Харчова цінність і користь креветок: калорійність варених креветок, співвідношення БЖУ


Креветка

Креветки – ракоподібні із загону десятиногих (Decapoda). Широко поширені по морях усього світу, багато видів освоїли прісні води. Розмір дорослих особин різних представників варіює від 2 до 30 см. У морях Далекого Сходу Росії фауна креветок налічує понад 100 видів. Багато представників цієї групи – об’єкти промислового лову.

Зазвичай вони продаються розсортованими просто за розмірами. Чим більше, тим вони дорожче. До числа невеликих, всього 3-7 см в довжину, і недорогих відносяться глибоководні креветки, які, здебільшого, варяться свіжовиловлену і заморожуються.

Перш за все, якщо голова креветки чорна, значить креветка погана. Якщо на креветці є білі смуги, отже, вона десь перемерзла, і її теж брати не можна. Якщо панцир сухий, значить креветка стара.

Ідеальна креветка повинна бути злегка волога, без білих плям, приємного кольору.

Чорні плями і чорні кільця на лапках означають, що креветка стара або зіпсована. Якщо таку креветку покласти смажитися на сковорідку, вона розвалиться в кашу. Якщо на креветці є жовті плями або бугри, значить, її хімічним розчином намагалися позбавити від чорних плям. Якщо на креветці є сухі білі місця, значить, вона переморожена.

калорійність креветок

Креветки – відмінний дієтичний продукт, в 100 г якого міститься 97 кКал. Через високий вміст білків і невисокої жирності вони добре втамовують голод, не додаючи при цьому зайвих кілограмів фігурі. У 100 г відварених креветок – 95 кКал. Досить висока калорійність креветок, обсмажених в паніровці.

Вона становить 242 кКал на 100 г. У великих кількостях ця страва може спровокувати появу зайвої ваги. У 100 г запечених під соусом креветок – 175 кКал і зловживати ними теж не варто. Альтернативний варіант приготування смачних, корисних і низькокалорійних креветок – приготування на пару.

У 100 г такого блюда всього 99 кКал.

Харчова цінність в 100 грамах:

Білки, грЖири, грВуглеводи, грЗола, грВода, грКалорійність, ккал
2210,98097

Креветки, це продукт дуже багатий білком. Відповідно, вони містять всі незамінні амінокислоти. Ще креветки в великій кількості містять йод, необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози. А також, в них є все жиророзчинні вітаміни. Це вітамін К, А, Е, D.

У креветках міститься калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо, йод, кобальт, марганець, мідь, молібден, фтор, цинк, а так само вітамін Е (токоферол), С (аскорбінова кислота), В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В9 (фолієва кислота), РР (ніацин), провітамін А (ретинол) і B-каротин.

Креветки – це джерело білка і мінеральних елементів. У креветках йоду майже в сто разів більше, ніж в яловичині.

Креветки містять кальцій, корисний для роботи щитовидної залози, імунної системи, кровотворення, роботи нирок, побудови м’язової системи та кісткової тканини. Калій незамінний для серцево-судинної системи. Цинк впливає на синтез гормонів, покращує стан шкіри, нігтів.

Сірка також важлива для шкіри, волосся і нігтів, регулює функції потових і сальних залоз, підвищує імунітет, знижує алергічні реакції, сприяє побудові сполучної тканини, в тому числі і клапанного апарату серця, мембрани венозних і артеріальних судин, суглобових поверхонь.

Найвищий рівень холестерину в креветках. На другому місці курка, а в рибі холестерину немає взагалі.

У рекордсменів за наявністю йоду, міді

Особлива небезпека, яка криється в креветках – наявність у них миш’яку. Як морський мешканець, креветка здатна накопичувати в собі важкі метали, тому дуже важливо знати, де саме її виловили.

Згідно з висновками вчених, які наводить NEWSru.com, королівські креветки, завезені в Росію з азіатських країн, вирощені штучно за допомогою антибіотиків, стимуляторів росту та ненатуральних кормів.

Це стосується не тільки даного виду морепродуктів. Експерти запевняють, що сьогодні 50% імпортної рибної продукції отримані саме в штучному середовищі.

Відзначимо, що після публікації цієї допомоги в Швеції продажу деяких видів морепродуктів скоротилися вдвічі.

Надмірне вживання креветок призводить до появи холестеринових бляшок, які провокують закупорку судин і атеросклероз, так як креветка є рекордсменом серед морепродуктів за змістом холестерину. Мінімізувати цей ризик можна, вживаючи креветки разом з овочами і зеленню, які здатні виводити холестерин з організму.

Відео розповість про корисні і шкідливі властивості креветок, про їх видах. Також в ньому міститься відео-рецепт від кухаря.

Калорійність креветок і дієтичні властивості

Жовтень-17-2013 Автор: KoshkaS

Креветки в наш час перестали бути їжею, доступною лише обраним. Зараз м’ясо цих морських ракоподібних або цільну креветку в панцирі можна зустріти в будь-якому магазині, причому – за цілком прийнятною ціною.

Питання, яку мають креветки калорійність, цікавить багатьох читачів. Нічого дивного – креветки давно вже не сприймаються нами, як «заморська екзотика». Особливо це питання цікавить тих з нас, хто дотримується дієти для схуднення або ж просто віддає перевагу здоровому способу життя.

Креветки – це маленькі ракоподібні з довгастим хвостом, що населяють моря і прісні водойми усього світу. Прийнято вважати, що креветки, що мешкають в прісній воді, набагато смачніше і щільніше, ніж морські.

Відома літописна історія вживання цього морепродукту налічує приблизно пару тисячоліть.

Ці рачки подавалися на столи ще давньоримських патриціїв, які відзначали користь креветок для відновлення, як зараз прийнято говорити, чоловічої сили. Причому, античні кулінари їх не варили, а в більшості випадків смажили або запікали.

Як би там не було, для древніх, нічого не розуміли в хімії, ці жителі моря були, скоріше, просто ласощами, ніж реально корисним продуктом.

Які креветки краще купувати?

У продуктових супермаркетах можна зустріти наступні види продукту (в залежності від способу його збереження):

  • охолоджений або свіжий;
  • заморожений;
  • консервований.

Креветки – швидкопсувний продукт. Охолоджені рачки – не дешеве задоволення, звичайно, якщо не жити в прибережних областях. Тому до більшості з нас креветки потрапляють на стіл в замороженому вигляді. Найкорисніші ракоподібні – свіжозаморожені. Якщо креветку попередньо зварили, вона втратить частину корисних властивостей. Зате такий продукт набагато дешевше, і його можна купувати частіше.

Дієтичні властивості креветок:

Креветки – ракоподібні із загону десятиногих (Decapoda). Широко поширені по морях усього світу, багато видів освоїли прісні води. Розмір дорослих особин різних представників варіює від 2 до 30 см. У морях Далекого Сходу Росії фауна креветок налічує понад 100 видів. Багато представників цієї групи – об’єкти промислового лову.

Зазвичай вони продаються розсортованими просто за розмірами. Чим більше, тим вони дорожче. До числа невеликих, всього 3-7 см в довжину, і недорогих відносяться глибоководні креветки, які, здебільшого, варяться свіжовиловлену і заморожуються.

Користь креветок для людини обумовлена ​​їх складом. Дослідження креветочного м’яса показали, що воно є багатим джерелом корисних речовин. В першу чергу, це з’єднання різних мінералів: калію, натрію, магнію, кальцію.

Ще одна важлива особливість креветок – досить рідкісні з’єднання молібдену, марганцю, кобальту. М’ясо цих ракоподібних тримає першість серед інших продуктів за вмістом йоду.

Крім того, в складі креветок слід зазначити незамінні амінокислоти і, зрозуміло, вітаміни – D, E, C, без малого вся група B, PP, провітамін А і так далі.

Говорячи про корисні властивості креветок, ніяк не можна обійти увагою те, що вони є дієтичним продуктом харчування, безумовно, корисним тим з нас, хто бажає схуднути. До речі, скинути зайву вагу, включаючи в раціон креветок, цілком реально.

Калорійність м’яса цих рачків невелика. Тим більше, що креветки (варені, а не смажені в маслі) – просто чудовий джерело натурального білка. Смачне креветочні м’ясо, крім усього іншого, багато селеном і цинком, які необхідні для нормального метаболізму.

Корисні властивості креветок не обмежуються їх дієтичної цінністю. Завдяки своїм складом, вони благотворно позначаються на функціонуванні ендокринної системи. Доведений факт – креветочні м’ясо містить мінеральні компоненти і вітаміни, які сприяють здоров’ю шкірних покривів, нігтів і волосся.

Скільки калорій в креветках?

Калорійність креветок свіжих невелика і складає:

 97 ккал на 100 грам продукту

А яка калорійність креветок, приготованих різними способами? А ось така:

Таблиця калорійності креветок, на 100 грам продукту:

продуктКалорії, в кКал
калорійність креветок варених95
калорійність креветок смажених116,0
калорійність креветок тигрових89,0
калорійність креветок королівських87,0
калорійність креветок маринованих60,0

А харчова цінність креветок, приготованих різними способами, ось така:

Таблиця харчової цінності креветок (БЖУ), на 100 грам продукту:

продуктБілки, гр.Жири, гр.Вуглеводи, гр.
креветки варені18,92,20,0
– смажені20,02,50,9
– тигрові19,00,50,0
– королівські18,21,20,8
– мариновані12,01,30,0

У поєднанні з корисними властивостями м’яса маленьких рачків, низька калорійність робить їх цінним харчовим продуктом.

Рецепт? Рецепт!

Пропонуємо нашим читачам рецепт приготування креветок.

Салат з креветками «Сонячний настрій»:

продукти:

  • Листя салату (листовий) – 100-150 г
  • Огірок – 1 шт
  • Апельсин – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста (невеликий) – 1 шт
  • Креветки (варено-морожені) – 500 г
  • Оцет (винний) – 2-3 чайних ложки
  • Оливкова олія – ​​3-4 столових ложки
  • Цедра апельсина – 1 чайна ложка
  • Часник – 1 зубчик

Листя салату рвемо руками на шматочки і викладаємо на тарілку. Нарізаємо тонкими кільцями цибулю. Подрібнюємо часник. Натираємо цедру з апельсина. Ріжемо огірок тонкою стружкою.

До листю салату додаємо очищені від плівок часточки апельсина. Креветки очищаємо.

Готуємо заправку: змішуємо масло, оцет, цедру, часник, сіль і перець, за смаком. Виливаємо заправку в миску з креветками і гарненько перемішуємо.

До листю салату і апельсинів додаємо огірок та креветки. Освіжаємо салат декількома краплями масла зверху. Готово!

Креветки для схуднення

При малій калорійності креветки практично не містять жирів і шкідливих вуглеводів, зате чудово насичують за рахунок високого вмісту білків. Дієтологи прописують своїм клієнтам вживання креветок при надмірній вазі і бажанні позбутися від нього.

Існує креветочная дієта, що дозволяє поправити фігуру і отримати додатковий бонус у вигляді поліпшення стану волосся і шкіри. При цьому режимі харчування в день потрібно з’їдати до 350 г відвареного м’яса креветки. Якщо неодмінно хочеться смаженого, то не більше 100 г і тільки на рослинному маслі.

З креветками можна їсти овочі, але не картопля, кукурудзу і боби. Допускається зелень в необмежених кількостях. Можна їсти цитрусові, лісові ягоди і зелені яблука. З рідин можна вживати воду, знежирене молоко, яблучний, ананасовий, гранатовий сік і соки цитрусових.

Дієта розрахована на 7-10 днів.

Креветочная дієта не підходить тим, хто страждає на хронічний алергічними захворюваннями або захворюваннями печінки. Проблеми зі щитовидною залозою є вагомою підставою ретельно обговорити з лікарем необхідність подібної дієти.

калорійність креветок

З усіх морепродуктів, що доступні на прилавках магазинів, креветки, мабуть, користуються найбільшою популярністю. Якщо раніше їх вживали в їжу в основному в смаженому і запеченому вигляді, то зараз частіше відварюють, оскільки калорійність варених креветок нижче, ніж при інших способах приготування.

Ніжне м’ясо додається в салати і закуски, з ним готують супи і різотто. Причому, зварити креветки можна не тільки у воді, але і в молоці, зеленому чаї або навіть пиво.

Загальну любов цей морепродукт заслужив не випадково: його м’ясо є одним з головних джерел природного білка, до того ж містить в собі значну кількість цинку і селену, благотворно впливають на швидкість обміну речовин. Це робить креветку одним з кращих дієтичних продуктів, а лікарі навіть рекомендують її при боротьбі з ожирінням.

Але любителькам точних цифр напевно хочеться знати, скільки в креветках калорій, щоб з упевненістю вписати їх в свій денний раціон. Тут, безумовно, немає єдиної чіткої цифри: калорійність креветок буде залежати від їх виду, а також від способу приготування.

Крім позитивного впливу на фігуру даний морепродукт здатний оздоровити і весь організм в цілому: зміцнити волосся і нігті, привести в порядок стан шкіри, нормалізувати ендокринну і серцево-судинну систему, підвищити опірність до інфекцій і алергії.

Це все обумовлюється значним списком знаходяться в креветках вітамінів і мікроелементів, серед яких, крім вищезгаданого цинку і селену, є йод, денну норму якого можна отримати, з’ївши всього 100 г продукту, кальцій, мідь і жирна кислота Омега-3, життєво важлива для правильної роботи серця.

Також було з’ясовано, що креветки містять сильний антиоксидант, накопичення якого в організмі дозволяє запобігти ризику виникнення раку шляхом утворення нових клітин і тканин.

Скільки калорій в креветках

Усередненої цифрою калорійності креветок називають 97 кКал на 100 г. Що примітно: якщо розглянути загальну енергетичну цінність морепродукту, можна побачити, що жирів і вуглеводів в ньому немає, а високий показник тільки у білків.

Процентне співвідношення виглядає як 84%: 15%: 1%, але нехай друга цифра не лякає: тут під жирами маються на увазі саме жирні кислоти. Тому якщо потрібен живильне джерело білка з низькою калорійністю, креветку варто вибрати в першу чергу.

Тим більше що в одній штучці всього 25 грамів, а для повного насичення дорослої людини достатньо 5-7 штук.

Для тигрових креветок, мають темне забарвлення і поперечні смуги, значення вуглеводів в енергетичній цінності і зовсім наближається до нуля, а білки зростають до 86% при 6% жирів. Що ж стосується калорійності креветок даного виду, то на тлі попередніх вона падає до 89 кКал на 100 г. А вага морепродукту зростає до 40 грамів на штучку.

Що відрізняє даний вид крім попередніх пунктів, так це ще більш високий вміст білка і протеїну, завдяки чому саме тигрові стають ідеальним вибором для фітнес-харчування: все калорії креветок йдуть тільки на підтримку життєдіяльності, які не відкладаючись в жири.

Найкраще поєднувати тигрові з соусом з лимонного соку і часнику з додаванням оливкової олії, а сам морепродукт запікати на грилі.

Приємно те, що навіть при такій низькій калорійності креветок є і ще більш «легкі», навіть легше тигрових.

До них відносяться так звані «королівські», що володіють середнім, в порівнянні з попередніми двома видами, вагою – 35 грам в одній штучці, і найменшим значенням калорій.

Креветки «королівські» за енергетичною цінністю мало відрізняються від інших видів: тут все ті ж 84% у білків, але 12% у жирів і 4% у вуглеводів. За смаковими властивостями теж різниці відчутною немає. Зате їх «вага» складе 87 кКал на 100 г.

Кращі рецепти з креветками

Безумовно, на те, скільки в креветках калорій виявиться в підсумку, впливає і спосіб приготування. Найпростіший, що вважається класикою, це варіння в каструлі. Тим більше що калорійність варених креветок в порівнянні з сирими зросте не більше ніж на 15 кКал.

А ось жарка в маслі збільшить початкову цифру практично вдвічі. Але перш ніж розповісти про те, як зберегти користь і посилити ефект спалювання жиру від страв з креветками, буде не зайвим згадати про процес вибору.

У магазині зазвичай продають заморожені свіжі або вже відварені морепродукти, що завжди вказується виробником.

Якщо є можливість придбати їх не в закритому пакеті, де ніяк не розглянути товар, а особисто відібрати краще, необхідно звернути увагу на колір м’яса: він не повинен мати желтінкі – це ознака старості. А для тигрових креветок ще важливо перевірити відсутність чорних головок і нерівностей.

Отже, тепер можна і пройтися по основним способам приготування. Для варених креветок калорійність, як уже було сказано, залишиться майже незмінною, досягнувши 102-112 кКал на 100 г, що дозволяє компонувати їх з чим душа забажає.

Наприклад, зробити дуже корисний салат, що розганяє метаболізм і спалює жири, з’єднавши відварні тигрові креветки, м’якоть грейпфрута і лайма, дрібно нарізаний огірок, пропущений через Часничниці зубчик часнику, заправлений соєвим соусом з додаванням тростинного цукру. Всі компоненти так чи інакше спрямовані на схуднення, а також нормалізацію обміну речовин, і калорійність страви залишається досить невисокою, тим більше що всі калорії – креветок, цитрусових і огірка – є негативними. Це дозволяє його використовувати, наприклад, в якості вечері.

У кожної людини, яка вважає себе прихильником здорового харчування, повинна бути мультиварка.

З її допомогою можна приготувати практично все, що завгодно, при цьому зберігши максимальну користь і мінімальну калорійність.

Креветки в поєднанні з рисом і морквою під соусом з вершків та ложечки оливкової олії перетворюються в ситний і легкий обід. При бажанні можна доповнити страву зеленню або білим сухим вином.

І ще один рецепт низькокалорійного обіду, який шалено простий у виконанні, але прекрасно впливає на метаболізм. Відварені креветки з’єднуються з брокколі або цвітною капустою, заливаються сумішшю зі збитих яєць і молока і відправляються в духовку. Для ще більшого зниження калорійності можна виключити жовтки, змішавши з молоком тільки білки, а молоко взяти з найменшим відсотком жирності.

Для тих же, хто любить креветки в смаженому вигляді, але не дозволяє їх постійно вживати бажання скинути вагу, можна приготувати їх з соусом чилі, соком лайма, кунжутним маслом і соєвим соусом.

Обсмажуються вони, занурившись в суміш з усіх інгредієнтів, на тефлоновій сковороді, ледь змащеній олією. І калорійність креветок в такому випадку складе лише 90 кКал, якщо для страви вибиралися «королівські». Подавати можна з відвареної рисовою локшиною.

А в цілому, що стосується приготування креветок, то способи приготування страви обмежуються лише фантазією кулінара.

Креветки: користь і шкода, калорійність

Не так давно креветки були їжею, доступною тільки обраним. Зараз цільну креветку або м’ясо таких морських ракоподібних можна придбати в будь-якому магазині за невисокою ціною.

Морському ласощів приписують корисні і лікувальні властивості: вони збільшують чоловічу силу і позбавляють від різних захворювань. Розглянемо більш докладно, що представляють собою креветки, користь і шкода цих ракоподібних.

склад креветок

Чому корисні креветки? Склад цього морепродукту представлений великою кількістю легкозасвоюваного білка. Перетравлюється він дуже швидко, завдяки чому в кров всмоктується необхідну кількість його складових.

Корисні властивості креветок обумовлені високим вмістом Омега-3,6 кислот . Такі речовини незамінні для судин і серця людини, допомагаючи їм залишатися еластичними і здоровими.

Креветочний жир абсолютно нешкідливий для організму , так як в ньому відсутня поганий холестерин і міститься хороший високощільний. Крім того, при вживанні цих молюсків з частинками панцира, хітозан, який входить в їх склад, сприяє вигнанню поганого холестерину з крові і допомагає боротися з ожирінням.

До складу морських рачків входять наступні корисні речовини:

  • марганець;
  • калій;
  • кальцій;
  • магній;
  • залізо;
  • цинк;
  • натрій;
  • вітаміни A, E, D, PP, групи B;
  • йод;
  • фосфор;
  • селен;
  • молібден.

Крім цього, в креветках були виявлені різні біоактивні речовини , які за своєю дією набагато ефективніше вітамінів A і E. Завдяки високій концентрації йоду цей продукт вийшов в лідери серед інших дарів моря.

калорійність креветок

Калорійність цих ракоподібних в порівнянні з іншими продуктами, які багаті на білок, дуже мала. Залежно від виду креветок їх калорійність на 100 грам становить від 87 до 110 ккал .

Наприклад, в сирому вигляді морської рачок містить 95 ккал, а калорійність креветок варених становить 90 ккал.

Пояснюється такий низький рівень харчової цінності креветки великим вмістом білка , яка становить 20% від загальної маси, тоді як вміст жирів складає всього лише 5%. Низька калорійність морських рачків і практично нульовий вміст вуглеводів обумовлено повною відсутністю в них цукру.

Корисні властивості

Креветочні м’ясо – це дуже цінний і поживний продукт, тому що містить велику кількість білків і дуже мало жирів.

Найважливіші корисні властивості морських рачків випливають з-за присутності в них жирних кислот, які запобігають утворенню холестеринових бляшок , а значить, зменшують ризик розвитку захворювань серця і судин.

Завдяки цінним компонентам, що входять до складу креветок, корисні властивості цих ракоподібних полягають в наступному:

  1. Зміцнюються судини, кістки, зуби.
  2. Поліпшується функція нервової системи.
  3. Прискорюється загоєння шкірних ушкоджень і ран.
  4. Нормалізується функція ендокринної системи.
  5. Зміцнюються волосся і запобігає їх випадання.

Великий вміст вітамінів допомагає запобігти процеси старіння клітин і підтримує шкіру в відмінному стані.

Корисні властивості креветок допомагають загальному зміцненню організму і підтримують гормональний фон в нормі. Як показали дослідження, поживні речовини, що містяться в морських рачках, допомагають організму ефективно боротися з основними симптомами простудних захворювань.

Саме тому такий морепродукт бажано вживати тим, хто часто хворіє на ангіну, застудою, бронхітом та іншими подібними недугами. Завдяки регулярному споживанню морських рачків підвищується імунітет і зменшується ризик розвитку різних алергічних реакцій.

Користь для жінок і чоловіків

У складі морських рачків як варених, так і сирих практично відсутні жири, але вони здатні навіть в незначних кількостях створити відчуття ситості, тому такий продукт дуже корисний тим жінкам, які хочуть схуднути.

Завдяки вітаміну E, який вважається вітаміном краси, а також амінокислот жінка може бути впевненою в тому, що стане стрункою і красивою при регулярному вживанні креветок.

У цих морепродуктах міститься селен і цинк, які підсилюють чоловічу потенцію , а завдяки амінокислотам посилюється вироблення тестостерону.

Користь креветок при вагітності

Якщо жінка ще до настання вагітності любила такий морепродукт, як креветки, то не повинна відмовлятися від нього і під час вагітності. Головне – це знати міру .

У них міститься дуже багато білка, заліза, кислот і мікроелементів, які необхідні організму жінки під час вагітності, допомагаючи уникнути анемії, а гемоглобін завжди буде в нормі.

Регулярне вживання морських рачків допомагає правильно формувати кісткову систему дитини, його головний мозок і центральну нервову систему. Перетравлюється цей морепродукт дуже легко, добре засвоюється і насичує організм необхідною кількістю йоду. Але потрібно дотримуватися правил термічної обробки , щоб зберегти всі корисні властивості.

Чим креветки корисні для дітей

Для зростаючого організму дитини в день необхідно 3-4,5 грама білка на один кілограм ваги, тоді як дорослим потрібно всього лише 1-2 грами.

Потреба в цьому елементі збільшується при зниженні імунітету, після хвороб та операцій, при нестачі ваги. Ці проблеми легко вирішуються при вживанні креветок, доповнюючи ними в раціоні м’ясо або рибу.

Завдяки ненасичених жирних кислот в організмі дитини правильно шикуються клітинні структури і синтезуються гормони, вирівнюючи нестабільний гормональний фон. Що входить до складу морепродуктів кальцій і фосфор допомагають формуванню зубів і кісток , залізо запобігає розвитку анемії, а йод приводить в норму роботу щитовидної залози.

шкода креветок

Незважаючи на те що ці морепродукти вважаються нешкідливими, але в деяких випадках можуть завдати шкоди здоров’ю людини.

Креветки, що мешкають в морях, можуть вбирати в себе важкі метали, а ось рачків, вирощених на аквафермах, часто підгодовують антибіотиками і іншими добавками.

При надмірному вживанні креветок можна отримати харчове отруєння . Цей морепродукт також протипоказаний при індивідуальній непереносимості білка.

Таким чином, корисні властивості креветок були науково доведені. Вони мають високу живильну цінність і низькокалорійні, тому часто рекомендуються дієтологами . Крім цього, вони дуже смачні.

Їх з радістю може вживати і дитина, і дорослий, насичуючи свій організм вітамінами і мікроелементами. Але морепродукти можуть бути і шкідливі для організму при вживанні їх у великій кількості.

калорійність креветок

Креветки відносяться до числа смачних і корисних продуктів. Їх можна назвати зразком здорової їжі. У них багато мікроелементів, мінералів, вітамінів. Щоб правильно ввести їх в меню, слід знати, скільки калорій в креветках .

Корисні властивості продукту

У креветках міститься багато корисних речовин – калій, йод, цинк, фтор, селен, кислоти Омега-3, кальцій, сірка. Дуже багато в них вітамінів групи В. Креветки необхідні організму для росту і розвитку, тому вони відносяться до корисних продуктів і входять до деяких дієти.

Креветки покращують самопочуття і допомагають у підтримці гормонального фону, завдяки їм поліпшується стан волосся і нігтів, а також шкірних покривів. Креветки знижують ймовірність судинних і простудних захворювань, зменшують ризик виникнення алергій.

Крім того, в них міститься каротиноїди, який знижує ймовірність виникнення онкозахворювань, допомагаючи організму утворювати нові клітини і тканини, продовжуючи молодість. Вони також є антиоксидантом.

Дієтологи призначають їх тим, хто бореться із зайвою вагою.

Білок креветок, як і у крабів, багатий таурином – кислотою, що підтримує тонус судин і також використовується в очних краплях, що поліпшують стан очних м’язів, рогівки і сітківки.

Калорійність креветок варених

Креветки вживаються у вареному вигляді, тому говорячи про калорійність креветок, ми говоримо саме про калорійність креветок варених .

Слід зазначити, що тільки на Далекому Сході Росії в морях мешкає понад ста різновидів креветок. Креветки розрізняються по довжині і вазі, але всі вони зараховуються до дієтичних продуктів.

Калорії в креветках розподіляться так: 18,9 г білків, 2,2 г жирів і 0,8 г вуглеводів. Загальна ж калорійність креветок – 95 ккал на 100 г. (Для порівняння: 100 г відвареної телятини містять 287 ккал).

Звідси видно, що у них дуже високий білковий показник при мінімумі жирової складової. Отже, насичуючи організм, креветки калорій і зайвої ваги майже не додають.

Популярністю також користуються креветки, приготовані на пару, тому що при такій обробці вони зберігають ще більше корисних і поживних властивостей.

Крім білків і жирів, в відварних креветках є 0,11 г ненасичених жирних кислот, 2, 54 г золи і 0,2 г насичених жирних кислот.

Крім того, креветки не містять цукру, що робить їх прийнятними для людей з цукровим діабетом.

Але слід пам’ятати, що при низькій калорійності креветок і безлічі корисних властивостей, у них є і негативна властивість . У креветках міститься багато холестерину.

Приготування креветок: калорійність страв

Креветки відносяться до дуже швидко псуються продуктів, тому після вилову їх відразу ж піддають термічній обробці і заморожують. Купуючи креветки, слід звернути увагу на їх хвостики: у тих креветок, які були оброблені відразу ж, хвостики виявляться загнутими, а у тих, що довго лежали, – прямими. Чорні голови також ознака того, що вони довгий час лежали.

Попередньо оброблені креветки – червоного або рожевого кольору. Їх слід варити близько п’яти хвилин. Ті креветки, що не були оброблені – сірого кольору, їх потрібно варити не менше десяти хвилин.

Калорійність креветок, і тих і інших, не відрізняється.

Крім відварювання, креветки можна запікати, додавати в салати, супи, а в деяких країнах Азії їх навіть їдять сирими. Крім того, креветки додають в піци, смажать на грилі або шпажках – але такі способи приготування вже не є дієтичними, а калорії креветок, прожарених або вживаних з піцою, мають вже зовсім інші значення .

Королівські креветки

Королівські креветки – великий вид холоднокровних креветок. Вони можуть досягати довжини 35 см і ваги 250 грам. У даного виду креветок велика голова і маленька, у порівнянні зі звичайними креветками, хвостова частина. Не дивлячись на невелику кількість м’яса, вони смачніше звичайних маленьких креветок.

склад

Королівські креветки багаті своїм різноманітним складом. У ньому, можливо, виявити половину періодичної таблиці хімічних елементів Менделєєва.

До основних складових слід віднести золу, холестерин, насичені жирні кислоти, воду. Вітаміни РР, Н, С, Е, групи В, А.

А також, мінеральні речовини: нікель, кольбат, молібден, хром, мідь, марганець, фтор, йод, залізо, цинк, фосфор, калій, натрій, сірка, магній, кальцій.

Їх можна віднести до дієтичної їжі, так як вони малокалорійні (87 ккал), а вміст жирів всього 8%.

користь

  1. Через свою низьку калорійність, королівські креветки чудово підійдуть для раціону харчування людям, які строго стежать за своєю фігурою.
  2. Малий вміст жирів сприятливо впливають на серце і судини.
  3. Вживання креветок нормалізують і покращують обміни речовин в організмі.
  4. Сприятливо впливають на нормалізацію тиску і розрідження крові.
  5. Вживання в раціоні харчування зміцнює імунітет, за рахунок наявності антиоксидантів.
  6. Благотворно впливають на зміцнення волосся і нігтів.
  7. Зміст каротиноида, знижує ризик онкологічних захворювань і впливає на утворення нових клітин і тканин.
  8. Через багатого складу і маленької калорійності можна давати в їжу маленьким дітям, проте не варто зловживати морепродуктами. Все повинно бути в міру.
  9. Рекомендується вживати людям з проблемою шкіри і органами дихання.
  10. Вживання королівських креветок знижує ризик появи алергії.
  11. Жирні кислоти благотворно впливають на пізнавальні функції мозку. Запобігає появі хвороби Альцгеймера і недоумства.
  12. Омега 3, що міститься в креветках, бореться з депресивним станом, піднімає настрій і лікує безсоння.

шкода

Шкоди у вживанні королівських креветок практично немає. Окремими випадками протипоказань можна вважати індивідуальну непереносимість до білка, що міститься в креветках.

Також, креветки здатні накопичувати в собі солі і важкі метали, які в подальшому при вживанні потрапляють в організм людини. Тому варто бути впевненим в виробниках даного продукту.

Як правильно вибрати

  • При виборі холоднокровних креветок варто звернути увагу на виробника. Королівські креветки повинні імпортуватися країн Азії, таких як Китай, В’єтнам, Таїланд і інших.
  • Для використання креветок в кулінарії, можна придбати вже очищені креветки (заощадить час на очистку від панцира), проте їх смак не буде таким насиченим, ніж в неочищених.
  • Краще вибирати фасований продукт, так як буде можливість ознайомитися з виробником, терміном виготовлення і термін придатності продукту.
  • Не варто брати креветки заморожені шляхом глазурування. Так як буде очевидна переплата за лід, ніж за самі креветки, тому найкращим варіантом залишається покупка креветок сухої заморозки.
  • Свіжа креветка повинна бути сірого кольору і не мати будь-яких плям. Забарвлення має бути однотонний, хвіст гачкоподібний, панцир блискучий.
  • Не варто купувати креветки з білим нальотом на голові, це говорить про її зіпсованості (не дотримувався температурний режим при транспортуванні).
  • Креветки з коричневою головою – вагітні креветки, які дуже поживні і корисні.

зберігання

  • Зберігати креветки варто в морозильній камері не більше 5 міс.
  • Розморожені королівські креветки можна заморожувати.

Енергетична цінність продукту (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів):

Білки: 18.3г. (~ 73,2 кКал)

Жири: 1.2г. (~ 10,8 кКал)

Вуглеводи: 0.8г. (~ 3,2 ккал)

Енергетичне співвідношення (б | ж | у): 84% | 12% | 3%

калорійність креветок

М’ясо креветок виключно ніжне і смачне. Воно дуже багате білком і корисними мікроелементами. При цьому калорійність креветки досить низька, що дозволяє її використовувати в меню різних дієт для схуднення. Але цей цінний і поживний продукт має цілий ряд особливостей, які бажано знати і враховувати перед їх вживанням.

Трохи про креветках

Багато хто вважає креветок виключно морськими мешканцями. І спочатку дійсно було так. Але за багато століть свого існування деякі різновиди цих дрібних ракоподібних перебралися в гирла річок і пристосувалися до життя в прісній воді. Таким чином ареал їх проживання значно розширився.

Розміри креветок також широко варіюються. Їх довжина може коливатися від 1-2 до 30 см. Хоча калорійність у різних видів не дуже відрізняється, а залежить в основному від способу приготування. Морські види містять велику кількість йоду, цинку, і фосфору. У прісноводних ж більш щільне м’ясо і вважається, що вони краще засвоюються організмом.

Морські креветки видобуваються за допомогою особливих мереж з дрібними осередками – тралів, які тягнуть за собою риболовецькі судна. Потім вони відразу піддаються переробці і консервації або поміщаються в холодильні камери з дуже низькою температурою (глибоке заморожування). Термін зберігання свіжих креветок дуже малий і вимірюється буквально годинами, тому так небезпечно купувати їх на стихійних ринках.

Прісноводні креветки розводяться в річках, в спеціально обладнаних садках з проточною водою. Деякі недобросовісні виробники розміщують садки в ставках або інших штучних водоймах. Тоді циркуляція води в них повинна підтримуватися насосом. Якщо вона недостатня, то креветки фактично плавають у власних випорожненнях, і їх м’ясо містить токсини.

Як вибрати і приготувати

Оскільки креветки – швидкопсувний продукт, то треба знати, як вибирати і готувати його правильно.

  1. Якщо хвіст креветки загнутий, це означає, що вона була заморожена або зварена живий. Якщо ж вона рівна, то ракоподібні померло власною смертю і про свіжості не може бути й мови.
  2. На ракоподібних не повинно бути ніяких темних плям, голова такого ж забарвлення, як і весь тулуб, а не чорна або синювата.
  3. Панцир ракоподібних повинен хрустіти при розламуванні, якщо він м’який – продукт несвіжий.
  4. Обов’язково треба звертати увагу на запах: від них повинен виходити приємний аромат, а не болотна сморід.
  5. Якщо заморожена креветка покрита товстим шаром льоду, який до того ж розташований нерівномірно, – вона вже розморожувати і м’ясо може бути зіпсованим.

Розморожувати креветочні м’ясо треба поетапно. Спочатку вони перекладаються з морозилки в основний відсік холодильника і лише через 1-2 години можна закінчити розмороження при кімнатній температурі. Так зберігається максимум корисних поживних речовин.

Калорійність різних страв

Використовувати креветки на дієті для схуднення можна самими різними способами. У деяких азіатських країнах їх взагалі їдять сирими, відірвавши голову, очистивши м’ясо від панцира і окропивши його лимонним або лаймовим соком. Калорійність креветки в цьому випадку найнижча і становить приблизно 65-70 ккал на 100 грамів.

Залежно від способу приготування креветки калорійність її зростає:

  • при звичайному варінні вона зростає ненабагато – варені креветки на 100 грам мають всього 85-90 ккал;
  • при смаженні на грилі креветки на 100 грам містять близько 100-120 ккал – енергетична цінність зростає за рахунок випаровування води;
  • при обсмажуванні на сковороді або в киплячій олії калорійність креветки на 100 грам зростає майже в півтора рази і може досягати 150-160 ккал.
  • креветки в клярі – самі ситні і для дієти зовсім не підходять їх енергетична цінність наближається до позначки 200 ккал на 100 грам.

Але цих рачків можна не тільки їсти як самостійну страву. Вони входять в рецепти різних салатів, багато з яких подаються в найпрестижніших ресторанах. Причиною тому – корисні властивості креветок.

Користь чи шкода

Багато хто боїться купувати і готувати креветок саме тому, що це швидкопсувний продукт. Але ми вже розповіли про те, як вибирати і розморожувати їх правильно. Медичних протипоказань до їх вживання немає, вони корисні навіть під час вагітності, так як містять багато кальцію і калію. Завдяки низькій калорійності вживати цей продукт можуть люди з великою надмірною вагою.

При регулярному вживанні рачків можна спостерігати такі позитивні ефекти:

  • • активізація обмінних процесів;
  • • нормалізація роботи щитовидної залози;
  • • поліпшення стану волосся, зубів, нігтів;
  • • омолодження шкіри і розгладження дрібних зморшок;
  • • поліпшення кольору обличчя;
  • • підвищення працездатності;
  • • зміцнення нервової системи.

Щодня рекомендується вживати до 100-150 грамів готового продукту. Залежно від розмірів це від 3 до 10 рачків. Природно, якщо ви сидите на дієті, то їх калорійність повинна враховуватися при підрахунку енергетичної цінності добового раціону. У дієтичних цілях краще морські ракоподібні, але коштують вони дорожче, так що остаточний вибір залишається за вами.

Креветки – калорійність і властивості. Користь і шкода креветок

1

Відомої літописної історії вживання цього морепродукту налічується приблизно вже пара тисячоліть.

Цих морських рачків подавали до столу ще давньоримським патриціям, які дуже цінували користь креветок для відновлення чоловічої сили. До речі, античні кухаря їх не варили, зажарівая або запікаючи креветок в більшості випадків.

Але як би там не було, для наших предків, мало розуміли в хімії, ці мешканці морських глибин були просто ласощами, ніж корисним продуктом.

Сьогодні відомо величезна кількість страв, в яких креветки виступають в ролі важливого інгредієнта. В основному з ними можна приготувати різноманітні салати, додавши авокадо або горіхи, овочі, а також соуси на основі кропу, лимонного соку або лайма. Можна зварити з креветками суп або зробити різотто. А ось справжні гурмани часом навіть яєчню смажать з додаванням креветок.

користь креветок

Згадуючи про користь креветок, не можна не звернути увагу на те, що це справді дієтичний продукт харчування, який буде дуже до речі на столі людини, який стежить за своєю фігурою.

До речі, про зниження ваги – схуднути, вживаючи цих рачків, цілком реально, оскільки калорійність креветок невелика і складає всього 98 ккал на 100 грамів. До того ж, якщо їх відварити, а не посмажити в маслі, кращого джерела натурального білка вам просто не знайти.

Ніжне м’ясо креветок також багато селеном і цинком, які відповідають за швидкість метаболізму.

Плюс до всього, користь креветок не тільки в їх дієтичної цінності, але і в важливих речовинах, що містяться в цих морепродуктах, які впливають на працездатність ендокринної системи. Науково доведено, що макро і мікроелементи, а також вітаміни в складі м’яса креветок здатні покращувати стан шкірних покривів, нігтів і волосся.

шкода креветок

Чи можливо, що такий корисний для здоров’я продукт може завдати шкоди організму? Звичайно, якщо креветки неправильно зберігати і вживати. Природно, всі корисні властивості креветок в повній мірі розкриваються в свіжому вигляді, але такою можливістю можуть похвалитися лише жителі приморських регіонів. Всі інші змушені купувати цей морепродукт в замороженому вигляді.

Для того щоб не потрапити на накачаний барвниками і, цілком ймовірно, не найсвіжіший продукт, не забудьте звернути увагу на зовнішній вигляд. Неякісні креветки зазвичай як би “глазуровані” льодом, в зв’язку з тим, що так маскують низька якість продукту.

Щоб не пізнати на собі шкоду креветок, найкраще вибирати продукт шокової заморозки, який розфасований в порційні пакети заводського виробництва.

Безсумнівно, вагові креветки значно дешевше, але і шанс придбати “померлих своєю смертю” і не зовсім свіжих морських рачків вище.

Енергетична цінність продукту Креветки (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів):

Енергетичне співвідношення (б | ж | у): 84% | 15% | 1%

Креветки – Калорійність риби (морепродуктів) худне

Креветки – представник ракоподібних, загін десятиногих. Набули свого поширення мало не у всіх солоних водах планети, а окремим видам вдалося освоїти і прісні водойми.

В даний момент різноманітність цих морських мешканців налічує понад 2 000 видів, бенкет цьому проводиться селекція окремих з них саме для харчових цілей. Дані ракоподібні можуть виростати до різних розмірів, від 2 до 30 см.

Вартість креветок змінюється в залежності від їх розмірів. Так, чим менше креветки, тим вони дешевші своїх великих родичів.

Креветками ласують в різних видах: смаженими, вареними і навіть сирими. Варіант приготування обумовлюється їх подальшим використанням – стануть він складовою частиною страви або ж виявляться самостійним. Креветки служать в якості основи закусок, суші чи салатів.

Калорійність свіжих креветок – 97 ккал. Також в складі є білки – 22,0 м, жири – 1,0 г.

Як і інші морепродукти, дані рачки збагачені різними корисними елементами. З макро- і мікроелементів присутні марганець, кальцій, натрій, залізо, сірка, цинк, калій, фосфор, йод та інші. Вітаміни: A, E, C, B1, B2, D, PPP, b-каротин.

Саме завдяки своєму нестандартному і ніжному смаку, а також дієтичним властивостям, креветок вдалося завоювати визнання неймовірної кількості людей в усьому світі.

Калорійність тигрових креветок

Тигрові креветки є десятиногих ракоподібних, у яких спостерігаються чорні смужки по всьому тілу. Даним смужках вони і зобов’язані за свою назву. Найбільші з усіх видів креветок. Розрізняють декілька їх видів, при цьому найпопулярнішими є зелені, чорні і звичайні.

Звичайних креветок можна зустріти в Атлантичному океані і Середземному морі. Левову частку чорних креветок розводять штучно. У них, на відміну від інших, спостерігаються білі смуги, які знаходяться на чорному панцирі.

Варені креветки додаються в супи, салати, подаються в якості самостійних страв з різними соусами. Також креветки можна смажити, готувати на грилі.

Варити свіжі креветки слід не довше чотирьох-п’яти хвилин, а готові заморожені не довше двох хвилин.

Якщо ж у вас сирі свіжі креветки, то краще зробити їх на пару, в цьому випадку ви збережете майже всі корисні речовини. Готувати креветки таким способом потрібно шість-вісім хвилин.

Калорійність тигрових креветок – 89 ккал. У складі присутні білки – 19,2 м, жири – 0,9 г.

Тигрові креветки надзвичайно корисні. До їх складу увійшли білок, прекрасно засвоюваний організмом, антиоксиданти, вітаміни B-групи, поліненасичена кислота Omega-3, холестерин.

Серед мікроелементів варто виділити сірку, цинк, калій, фосфор, йод, кальцій.

Ухвалення в їжу м’яса тигрових креветок забезпечує підтримку імунітету, зміцнення кісткових тканин, профілактику захворювань серцево-судинної системи.

При всій явної користі тигрових креветок, вживати їх потрібно з розумом, так як в них міститься чимало холестерину, про користь якого не перестають сперечатися вчені.

Калорійність королівських креветок

Королівські креветки – це не конкретний представник ракоподібних. Так називають креветок з великими розмірами.

Креветки бувають холоднокровні і теплокровні, як раз таки перші за розміром набагато більше останніх. Вони живуть як в прісноводних водоймах, так і в солоних водах океанів і морів.

Однак більшу частку переробляються креветок розводять в штучним чином. На території Росії також є креветочні ферми.

У нашій країні креветки вживають в основному вареними, і варять їх при цьому не тільки у воді. Наприклад, в Італії їх відварюють в молоці або вершках в неочищеному вигляді. У Китаї і Японії в зеленому чаї. Найголовнішим залишається – не переварити, інакше м’ясо креветки стане нагадувати гуму.

Калорійність королівських креветок – 87 ккал. Також в складі є білки – 18,3 м, вуглеводи – 0,8 г., жири – 1,2 г.

Королівських креветок зараховують до дієтичних продуктів, в порівнянні з дрібними креветками, у них навіть меншу кількість калорій. На 100 г м’яса креветок припадає менше восьми відсотків жирів, так званих ненасичених, корисних для судин і серця.

Креветки збагачені антиоксидантами, здатні зміцнювати імунітет, розріджувати кров, брати участь в нормалізації тиску.

Крім того, в креветках безліч вітамінів: A, C, E, B9, H, PP та інші, а також мікроелементів: кальцій, магній, кобальт, нікель, калій, натрій, молібден, йод, фосфор, хром, фтор, сірка та ін.

Навіть з огляду на явні корисні властивості креветок, є у них і недолік – вони звикли накопичувати в собі радіацію, в зв’язку з чим важливо знати, де був виловлений продукт.

Калорійність свіжоморожених креветок Polar Premium

У складі: креветки неразделанние, сіль, вода (крижана оболонка захисту).

Наявні в назві цифри 70/90 означають, що на один кілограм продукту припадає від 70 до 90 креветок.

Промисловий регіон: Північна Атлантика. Рекомендована температура зберігання – 18 ° C, термін – не більше року.

У креветках присутня безліч корисних мікроелементів, серед яких калій, натрій, кальцій і магній. При вживанні креветок поліпшується стан волосся, нігтів і шкіри, а також нормалізується робота серцево-судинної системи. Всім тим, що збирається схуднути, варто для себе врахувати, що креветки здатні знижувати рівень холестерину і регулювати обмін речовин.

Свіжоморожені креветки надають профілактичну дію онкологічних захворювань і беруть участь в нормалізації рівня тромбоцитів. Високий вміст йоду дозволяє креветок надавати сприятливий вплив на дитячий організм і сприяти їх правильному розумовому розвитку.

Калорійність свіжоморожених креветок Polar Premium – 80 ккал. До складу також є білки – 17,0 м, вуглеводи – 1,0 г., жири – 1,2 г.

Варто відзначити, що креветки – це високобілковий продукт (на 100 г продукту припадає 17 г білка), тому вони будуть корисні під час використання різного роду дієт, зокрема – по системі Дюка. Більш того, у креветок низька калорійність і низький вміст жирів.

Креветки вважаються чудовим блюдом під час Посту.

Пропонуємо вашій увазі простий рецепт приготування креветок: закип’ятіть воду, в киплячу воду закиньте креветки, додайте горошок, перець і лавровий лист. Доведіть до кипіння і через півхвилини вимкніть, щоб не переварити, адже м’ясо креветок дуже ніжне.

Не забувайте, що не можна допускати повторного заморожування розморожених креветок!

Креветки очищені і заморожені (калорійність)

На сьогоднішній день креветки – один з найбільш поширених і популярних морських делікатесів. Фауна цього типу сімейства досить різноманітна, зустрічається в більшості морів і океанів планети Земля. Лідерами з видобутку креветок є Китай, Малайзія, Таїланд і ряд інших Азіатських країн.

Високі показники рівня білка, поряд з майже повною відсутністю жирів, дозволяють креветкам вважатися основою в більшості відомих дієт. Креветки збагачені b-каротином (провітамін A), ретинолом (вітамін A), що сприятливо позначається на зорі людини.

Крім того, в м’ясі креветок багато вітамінів B-групи: фолієва кислоти (B9), рибофлавін (B2), ціанокобаламін (B12), які значним чином покращують обмін речовин.

Все це вітамінне багатство доповнює вітамін D, аскорбінова кислота (вітамін C), токоферол (вітамін E), а також ніацин (вітамін PP).

Калорійність очищених заморожених креветок – 60 ккал. До складу увійшли білки – 14,0 г. і жири – 1,0 г.

На магазинних прилавках нашої країни, в більшості випадків, можна виявити очищені заморожені креветки, розсортовані по пачках, враховуючи їх розміри. Заморожені очищені креветки можна використовувати для готування різних блюд: тушкованих, смажених, а також відварних.

Калорійність креветок відварних

Довжина дорослих особин креветок може варіюватися в різних меж, досягаючи свого максимуму в 30 сантиметрах. Уловом займаються в океанських і морських водах Земної кулі, більш того, окремі види змогли пристосуватися до проживання в прісних водах. У морях одного тільки Далекосхідного округу Росії можна зустріти понад сотні різновидів креветок.

Креветок зараховують до дієтичного продукту харчування. Це пов’язано з високим вмістом білкового показника, при цьому наявність жирів мінімально (1 г). Креветки допомагають вгамувати голів, не додаючи зайвої ваги.

Крім всім відомого способу варіння, зроблені на пару креветки змогли полюбитися дуже багатьом любителям смачно поїсти.

Креветки, які були відварені таким чином, залишають в собі всі корисні і поживні властивості.

Калорійність відварених креветок – 95 ккал. Крім того, в складі є білки – 18,9 м, жири – 2,2 г.

Відварені креветки складаються із зони (2,54 г), холестерину (250 г), ненасичених жирних кислот (0,11 г), жирних кислот насиченого характеру (0,20 г) і води (в розрахунок береться 100 г).

Крім усього іншого, продукт характеризується унікальним складом збалансованих мінеральних речовин, які зміцнюють м’язову і кісткову тканину людського організму: залізо, фтор, калій, кальцій, фосфор і інші.

Крім мінеральних речовин, в м’ясі креветок присутній вітаміни B-групи: B1, B2, B5, B6, B9.

Калорійність креветок консервованих

Практичні всі океанські води і моря Землі можна віднести до місць проживання креветок. Ці морські мешканці ставляться до загону ракоподібних.

Наймасовіші обсяги видобутку – країни Південно-Східної Азії, в нашій же країні на даного роду промисел припадає близько 4 мільйонів креветок щорічно.

Що стосується максимального розміру однієї креветки, що в природних умовах проживання він може досягати 30 см.

З метою гастрономії відомо безліч способів приготування цих ракоподібних. У країнах, де спостерігаються труднощі у своєчасній подачі в магазини свіжого улову, найбільшою популярністю користується консервування креветок. Для цього використовують спеціальний вид «коричневих» креветок.

Цей тип добувають ручним способом біля берегів Англії, що пояснює високу вартість продукту. Цікавої особливістю процесу приготування продукту можна назвати відварювання свіжовиловлених креветок в морській воді. Приготовлені консервовані креветки характеризуються чудовим смаком, який досягається шляхом додавання спецій.

Також вони підходять для додавання в супи і салати.

Калорійність консервованих креветок – 81 ккал. Також в складі є білки – 17,8 м, жири – 1,1 г.

У консервованих креветках містяться мінеральні речовини: залізо, кальцій, цинк, марганець, магній, калій. Вітаміни представлені фолієвою кислотою, тіамін, рибофлавін, пантотенової кислотою, а також вітамінами C, E і PP.

Previous Трава біла омела івная і липа для схуднення: рецепт відвару, фото і відгуки схудлих
Next Таблетки орсотен для схуднення: відгуки тих, що худнуть про препарат

No Comment

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *