Калорійність 1 шт і 100 грам вівсяного печива з різними наповнювачами


калорійність печива

Калорійність 1 шт і 100 грам вівсяного печива з різними наповнювачами

Ніхто не зможе, мабуть, сказати точно, скільки на сьогоднішній день існує різновидів печива. М’які, тверді, листкові, здобні, пісочний, солодкі, солоні, з начинкою, з глазур’ю – можна перераховувати дуже довго, так як печиво є одним з найулюбленіших ласощів і рецептів його з моменту появи цієї страви на світло було придумано безліч.

Печиво – смачне і ситне кондитерський виріб, воно довго зберігається і зручно в зберіганні і перевезенні (наприклад, печиво можна взяти з собою в поїздку і воно не зіпсується і не розкришиться).

Однак калорійність печива, як і будь-якого солодкого страви, може бути досить високою . Скільки калорій в печиво, залежить від виду тіста, а також від добавок, начинок, глазурі і т.д.

Чим більше солодких інгредієнтів в складі страви – тим вище калорійність печива.

Кондитерами виділяється кілька основних видів тесту для печива – цукрове, пісочне, здобне, листкове, затяжне, Збивні і вівсяне. Вони все відрізняються: наприклад, цукрове тісто вимішує в місильних машинах, воно солодке, пористе, але досить крихке.

Затяжний тісто менш солодке і жирне, воно відрізняється більш пружною і щільною структурою. Печиво зі здобного тіста солодке, в тесті для нього багато жирів і яєць.

Вівсяне печиво готується з вівсяних пластівців з додаванням борошна і цукру, воно солодке, тверде, і його допускається вживати під час дієт, так як воно містить багато клітковини, яка корисна для травлення і фігури.

Як було сказано вище, калорійність печива залежить від інгредієнтів, що входять в тісто і начинку. Чим солодший тісто, чим більше воно містить жирів – тим вище буде калорійність печива в готовому вигляді.

Найвища виходить калорійність печива з пшеничного борошна вищого гатунку , а житнє, вівсяне, цільнозерновий печиво менш калорійне і більш корисно. Калорійність печива з солодкою начинкою, горіхами, глазур’ю, шоколадом і т.д.

набагато вище, ніж без цих смачних, але шкідливих для фігури добавок.

Калорійність галетного печива

Галетное печиво – найменш калорійне з усіх видів печива за рахунок вкрай низького вмісту цукру і жирів. Не дарма саме цей вид печива дозволений (а часом навіть рекомендований) в різних дієтах.

У рецептуру тесту для його приготування можуть бути додані різні інгредієнти – вівсяне борошно або житнє, кукурудзяне, кмин, мак, ваніль, а також кондитерські жири. Все це впливає на калорійність галетного печива. Природно, чим більше в ньому різних добавок – тим вона вища.

Однак не тільки в низькій калорійності галетного печива полягає його користь, але і в багатому вітамінному і корисному складі – воно містить вітаміни групи В, вітаміни РР, а також калій, селен, цинк, мідь і інші мікро- і макроелементи.

Калорійність вівсяного печива

Незважаючи на досить високу калорійність вівсяного печива – близько 420-440 ккал на 100 г, – воно досить корисно для травлення завдяки вмісту клітковини.

На сьогоднішній день існують різновиди дієтичного вівсяного печива, приготовані з меншою кількістю жирів, без використання борошна вищого сорту (або з заміною її житній, вівсяним борошном, висівковий борошном грубого помелу і т.д.), з меншим вмістом цукру.

Калорійність вівсяного печива дієтичних сортів істотно менше і становить 350-380 ккал на 100 г, але воно більш тверде і менш солодке, ніж звичне вівсяне печиво. Корисність дієтичного вівсяного печива пояснюється ще й тим, що при його приготуванні не використовуються пальмова олія і гідрогенізовані жири (наприклад, маргарин), вкрай шкідливі для здоров’я людини.

Саме ж корисне вівсяне печиво ви можете приготувати вдома з натуральних інгредієнтів – вівсяних пластівців, цільнозерновий борошна, справжніх курячих яєць (а не яєчного порошку, використовуваного в харчовій промисловості), чорносливу або кураги, справжнього меду замість цукру. Калорійність печива, приготованого вдома, буде нижче, ніж того, що вироблено промисловим шляхом , а користь від нього в рази перевищить користь від покупного.

Тісто для вівсяного печива готується зі склянки вівсяних пластівців, 2-х столових ложок меду, 2-х яєчних білків, 2-х столових ложок борошна і дрібки солі. Калорійність печива з вівсяних пластівців за цим рецептом складе 345 ккал на 100 г, а якщо ви заміните мед родзинками, то вона знизиться до 330 ккал на 100 г.

Калорійність пісочного печива

Цей вид печива – м’який, що відрізняється солодким смаком, часто буває з різними добавками – шоколадом, медом, варенням, згущеним молоком і т.д. Калорійність пісочного печива класичного (без додаткових добавок) становить 383 ккал на 100 г.

Додавання додаткових інгредієнтів, начинок, глазурі і т.д. підвищує енергетичну цінність печива. Наприклад, калорійність пісочного печива «Курабье» з повидлом становить 410-425 ккал на 100 г , а калорійність печива з горіхами – 407 ккал на 100 г.

Калорійність печива «Ювілейне»

В печиво «Ювілейне» з метою здешевлення його виробництва в даний час додається безліч «хімічних», ненатуральних, компонентів, таких як різні ароматизатори, емульгатори, консерванти, а також інші шкідливі інгредієнти – наприклад, пальмова олія. Все це робить калорійність печива «Ювілейне» високої, а користь для здоров’я людини – низькою.

Калорійність печива «Ювілейне класичне» становить 435 ккал на 100 г.

Існують також різні види цього печива з додаванням не передбачених класичної рецептури інгредієнтів: какао, фруктів, ягід, з йогуртовій начинкою і т.д.

Вони відрізняються більш високою калорійністю і більш високим вмістом ненатуральних інгредієнтів, оскільки більшість добавок проводиться в харчовій промисловості з використанням хімічних компонентів, шкідливих для здоров’я людини.

калорійність крекерів

Крекери також бувають різними – солодкими, солоними, ванільними, зі смаком сиру і т.д. Від галет крекери відрізняються більш високим вмістом жиру і різноманітнішими добавками. Калорійність крекерів без додаткових добавок становить 352 ккал на 100 г. Одне кругле печиво діаметром 4-5 см важить 2,5-4 м

Калорійність «соломки»

Соломка, хоч і не є печивом в повному розумінні, проте улюблена як дітьми, так і дорослими як смачна страва до чаю. Калорійність соломки солоної або солодкої становить близько 370 ккал на 100 г, ванільною – близько 360 ккал на 100 г, з маком – 414 ккал на 100 г.

Як знизити калорійність печива будинку

Готуючи печиво вдома, ви можете на свій розсуд регулювати вміст у ньому калорій. Замініть пшеничне борошно менш калорійною вівсяної, кукурудзяної і т.д., зменшите кількість масла в рецептурі, а також цукру. Цукор замініть медом, сухофруктами, варенням – якщо це і не знизить калорійність печива, то явно підвищить його корисність.

Використовуйте тільки натуральні інгредієнти зі зниженим вмістом жиру, наприклад, знежирене молоко, сметану 10% -ної жирності. Відмовтеся від використання тварин і кондитерських жирів, використовуйте вершкове або рослинне масло.

Калорійність вівсяного печива

Калорійність вівсяного печива

Знайоме нам з дитинства вівсяне печиво – ласощі, смачніше і корисніше якого, здається, годі й шукати.

Дійсно, хіба здатний цей продукт принести відчутної шкоди фігурі? Деякі впевнені, що краще з’їсти таку ось суху печеньку, ніж шматочок торта або порцію морозива. Але не всі знають, що калорійність вівсяного печива складає 434 ккал (на 100 г).

Від однієї «коржі», звичайно, ваші боки не збільшаться в обсягах, а стрілка терезів не поповзе, як очманіла, в праву сторону. Але ви можете собі пообіцяти, що зупиніться на одній штучці?

Користь і шкода

Вся корисність вівсяного печива полягає в його головному компоненті. Це може бути вівсяне борошно або вівсяні пластівці.

У складі цього вкрай популярного в дієтології продукту міститься білок, який прекрасно засвоюється людським організмом, цінні рослинні жири, вітаміни групи B, амінокислоти, провітамін A, мінеральні речовини (калій, фосфор, магній і ін).

Іноді рецептура вівсяного печива має на увазі присутність в ньому родзинок, шматочків гіркого шоколаду і деяких інших наповнювачів, кожен з яких також має свою поживну цінність.

На цьому всі цінні властивості кондитерського виробу закінчуються. В результаті ми отримуємо висококалорійний, шкідливий для фігури продукт, створений з корисних інгредієнтів.

Але така неоднозначна ситуація має місце тільки у випадку з фабричним вівсяним печивом, яке лежить на магазинних прилавках.

Зате ніхто не заважає нам «чаклувати» над класичною рецептурою десерту, перетворюючи його в легке, смачне і абсолютно нешкідливе з дієтичної точки зору ласощі!

дієтичні рецепти

Якщо ви будете їсти по кілька вівсяних печенек, приготованих по одній із зазначених нижче рецептів, і запивати їх склянкою молока, то у вас вийде сніданок, який за своєю ситності і поживності рівноцінний тому, якби ви з’їли тарілку геркулесовой каші. На свій подив ви дізнаєтеся, що цілком можна обійтися без яєць, цукру і масла.

рецепт 1

Для приготування улюблених ласощів нам буде потрібно: вівсяні пластівці (2 склянки), будь-яке натуральне фруктове пюре без цукру (200 г свіжоприготованого або з баночки з дитячим харчуванням), улюблені розмочені сухофрукти (40-50 г), кокосова стружка (10 г).

При бажанні можна додати трохи подрібнених волоських горішків. Подрібнюємо пластівці в блендері або кавомолці і змішуємо з іншими складовими. Формуємо печиво, викладаємо на деко, вистелений пергаментом.

Відправляємо десерт в духовку на 20-25 хвилин (при температурі 180-190 градусів).

рецепт 2 

На цей раз нам буде потрібно: вівсяні пластівці (1 склянка), 1 банан, арахісове масло (1 ст.л.), кокосова стружка (1 ст.л.), кориця (1 ч.л.), вода (1-2 ст.л.). Подрібнюємо пластівці. Всі компоненти з’єднуємо разом в блендері.

У самому кінці додаємо воду – з її допомогою нам вдасться регулювати консистенцію маси. Формуємо печиво у вигляді лепешечек і викладаємо на деко, застелене пергаментом і трохи змащене олією.

Зверху на печеньки можна викласти шматочки свіжих ягід або фруктів, терті горіхи. Випікаємо при тих же умовах, що і в попередньому рецепті.

рецепт 3

Змелюють в борошно вівсяні пластівці (1 склянка), додаємо ¼ ч.л. гашеного соди. Окремо збиваємо 6 білків.

Акуратно втручаємося в білкову пінну ¼ склянки рідкого меду, додаємо дрібку солі, 1/3 склянки коричневого цукру або фруктози і жменьку подрібнених сухофруктів. Змішуємо всі інгредієнти воєдино.

Тісто викладаємо столовою ложкою на лист пергаменту, яким покритий деко. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом півгодини.

Калорійність печива. Калорії в 1 печиво вівсяне, галетних, пісочному, листковому

Скільки калорій знаходиться в 1 (одному) печиво вівсяне, галетних, пісочному, листковому? Яка калорійність цього продукту? – Будь-який ласун обожнює чаювання, тому що ні одна така подія не проходить без прийому різних солодощів, найчастіше у вигляді печива.

Що можна сказати про це десерті? Печиво відноситься до одних з найбільш дешевих, але одночасно з цим найсмачнішим ласощів. Це не тільки чудовий десерт, і нерідко його використовують як перекус між перервами в основні прийоми їжі.

Його можна без сорому поставити на стіл, якщо до вас в гості навідалися несподівані і неждані гості. А ще цей чудовий продукт не вимагає особливих умов для зберігання, так що, його можна зберігати досить довго.

Його можна без побоювання брати з собою в будь-яку дорогу або на роботу – ви не забруднити або не виллється його на красиву і акуратну одяг.

Однак ласощі це досить калорійне. Людою вид печива передбачає додавання в його тісто борошна, що робить його недостатньо безпечним для фігури.

А всі ми мріємо про гарну фігуру, яка могла б притягувати погляди чоловіків, адже лише невелика кількість жінок наділені цим багатством від природи.

Так що більшості з нас доводиться жертвувати досить багатьом і постійно в чомусь собі відмовляти.

Так давайте ж розберемося в тому, скільки ж в печиво калорій. Для цього потрібно розібратися і в тому, які сорти печива користуються особливим попитом, тому що в залежності від сорту печива вони мають різну калорійність.

Особливо популярно серед нашого населення гаряче свіженьке вівсяне печиво. З чаєм і молоком, з кефіром і до чашки кави – вівсяне печиво є класикою не тільки для дітей, а й для дорослого. Наших людей не змогли переманити до себе ні новомодні шоколадки і вафлі, тому що класичний смак цього печива не може залишити наші уми в спокої.

Крім того, ці ласощі особливо добре для тих, хто хоче дотримуватися здорового способу життя, так що сьогодні існує величезна різноманітність цього продукту – з кунжутом, без цукру, з родзинками, з медом і горіхами, з маком та іншими добавками.

Звідси запитання – чи можна погладшати від вівсяного печива? Звичайно можна, якщо є його тоннами – як і від всього іншого. Хоча серед всіх інших видів печива це мало не найбезпечніший вид для фігури.

При цьому потрібно звертати велику увагу на склад цього продукту – якщо при його приготуванні був використаний маргарин, то шансів погладшати у вас набагато більше. Крім того, будь-який продукт не може бути спочатку дієтичним, якщо при його приготуванні використовувалася борошно, цукор, яйця, масло або маргарин.

У будь-якому випадку можемо вам сказати точно, що товстіють більше не від того, що їдять, а від того, що дуже мало рухаються.

Отже, беремо класичне кругле вівсяне печиво, воно продається в різних місцях на вагу. Як правило, таке печиво важить близько дев’ятнадцяти-двадцяти грамів, а значить, калорій в ньому близько вісімдесяти чотирьох. Ось і думайте самі, чи варто вам його їсти або зупинити свій погляд на іншому печиво.

Далі ми оповідаємо вам про те, яку калорійність має таке печиво, як пісочне, галетное, листкове і цукрове печиво. Галетное печиво багатьом нам знайоме за таким його сорту, як печиво Марія.

Воно не володіє якимись особливими смаковими якостями, проте досить багато людей зараховано в клуб його шанувальників. Всього в ста грамах такого печива міститься близько трьохсот кілокалорій.

А так як важить таке печиво досить масло, то ми навіть не можемо навести вам цифру, який калорійністю володіє одне таке печиво.

Все залежить від форми печива – приблизно вказану кількість калорій можна розділити на 30, якщо печиво має розмір в половину невеликій жіночій долоні. Так що це печиво не є особливо шкідливим для вашої фігури, тому що воно досить добре перебиває голод, при цьому не особливо.

Що стосується печива листкового, то на сто грамів такого печива можна впевнено отримати в своє тіло триста дев’яносто п’ять калорій. Однак це печиво досить важке, так що багато їсти такого печива не рекомендуємо. Крім того воно ще й для шлунка досить важке.

Що стосується інших видів печива, то окремо можна сказати кілька слів про здобне печиво – в ста грамах його міститься чотири сотні п’ятдесят вісім калорій, в печиво Ювілейне можна знайти чотириста сорок калорій, а в пісочному печиво – аж п’ятсот одинадцять калорій. Це печиво є рекордсменом серед всіх інших, тому що для його приготування обов’язково використовується велика кількість маргарину або вершкового масла і цукрового піску – двох найголовніших ворогів фігури.

Для приготування цукрового печива часто використовують особливі машини, які місять тісто. Цей сорт печива особливо популярний на кондитерських фабриках.

Печиво це дуже повітряне і пористе, так що коли опускаєш його в чай, молоко або будь-яку іншу рідину, воно швидко набухає, а при цьому сухе воно дуже ламке і крихке.

Це бісквітне печиво містить в собі більше одного десятка всяких різних інгредієнтів, так що його теж не можна назвати дієтичним – на сто грамів такого печива можна розраховувати, чотири сотні тридцять шість калорій.

Затяжний ж печиво має кількістю калорій рівним чотири сотні трьох на сто грамів продукту. Воно робиться їх густого і пружного тіста, в яке додається набагато менше жирів і цукру, на відміну від, скажімо, цукрового. Так що таке печиво явно приносить шкоди для здоров’я менше. Крім того цей сорт печива не такий крихкий і не так сильно набухає при контакті з рідинами.

Вибирайте для себе будь печиво. Однак для того, щоб зберегти свою фігуру в порядок, дотримуйте кілька простих правил. Їжте кожне печиво дуже повільно, смакуючи кожне печиво.

Тоді ви будете швидше наїдатися, що не допустить поїдання цілого кілограма печенюшок.

Крім того рухайтеся якомога більше, тому що саме завдяки руху всі ваші калорії пропадуть безслідно.

Скільки калорій в вівсяному печиво

Скільки калорій в вівсяному печиво?

Вівсяне печиво – улюблене з дитинства ласощі для багатьох людей. Унікальний і незабутній смак відрізняє цей продукт від інших солодощів, адже його основою є вівсяне борошно. Ще в царській Росії вівсяне печиво займало не останнє місце серед найсмачніших ласощів.

Сьогодні цей продукт виробляють різноманітних сортів, це і дієтичне, і пісне, і солодке, і з додаванням, сухофруктів. шоколаду, горіхів, сиру, меду, і т.д. Але в будь-якому випадку, головним інгредієнтом залишається вівсяне борошно, а значить, цю солодкість відрізняє ще й користь для здоров’я.

Корисні властивості вівсяного печива

Лікарі рекомендують вживати вівсяне печиво на сніданок, адже воно насичує організм енергією на весь день, при цьому досить з’їсти всього 1-2 штуки.

А завдяки складу, ці ласощі ще і принесе людині істотну користь:

  1. Клітковина покращує травлення, виведе шлаки і активізує роботу кишечника.
  2. Мінерали підтримують роботу опорно-рухового апарату і здоров’я всіх м’язів.
  3. Інозітол знижує в крові рівень холестерину і цукру.
  4. Антиоксиданти послаблюють впливу на організм людини вільних радикалів.
  5. Вівсяне печиво підтримує здоровий стан судин і серця.

Скільки калорій в вівсяному печиво?

Основні інгредієнти, що використовуються для виготовлення даного десерту, який зазвичай продається в магазинах, це маргарин (або вершкове масло), цукор і яйця.

Саме тому калорійність цих ласощів досить висока, і коливається від 390 ккал до 440 ккал на 100 г.

А ось калорійність 1 штуки вівсяного печива дорівнює 85 ккал, це означає, що якщо з’їсти на сніданок 1-2 штучки, як рекомендують лікарі, фігура ваша ніяк не постраждає.

До речі, така кількість вівсяного печива можна дозволити собі і при схудненні. Найголовніше не зловживати, адже на виробництві складу цього продукту «збагачується» ще й різними шкідливими добавками.

Найкраще готувати ці ласощі самостійно, тоді і користі буде більше і калорії в такому вівсяному печиво зменшуватися в рази, показник складе приблизно 290 ккал, а може і менше.

Щоб зробити цей делікатес більш пісним, і не боятися вживати вівсяне печиво при дієті, не слід використовувати в приготуванні такі компоненти як цукор, масло і яйця, а краще додавати сухофрукти, цукати або горіхи.

Вівсяне печиво – найкорисніший продукт серед великого асортименту солодощів. Багатьом цікаво, скільки калорій в вівсяних печива,

адже складно повірити, що такий поживний продукт не несе шкоди фігурі і організму в цілому. Природно, кількість калорій може дещо насторожують худнуть і підтримують фізичну форму. Продукт не відноситься до низькокалорійним, в його склад входять:

  • білки;
  • Корисні рослинні жири;
  • Складні вуглеводи;
  • Вітамінні групи: А, РР, В;
  • фосфор;
  • калій;
  • магній;
  • Амінокислоти.

Ці корисні властивості надає печінкою вівсяне борошно, яка багата на полівітаміни і мікроелементи, легко засвоювані людським організмом.

Користь від солодощі висока, так як продукт дозволяє організму повноцінно працювати. Це джерело потрібних елементів для повноцінної життєдіяльності.

Тому питання, скільки ккал в вівсяному печиво, не повинен хвилювати любителів солодкого і стежать за фізичним здоров’ям. Єдине обмеження – додаткові інгредієнти в складі.

Ізюм, шоколад, горіхи, ванілін значно підвищують калорійність продукту.

Та й якщо до складу входить маргарин, в вівсяному печиво скорочується кількість цінних речовин і з’являється велика ймовірність набрати вагу.

Калорійна значимість вівсяного печива

Відомо одне: скільки калорій в вівсяному печиво, стільки ж в інших видах солодощів випікається типу. На 100 грам виходить близько 380-450 кілокалорій.

Але, інші печива не несуть позитивних і корисних властивостей організму, вівсяне ж повністю насичує його. Тому пара штук вівсяного печива – відмінний денний перекус для людини, якого мучить голод і не залишається сил дочекатися обіду.

В одній штучці приблизно 25-30 грам – 80 кілокалорій, пара вівсянок не порушить процес схуднення.

Незважаючи на чудовий склад і вплив ласощі, не варто ним зловживати. Дієтологами рекомендується вводити в раціон 1-2 штучки на сніданок / до полудня, таким чином, печиво не відкладається, а сприяє активній життєдіяльності.

Існують навіть дієти на вівсянці – їх раціон включає споживання вівсянок. Інші види дієт не рекомендують цей продукт до вживання, так як в ньому містяться висококалорійні компоненти.

Сайт zolotoi-vek.ua пропонує колосальне розмаїтість різновидів вівсянок, яке припаде до душі любителям смачного і солодкого.

Калорійність печива в залежності від виду

Калорійність печива в залежності від виду

Печиво – кондитерський виріб невеликого розміру, що її готують з тіста, яке може бути як солоним (крекери) так і солодким. За формою печива бувають квадратними, круглими, овальними, у вигляді зірочок, трубочок і імбирних чоловічків.

В якості начинки до цього смачного продукту використовується шоколад, заварний крем, горіхи, імбир, родзинки, згущене молоко, різні насіння і мак.

Печиво може бути твердим або м’яким, залитим зверху глазур’ю або бути начиненим зсередини, а буває печиво і зовсім без всяких добавок.

Калорійність печива, до складу якого входить цукор або білий шоколад, висока, тому даний продукт не годиться для тих, хто має бажання скинути зайву вагу.

Однак існує печиво, яке виробляється спеціально для діабетиків: до його складу замість цукру входить глюкоза, тому калорійність печива такого виду буде набагато меншою, ніж у його «цукрових» аналогів. Також існує і спеціальне дієтичне печиво.

Для його приготування використовується цільнозерновий пшенична, кукурудзяна або вівсяне борошно. Таке дієтичне ласощі, незалежно від того, скільки калорій в печиво, при вживанні в невеликій кількості особливої ​​шкоди фігурі не завдасть.

За способом приготування і консистенції тіста виділяють наступні види печива:

  • Сухе або затяжне:
  • цукрове;
  • Здобне, яке в свою чергу буває збивним, пісочним, вівсяним або листковим.

Скільки калорій в печиво: харчова та енергетична цінність

Калорійність печива залежить від виду цього кулінарного виробу і інгредієнтів використовуваних для його приготування.

Харчова цінність і калорійність печива вівсяного, з розрахунку на 100 г складає:

  • Білки – 5,6 г;
  • Вуглеводи – 74,3 г;
  • Цукор – 31,05 г;
  • Жири – 14,87 г;
  • Калорійність печива вівсяного – 434 ккал;
  • Насичені жири – 4,2 г;
  • Мононенасичені жири – 10,17 г;
  • Поліненасичені жири – 2,46 г;
  • Холестерин – 0 мг;
  • Клітковина – 2,16 г;
  • Натрій – 230,4 мг;
  • Калій – 93,6 мг.

Харчова цінність і калорійність Ювілейного печива, з розрахунку на 100 г складає:

  • Білки – 7 г;
  • Вуглеводи – 66 г;
  • Вода – 2,98 г;
  • Калорійність Ювілейного печива – 463 ккал;
  • Вода – 0 г;
  • Жири – 19 г.

Харчова цінність і калорійність галетного печива, з розрахунку на 100 г складає:

  • Білки – 9,45 г;
  • Вуглеводи – 66,58 г;
  • Цукор – 31,05 г;
  • Жири – 9,35 г;
  • Калорійність галетного печива – 394,53 ккал;
  • Вода – 2,78 г;
  • Харчові волокна – 0 г;
  • Натрій – 0 мг.

Харчова цінність і калорійність пісочного печива, з розрахунку на 100 г складає:

  • Білки – 5,038 г;
  • Вуглеводи – 53,044 г;
  • Цукор – 12,43 г;
  • Жири – 19,84 г;
  • Вода – 2,78 г;
  • Насичені жири – 5,01 г;
  • Мононенасичені жири – 11,04 г;
  • Поліненасичені жири – 2,66 г;
  • Калорійність пісочного печива – 411,29 ккал;
  • Холестерин – 20,56 мг;
  • Клітковина – 1,028 г;
  • Натрій – 370,08 мг;
  • Калій – 82,24 мг.

Рецепт приготування галетного печива в домашніх умовах

Для приготування галетного печива необхідні такі інгредієнти:

  • Молоко 1,5% або вода – 100 мл;
  • Цукор або фруктоза – 40 г;
  • Ванілін – 1 ч.л .;
  • Лимонний сік – 1 ст.л .;
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 г;
  • Пшеничне борошно грубого помелу – 40 г;
  • Пшеничне борошно вищого сорту – 160 г;
  • Сода – 0.25 ч.л .;
  • Рафінована соняшникова олія – ​​30 мл.

Калорійність печива галетного, приготованого на воді і з фруктозою, становить 300 ккал. Цукор – 40 г або фруктозу необхідно розчинити в молоці або у воді, після чого додати 30 мл рафінованої олії. Якщо ж при приготуванні використовується молоко і цукор, то калорійність печива складе 357 ккал.

Далі в отриману рідину додається вищого сорту і грубого помелу пшеничне борошно. Все добре перемішується. Потім в напівготове тісто висипаються кукурудзяний крохмаль і ванілін, а також гаситься чверть ч.л. соди лимонним соком. Тісто гарненько вимішує і залишається на півгодини-годину відстоятися.

Готове тісто розкочується тонким шаром, приблизно 2 мм завтовшки, і нарізається будь-якої форми (кружечки, квадратики або зірочки). Кожне печиво кілька разів проколюється виделкою і викладається на деко, змащене маслом і посипаний борошном або манкою.

Готується домашнє галетное печиво, калорійність якого на 1 штуку становить 40 ккал, 7-10 хв в духовці, розігрітій до 180 ° C. Готове печиво можна поєднувати з гарячим шоколадом, медом, будь-яким варенням або джемом.

Рецепт приготування вівсяного печива в домашніх умовах

Для приготування вівсяного печива, калорійність якого на 1 штуку становить 60 ккал, необхідні такі інгредієнти:

  • Вершкове масло або маргарин – 250 г;
  • Цукор або фруктоза – 150 г;
  • Яйце – 2 шт .;
  • Вівсяні пластівці тонкого помелу – 150 г;
  • Оцет – 1 ч.л .;
  • Сода – 1 ч.л .;
  • Пшеничне борошно – 250 г.

Вершкове масло необхідно розтерти з цукром, після чого в нього додаються вівсяні пластівці і яйця. В отриману добре перемішану суміш додаються борошно і сода, гашене оцтом або лимонним соком (при бажанні можна використовувати розпушувач для тіста).

За бажанням в тісто можна додати чорнослив, курагу або шоколадну крихту, однак необхідно врахувати, що калорійність печива в такому випадку трохи збільшиться. Тісто вимішує протягом 5-7 хв, після чого його необхідно поставити в холодильник на годину.

За цей час вівсяні пластівці в тесті просочаться і злегка розбухнуть.

На деко стелиться пергаментний папір для випічки, або він змащується вершковим маслом і злегка посипається зверху борошном або манкою. Готове тісто ділиться на невеликі шматочки, з яких необхідно руками виліпити невеликі коржі, які розкладаються на заздалегідь приготовлений деко.

Випікається домашнє вівсяне печиво, калорійність якого на 100 г складе 400 ккал, 15-20 хв в духовці, розігрітій до 180 ° C.

Рецепт приготування в домашніх умовах, калорійність пісочного печива

Для приготування вівсяного печива, калорійність якого на 1 штуку становить 60 ккал, необхідні такі інгредієнти:

  • Вершкове масло або маргарин – 200 г;
  • Цукор або фруктоза – 150 г;
  • Сметана 10-15% – 200 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Подрібнені волоські горіхи – 250 г;
  • Оцет або лимонний сік – 1 ч.л .;
  • Сода – 0,5 ч.л .;
  • Пшеничне борошно – 3-4 склянки.

Одне яйце розмішується з цукром і додається до борошна. Потім розтоплене на водяній бані вершкове масло і сметана виливаються до борошна, сода гаситься оцтом або лимонним соком. Все ретельно перемішується. Отримане тісто необхідно залишити в холодильнику на 20 хв.

Воно повинно вийти не дуже тугим, інакше печива вийдуть твердими. Після цього готове тісто розкочується приблизно 0,5 см завтовшки і нарізається кружечками на невеликі печива, калорійність яких на 100 г складе 370 ккал.

Зверху кожне печиво посипається волоськими горіхами або цукровою пудрою і злегка змочується водою. Духовку необхідно розігріти до 180 ° C, а на заздалегідь приготовлений деко (або змащений маслом і посипаний борошном або манкою, або обтягнутий папером для випічки) викладаються напівготові печива.

Випікається пісочне печиво 20 хв до утворення золотистої скоринки. Для приготування дієтичного варіанту вівсяного печива цукор необхідно замінити фруктозою.

Скільки калорій в вівсяному печиво

Вівсяне печиво по праву є одним з найбільш корисних продуктів. “Але чим корисно вівсяне печиво?” – запитаєте ви. Основним інгредієнтом, що передає даному продукту корисні властивості, є вівсяне борошно.

Вона містить велику кількість білків, до складу яких входять цінні рослинні жири, провітаміни А, вітаміни групи РР і В, фосфор, калій, магній, амінокислоти і мікроелементи.

Варто також відзначити, що всі вони майже на 100% засвоюються людським організмом.

Вівсяне печиво, користь якого дуже висока, є просто необхідним продуктом для нормальної життєдіяльності людини. Однак, як і будь-який продукт харчування, вівсяне печиво володіє деякими протипоказаннями до застосування його в їжу.

Так, наприклад, якщо виробництво продукту здійснювалося з використанням маргарину, то шанси набрати кілька зайвих кілограмів зростають удвічі.

Більш того, до складу вівсяного печива можуть також входити такі інгредієнти, як родзинки, шоколад, ваніль і багато інших продуктів з високим вмістом цінних корисних речовин.

Калорійність вівсяного печива

Вівсяне печиво, калорійність якого становить 390-440 ккал на 100 грам, дуже швидко може наситити організм людини. Тому, з’ївши буквально кілька вівсяних печива, почуття голоду у людини швидко зникає.

У 100 грамах таких печива знаходиться приблизно 5-6 штук вівсянок, а калорійність одного вівсяного печива складає 85 кілокалорій.

Цей показник вважається дуже високим, адже до складу печива входять такі продукти, як яйця, цукор, геркулес, маргарин і безліч різних добавок.

Скільки калорій в вівсяному печиво, приблизно стільки ж міститься і в інших видах печива. Однак, всіх їх відрізняє те, що вівсяне печиво поімімо своїх смакових якостей і аромату є дуже корисним для людини. Але це не означає, що вживати його можна в величезних кількостях.

Для щоденного раціону достатнім буде вживання 1-2 вівсянок на сніданок. Більшість дієт, наприклад, вівсяна дієта виключають застосування в раціоні такого продукту, як вівсяне печиво. У будь-якому випадку, воно містить висококалорійні інгредієнти, і якщо ви дотримуєтеся будь-якої дієти, то вживання вівсяного печива суворо забороняється.

В принципі, це правило відноситься до будь-якого виду випічки і кондитерських виробів.

Особливу увагу слід приділити тому, що калорійність вівсяного печива, приготоване в домашніх умовах, не сильно відрізняється від калорійності продукту, виробленого промисловим шляхом.

Вівсяне печиво ніколи не було дієтичним продуктом, проте, деякі господині все ж вважають за краще випікати дане печиво виключно з вівса, а замість цукру додавати курагу і сухофрукти. Цей спосіб приготування печива не відповідає традиційною рецептурою, адже в результаті виходить не зовсім правильне печиво, але дуже смачне і більш корисне.

Незважаючи на всі переваги, вівсяне печиво є все ж примхливим продуктом, який вимагає правильного зберігання. У разі порушення упаковки вівсяне печиво втрачає свої неповторні смакові якості.

Калорійність вівсяного печива і користь чи шкода для схуднення

Напевно, немає такої людини, яка, спробувавши вівсяне печиво, що не оцінив би гідно його смакові якості і таке вдале поєднання з молоком, чаєм або яким-небудь кавовим напоєм. Це смачне ласощі подобається як дорослим, так і дітям. І, я думаю, всім буде цікаво дізнатися, що вівсяне печиво не тільки смачне, але і досить корисне для нас.

Застосування в дієтології

Вживання вівсяного печива при дотриманні режиму дієти заохочується дієтологами, особливо, якщо таке печиво ви готуєте власноруч. Таким чином, вам точно відомо, що саме входить до складу цих ласощів, а також ви, дотримуючись певну рецептуру, самостійно регулюєте кількість цукру і калорійність навіть в 1 штуці вівсяного печива в разі потреби.

Вівсяне печиво корисно завдяки великій кількості в своєму складі мікроелементів (калію, цинку, заліза, кальцію і ін.), Вітамінів (групи В і Е), амінокислот і клітковини. Існує дієтичне вівсяне печиво для американської дієти Сенфорд Сігала, спеціально їм же створене.

Рецепти і калорійність

А тепер розглянемо калорійність деяких видів вівсяного печива і кілька популярних рецептів.
Стандартно в вівсяному печиво ( 1 шт ) калорійність становить близько 85 ккал , в 100 грамах  домашнього вівсяного печива – 388 ккал , а в вівсяному печиво з шоколадом  – 459 ккал.

Рецепт вівсяного печива

Інгредієнти:

У тарілку викладаємо масло, додаємо до нього цукор і ретельно розтираємо. Тепер вбиваємо сюди яйця і додаємо гашене соду, при цьому помішуючи отриману суміш. Потім додаємо попередньо подрібнені в кавомолці або ж цільні вівсяні пластівці, перемішуємо і в цей час поступово всипаємо просіяне борошно.

Ємність з отриманою масою накриваємо харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і відправляємо охолодитися на 1 годину в холодильник. З готового тіста формуйте печиво і викладайте на деко, застелене папером для випікання. Випікайте близько 25 хвилин при температурі 180 ° C, після чого викладіть, дайте охолонути і угощайтесь на здоров’я!

Калорійність вівсяного печива на 100 грам : 437 ккал.

Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні – 2 склянки з гіркою;
  • кефір або вода – 600 мл;
  • родзинки – 80 г;
  • кориця – 200 г;
  • мед – 6 ст. л .;
  • ванілін – 1/3 ч. л .;
  • сухофрукти – за смаком.

Ізюм заливаємо окропом, щоб він розм’як. У вівсяні пластівці додаємо кефір або гарячу воду і залишаємо на 40 хвилин до розбухання. Потім додаємо до вівсяної масі родзинки, поросяти, ягняти сухофрукти за бажанням.

Також можна додати трохи горіхів або насіння. Гарненько все перемішуємо, потім мокрою рукою, щоб тісто не прилипало, формуємо кульки і потім злегка приминає, формуючи печиво. Викладаємо печиво на деко з папером для випікання і відправляємо в духовку на 20 хвилин при 200 ° C.

Калорійність дієтичного вівсяного печива  на 100 грам: 257 ккал.

Вівсяне печиво з бананом

Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні (мелені) – 4 склянки;
  • яйце куряче – 2 шт .;
  • банан – 2 шт .;
  • насіння кунжуту – 2 ст. л .;
  • сік лимонний – 2 ст. л .;
  • розпушувач (сода) – 1 ч. л.

За допомогою блендера подрібнити банани в пюре, потім додати яйця. В окремій ємності з’єднати всі інші інгредієнти, крім лимонного соку, отримане вміст ємності всипати в бананово-яєчне пюре і тепер додати сік лимона. Для цього досить добре вичавити 1 великий лимон.

Доводимо все до однорідності, а потім починаємо формувати мокрими руками печиво. Ставимо в духовку, розігріту до 180 ° C, і печемо близько 10 хвилин. Печиво має набути золотистий колір.

Калорійність вівсяного печива з бананом  на 100 грам: 314 ккал. 

Як ми бачимо, вівсяне печиво – відмінна знахідка для тих, хто дотримується будь-яку з дієт, але аж ніяк не проти поласувати солоденьким. Можливо, вам відомі й інші види дієтичних солодощів або унікальні рецепти вівсяного печива? Ви можете поділитися з читачами цією інформацією в коментарях нижче!

Харчова цінність і калорійність печива різних видів

Скільки калорій в печиво вівсяне, пісочному, галетних, листковому? Будь-ласун любить чаювання, тому що воно не проходить без прийому солодощів, найчастіше у вигляді печива.

Що можна про нього сказати? Печиво відноситься до найдешевших, але при цьому до найсмачнішим ласощів. Воно є не тільки чудовим десертом, його можна без сорому поставити на стіл, якщо до вас несподівано нагрянули гості. А ще печиво не вимагає яких-небудь особливих умов зберігання, тому воно зберігається дуже довго.

Відповідаючи на питання – скільки калорій в печиво, варто зауважити, що калорійність його висока. Адже в будь-якому вигляді печива міститься борошно, що робить його небезпечним для фігури. А всі жінки мріють про красиву фігуру, адже тільки невелика кількість жінок наділені красою від природи. Тому багатьом з них доводиться жертвувати багато чим і постійно в чомусь собі відмовляти.

Так, скільки калорій в печиво? Для того щоб розібратися в цьому питанні, потрібно розібратися і в тому, які сорти печива користуються великим попитом, так як калорійність печива безпосередньо залежить від його сорту.

Види і корисні властивості печива

Печиво є не тільки кондитерським виробом, але ще і універсальним ласощами на все часи. Печиво популярно у всіх країнах світу. У деяких державах навіть є оригінальні назви для печива. Наприклад, бісквітне печиво печуть в Англії і в Австралії, іспанці печиво називають галетами, а німці на різдво печуть печиво-кекси.

Крім стандартної круглої форми, печиво буває у вигляді квадратів, зірочок, прямокутників, трубочок, кружечків і так далі. Виробники печива і кондитери ділять печиво на кілька видів: цукрове печиво, затяжне і сухе, здобне печиво. До здобних виду належить вівсяне, Збивні, пісочне і листкове печиво.

Калорійність печива залежить, перш за все, від тесту, з якого вона виготовлена ​​і від начинки. Багато хто погодиться з тим, що калорійність в печиво шоколадному буде вище, ніж в звичайному пісочному.

Правда, дієтологи кажуть, що калорійність печива всіх видів приблизно однакова – від 400 ккал на сто грамів продукту. У зв’язку з цим, печиво не варто вживати тим людям, які страждають надмірною вагою.

Але це не означає, що потрібно відмовитися від випічки, тому що печиво крім шкоди для фігури несе в собі і користь.

Найголовніша користь печива полягає в складі продукту. Говорячи про калорійність в печиво, варто сказати, що вона рясніє вітамінами групи РР, В, фосфором, калієм, залізом, а ще органічними кислотами.

Найчастіше дитячі лікарі рекомендують батькам давати печиво дітям в якості джерела енергії.

Нерозумно ігнорувати або заперечувати користь печива, адже при його виготовленні використовують горіхи і фрукти, які насичують організм корисними речовинами і додатковими вітамінами.

Калорії в печиво

Калорії в печиво, як уже було відзначено вище, містяться у великій кількості. Але скільки калорій містить кожен вид печива?

Калорії печива пісочного – 511 ккал на сто грамів продукту. Така кількість калорій цілком зрозуміло. До складу пісочного печива входять – борошно, яйця, масло, різні розпушувачі, та й спосіб приготування збільшує калорії печива в рази.

Галетное печиво не несе в собі особливих смакових якостей, але, незважаючи на це, багато хто любить його. Калорійність печива галетного становить 300 ккал на сто грамів продукту.

Калорійність печива 1 штуки приблизно 42 кілокалорії. Тому всі дієти виключають зі свого раціону печиво. Також слід сказати про те, що фігурі печиво в невеликій кількості не сильно шкодить, найголовніше, насолоджуватися кожною печенькой окремо і відчувати при цьому почуття насичення.

Калорійність вівсяного печива

Калорійність вівсяного печива – 437 ккал на сто грамів продукту. Часто при випічці вівсяного печива додають натуральний мед, ванілін, горіхи, сухофрукти, шоколад і корицю. Слід врахувати, що через таких добавок калорійність даного продукту стає вище.

Такий показник калорійності передбачає домашнє приготування даного виду печива. У промисловому виробництві при виготовленні вівсяного печива додають різні харчові добавки – ароматизатори, консерванти, стабілізатори, емульгатори і багато інших. Це не дуже добре, тому, що основними шанувальниками вівсяного печива є діти.

Користь вівсяного печива

Незважаючи на те, що калорійність печива вівсяного висока, в ньому міститься багато корисних речовин.

До таких речовин відноситься овес і вівсяна мука, які містять корисну клітковину, мікроелементи (цинк, кальцій, залізо, магній) і вітаміни групи В і Е.

Тому, якщо вживати вівсяне печиво в розумних межах, то воно стимулює травлення і виводить шлаки. Крім цього, в вівсяному печиво знаходяться речовини, які допомагають знизити рівень цукру в крові.

Калорійність печива вівсяного висока, але все, же воно по праву вважається гідною альтернативою сніданку з вівсяної каші.

Калорійність печива вівсяного трохи вище калорійності вівсяної каші, але кашу багато людей вживають на сніданок разом з добавками, що підвищує кількість калорій самого сніданку.

Вівсяне печиво – це ідеальне доповнення до ранкової чашки кави або чаю. Деякі люди з задоволенням вживають вівсяне печиво як перекус протягом дня.

Якщо ви любите вівсяне печиво, але при цьому не хочете набирати зайву вагу, то вам потрібно вибрати свій рецепт приготування цих ласощів. Домашнє вівсяне печиво набагато корисніше печива, яке виготовлено промисловим шляхом, при цьому його смакові якості приголомшливі.

Шкода вівсяного печива

Якщо часто вживати вівсяне печиво, то можуть виникнути проблеми з травленням і зубами, причому шкоди можуть завдати собі як дорослі, так і діти.

На жаль, виробники не думають про те, шкідливо печиво або корисно. Часто при виготовленні вони використовують неймовірно жирне і важке масло, що сприяє ожирінню. Також вони додають в продукти різні консерванти і хімічні добавки.

Ще одна причина шкоди вівсяного печива полягає в його високій живильній цінності. Адже з’їсти одну вівсяну печеньку і зупинитися на цьому, мало хто зможе. Тому люди, схильні до повноти, повинні тримати себе в руках і купувати низькокалорійне вівсяне печиво, яке призначене для дієтичного харчування.

А можна просто спекти домашнє вівсяне печиво без шкідливих хімічних добавок, порадувати цими ласощами своїх близьких і не побоюватися при цьому за їхнє здоров’я.

Для того щоб приготувати домашнє вівсяне печиво, знадобляться – вівсяні пластівці, пшеничне борошно, маргарин, яйця, цукор, сода і мед. Слід врахувати, що калорійність вівсяного печива, приготованого з перерахованих вище інгредієнтів буде мінімальною, а користь максимальної.

Скільки калорій в вівсяному печиво

З давніх часів вівсяне печиво користувалося популярністю серед борошняних виробів. Його готували з вівсяної муки. Сучасні рецепти печива включають до складу різні кондитерські добавки у вигляді шоколаду, сухофруктів, горіхів і т.д. Через це продукт стає більш поживні і смачніше, але це приносить зайві кілограми для організму.

Людям, які підраховують калораж свого раціону, корисно буде знати, скільки калорій в вівсяному печиво.

До складу магазинного вівсяного печива входить пшеничне борошно, цукор, жири і яйця, що ускладнює продукт. Тому калорійність становить близько 437 ккал на 100 г.

При схудненні цей показник дуже високий, але, з огляду на калорійність 1 шт. печива середнього розміру (близько 60 ккал), можна з’їдати в день до 2 печенюшок під час перекусів.

Це притуплює відчуття голоду і допомагає дочекатися основного прийому їжі.

Вівсяне печиво має корисні властивості для поліпшення самопочуття. Основним складовим компонентом є вівсяне борошно і пластівці, які володіють енергетичною силою і насичують організм необхідними вітамінами і мікроелементами.

Клітковина сприяє поліпшенню травлення і очищенню кишечника від зашлакованості.

Вітамін А живить і зволожує шкірні покриви, зміцнює волосся і нігті.

Мінеральні речовини допомагають зміцнити кісткову і м’язову тканину, чистять кровоносні судини і покращують роботу серця.

При дієті не рекомендується вівсяну крупу замінювати печивом. Кондитерські вироби несуть у собі білки і жири, що негативно відіб’ється на фігурі. Можна вівсяне печиво «полегшити», приготувавши його в домашніх умовах.

Зменшуючи або змінюючи кількісний склад ласощі, домагаються зниження калорійності продукту до 290 ккал на 100 г. У такому вигляді печиво більш прийнятно для різноманіття дієтичного раціону. Не варто робити повністю акцент на цих солодощах, покладаючи надії на втрату ваги. Вийде зворотний результат.

Оптимальним варіантом для тих, що худнуть послужить дієтичне вівсяне печиво. Щоб його приготувати, знадобиться 3 столові ложки вівсяних пластівців, 1 куряче яйце, 2-3 столових ложки нежирного йогурту, 1 чайна ложка розпушувача або харчової соди і 1 чайна ложка замінника цукру або меду.

Всі компоненти з’єднати і ретельно перемішати до стану однорідної консистенції. Отриману масу розкласти по формах і поставити в розігріту до 1800С духову шафу і випікати 15-20 хвилин.

Як варіант, для солодощі в печиво можна додати сухофрукти, какао, корицю, за бажанням горіхи. Яйця замінить фруктове пюре без цукру.

Дієтологи рекомендують ласувати вівсяним десертом в першій половині дня, але не пізніше 16 годин.

Якщо немає можливості або бажання готувати самому, при покупці магазинного печива звертайте увагу на склад інгредієнтів, зазначених на упаковці. Уникайте товару з підвищеною кількістю крохмалю, жирів, яєць і цукру.

Якщо печиво продається в відкритому вигляді, вагове, і відсутня необхідна інформація, це говорить про те, що, можливо, в продукті містяться заборонені добавки. Печиво має бути розфасоване в прозору, герметично закриту упаковку.

Якщо є пошкодження форми печива або воно ламке, це означає порушення технології при виготовленні. Допускається лом в кількості 1 шт. для упаковки 250 г, 4 шт. – для 1 кг.

Звертайте увагу на термін реалізації. Якщо дата зберігання перевищує один місяць, таке печиво не варто купувати. 

Віддавати перевагу необхідно печінкою з наявністю тріщин на поверхні і шорсткості, світло-коричневого або коричневого кольору, середньої твердості. Це говорить про якість продукту.

Previous Замінник цукру фит парад: відгуки, опис фітпарада, рекомендація лікарів в якості замінника цукру
Next Лікувальні властивості, показання та протипоказання омели білої, відгуки садівників про рослину

No Comment

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *