;
  5. Омлет з броколі та гриби тушковані з цибулею;

Основні обмеження

Не люблю списки обмежень, адже після їх прочитання відразу задаєшся питанням: – а що ж тоді можна? Чим харчуватися? Однак такі списки потрібні і не тільки в ставленні до правильного харчування.

Обмеження діляться на обов’язкові (виконувані в першу чергу незалежно від ситуації) і другорядні. Ці обмеження в основному поширюються на магазинну продукцію, так як деякі продукти якщо готую їх самостійно з натуральних продуктів можна їсти не побоюючись.

Отже, в список небезпечних для фігури і здоров’я шлунка продуктів входять:

  1. Напівфабрикати: ковбаса, сосиски.
  2. Чіпси і сухарики, Анак, а також попкорн, шоколадні кульки та інші готові сніданки.
  3. Алкоголь, газована вода.
  4. Хлібобулочні вироби: торти, тістечка.
  5. Сіль, цукор, соуси.
  6. Картопля-фрі, гамбургери, шаурма та інша швидка їжа.

Мої основні правила харчування

Перехід на правильне харчування не складний, адже починаючи вживати здорову і різноманітну їжу ви будете відкривати для себе постійно щось нове. Їжа буде приносити радість і в той же час не бути головною.

Не варто зациклюватися на їжі, зробіть своє життя, приготування ж смачною і корисною їжі увійде в звичку і стане способом життя, а ніякий не дієтою.

Переваги правильного харчування

Підводячи підсумок скажу що за рахунок правильного харчування я стала краще себе почувати:

  • Покращився фізичний стан: фігури, шкіри, волосся, нігтів.
  • Покращився психічний стан: стала менше нервувати, повеселішала.

недоліки

Це витрати на закупівлю продуктів, планування раціону що вимагає досить багато часу.

До недоліків також можу віднести те, що часом доводиться змушувати себе щось з’їсти коли цього не хочеться, особливо в жарку пору року. Зовсім не хочеться їсти, тільки пити.

Незважаючи на це правильне харчування рекомендую, так як воно набагато корисніше будь-яких дієт.

У багатьох виникають проблеми з їжею, звані заїданням стресу, якщо хто з цим стикався буде цікаво дізнатися ваші поради хто як з цим справлявся?

Пп вечерю для схуднення: просте і різноманітне меню на тиждень

Пп вечерю для схуднення: просте і різноманітне меню на тиждень

Привіт, шановні шанувальники здорового способу життя та гості нашого сайту! Всім відома фраза про те, що сніданок треба з’їсти самостійно, обід розділити з другом, а від вечері взагалі слід відмовитися. Але чи так це насправді?

Команда «Я і Фітнес» довго вивчала дане питання, консультувалася з фахівцями в сфері дієтології та нутриціології, і прийшла до зовсім чіткого висновку. Їсти ввечері можна, але набагато важливіше розуміти, що потрібно їсти, щоб не нашкодити своїй фігурі.

Сьогодні ми вам розповімо, яким повинен бути корисний вечерю, правильне харчування для схуднення, яких правил варто дотримуватися, і які рецепти використовувати, щоб приготувати ідеальну трапезу.

Загальні принципи

Дотримуючись дієти, важливо розуміти, як відбувається схуднення. Щоб в організмі розщеплювалися жирові відкладення, необхідно споживати легкі дієтичні продукти з низькою калорійністю. В такому випадку організму буде потрібно багато енергії для перетравлення їжі, і недостатню кількість він отримає за рахунок розпаду клітин жиру.

Чому саме вечерю при правильному харчуванні викликає стільки питань і суперечок? Все через те, що дієтологи одноголосно заявляють, що ввечері не можна навантажувати організм і травний тракт «важкою» їжею.

Щоб вечірня трапеза не нашкодила фігурі і фізіологічних процесів, слід дотримуватися кількох простих правил:

  • На вечерю має припадати не більше 25% калорійності денного раціону (добова норма 1200-1700 ккал).
  • У меню повинні бути відсутніми прості вуглеводи і продукти з підвищеним показником глікемічного індексу (таблиця з ГІ представлена ​​нижче).
  • Не переїдайте. Їсти протягом дня треба часто (5-6 разів), але невеликими порціями.
  • Ситно снідайте і обідайте, використовуйте перекушування, додайте в розклад полуденок. Так до вечора ви не будете відчувати голод.
  • Заздалегідь продумуйте варіанти правильного вечері, складіть меню на тиждень, це допоможе виключити ризик зриву.

Забудьте про правило «не їсти після 18.00»! Воно давно не актуально. Останній вечірній прийом їжі повинен відбутися за три години до відходу до сну, так що орієнтуйтеся на власний добовий режим.

Що можна, а що не можна

Найкращий вечерю містить мінімум калорій і жирів. Список дозволених продуктів досить широкий. На ніч точно можна з’їсти:

  • знежирений сир і іншу кисломолочну продукцію;
  • морепродукти;
  • нежирні сорти риби;
  • нежирне м’ясо птиці;
  • яйця;
  • бобові (квасоля, горох);
  • будь-які овочі (крім картоплі);
  • фрукти зеленого кольору і цитрусові.

З представлених компонентів можна готувати смачні низькокалорійні страви, салати. Важливою умовою є спосіб приготування. З доступних варіантів термічної обробки краще віддати перевагу приготуванню на пару, запікання, готування в мультиварці, гасіння.

Якщо вам треба приготувати салат або змастити форму для запікання, краще використовуйте оливкову олію, а не соняшникова. Намагайтеся скоротити споживання солі.

Перші страви, такі як борщ, суп або вуха, на ніч не їдять. Дієтичні версії цих страв краще використовувати під час приготування обіду. Повністю з раціону треба виключити напівфабрикати, фастфуд, солодощі, борошняне, смажене, копченості.

Якщо хочеться солоденького, приготуйте фруктовий смузі або випийте трав’яний чай з ложечкою меду, можна з’їсти яблуко, хурму або апельсин. Банан і виноград – заборонені плоди.

Для того щоб правильно харчуватися вечорами в домашніх умовах, пропонуємо вам приклади корисних вечер на кожен день тижня:

  1. запечена нежирна риба + салат;
  2. відварна куряча грудка + порція овочів;
  3. 200 гр. сиру з ягодами;
  4. овочевий салат + нежирний сир;
  5. дієтичні сирники + зелений чай;
  6. котлети з курячої печінки + кабачкова ікра;
  7. йогурт або кефір + порція фруктів.

рецепти

Щоб урізноманітнити свій дієтичний вечерю, використовуйте рецепти з фото і калоріями, представлені нижче. Вони допоможуть привнести в меню щось новеньке.

омлет

Приготувати його можна на молоці або воді. Другий варіант менш калорійний. У 100 грамах готового омлету міститься 100 ккал. Для приготування вам буде потрібно:

  • 3 курячих білка;
  • 50 мл води;
  • 1 томат;
  • 100 гр. шпинату.
  1. Шпинат моєму, шаткуємо, помідор ріжемо півкільцями.
  2. На вогонь ставимо сковороду, капаємо оливкова олія, викладаємо овочі.
  3. Заливаємо їх збитими білками з водою.
  4. Накриваємо сковороду кришкою, зарум’янюється спочатку одну, потім другу сторону. Перед подачею звертаємо омлет трубочкою.

Рис з креветками

В одній порції такої страви міститься 114 ккал. Для приготування краще взяти бурий рис в розмірі 50 гр. Також використовуйте:

  • 50 гр. очищених креветок;
  • 1 огірок;
  • 200 мл води;
  • сіль і спеції за смаком.
  1. Рис ретельно промивається, а потім відварюється протягом 30 хвилин.
  2. Креветки обдати окропом і замочують на пару хвилин.
  3. Огірок чистимо, нарізаємо кубиком.
  4. Всі підготовлені інгредієнти з’єднуємо, і подаємо до столу.

яєчні човники

Виходить дуже яскраве, смачне і низькокалорійне блюдо. Його можна приготувати просто на вечерю або подати до святкового столу. Для приготування однієї порції з калорійністю 72 ккал треба:

  • 3 яйця;
  • 20 гр. сиру Тофу;
  • 100 гр. болгарського перцю;
  • зелень.
  1. Яйця відварюємо, ріжемо уздовж і видаляємо жовток.
  2. Зелень, перець і сир подрібнюємо.
  3. Отриманою масою фаршируємо човники з половинок яйця. Подавати до столу треба з цільнозерновим хлібцем.

Салат «Поживний»

Поїсти такий салат можна і на сніданок, і на вечерю. Для приготування страви візьміть:

  • 2 перепелиних яйця;
  • 100 гр. відвареної курячої грудки;
  • 1 огірок;
  • ½ яблука;
  • листя салату;
  • сіль;
  • по 1 ч. л. оцту і оливкового масла.
  1. Яйця відварюються, чистяться, ріжуться красивими часточками.
  2. До них додаємо нарізану курячу грудку, огірок, яблуко, листя салату.

Заправляємо інгредієнти маслом і укусом, солимо і подаємо до столу.

Приклади смачних і дуже простих супів, які запросто впишуться в ваше фітнес-меню!

Сподіваємося, що наші поради та підказки допоможуть вам приготувати корисний вечерю для схуднення будинку.

Розкажіть про це друзям в соц. мережах. Можливо, хтось із них також шукає простий спосіб схуднення.

Правильне харчування кожен день

Правильне харчування кожен день

  1. Головна>

Правильне харчування на кожен день

Зараз в моді культ красивого тіла. Щодня з’являються нові методики схуднення, чарівні напої і таблетки обіцяють скинути зайву вагу в лічені дні.

Багато людей, сподіваючись на швидкий і легкий результат, скуповують ці препарати, але при цьому продовжують вести звичний спосіб життя і дивуються, чому, ж нічого не відбувається.

Але для якісного схуднення не обов’язково сидіти на жорсткій дієті або виснажувати себе важкими фізичними вправами і тим більше вживати таблетки невідомого походження.

 Правильне харчування – запорука вашого здоров’я

Коректні харчові звички внесуть у ваше життя багато позитивних моментів таких як:

  1. Позбавлення від постійного відчуття голоду. Вам не потрібно чекати наступного прийому їжі і терпіти спазми в шлунки, оскільки у вас буде альтернатива – здоровий і корисний перекус.
  2. Знаючи основні правила правильного харчування (ПП) у вас буде можливість розпланувати свій раціон з корисних продуктів.
  3. Ви забудете про жорсткі дієти, оскільки програма ПП дає можливість підібрати меню підходяще вам до смаку.

Основним мінусом такої програми є те, що вона вимагає довгострокового проходження її принципам.

Для нетерплячих людей, спраглих високого результату відразу і схильних до зривів ця програма може здатися непосильною.

Для цілеспрямованих людей, хто хоче максимально прискорити процес схуднення ПП потрібно поєднувати з заняттями спортом, танцями, походами в сауну або масажем. А краще використовувати всі перераховані методи в комплексі.

Складаємо смачний і корисний раціон

Як визначити здорової чи їжею харчується людина? Фахівці в області дієтології стверджують, що ПП має містити 50 відсотків вуглеводів, 30 відсотків білка, 20 відсотків жирів. Калорійність харчування повинна коливатися від 1800 калорій для дівчат і 2100 для представників чоловічої статі.

Раціон повинен бути збалансований і включати всі життєво важливі вітаміни і мікроелементи.

Звичайно, для людей необізнаних в дієтології дані вимоги здадуться занадто складними, але дотримуючись рекомендацій, наведених в статті нижче, ви переконаєтеся, що слідувати принципам здорового харчування не складе для вас великих труднощів.

Страви на сніданок

  1.  Вівсяні пластівці, запарені водою чи знежиреним молоком. Можна додасть трохи родзинок, кураги або горішків.В якості альтернативи підійде гречана, рисова або пшоняна крупа;
  2.   Сендвіч з висівкового або цілісно зернового хліба з відвареної або приготовленої на пару курячою грудинкою або з слабосоленим шматочком сьомги або лосося, можна додавати знежирений сир, зелень і овочі за смаком;
  3. Яєчня з чотирьох білків і двох жовтків приправлена ​​зеленню. Салат зі свіжих фруктів;
  4.  Сир з йогуртом або сметаною заправлений ягодами або сухофруктами з горіхами;
  5. Овочевий суп з додаванням невеликої кількості нежирної сметани.

Меню на обід

  1. Тушковане соєве м’ясо і відварна вермішель з твердих сортів пшениці, можна додати трохи нежирного сиру;
  2. Печена кольорова капуста;
  3.  Запіканка з овочів;
  4. Крем-суп з сезонних овочів і рису;
  5. Вегетаріанська піца в невеликій кількості, спринг-роли.

Що приготувати на вечерю

  1. Рагу з овочів і курячої грудинки;
  2. Морська риба на пару, як гарнір використовувати відвареної коричневий рис;
  3.  Омлет, що складається з чотирьох білків т двох жовтків;
  4. Запіканка з сиру і салат зі свіжих овочів;
  5. Варена телятина з овочами на грилі;

Варіанти для легких перекусів

  1. 250 гр. одновідсоткового кефіру, можна додати трохи меду або джему;
  2.  20 гр. чорного 70% шоколаду, яблуко;
  3.  Пару цілісно зернових хлібців з нежирним сиром або сиром, можна
  4. додати пару листя салату;
  5. Невелика кількість горішків або кураги;
  6. Не більше трьох вівсяних печенек.

Продукти небажані до вживання

  1. Сухі сніданки (пластівці, мюслі та інше);
  2. здоба;
  3. Солодощі масового виробництва;
  4. снеки;
  5. Кетчупи та майонези;
  6. Пакетовані соки;
  7. Солодка вода;
  8. Міцний алкоголь.

Для людей, які не уявляють своє життя без цукерок, тортиків і іншого ми настійно рекомендуємо перейти на солодощі домашнього виготовлення, а краще і зовсім помітити їх ягодами і фруктами.

Дієтичні сніданки: рецепти для схуднення, варіанти сніданку при правильному харчуванні

Дієтичні сніданки: рецепти для схуднення, варіанти сніданку при правильному харчуванні

Сьогодні поговоримо про дієтичні сніданки для схуднення – рецепти опишу коротко, вони прості. Мені здається, набагато важливіше накидати варіанти сніданку при правильному харчуванні, ніж детально розписувати як варити яйця. Про вівсянку буде окрема стаття – не пропустіть.

Відома російська приказка говорить: «Сніданок з’їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові». На ділі ж, багато пропускають ранковий прийом їжі в силу будь-яких обставин. Це непрощенна помилка особливо під час схуднення.

Дієта має на увазі не тільки вживання корисних продуктів, але і дотримання чіткого розпорядку дня з 4-5 прийомами їжі. Корисний сніданок при правильному харчуванні запорука вдалого і швидкого схуднення. Так давайте ж швидше розглянемо варіанти сніданку, які можна приготувати при схудненні.

Рецепти дієтичних сніданків для схуднення

Варіанти корисного сніданку з сиру

  1. Сирники з рисової або вівсяної борошном. Рецепт корисного соусу до них: жменю свіжих або заморожених ягід залити йогуртом малої жирності і збити блендером.
  2. Дієтична сирна запіканка в духовці (з сахзамом)
  3. Запіканка з фруктами і соусом:

Запіканка: Пачку сиру (180 р

) Гарненько збити добре з яйцем. Додати 1 ст.л. ложку кукурудзяного крохмалю, трохи цукру або цукрозамінника, ванілін. У порційні формочки на дно покласти нарізані фрукти або ягоди (заморожені, попередньо Отта), залити яєчно-сирною сумішшю, на 2/3 форми. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці, близько 20 хвилин.

 Запіканку подати в формочках, заливши соусом.

Соус до запіканці: Заморожені ягоди (полуницю, чорницю, малину) збити з маложирним йогуртом і і цукровою пудрою або сахзамом.

Іноді в магазинах крокової доступності не буває необхідних інгредієнтів, тому більшість продуктів я купую через інтернет. Будь-яку муку, відмінну від пшеничного, можна купити тут, а необхідний цукрозамінник – в цьому розділі.

Рецепти корисних бутербродів на сніданок при правильному харчуванні

Зверніть увагу, що всі бутерброди готуються з цільнозерновим, або з житнім хлібом. Пшеничний для схуднення, на жаль, не підходить. Якщо ви не можете знайти в продажу хліб, відповідний для правильного харчування, то можете купити суміш для випічки, і приготувати хліб самостійно.

Вибір сумішей для випічки хліба величезний, крім фітнес-хліба можна приготувати морквяний, висівковий і мультизлаковий хліб. Уважніше вивчіть асортимент, напевно підберете для себе прийнятний варіант.

Здавалося б, бутики під час дієти є не можна, однак наведені нижче варіанти прекрасно проявлять себе в якості корисного сніданку при правильному харчуванні.

  1. Скибочку цільнозернового або житнього хліба підсушити на сковороді або в тостері. Зробити бутерброд з тосту вершкового сиру і нарізки з малосольного лосося.
  2. Житній тост з яйцем-пашот і скибочками свіжого огірка.
  3. Бутерброди з житнього хліба з паштетом і свіжим огірком.
  4. Сендвіч з парової рибою. Скибочку житнього хліба, листовий салат, біла риба, приготована на пару. Сендвіч полити соусом, приготованим з 2 ст. л. йогурту, краплі лимона і подрібненої зелені кропу.
  5. Бутерброди з житнього хліба з сирною масою з коханою зеленню (петрушкою, зеленою цибулею, кропом, кінзою, м’ятою).
  6. Житній тост з гуакамоле і маложирним козячим сиром. Гуакомоле: подрібнити блендером стиглий авокадо, лаймовий сік, кінза, трохи солі, червоний гострий перець за бажанням.
  7. Бутерброд із зернового хліба з скибочками авокадо, огірком і малосоленой червоною рибою.

Тільки бутербродами і сиром харчуватися дуже нудно – під час дієти головне різноманітність. Тому пропоную ще кілька рецептів дієтичних сніданків для схуднення.

  1. Мюслі з йогуртом і журавлиною. Блюдо необхідно приготувати ввечері і прибрати в холодильник, за ніч воно настоїться і до ранку корисний сніданок для правильного харчування буде готовий. Перетираємо в блендері жменю журавлини з медом. Змішуємо йогурт, журавлинне пюре і пластівці геркулес. Вівсянку треба брати ту, яка довго варитися, пластівці швидкого приготування не підійдуть.
  2. Смузі. Очистити зелене яблуко від шкірки і насінної коробки і нарізати кубиком. До яблуку додати порізаний ківі і банан, влити трохи зеленого чаю і пюрировать блендером. Густоту регулювати чаєм. Пити смузі рекомендується відразу, інакше напій потемніє.
  3. Вівсяно-бананові панкейкі. Дві ложки вівсянки замочити з вечора в 100мл молока (води). Вранці додаємо в розбухлу вівсянку банан, 1 яйце і 1 ст. ложку вівсяної муки (можна змолоти пластівці в кавомолці). Для більшої насолоди можна додати цукрозамінник або трохи цукру або меду. Розпушувач додаємо за бажанням. Смажити панкейкі на сухій сковороді без масла під кришкою, можна використовувати млинниць.
  4. Омлет з овочами (помідор, гриби, болгарський перець) і дві скибочки Пастрома з індички.
  5. Цвітна капуста і брокколі, залиті яйцем і кілька скибочок домашньої шинки з курки.
  6. Легкий салат з сирого кабачка, яйце пашот і дві скибочки малосольною лосося.
  7. Салат: груша, сир чеддер, волоський горіх, латук. Заправка: 1ст. л. ябл. оцту + 1 ст. л. меду. Інгредієнти нарізати, залити соусом і перемішати. Сіль тут не потрібна, так як її досить в сирі.
  8. Пшоняна каша з гарбузом і яблуком.
  9. Рисова каша з яблуком і родзинками.
  10. Вівсяна каша з різними добавками.

Сподіваюся вам знадобляться запропоновані варіанти рецептів дієтичних сніданків для схуднення. Якщо у вас є власні напрацювання з цієї теми, можете сміливо ділитися ними в коментарях.

Рецепти правильного харчування на кожен день: здорові, прості і смачні страви

Рецепти правильного харчування на кожен день: здорові, прості і смачні страви

Рецепти правильного харчування на сьогоднішній день набирають популярності, адже такі рецепти можуть бути не тільки корисними для нашого організму, але і вельми смачними.

Достаток рецептів страв для правильного харчування привертає і зовні, і своїм змістом, приємним ароматом, цікавим кольором і т.д. Дуже важливо грамотно скласти меню на кожен день, де будуть переважати рецепти правильного харчування.

Різноманітність форм і смаків нікого не залишить голодним і незадоволеним від спробувати.

Не потрібно плутати здоровіше харчування з дієтами або голодуванням, адже вони в корені не схожі. Але і ефект від корисної їжі буде помітний, адже за допомогою натуральних і смачних продуктів вам вдасться з легкістю підтримувати гарну форму і прибрати зайві кілограми. А крім фігури раціональне харчування подарує гарний настрій і самопочуття.

Поради по правильному харчуванню

Щоб страви правильного харчування на кожен день максимально ефективно сприяли нормалізації обмінних процесів організму і гарного самопочуття, необхідно дотримуватися деяких правил:

  1. Їжа повинна прийматися не поспішаючи, щоб шлунок встиг насититися під час споживання їжі, а не відчув перенасичення після.
  2. Слідкуйте за мірою. Правильне харчування, рецепти якого різноманітні, полягає в тому, щоб не набивати повністю шлунок, а залишати після прийому їжі відчуття легкого голоду.
  3. Різноманітність меню на кожен день, благо рецепти здорового харчування дозволяють це виконати. Раціон необхідно збалансувати свіжими продуктами, зеленню, зеленими овочами, які багаті клітковиною. Саме клітковина в складі продуктів запускає травний тракт і сприяє кращому засвоєнню їжі, в цьому і є суть правильного харчування.
  4. Свіжа їжа. Їжа, яку ви щодня споживаєте, повинна бути свіжою, адже так в ній зберігається більше корисних складових.
  5. Ще одне правило правильного харчування – вживання їжі маленькими порціями, ретельно пережовуючи її. Не потрібно заковтувати великі шматки, на перетравлення яких організм буде витрачати величезні ресурси.
  6. Воду потрібно пити до прийому їжі (за півгодини). Під час їжу і після не потрібно цього робити, тому що з водою вимивається шлунковий сік, необхідний для перетравлення їжі.
  7. У першій половині дня можна побалувати себе солодким і більш калорійним, в другій – віддати перевагу легкої білкової їжі, яка переважає в раціоні правильного харчування.
  8. Якщо відчуваєте почуття голоду – спробуйте випити склянку води. Через хвилин 25 ви точно переконаєтеся, хочете ви є чи ні.
  9. Виключіть страви з напівфабрикатів, консервантів і фастфудів, для правильного харчування на кожен день вибирайте тільки натуральні продукти.

Дотримуючись простих правил, вже через кілька днів можна відчути від них користь. А регулярне вживання правильних продуктів подарує відмінний настрій.

Що необхідно врахувати при складанні меню?

  1. Підбирайте прості рецепти правильного харчування в яких багато продуктів з високим вмістом білків, вуглеводів, вітамінів, мікроелементів і трохи жирів.
  2. За допомогою правильного харчування легше не перенаситити організм.
  3. Сніданок, обід і вечеря – це основні прийоми їжі, але крім них повинні бути присутніми проміжні прийоми, різниця між якими не повинна бути довше 3-х годин. Дієта і правильне харчування не передбачає голодування.
  4. Потрібно скоротити вживання солодкого і мучного, але не відмовляти від них повністю.
  5. Приготування їжі має бути за допомогою термічної обробки: варіння, тушкування, запікання.

Меню правильного харчування

Обмежень по вживанню фруктів і овочів немає, але з’їдати їх потрібно не менше 400 гр в добу. Вранці натщесерце найкраще з’їсти зелене яблуко, яке багате залізом і добре справляється з функцією очищення кишечника. Начините день з одного яблука, і ви відчуєте вже через кілька днів легкість і нормалізацію обмінних процесів.

Відмінним джерелом необхідного білка і Омега-3 в правильному харчуванні є риба. Краще вибирати нежирні сорти риби, перевагу в харчуванні надається свіжому, що не замороженому продукту, тому що в процесі заморозки втрачається велика частина засвоєння білка.

Правильно харчування неможливо без складних вуглеводів, які дають більше енергії і сил. Джерелами такої енергії є рис (бурий і дикий), який сприяє очищенню організму від шлаків і виводить зайву рідину.

Серед каш переваги можна віддати гречаній крупі, але для різноманітності меню використовуйте бюджетне правильне харчування з іншими крупами.

Сіллю не потрібно захоплюватися, вона затримує виведення рідини з організму і викликає набряклість. Фахівці рекомендують прості рецепти правильного харчування на кожен день, де сіль використовується безпосередньо перед вживанням їжі, так її витрачається в рази менше. А деякі рецепти передбачають використання лимонного соку замість солі, така заправка буде правильніше.

Зразкове тижневе меню

Дуже важливо, вибираючи правильно харчування, будувати раціон, де корисна їжа збалансована і різноманітна. Краще всього складати рецепти на кожен день, де буде безліч страв для правильного харчування. Або ж формувати тижневе меню з урахуванням всіх особливостей організму, особистих переваг і потреб, при цьому грамотно і смачно поєднуючи продукти.

Зразкове меню на тиждень буде виглядати наступним чином:

  • Сніданок на увазі обов’язкову наявність каші: рисової, пшеничної або вівсяної. Відварене яйце. Чай, компот, какао з молоком або кисіль.
  • Після обіду можна зробити перекус у вигляді свіжих продуктів: ягід, горіхів, сиру, фруктів, які будуть сприяти схудненню і зменшенню обсягів, але забезпечуючи необхідними елементами.
  • Обід складається з супу: овочевий, рибний суп або м’ясний бульйон з нежирних сортів. Далі відварне м’ясо, птиця, без жиру. Гарніром може бути картопля або різні каші. До обіду можна сміливо вживати хліб, але перевага віддається отрубному або цілісно зерновому хлібу, краще, якщо він буде без дріжджовий.
  • Полудень – легкий, що виключає неправильний раціон: кефір, йогурт, нежирний сир. Ці кисломолочні продукти відмінно підійдуть для тих, хто бажає зберегти свою фігуру або поліпшити її.
  • На вечерю підійдуть салати правильного харчування, заправлені оливковою олією або лимонним соком. Можна також приготувати запіканку з риби або птиці.

Один раз в тиждень краще робити розвантажувальним, вживаючи лише кисломолочні продукти, свіжі фрукти і овочі. Таке харчування сприятиме очищенню кишечника і кращій роботі всіх систем життєзабезпечення організму.

рецепти

Кілька смачних ПП рецептів.

Овочевий суп

Інгредієнти розраховуються на 3 порції. Такий рецепт відмінно підійде на обід для людей, яких правильне харчування є стилем життя.

Для супу знадобиться:

• картопля – 2 шт .; • морква – 2 шт .; • кольорова капуста; • консервований горошок (не більше 100 гр); • цибуля ріпчаста (за смаком); • сіль, перець (за смаком);

• свіжа зелень.

Рецепт приготування:

  1. Насамперед поставити воду на вогонь і чекати поки вона закипить. У цей час можна зайнятися чисткою і нарізкою овочів. Картопля ріжеться маленькими кубиками, моркву нарізають кружечками. Капусту можна розібрати на суцвіття, якщо вона занадто велика. Почистіть ріпчасту цибулю.
  2. Коли закипить вода, опустіть по черзі овочі в воду: спочатку цибулю цілком, потім картопля. Через 5 хвилин можна додати моркву і капусту. Додайте за смаком сіль і перець. Коли суп звариться, необхідно додати горошок, а цибулю дістати.
  3. Зелень додайте собі в блюдо, тому як термічна обробка забере корисні властивості цього продукту харчування.

Запіканка з куркою і овочами

Правильно харчування має на увазі вживання свежеприготовленной їжі, тому рецепт розрахований на 3 порції:

  • середнього розміру морква;
  • філе куряче – 200 гр .;
  • кольорова капуста;
  • соус (курячий бульйон, твердий сир, борошно, вершки, 2 яйця, перець мелений, мускатний горіх, сіль за смаком).

Рецепт приготування:

  1. Цвітну капусту НЕ доварити до готовності, попередньо розділивши суцвіття. Додати в воду, де вона варилася, всі інгредієнти для соусу, крім яєць. Варити все цю суміш протягом 5 хвилин, періодично помішуючи і не даючи згорнутися. Після додати яєчні жовтки і добре перемішати на водяній бані.
  2. Ємність для випічки необхідно змастити вершковим маслом. На дно викладає попередньо зварене філе курки або іншої птиці, кольорова капуста, морква і заливається соусом.
  3. У розігріту до 250 градусів духовку ставимо форму на 15 хвилин, поки не з’явиться хрустка скоринка красивого золотистого відтінку. Подібне харчування не толь шалено смачне, але і поживне.

Салат з сардиною

Існує безліч рецептів для правильного харчування, але цей салат дуже простий у приготуванні, насичує організм і не дає зайвих кілограмів відкладатися з боків. Для його приготування потрібні такі складові:

  • рис – близько 130 гр .;
  • консервовані горошок і кукурудза (стакан загальної ваги);
  • сардини у власному соку;
  • свіжий огірок;
  • помідори черрі;
  • зелень, пір’яний цибулю;
  • сіль і перець (за смаком).

Рецепт приготування:

  1. Попередньо відварити рис. Змішати його з сардиною.
  2. Нарізати огірок дрібними брусками, черрі розділити на четвертинки.
  3. Нарізати зелень і цибулю, додати до рису.
  4. Змішати всі інгредієнти і прикрасити блюдо.

Для того, щоб правильно харчуватися, не потрібно витрачати багато часу на приготування їжі. За допомогою правильного харчування ви зможете підвищити рівень енергії і сил, знайти бадьорість і позитив, відчути себе краще і забути про проблеми зі здоров’ям. Правильне харчування вже давно не є несмачним обмеженням в їжі, за допомогою різноманітності страв можна прикрасити свій щоденний раціон.

Watsons UA

Leave a Comment