Калорійність варення: скільки калорій в полуничному, малиновому, вишневому або яблучному конфітюри


Скільки калорій в варення? Калорійність варення полуничного

Варення – чудовий десерт і прекрасне природне домашнє засіб для лікування від багатьох запальних процесів. Таке смачне чудове блюдо для всіх є дивно зворушливим спогадом про минуле літо, а для багатьох і про незабутній дитинстві.

Варення – блюдо, що готується з фруктів і ягід із застосуванням цукру. Зазвичай обидва інгредієнта беруться в однакових пропорціях. Тому слід завжди пам’ятати, що вживати подібного виду заготовки слід розумно. Такий десерт – величезне задоволення, але він може принести і певної шкоди.

Коротенько про полуниці

Назва цієї чудової ягоди народилося в зв’язку з кулястою формою плодів. Сталося воно від старовинного російського слова «клуб», що має значення «округлий» або «кулястий».

Давно доведено користь цієї смачної, дивно красивою ягоди. У ній міститься багато антиоксидантів і вітамінів, здатних подолати різні запалення, перешкоджати старінню мозку, знизити ризик серцевих і судинних захворювань.

Про калорійності і складі варення

Чим більше цукру додано в готовий продукт, тим калорійність варення полуничного вище, як і будь-якого іншого фруктового або ягідного десерту.

Взагалі, калорійність будь-заготовки, приготовленої на основі фруктів або ягід, варіюється в залежності від солодощі використовуваних плодів, що містять різну кількість фруктози.

Відзначено також, що залежить це і від способу приготування, при якому відбувається уварювання, що приводить до значного зменшення маси.

В кінцевому підсумку при різних способах виготовлення даного десерту на одну ложку готового варення доводиться різний зміст вуглеводів.

У будь-якому випадку щоденне вживання в їжу пари ложок варення не додає зайві кілограми, зате дає заряд енергії і дарує користь організму, адже ці ліки в період простудних захворювань. Але за короткий термін з’їдена ціла банка варення, звичайно, може принести істотну шкоду здоров’ю.

Незважаючи на незначну калорійність самих ягід (на 100 г продукту 30 ккал), в готовому варення цей показник стає істотним. Калорійність полуничного варення в середньому становить на 100 грамів продукту 280 ккал. Таким чином, банку варення (500 мл) з полуниці в цілому містить понад 1500 кілокалорій.

На 100 г приготованого продукту доводиться: білків – 0,3 г, жирів – 0,17 г, вуглеводів – 74,5 г.

Відео по темі

Варення і хвороби

Калорійність варення полуничного ми дізналися. Тепер визначимося, чи є користь від подібного виду десерту.

Як зазначалося вище, варення є хорошим лікарським засобом. Фрукти і ягоди, що мають в своєму складі безліч різноманітних мінералів і вітамінів, прекрасно можуть вплинути на здоров’я, допомогти в лікуванні захворювань.

Наприклад, багато хто знає про те, як корисно малинове варення при температурі, застудах і при кашлі.

А до складу полуничного варення входять клітковина, кислоти органічні, бета-каротин, солі мінеральні, вітаміни групи В, мінерали (залізо, магній і марганець).

Корисні властивості полуничного варення

У зв’язку з вмістом в складі ягід великої кількості корисних речовин десерти, приготовані з них, роблять позитивний вплив на здоров’я людини.

Варення з ягід полуниці проявляє властивості антиоксиданту природного, підвищує гемоглобін, заспокоює нервову систему, зміцнює імунітет, бореться з безсонням, авітамінозом, виводить з організму шкідливі речовини і сприяє зміцненню кровоносних судин.

Також застосування цього продукту сприяє поліпшенню діяльності мозку, нормалізації артеріального тиску, підтримці гостроти зору і підвищення лібідо.

Порівняння калорійності різних видів варення

Щоб зрозуміти, наскільки калорійність варення полуничного відрізняється від інших, розглянемо варіанти цього смачного десерту з різних ягід.

Нижче представлена ​​калорійність різних видів варення в 100 грамах готового продукту:

  • порічкове – 284;
  • малинове – 273;
  • яблучне – 265;
  • вишневе – 256;
  • аґрусове – 220;
  • сливове – 280.

Горобинове варення, має відносно низькі показники по кілокалоріям, містить багато корисного фосфору. А барбарисовий, обліпихи, бояришніковая, горіхове і кизилове також є малокалорійні видами, але при цьому вони мають і чудові лікувальні властивості. Однак при їх вживанні слід знати міру.

висновок

Незважаючи на досить високу калорійність варення полуничного, цей дуже смачний десерт можна назвати для більшості людей одним з найулюбленіших. І все ж слід пам’ятати і про його шкоду.

У процесі приготування відбувається зменшення вмісту вітамінів і багатьох інших корисних речовин через температурної обробки.

При вживанні ягідного десерту цукор трансформується в жир, поступово накопичується в організмі. Останнє викликає проблеми зі здоров’ям, у тому числі призводить до ожиріння. Щоб уникнути подібних наслідків, можна скористатися менш шкідливими рецептами варення. Наприклад, менше додавати цукру, менше уварювали варення або ж просто перетирати ягоди з цукром.

Джерело: fb.ruІдёт завантаження … Здоров’я
Скільки калорій в рибі, калорійність сушеної, вареної, смаженої та копченої риби

Сьогодні все більше людей особливо стежать за своїм способом життя. Нам всім хочеться залишатися здоровими і зберегти молодість на довгий час. Тому ми вважаємо за краще вживати тільки правильну їжу, яка підтрим …

Їжа та напої
Вам цікаво, скільки калорій в вареної картоплі?

Який би був російський стіл без картоплі, важко уявити. Але ж для того, щоб колись поширити цю культуру, знадобилися значні зусилля. У «докартофельний» період у нас великою пошаною …

Здоров’я
Скільки калорій в вареному яйці

Яйце – досить універсальний продукт. Його можна вживати як в сирому вигляді, так і у вареному, і в смаженому. Яйця додають в тісто, в фарш, в салати, в рідкі страви. Їстівними вважаються практично будь-які яйц …

Їжа та напої
Скільки калорій в яловичині вареної, смаженої?

М’ясні продукти присутні на нашому столі практично щодня. Винятки становлять люди, які дотримуються вегетаріанства або змушені відмовитися від деяких видів м’яса в зв’язку з проблемами зі здоров’ям.

Їжа та напої
Шукаєте смачний і корисний овоч для дієтичного меню? Дізнайтеся, скільки калорій в буряках вареної, і цей овоч обов’язково стане фаворитом в будь-якому раціоні харчування!

Дуже важливо для кожної людини харчуватися не тільки смачно, але і корисно. На щастя вибрати дійсно є з чого. Фрукти, овочі, злаки, горіхи і ще дуже багато дарів природи. З давніх-давен люди стали включати в свій р …

Їжа та напої
Скільки калорій в «Олів’є»? визначення калорійності

У Росії на Новий рік люди постійно готують такий смачний салат, як «Олів’є». Є багато різновидів цієї страви в залежності від інгредієнтів. Кожне з них смачне і поживне. Скільки калорій в «Олів’є»? Усе…

Їжа та напої
Скільки калорій в рагу овочевому? Овочеве рагу: калорійність і користь

Здорове харчування – це зовсім не нудно. Розсипчасті каші, тушковані овочі, приготоване в пароварці м’ясо – і в результаті у вас виходить яскравий і різноманітний стіл. Сьогодні ми хочемо поговорити про те, скільки калорій …

Їжа та напої
Скільки калорій в каші манної? Таблиця калорійності готових страв

Манна каша – страва, знайоме кожній людині з дитинства. Особливо нею любили годувати в дитячих садах. Навряд чи є якесь інше блюдо, до якого таке неоднозначне ставлення. Хтось його їсть із задоволенням, …

Їжа та напої
Калорійність ролів «Філадельфія». Скільки калорій в гарячих ролах?

Це так смачно, корисно і просто – замовити на вечерю роли. Буквально за кілька років вони підкорили наші серця своїм неповторним смаком, легкістю і при цьому надзвичайної ситністю. А дієтологи говорять про те, що країна …

Їжа та напої
Скільки калорій в тортах. Низькокалорійні торти

Ласощами багатьох людей є торти. Але охочим схуднути необхідно обмежувати себе, адже зазвичай з такими солодощами не виходить скинути зайву вагу. Скільки калорій в тортах? Все залежить від його виду, доданий …

Конфітюр – користь і калорійність

Для російської людини слово «конфітюр» може звучати не тільки красиво, але і загадково. Від нього віє французької булочної і ароматною кавою, але, якщо подивитися, що ж воно означає, багато відразу стає на місця.

Дослівний переклад з французької мови цього слова звучить як «варити в цукрі». Неважко зрозуміти, що конфитюром можна назвати і одне з улюблених ласощів жителів наших широт – варення.

Різниця полягає в тому, що конфітюр, на відміну від ласощів улюбленої бабусі, має желеподібну консистенцію.

Якщо говорити про медовий конфітюри, то замість цукру використовується мед, що робить продукт ще більш корисним, надає йому особливого смаку і, природно, своєрідний аромат.

Яка користь конфитюра?

Перш за все, вона обумовлена ​​корисними властивостями продуктів, що застосовуються для його приготування. Будучи натуральними і зберігаючи велику частину своїх властивостей, вони збагачують організм корисними речовинами, вітамінами.

Так яка ж користь таїться в солодкому ласощах?

  • Суничний – джерело вітамінів групи B, вітаміну C, таких надзвичайно цікавих елементів, як кобальт, калій, фосфор, залізо, кальцій. Один з основних інгредієнтів суничного конфитюра – суниця – ліки від багатьох хвороб, зокрема, серцево-судинної системи, печінки, нирок, слизових, нервової системи. Конфітюр з цієї ягоди сприяє підвищенню імунітету, боротьби з нервовим, емоційним, фізичним виснаженням. Ці ласощі стане помічником при лікуванні багатьох хвороб і реабілітації після них;
  • Лимонний – багатюща комора вітаміну C, групи B, а також D. Складові лимонного конфитюра у великій кількості містять і мінерали – фосфор, кальцій, калій. Він має антисептичну, протинабрякову, імуномодулюючу впливом, сприяє зміцненню судин. Крім того, лимонний конфітюр надає профілактичну дію проти захворювань серця, виводить з організму токсини;
  • Айвовий – цінується не тільки за прекрасний смак, але і за зміст в ньому величезної кількості вітамінів P і C, а також антиоксидантів, що мають профілактичну дію проти онкологічних захворювань. Айвове ласощі дозволить швидше впоратися з анемією, оскільки воно багате залізом, а також з простудними хворобами, циститом, оскільки має сечогінну дію. В айві міститься велика кількість клітковини, тому ризик поправитися від айвового конфитюра мінімальний;
  • Чорничний – джерело вітаміну С, так необхідного нам в холоду і міжсезоння. Список корисних речовин, що містяться в чорниці, величезний, так само як і список її корисних властивостей. Чорничний конфітюр надає профілактичну дію проти серцевих хвороб, захворювань травної системи. Завдяки йому ваш зір надовго залишиться хорошим, зміцняться судини. За допомогою цих ласощів можна виробляти профілактику ракових хвороб;
  • Персиковий – цінне джерело органічних кислот, вітаміну C і величезного переліку мінералів, в числі яких марганець, залізо, магній, фосфор, цинк, мідь, калій, селен. Персиковий джем стане смачним і найкориснішим частуванням і для дітей, і для дорослих. Ниркова недостатність, хвороби серцево-судинної системи, жовчовивідних шляхів – всі ці проблеми в переліку тих, з якими допоможе впоратися персиковий конфітюр. Ці ласощі можна включити і в дієтичне харчування, якого дотримуються люди для відновлення роботи шлунково-кишкового тракту;
  • Обліпиховий – збагатить ваш організм каротином і зміцнить судини. Їжа стане відмінним «зброєю» в профілактиці і боротьбі з атеросклерозом, авітамінозом, хворобами ротової порожнини.

Чи може медовий конфітюр бути шкідливим для організму?

Така ймовірність не виключена, але обумовлена ​​вона зазвичай неправильним підходом до вживання блюда.В першу чергу, потрібно відмовитися від ласощів при наявності алергії на фрукти або ягоди, з яких він виготовлений. Людям, що страждають на цукровий діабет, воно теж може бути не корисним, якщо не узгодити з лікарем можливість його вживання і кількості, в яких це можна робити.

Питання, яке хвилює багатьох жінок: «Чи можна поправитися від конфитюра?». Якщо їсти його в високих дозах, швидше за все, можна набрати вагу. Але в помірних кількостях це робити можна. Багато в чому ризик поправитися залежить від калорійності конфитюра. Отже, вона складається з калорійності фруктів і ягід, які використовуються для приготування ласощів.

Отже, скільки ж калорій міститься в різних видах конфитюра? Наприклад:

  • Обліпиховий – 164,6;
  • Персиковий – 278;
  • Чорничний – 183;
  • Яблучний – 164;
  • Чорносливовий – 288;
  • Абрикосовий – 263;
  • Брусничний – 244
  • Грушевий – 273;
  • Калиновий – 198.

абрикосовий конфітюр

Приготувати його нескладно. Для цього знадобляться тільки абрикоси і мед – бажано гречаний. До слова з усіх сортів його можна віднести до сортів з найменшою калорійністю. Інгредієнтів потрібно взяти порівну з урахуванням того, що вага абрикоса вважається вже в очищеному від кісточок вигляді. На 100 г інгредієнтів потрібно взяти близько 1 / 2-1 / 3 ч. Л. желатину.

  • Абрикоси поміщаємо в блендер і з його допомогою робимо з них пюре.
  • Доводимо суміш до кипіння. В процесі може з’являтися піна, яку знімати необов’язково. Але постійно помішувати складу потрібно в обов’язковому порядку.
  • Проварювати суміш потрібно протягом півгодини після закипання, але після цього моменту потрібно зменшити вогонь і додати мед.
  • Коли закінчаться зазначені півгодини, в гарячий склад потрібно додати желатин (можна використовувати агар-агар), ретельно розмішати суміш.
  • Остиглий конфітюр можна використовувати в їжу.

Розраховуємо калорійність страви:

     Калорійність гречаного меду становить 309 кКал / 100 г продукту. Калорійність абрикос – 44 кКал / 100 г. З огляду на те, що ми беремо інгредієнти порівну, для обчислення кількості калорій в 100 г медового конфитюра з абрикосами складе 165 кКал + 22 кКал. Таким чином вона буде дорівнює близько 187 кКал / 100 г.

Але з огляду на те, що в конфітюри можуть бути додаткові інгредієнти, і може використовуватися мед з іншого калорійністю, кінцевий результат може бути іншим.

У будь-якому випадку це немало, але і небагато з урахуванням того, що ласощі виходить ситним, і невеликого його кількості буде цілком достатньо для того, щоб сповна насолодитися ним.

брусничний конфітюр

Це одне з найпопулярніших і смачних страв.
Для його приготування потрібно:

  • Брусниця – 4 склянки;
  • Мед (візьмемо липовий) – 2 склянки;
  • Вода – 3 ст. л .;
  • Желатин – 1,5-2 ч. Л.
  • Брусницю промиваємо, обсушуємо.
  • В емальовану ємність виливаємо воду, закладаємо в неї мед, брусницю.
  • Проварюємо суміш, поки вона не отримає м’яку консистенцію.
  • За допомогою блендера подрібнюємо складу в пюре, знову відправляємо суміш на вогонь (він повинен бути сильним).
  • Проварюємо інгредієнти до готовності, в теплу суміш додаємо желатин, даємо конфітюр охолонути.

Калорійність брусниці становить 43 кКал / 100 г ягід. Калорійність липового меду – 323 кКал / 100 г продукту. У брусничним конфітюри близько 70% брусниці і лише близько 30% меду.

Це означає, що в 100 г ласощі приблизно 28 кКал + 107 кКал, що в підсумку становить 135 кКал / 100 г конфітюру. Це, як і в попередньому випадку, неточний результат.

Звичайно, можна готувати конфітюр в домашніх умовах, але можна придбати вже готовий продукт. Але для цього потрібно довіряти виробнику, чиє ласощі ви бажаєте покуштувати.

На нашому сайті ви знайдете тільки продукцію перевірених, улюблених в нашій країні виробників. Їх ласощі характеризується відмінною якістю, прекрасним смаком, натуральністю застосовуваних інгредієнтів, невисокою калорійністю.

В продовження теми про калорійність продуктів, варто сказати, що всі калорії, що містяться в конфітюри, є корисними.

Це означає, що вони навряд чи зашкодять організму, при розумному відношенні до встановлення дозувань застосовується ласощі вони не стануть причиною появи зайвих см на талії.

Чи можна худнути з варенням? Розбираємося в калорійності улюблених ласощів

Ні для кого не секрет, що варення найчастіше представляє собою суміш ягід або фруктів з цукром. Може використовуватися різна пропорція, але за класичним рецептом вона становить 1: 1. У правильно приготованому ласощах ягоди повинні бути цілими і добре зберігати свою форму. А ось сироп – повинен бути рідким і трохи тягучим. Колір залежить від використовуваних інгредієнтів.

зміст:

Сьогодні десерт готують не тільки зі звичних фруктів і ягід, а з овочів і навіть квіток деяких рослин.

Спочатку замість цукру для приготування цієї смакоти використовували мед, який робить її корисною для організму. Калорійність варення і його користь залежить безпосередньо від способу приготування.

Найкориснішим, але не менш смачним вважається десерт, приготований «холодним» способом, тобто обраний продукт не піддається термічній обробці.

Ягоди або фрукти засипаються цукром і просто перетираються або подрібнюються будь-яким з існуючих способів.

У такому продукті зберігається досить багато вітамінів, мінералів та інших корисних речовин.

  • Калорійність продуктів залежить від хімічного складу, що також впливає на його користь чи шкода для організму;
  • Різні сорти мають свої переваги. Наприклад, часто присутні вітаміни А, С, група В і інші, а ще багато мікро- і макроелементів, таких, як залізо і калій;
  • Варто також сказати про те, що практично всі фрукти і багато ягоди містять корисну для організму клітковину, яка очищає кишечник від продуктів розпаду.

Найчастіше все про солодкий десерт з банки згадують під час лікування простудних захворювань. Складно зустріти людину, якій би мама в дитинстві не пропонувала малинового варення.

Ще в категорію корисних входить варіант з груші. Його рекомендується їсти при наявності захворювань нирок, так як цей десерт сприятливо позначається на складі крові.

Щоб збільшити користь такої солодощі, можна замінити цукор медом або фруктозою.

Тепер поговоримо про можливу шкоду від вживання подібних ласощів:

  • як відомо маса варення наполовину складається з цукру, який у великих кількостях шкідливий для організму;
  • до того ж це головна шкода для людей, які прагнуть схуднути або підтримують свою форму;
  • відмовитися від вживання такого десерту варто при наявності індивідуальної непереносимості компонентів, при цукровому діабеті і ожирінні.

Якщо ласощі піддавалося тривалій термічній обробці, то практично всі корисні речовини розщепилися, і вийшла абсолютно марна солодка маса, яку варто вживати в обмежених кількостях. При покупці десерту в магазинах обов’язково читайте склад і відмовляйтеся від варіантів, в яких є будь-які хімічні добавки.

Як вже було сказано готувати це частування можна з різних плодів, тому все залежить від особистих переваг. Пропонуємо розглянути найбільш популярні варіанти.

Властивості полуничного десерту. До його складу входять антиоксиданти, які протистоять утворенню ракових пухлин. Позитивно позначається цей сорт солодощі на утворенні еритроцитів в крові, а ще він збільшує міцність кровоносних судин.

Калорійність полуничного варення в середньому досягає 271 ккал на 100 г. Цей десерт сприяє нормалізації артеріального тиску і обміну речовин. До того ж полуниця збільшує кількість йоду в крові і має сечогінну дію. Солодка маса сприяє зміцненню імунітету. Доведено, що якщо з’їсти кілька ложок перед сном, то можна позбавити від безсоння.

Властивості малинового варення. Завдяки наявності природних антибіотиків ця солодкість має антимікробну дію. Допомагає вона поліпшити обмін речовин. Найчастіше саме десерт з малини вживають під час застуди, а все завдяки вітаміну С.

Поговоримо про калорійність малинового варення, так на 100 г доводиться 271 ккал. Якщо десерт приготований «холодним» способом, то в складі зберігається багато елагової кислоти, тому він запобігає ділення ракових клітин. Доведено позитивну дію малини і ласощів з неї на діяльність нервової системи.

Тому десерт рекомендується вживати при позбавленні від депресії.

Властивості вишневого варення. Цей варіант смакоту корисний для м’язів, шкіри і судин. Вишня сприяє підвищенню рівня гемоглобіну в крові і позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи. Що стосується головного питання – калорійності вишневого варення, то на 100 г такого ласощі доводиться 230 ккал.

Варто зауважити, що це самий низькокалорійний варіант. Рекомендується є такий продукт в невеликих кількостях при артриті та подагрі. Оскільки вишня збільшує захисні функції, є десерт потрібно в період активного поширення вірусів.

Властивості яблучного варення. У такому продукті міститься багато вітаміну С і Р. Рекомендується вживати в період простудних захворювань. Багато в ньому пектинів, які важливі для нормальної роботи травної системи. Тепер розберемося в значенні калорійності яблучного варення, так в 100 г міститься 254 ккал.

Багатий склад плодів позитивно позначається на роботі серцево-судинної системи.

Властивості абрикосового варення. До складу цих фруктів входять речовини, які здатні збільшити рівень гемоглобіну в крові, тому цей варіант солодощі рекомендується їсти при наявності анемії.

Крім цього, він позитивно позначається на діяльності серця і роботі травної системи. Що стосується калорійності абрикосового варення, то на 100 г доводиться 265 ккал. Цей продукт дозволяє нормалізувати обмін речовин.

Позитивно впливає він і на діяльності нервової системи.

Властивості сливового варення. Правильно приготовлений десерт сприятливо позначається на обміні речовин.

  Володіє легким послаблюючий і сечогінну дію, тому його варто вживати при наявності проблем з кишечником і нирками. Що стосується значення калорійності сливового варення, то на 100 г доводиться 281 ккал.

Завдяки наявності вітаміну К поліпшується склад крові і знижується ризик утворення тромбів. Корисний такий продукт гіпертонікам.

Як ви бачите, навіть таке улюблене багатьма ласощі, як варення, може бути корисним, якщо його правильно готувати.

Пам’ятайте про те, що користь від будь-якого продукту можна отримати тільки в тому випадку, якщо є його в невеликих кількостях.

Полуничне варення. Калорійність полуничного варення

Часом всього лише ложечка смачного домашнього полуничного варення здатна підняти настрій і нагадати про теплі літні днинки, не біда, що за вікном може лити холодний осінній дощ чи мете зимова хуртовина.

Полуничне варення – це знайомий з дитинства багатьма консервований продукт, який виготовляють з ягід полуниці.

Плоди рослини збирають і довго варять в сиропі з цукру, в результаті виходить ароматне полуничне варення.

Зазвичай для полуничного варення використовують дозрілі ягоди. Полуниця відноситься до цінних і лікувальним рослинам, ягоди якої збагачені великою кількістю вітамінів, мінералів, а так само активних біологічний з’єднань.

У плодах полуниці міститься достатня кількість вітаміну С, тому полуничне варення може стати хорошим і смачним профілактичним засобом від простудних захворювань, яким так схильний наш організм в холодну пору року.

У складі полуничного варення можна виявити не тільки вітамін С, але і вітамін В, а так само магній, кальцій, залозою, йод та інші органічні кислоти. Полуниця корисна для травлення, нерідко ягоди використовують в настоях і ліках народної медицини.

Наприклад, відомі стародавні рецепти цілющих настоїв з полуницею, які наші предки використовували для лікування таких захворювань як: атеросклероз, недокрів’я і гіпертонія.

Звичайно в результаті, довгої термічної обробки полуничне варення втрачає деяку частину корисних речовин або скорочується первинна кількість вітамінів і мінералів.

Однак, в складі полуничного варення і раніше буде містяться багато бета-каротину, органічних кислот, клітковини і мінеральних солей. Калорійність полуничного варення не завжди знаходиться на одному рівні і залежить від декількох факторів.

Перший фактор – то кількість цукру, яке використовують в рецептурі блюда. Чим більше цукру ви додасте в сироп, тим більший рівень калорійності полуничного варення ви отримаєте в результаті.

Так само кількість цукру прямо впливає на показник рівня вмісту вуглеводів в полуничному варення.

Якщо ви хочете отримати найсмачніше і корисне полуничне варення, то вам потрібно більш уважно поставитися до вибору сировини для солодких ласощів і спосіб приготування варення.

Наприклад, існує так зване полуничне варення п’ятихвилинка, коли ягоди не варять довго і наполегливо в сиропі, а швидко ошпарюють і закочують по банкам.

У цьому випадку, з полуниці просто не встигає зникнути більшість корисних речовин, а ви отримуєте баночку не нудотний солодкого сиропу, а корисного і здорового продукту.

Без полуничного варення якось важко уявити собі не тільки традиційне чаювання, але і деякі страви і десерти. У кулінарії полуничне варення використовується не тільки як окремий і самостійний десерт.

Варення використовують як начинку в пирогах, млинцях, пиріжках і іншої домашньої випічки.

Причому ви можете відійти від традицій і канонів приготування страви і самі винайти свій власний оригінальний рецепт полуничного варення, спробувати нові поєднання ягід полуниці з ваніллю, чорним перцем, горобиновими плодами, базиліком, мигдалем і лікером або м’ятою.

Калорійність полуничного варення 285 кКал

Енергетична цінність полуничного варення (Співвідношення білків, жирів, вуглеводів – БЖУ):

Білки: 0.3 м (~ 1 кКал)
Жири: 0.1 м (~ 1 кКал)
Вуглеводи: 74 м (~ 296 кКал)

Енергетичне співвідношення (б | ж | у): 0% | 0% | 104%

калорійність варення

Дата публікації: 10.02.2014

Варення, напевно, люблять всі. Воно смачне і дуже корисне, оскільки приготовлено зі свіжих ягід і фруктів. Але в варення через термічної обробки втрачається частина вітамінів початкового продукту.

І, на жаль, в варення багато цукру – його беруть не менше, ніж 1: 1, а буває що і 1: 3. І від цього калорійність варення стає вельми відчутною, особливо для тих, хто сидить на дієті і підраховує енергетичну цінність споживаних продуктів.

У варення є корисні клітковина, мінеральні солі, бета-каротин. Але при цьому і така частка цукру, що він запасається організмом у вигляді жирових відкладень.

Існують рецепти, які дозволяють зменшити цукор, а відповідно, і калорії в варення. А також рецепти, коли перетіраются свіжі ягоди, зберігаючи більшість корисних властивостей. Але перетіраются вони все одно з цукром, тому калорійність варення в даному випадку залишається високою.

Скільки калорій в варення – залежить від того, яким способом і з якою кількістю цукру воно було приготовлено. І, як і з усіма солодощами, його цілком можна їсти в невеликих кількостях, звіряючись з таблицями калорійності.

Важливо знати про варення

Ясно, що варення є продуктом дуже калорійним, при цьому чим довше воно стоїть, тим сильніше зацукровується. Це варення шкодить і підвищує його калорійність.

Слід зазначити, що в одній чайній ложці варення калорій стільки ж, скільки в шоколадній цукерці.

Іноді буває так, що калорійність варення менш важлива порівняно з корисними властивостями . Наприклад, всі знають, що малинове під час застуди просто незамінне. Дуже корисні також чорничне, рябиновое, калинове варення. Вони є майже у кожного в домашній аптечці і часто бувають ефективніше ліків.

Після кипіння обліпиха, яблука і смородина – як червона, так і чорна – зберігають свої корисні властивості і вітаміни, тому варення з них теж дуже корисно.

А ось одним з найбільш низькокалорійних варений є вишневе. Горобинове майже не поступається йому в цьому відношенні. Далі йдуть обліпиха, горіх, глід, кизил.

Звичайно, це не означає, що можна відразу ж «засудити» цілу банку, все-таки цукор нікуди не дівається і становить високу калорійність варення, навіть самого корисного.

До речі, найбільш ефективним є малинове. Однак у нього досить висока енергетична цінність: 275 ккал. Крім допомоги при застуді, воно також надає хороший вплив на печінку, нейтралізуючи негативний вплив копченого і смаженого.

На жаль, після теплообработке до 80 відсотків вітаміну С руйнується, тому краще використовувати варення-п’ятихвилинку або просто перетерту з цукром свіжу малину.

Скільки калорій в варення

Що стосується калорійності варення інших видів, ось деякі значення . У 100 г варення:

  • зі слив 281 ккал;
  • з мандаринів 278 ккал;
  • з суниці 274 ккал;
  • з груш 271 ккал;
  • з полуниці 271 ккал;
  • з чорної смородини 265 ккал;
  • з абрикосів 265 ккал;
  • з айви 263 ккал;
  • з яблук 254 ккал;
  • з персиків 248 ккал;
  • з чорної горобини 246 ккал;
  • з вишні 230 ккал;
  • з кульбаб 201 ккал;
  • з журавлини 198 ккал.

Слід додати, що в порівнянні з калоріями в варення, в киселі їх значно менше, тому він для тих, хто сидить на дієті набагато корисніше. Зазвичай його калорійність не більш 60 ккал. Ну і калорійність улюбленого багатьма яблучного повидла – цілих 250 ккал на 100 г.

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що варення – зовсім не той продукт, який підходять людям, що сидять на дієті і надає великої уваги енергетичної цінності споживаних страв.

В середньому для будь-якого варення калорійність продукту на 100 г знаходиться в межах 230-300 ккал . Однак є ситуації, коли корисні властивості все ж переважують.

Як і з будь-якої калорійною їжею, вживати його слід в невеликих кількостях, але зрідка можна дозволити собі розслабитися, особливо якщо здолала хвороба і необхідно полікуватися.

калорійність варення

Варення – десерт, одержуваний при варінні будь-яких фруктів або ягід (іноді овочів) з максимальною збереженням цілісності форми продукту. Цукор у виготовленні варення використовується як консервант для тривалого зберігання.

Скільки калорій в варення залежить від рецепта, за яким його готують, а конкретніше – від кількості цукру на кілограм вихідного продукту, від змісту вуглеводів в самому продукті, часу термічної обробки, густоти сиропу і кількості в ньому води. Середня калорійність варення – 245-285 ккал / 100 г, але якщо замість цукру використовувати фруктозу, то калорійність варення буде значно менше – 150-155 ккал / 100 г.

Незважаючи на калорії, варення використовувати в якості десерту краще, так як це повністю натуральний продукт , який зберігає в різного ступеня біологічну цінність використовуваних в його приготуванні фруктів і ягід.

Наприклад, практично повністю зберігає вітаміни варення з чорної і червоної смородини, обліпихи, яблук.

Як будь-який продукт з високим вмістом калорій, варення слід вживати в міру, але по можливості в меню краще замінити магазинні солодощі на кілька ложок корисного і смачного варення до чаю.

Зменшити калорійність варення можна, якщо готувати його з фруктів і ягід з мінімальною калорійністю, таких як горобина, обліпиха, барбарис, вишня і подібні, а цукор замінити медом, фруктозою або стевією.

Скільки калорій в варення

Калорійність варення, приготованого з однаковою кількістю цукру з різних ягід і фруктів на 100 г:

  • Вишні – 230 ккал;
  • Чорноплідної горобини – 246 ккал;
  • Персиків – 248 ккал;
  • Яблук – 254 ккал;
  • Айви – 263 ккал;
  • Суниці – 264 ккал;
  • Абрикоси, чорної смородини – 265 ккал;
  • Груші, полуниці – 271 ккал;
  • Малини – 275 ккал;
  • Зливи – 281 ккал.

В осінньо-зимовий період варення – прекрасне джерело вітамінів, мінералів, клітковини, мінеральних солей, які досить добре зберігаються в продукті навіть після термічної обробки.

Калорійність варення-п’ятихвилинки

Якщо для тривалого зберігання варення використовувати стерилізацію, то процес термічної обробки можна мінімізувати для максимального збереження біологічно цінних поживних речовин. Сахара в варення-п’ятихвилинку за рецептом потрібно в два рази менше, ніж у звичайний, значить, кількість калорій в варення буде практично вполовину нижче.

Ягоди або фрукти посипаються цукром, наполягають, випускаючи сік, або тверді ягоди і фрукти з щільною шкіркою заливаються цукровим сиропом.

Сироп або сік, що виділився через деякий час зливається, доводиться до кипіння і в нього на 5 хвилин кип’ятіння занурюються фрукти або ягоди.

Варення розфасовується в стерильний посуд і герметично закупорюється, зберігати його слід в сухому і прохолодному місці.

Особливо рекомендується готувати за таким рецептом малинове, обліпихи, калинове, рябиновое і смородинове варення – прекрасне джерело вітамінів на зиму, часто використовується для профілактики і лікування простудних захворювань. Чим менше калорійність варення, яке використовують для лікування, тим менше навантаження на нездоровий організм і вище терапевтична цінність продукту.

Незважаючи на калорійність, варення – чудовий десерт і прекрасний домашній природний доктор. Заготовлювати варення про запас слід в кількостях, які задовольняють потреби сім’ї в зимовий період.

Довго зберігалося, зацукровані варення крім надлишку цукру, ніякий інший харчової цінності вже не має. Вживати варення теж слід розумно.

Кілька ложок в день не додадуть зайвих кілограмів, але забезпечать організм корисними і необхідними поживними речовинами.

Калорійність Варення у Вашій Дієті

Однією з безсумнівних радостей життя є смачна їжа. При цьому улюблена їжа чомусь завжди має надмірно високу калорійність. Багато хто любить побалувати себе різними солодощами, до числа яких відносяться цукерки, пастила, зефір, мармелад, інші виняткові смакоту. Але досить часто ласунів зупиняє значна калорійність улюблених продуктів.

Варення можна назвати одним з найулюбленіших десертів більшості людей. Різноманіття сортів і видів варення підтверджує справедливість цього судження. Єдиний мінус, що затемнює радість від поїдання цієї смакоти – це досить висока калорійність варення, яка коливається від 200 до 400 кілокалорій на 100 грамів улюбленого продукту.

Взагалі, калорійність цього десерту, приготованого на основі ягід або фруктів, варіюється в залежності від виду плодів, вмісту в них фруктози. Причому необхідно пам’ятати, що щодня з’їдені дві ложки не додадуть зайвих кілограмів, зате подарують заряд енергії та принесуть велику користь організму.

Багаторазово помічено, що калорійність даного ласощі залежить від способу приготування і, безумовно, кількості вмісту в ньому цукру.

У процесі приготування відбувається природне уваривание, при цьому загальна маса значно зменшується, тому на одну ложку варення доводиться значно більшу кількість вуглеводів.

Деякі люди відмовляють собі в апетитному ласощах, посилаючись на надмірну калорійність варення. Справедливості заради, слід зазначити, що ці люди частково мають рацію, варення продукт дійсно висококалорійний.

Основна небезпека для любителів стрункої фігури полягає в цукрі. Причому, чим довше варення зберігається без вживання, тим сильніше зацукровується, що тільки шкодить варення.

Любителям цієї солодощі слід завжди враховувати, що всього в одній чайній ложці варення міститься стільки кілокалорій, скільки в одній шоколадній цукерці.

Залежно від виду, калорійність варення змінюється, однак при цьому слід пам’ятати, що цілющі якості в певний момент виявляються набагато значніше, ніж горезвісна калорійність.

Всім відомо, що малинове, чорничне, рябиновое і калинове варення є своєрідними «домашніми лікарями», які завжди прийдуть на допомогу, нададуть більш ефективну підтримку, ніж звичні таблетки.

Також необхідно вміти варити корисне варення, адже після кипіння не всі ягоди або фрукти здатні зберегти в собі вітаміни. Наприклад, в яблуках, обліписі, червоній і чорній смородині зберігаються виключно всі вітаміни.

Обговорюючи калорійність варення, слід сказати, що самим низькокалорійним вважається вишневе варення (230 кілокалорій). Близько в його показниками рябиновое варення, в якому багато фосфору. Барбарис, обліпиха, горіх, глід, кизил також вважаються малокалорійні сортами варення, при цьому мають додаткові лікувальні властивості. Але завжди необхідно знати міру.

Розглянувши докладніше окремі види варення, слід зазначити, що улюблене багатьма людьми сливове варене має калорійність приблизно 280 кілокалорій на 100 грамів продукту, такі ж показники має варення з мандаринів.

Малинове варення по калорійності трохи нижче – 270 кілокалорій на 100 грамів смачного продукту.

Калорійність варення, приготованого з ароматної полуниці, дорівнює показнику 260 кілокалорій, приблизно така ж калорійність у черносмородинового і абрикосового варення.

Варення – прекрасний десерт, чудовий природний домашній лікар. Намагайтеся заготовлювати це дуже смачне ласощі запас в необхідному для вашої родини кількості. Пам’ятайте, що зацукровані варення не має будь-які цінні папери, крім зайвої кількості цукру.

Недоцільно надмірно захоплюватися варенням, заспокоюючи власне сумління свідомістю змісту в ньому великої кількості вітамінів. Дотримання принципу розумності при вживанні варення обов’язково допоможе отримати величезне задоволення і зберегти прекрасну фігуру.

Адже свіжі фрукти або ягоди завжди приносили велику користь людині. Варення – це чудові спогади про дитинство і минуле літо.

Варення, калорійність і користь

Дек-19-2012 Автор: KoshkaS

Варення – ласощі не для бажаючих скинути зайву вагу. Це все ми знаємо. Але непогано було б знати – наскільки поживно варення. Адже не секрет, що багато дуже люблять цей продукт, хоча стрункості вашій фігурі він не додасть.

Може і з цієї причини багатьох цікавлять питання, а яка калорійність варення і чим цей солодкий продукт може бути корисним. І що переважує – калорійність варення або його корисні властивості? Отже, давайте про все – по порядку.

Варення – це блюдо, яке готують з плодів, фруктів або ягід, з використанням цукру. Як правило, цукор і фрукти для цього беруться в пропорції 1: 1. У варення, якщо воно правильно приготоване, сироп повинен бути рідким, а плоди повинні зберігати свою форму.

В ході приготування варення свіжі фрукти проходять температурну обробку. У такому продукті різко зменшується вміст вітамінів та інших корисних речовин. Але є клітковина, мінеральні сполуки, бета-каротин.

В результаті, при вживанні варення, цукор, що становить приблизно 50% від загальної маси, трансформується в жир, який може накопичуватися в організмі, викликаючи ожиріння та інші проблеми здоров’я. Але є не настільки шкідливі рецепти варення.

Наприклад, з меншим вмістом цукру, або рецепти, де ягоди перетираються з цукром, так зберігається більше корисних якостей.

Користь варення:

Калорійність варення – далеко не єдина важлива його особливість. Варення – десерт, який без перебільшення можна назвати ще й ліками. Фрукти, що вміщають багато вітамінів і мінералів, можуть вплинути на лікування багатьох захворювань. Широко відомо про те, як корисно варення з малини при застудах, при кашлі та підвищеній температурі.

Рецепти народної медицини радять чай з трав з вишневим, смородиновим, полуничним, горобиновим, обліпихи, малиновим, грушевим варенням.

Такі види варення вміщають багато вітаміну С, який стимулює імунітет і допомагає швидкому одужанню.

Крім цього, грушеве варення застосовується з метою попередження ниркових захворювань, його радять вживати для нормалізації складу крові і попередження атеросклерозу.

Приготоване з плодів і цукру варення має трохи більшу калорійність, ніж такі ж сирі фрукти (з урахуванням рівного їх ваги). Як правило, співвідношення цукру і фруктів – 1: 1, але іноді кладеться більше цукру, тому пропорція може бути і 1: 1,5, і 1: 2.

А яка калорійність варення, приготованого різними способами? А ось така:

Таблиця калорійності варення, на 100 грам продукту:

продуктКалорії, в кКал
калорійність варення зі смородини284,0
калорійність варення з полуниці285,0
калорійність варення з малини273,0
калорійність варення з яблук265,0
калорійність варення з вишні256,0
калорійність варення з агрусу220,0
калорійність варення з абрикосів236,0

А харчова цінність варення, приготованого різними способами, ось така:

Таблиця харчової цінності варення (БЖУ), на 100 грам продукту:

продуктБілки, гр.Жири, гр.Вуглеводи, гр.
варення зі смородини0,60,173,0
варення з полуниці0,30,174,0
варення з малини0,60,270,0
варення з яблук0,40,368,0
варення з вишні0,00,064,0
варення з агрусу0,30,056,0
варення з абрикосів0,00,062,0

Від варення не буде великої шкоди для Вашої фігури, якщо споживати його в помірних кількостях.

Ну а як готувати цю страву? Рецептів приготування варення дуже багато. Практично, кожна господиня має свій фірмовий рецепт. Ось один з них:

Варення з недостиглого агрусу

Необхідні продукти:

  • Агрус – 1 кг.
  • Цукор -1.5 кг.
  • Вода – 3/4 склянки

5 склянок ще не встигли дозріти ягід агрусу очищають від насіння (ягоди, по можливості, одного розміру). Повну жменю тільки зірваних листя вишні заливають холодною водою. Отриманий розчин слід закип’ятити і залити киплячим розчином (разом з листям) приготований агрус.

Отриманої суміші потрібно дати охолонути і потім помістити в холодильник – на ніч. Вранці в киплячий сироп кладуть ягоди з відвару і кип’ятять протягом 15 хвилин, поки агрус не стане прозоро-зеленим.

За 2 – 3 хвилини до закінчення приготування, в варення кладеться близько десятка свіжих, відмитих листя вишні (вони будуть знаходиться в варення і т.д.). Потім варення потрібно буде знову дати закипіти.

Все – насолоджуємося результатом! Але обережно, адже висока калорійність варення може додати Вам зайвих кілограмів.

Варення з гарбуза для схуднення

Варення з гарбуза для схуднення – воістину багатофункціональний продукт. Воно використовується не тільки як звичайний десерт, але і як основа для проведення розвантажувальних днів, а також засіб для … масажу проблемних зон проти целюліту.

Його корисні властивості обумовлені користю гарбуза для зниження ваги. Велика кількість харчових волокон, в тому числі і нерозчинних, каротин, вітамін К, цинк і залізо допомагають цьому овочу бути важливим компонентом збалансованого раціону.

Крім того, гарбуз відмінно зберігається, і дістати її навіть взимку не складає ніяких труднощів. Але що ж варення, невже з солодкістю можна скинути вагу?

Рецепт варення з гарбуза для схуднення

Для приготування цього варення вам будуть потрібні три кілограми м’якоті гарбуза, один лимон, дрібно нарізаний разом з шкіркою, 2 апельсина і 2/3 склянки фруктози або стакан цукру. Всі інгредієнти подрібнюємо, заливаємо водою в глибокій неемальовані каструлі і тушкуємо, поки гарбуз не упарітся. Потім ви можете пропустити готове остигле варення через блендер або подрібнити його виделкою.

Закочувати таке варення в банки не варто – розкладіть по банках, закрийте поліетиленовою кришкою і зберігайте гарбузове варення в холодильнику. Для «закрутки» цього варення замість лимона слід додати 10 платівок (стандарт по 8 таблеток) аскорбінової кислоти. «Аскорбінки» подрібнюють і додають в трохи тепле варення, щоб уникнути руйнування антисептичних речовин.

Застосування варення з гарбуза для схуднення

Для розвантажувального дня потрібно взяти 2 столові ложки варення і половину стандартної (100 г) упаковки будь-яких хрустких хлібців. Найкраще брати житні або вівсяні хлібці. Крім того, вам будуть потрібні половина склянки знежиреного молока, щоб додавати в чай ​​або каву. Ви повинні влаштувати собі 5 прийомів їжі.

Розділіть хлібці на 5 порцій і намажте варенням з гарбуза. Вживайте з чаєм або кавою з невеликою кількістю молока. Цей розвантажувальний день сподобається любителям солодкого, екзотичних смаків і бутербродів, але повноцінною заміною збалансованому харчуванню він бути не може.

Постарайтеся не дотримуватися такого розвантаження більше одного дня на тиждень.

Previous Як після схуднення прибрати обвислий живіт в домашніх умовах: що робити в цьому випадку, як підтягнути шкіру
This is the most recent story.

No Comment

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *