Як правильно приготувати борщ з курки і зі свіжою капустою

Moneyveo [CPS] UA

Курячі щі зі свіжої капусти

Як правильно приготувати борщ з курки і зі свіжою капустою

Переглядів: 744

2,5 години

Якщо ви хочете приготувати смачне, ситне і поживне перша страва, то курячі щі зі свіжої капусти стануть відмінним вибором.Для цієї мети можна взяти грудки або крильця. Втім, з стегон, гомілок і спинок теж можна приготувати непогані щі.

Однак краще віддати перевагу якісним курям або петушкам, з яких вийде хороший бульйон. Тому за покупкою краще відправитися на ярмарок, ніж в супермаркет.

Як томатного соусу підійдуть лечо або інші домашні заготовки на основі помідорів.

Також можна використовувати попередньо розведену водою томатну пасту.

  • 2 грудки від домашніх півників (650 г)
  • 250 г свіжої білокачанної капусти
  • 500 г картоплі
  • 180 г ріпчастої цибулі
  • 130 г моркви
  • 2 літри фільтрованої води
  • 3 ст.л. томатного соусу
  • 2 ст.л. соняшникової олії
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1 парасольку гвоздики
  • 0,5 ч.л. універсальної приправи
  • сіль за смаком

1. У каструлю об’ємом 3,5 літра викладіть грудки. Залийте фільтрованої водою. Поставте на огонь.2. Коли вода закипить, зніміть піну, зменшіть вогонь до повільного і варіть до готовності м’яса (в разі домашніх півників – близько двох годин) .3. Вийміть грудки з бульйону, дайте їм остить.4. Картопля очистіть і наріжте кубиком. Запустіть в бульон.5. Наріжте капусту.6. Надішліть хвилин через 5-7 до картошке.7. На розігрітій з олією сковороді спассеруйте порізаний кубиком ріпчаста лук.8. Хвилини через три додайте до нього крупно натерту моркву і універсальну приправу. Обсмажте разом протягом п’яти мінут.9. З охололи грудок зніміть шкіру (якщо грудки бройлерскіе, варіть спочатку без неї), відокремте від кісток м’ясо і поріжте його проізвольно.10. Викладіть м’ясо в бульон.11. Слідом відправте в бульйон томатний соус і обсмажені овощі.12. Запустіть парасольку гвоздики і горошини запашного перцю. Посоліть. Ретельно перемішайте і проваріть хвилин пять.13. Вимкніть газ, накрийте каструлю грілкою і дайте щам настоятися хвилин 15-20. Після чого розлийте по тарелкам.Подавайте зі свіжим хлібом і зеленню.

Смачного!

щі зі свіжою капустою щі з куркою суп з куркою

Пісні щі з свіжої капустиЕслі ви постите або просто хочете трохи розвантажити свій раціон від білкової їжі, зробіть пісний борщ зі свіжої капусти! Блюдо виходить смачним, ситними і корисним, і зовсім не складним в приготуванні. При бажанні картоплю можна замінити квасолею або будь-якої крупою, наприклад, рисом іліГрібной суп з яйцомЕслі ви думаєте над тим, що приготувати на обід або вечерю, зробіть грибний суп з яйцем! Блюдо ситне і корисне зважаючи грибів, що містять рослинні білки. А за тваринні білки в цій страві відповідають варені яйця і сметана при подачі. Для того щоб суп вийшов більш ароматним, додамо в негоМясо з макаронами на сковородеМясо з макаронами на сковороді – це смачне і ситне блюдо! Воно відмінно підійде і для обіду, і для вечері. Можна приготувати його для сімейної трапези, а можна і для прийому гостей. Макарони краще вибрати з твердих сортів пшениці – корисніше і для здоров’я, і ​​для фігури! Форма ж таки не прінціпіальнаКартофельний супДалеко не останнє місце в нашому раціоні харчування займає суп, навіть можна сказати, він дуже часто буває на наших столах. Чи не кожен готує супчик кожен день, адже він приїдається. Але чому б не поекспериментувати і не приготувати супчик на «корейський манер». Цікаво? А що «корейського» вовощние суп на яловичому бульонеГовяжій бульйон – чудова основа для будь-яких супів: грибних, м’ясних, овочевих, з купою або вермішеллю і т. Д. Так як яловичина є дієтичним продуктом, супи на її основі більш корисні і цінуються людьми, воліють вживати здорову їжу. Саме тому хочу запропонувати пріготовітьСуп з ячної крупою і паприкою зі свінінойЛюбая господиня для засолювання сала вибирає шматок свинини краще – без жилок, плівок і хрящиків. А потім, обрізавши все те, що може зіпсувати готовий продукт, думає, гадає, куди б подіти решту шматочки жиру і м’яса. Найкращий вихід – зварити все, що залишилося від заготівлі сала, а потім на цьому

Щи зі свіжої капусти і курки

Щи зі свіжої капусти і курки

Не всім відомо, що практично всі види капусти (ті, що їстівні) є не просто харчовими, але і в той же час і лікувальними рослинами. При цьому білокачанна капуста володіє, мабуть, найбільшим набором вивчених цілющих властивостей. Саме з цього пропонуємо рецепт щі зі свіжої капусти і курки .

В якості лікарської рослини капусту використовували ще в Стародавній Греції і Єгипті, де її розглядали, перш за все, як засіб від сп’яніння.

А ось відомий математик і філософ Піфагор в одній зі своїх праць згадував про те, що капуста дає можливість людям підтримувати бадьорість тіла і духу, ну а давньоримський діяч Катон говорив про те, що саме за рахунок вживання капусти римляни століттями обходилися без будь-яких ліків .

На сьогоднішній день капуста так само популярна і любима, особливо з огляду на те, що вона є головним складовим компонентом обожнюваного багатьма споконвічно російського страви – наваристих ароматних щей!

Інгредієнти для щі зі свіжої капусти і курки

Для бульйону:

  • Вода – 2 л.
  • Куряче філе – 400 г.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Для щей:

  • Лист лавровий – 1-3 шт.
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Мелений червоний перець – за смаком
  • Помідори – 3 шт.
  • Білокачанна капуста – 0,5 кг.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Чи не рафінована соняшникова олія – ​​3-4 ст. л.

Як приготувати борщ зі свіжої капусти і курки

  1. І так, спочатку нам потрібно приготувати курячий бульйон (при бажанні звичайно ж ви цілком можете використовувати і свинячий, і овочевий).Отже, для приготування бульйону нам знадобиться куряче філе (його можна замінити будь-який інший частиною курки), яке необхідно ретельно промити під проточною водою, а потім викласти в каструльку, залити достатньою кількістю води і відправити на вогонь.

    Доводимо воду до кипіння, даємо м’ясу проваритися протягом 2 хвилин, після чого воду зливаємо і знову заливаємо курку 2-ма літрами холодної води.

  2. Ставимо каструльку на вогонь і, як тільки вода закипить, додаємо в каструлю 1 очищену моркву, а також 1 цибулину (все цілком!).При цьому бульйон не забуваємо посолити за смаком, а також знімаємо з нього періодично піну.
  3. Відварюємо курку протягом 40-50 хвилин (після того, як закипить вода), після чого виймаємо з каструлі м’ясо і овочі, бульйон же проціджуємо через шар марлі (або ситечко).
  4. Промиваємо капусту, видаляємо погані листя і дрібно шаткуємо її.Помідори промиваємо під проточною водою, а потім заливаємо окропом приблизно на 3-5 хвилин, після чого акуратно знімаємо з них шкірку і нарізаємо невеликими кубиками (не дуже дрібно).
  5. Очищаємо ріпчасту цибулю, моркву і картоплю (обов’язково промиваємо овочі).Тепер же цибулю нарізаємо тонкими четвертинками, а морква і картоплю – тонкою соломкою (морквину можна просто натерти на крупній тертці).
  6. Розігріваємо в сковороді трохи рослинного масла, а потім прогреваем на ньому цибулю (не більш хвилини), після чого відразу ж додаємо цукор і моркву, гарненько все перемішуємо і прожарюємо ще 2-3 хвилини.Далі відправляємо на сковорідку різані помідори, знову ж добре перемішуємо і знімаємо сковорідку з вогню вже через 2 хвилини.
  7. Додаємо в наш проціджений бульйон подрібнений картопля і даємо йому закипіти. Як тільки вода закипить, додаємо і нашатковану капусту. Після неї відразу ж відправляємо в суп і прожарений цибулю з морквою.
  8. Тепер же щі залишилося посолити, а також додати за смаком мелений червоний і чорний перець. При цьому не забуваємо додати перець горошком і лавровий лист. Продовжуємо варити суп на середньому вогні до повної готовності картоплі. Курку розбираємо на окремі шматочки і додаємо в каструлю. Готове щі знімаємо з вогню і даємо настоятися під кришкою 15-20 хвилин.

При подачі щі зі свіжої капусти і курки , тарілку з готовим блюдом щедро заправляємо свіжою рубаною зеленню і натертим часником. При бажанні додаємо і сметану.

Смачні щі з куркою зі свіжої капусти

Смачні щі з куркою зі свіжої капусти

Популярно зараз:

Торт з мастики, Медовий торт, Торти на день рожденіяПростие, легкі, швидкі салати, Салат з курки, Салат Цезар, Салат з яйцями, Салати з грибами, Крабовий салат, Салати з крабових паличок, Вінегрет, Грецький салат, Салат з капустою, Салат з курячою грудкою, Салати на день народження, Салат Цезар з куріцейПасхальние паски, Великодні рецепти, Сирна паска, на день рожденіяПірогі, Печиво домашнє, Пиріжки, Булочки, Млинці і млинчики, оладки, Сирники, Кекси, мафіни, капкейкі, Тістечко, Пончики, маннік – манний пиріг, Деруни, Шарлотка, Шарль отка з яблуками, Маффіни, Ватрушки, Чізкейк, Коржі, Тістечко безе, Печиво вівсяне, Капкейкі, Хачапурі, Дріжджові пироги, Біляші, Оладки на кефірі, Дріжджові пірожкіБорщ, Окрошка, Щі, Бульйони, Гороховий суп, Солянка, Рассольник, Харчо, Суп пюре, Грибний суп, суп з фрікаделькаміКаша, Котлети, Плов, Запіканки, Омлет, яєчня, Вареники, Піца, Голубці, Запеканкасирна, Тефтели, Лазанья, В клярі, стейки, Чебуреки з м’ясом і без, Гуляш, Відбивні, М’ясо по-французьки в духовці, Капуста тушкована, Рагу, Пшоняна каша, Лагман , курка в соусі, Каші на молоці, Манна каша, Рибні котлети, Картопляна запіканка, Буженина домашня, каша на воді, Курячі котлети, Голубці ленівиеШашликі, Шашлики зі свинини, Шашлик з курки духовці, в мультиварці, Заморожування, в хлібопічці, Фаршировані страви , картопля в духовці, Каша в мультиварці, Тушкована картопля, К уріца в мультиварці, Картопля в мультиварці, М’ясо в духовці, Курка в духовці, Паска в хлебопечкеДрожжевое тісто, Тісто для пиріжків, Тісто для піци, Тісто на кефіреКвас домашній, Самогон домашнійГлазурь для торта і випечкіРулети і рулетики, Холодець, холодець, холодець, Шаурма , Паштет,

Щи зі свіжої капусти-смачний річний супчик, легкий і свіжий.
Готувати ми його будемо з курячим м’ясом. Це робить процес приготування досить швидким. Щи виходять низькокалорійними, підходять для дитячого і дієтичного харчування.

  1. Необхідні продукти. Я взяла курячі спинки і одне стегенце. Капусточка молода, свіжого врожаю.
  2. Курячі частини добре промиваємо, знімаємо, якщо треба, шкіру з жиром, кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою. Накриваємо кришкою і чекаємо, коли почне закипати (20 хвилин). Після цього знімаємо накип, всипаємо половину солі, вогонь зменшуємо і варимо ще сорок хвилин, час від часу знімаючи пінку.
  3. Тим часом робимо заправку. Натираємо на тертці моркву, кладемо в розігріте на сковороді масло, перемішуємо і припускаємо на середньому вогні хвилин п’ять.
  4. Потім додаємо нарізану дрібними кубиками цибулю, перемішуємо і готуємо всі разом до м’якості і прозорості. Зажарювати не треба.
  5. Помідори заливаємо окропом на пару хвилин, знімаємо шкірку, нарізаємо скибочками. Кладемо в сковороду. Готуємо всі разом на невеликому вогні десять хвилин.
  6. Картоплю нарізаємо кубиками. З готового бульйону виймаємо куряче м’ясо, опускаємо картоплю і варимо півгодини.
  7. Капусту шаткуємо середньої соломкою (не тонкі!)
  8. Після того, як картопля зварилася, опускаємо в каструлю капусту
  9. додаємо заправку
  10. кладемо сіль, що залишилася, цукор і спеції.
  11. Доводимо до кипіння. Кладемо куряче м’ясо, варимо все разом дві хвилини, не допускаючи сильного кипіння. Потім конфорку ставимо на самий мінімум (одиничку) і залишаємо нудитися на дві години.
  12. Завдяки такому способу приготування, капуста виходить неперетравленої, злегка хрусткою; смак щей насичений, з легкою кислинкою.
  13. При подачі кладемо в тарілку рубану зелень і сметану. Смачного!

Щоб не пересолити щі з кислої капусти …

Щоб не пересолити щі з кислої капусти, соліть їх уже після того, як капуста буде готова.

Як смачно зварити борщ

Секретом в приготуванні смачних кислих щей є капуста квашена з особливого сорту (верх головки капусти трохи приплюснутий, а листочки дуже зморщені), при варінні вона не розварюється. І краще до …

Як прибрати сіль з супу

Зайву сіль в будь-якому супі швидко вберуть шматочки сирої картоплі або часточки свіжого яблука. Додайте їх в бульйон і залиште варитися протягом десяти хвилин на слабкому вогні. Після – приберіть шумівкою. Е …

Коли класти в суп приправи?

Більш ароматним виходить суп, коли приправи додані в нього за три хвилини до закінчення готування.

Запобігання запаху білокачанної капусти.

Як відомо, білокачанна капуста під час приготування марнує навколо себе досить неприємний запах. Щоб запобігти появі цього запаху, потрібно в каструлю з вариться капустою покласти небі …

Щоб зробити суп смачніше …

У готовий суп перед закінченням варіння добре додавати свіжовичавлений сік капусти, моркви або томатів.

Як зберегти аромат коріння і цибулі в супі?

Щоб аромат цибулі і коріння в супі збереглися, їх треба попередньо обсмажувати в маслі.

  • Курка i категорії – 238 ккал / 100г
  • Курка ii категорії – 159 ккал / 100г
  • Курка, м’якоть без шкіри – 241 ккал / 100г
  • Курчата – 140 ккал / 100г
  • Помідори – 23 ккал / 100г
  • Морква – 33 ккал / 100г
  • Морква відварна – 25 ккал / 100г
  • Сушена морква – 275 ккал / 100г
  • Лавровий лист – 313 ккал / 100г
  • Цукор – 398 ккал / 100г
  • Цукор-пісок – 398 ккал / 100г
  • Олія – ​​873 ккал / 100г
  • Сіль – 0 ккал / 100г
  • Вода – 0 ккал / 100г
  • Цибуля ріпчаста – 41 ккал / 100г
  • Спеції сухі – 240 ккал / 100г
  • Капуста білокачанна – 28 ккал / 100г
  • Капуста білокачанна варена – 21 ккал / 100г

Калорійність продуктів: Курка, Цибуля ріпчаста, Морква, Капуста білокачанна, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Лавровий лист, Спеції сухі, Вода, Цукор

Щи зі свіжої капусти з куркою

Щи зі свіжої або квашеної капустою досить давнє і гаряче улюблене російським народом блюдо. «Без капусти щі не густо» … Живильні властивості цього капустяного супчика важко переоцінити. Він досить наваристий і калорійний.

Для приготування щей візьмемо куряче м’ясо. Можна взяти будь-яку частину, але суп з ніжок і стегенець буде набагато ситніше. Але основним елементом є, звичайно ж, капуста. І дуже важливо її не переварити. Краще, коли капуста легенько похрустивает.

«Щи зі свіжої капусти з куркою»

  • курячий стегенце – 400 г
  • вода – 3 л
  • Капуста білокачанна свіжа – 350 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • помідори свіжі – 2-3 шт.
  • картопля – 3-4 шт.
  • олія соняшникова рафінована – 70 г
  • петрушка свіжа – Пуч.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком

«Щи зі свіжої капусти з куркою»

Куряче м’ясо помити, зняти зайвий жир. Витягти пір’я і кістки, якщо такі є. Помістити оброблене м’ясо в каструлю, залити холодною водою і відправити варитися на тихий вогонь. Варити бульйон 20-25 хвилин.

Стиглі червоні томати середнього розміру перетерти в пюре за допомогою блендера. Можна також застосувати для цієї мети м’ясорубку або натерти томати на тертці (шкірку при цьому попередньо зняти, обдавши їх окропом).

Очищену цибулину порубати невеликими кубиками. Морква помити, зняти шкірку і натерти за допомогою терки з великими отворами. У глибоку сковорідку налити рослинне масло і пасерувати овочі в межах п’яти хвилин, потім влити томатне пюре і тушкувати ще десять хвилин.

Очищену картоплю нарізати тонкою соломкою. Старанно промити його в воді, щоб видалити зайвий крохмаль і помістити в киплячий курячий бульйон. Варити 15 хвилин.

Для приготування щей потрібно взяти дрібний вилок свіжої капусти, нарізати його за допомогою шинкування або гострого ножа тонкою соломкою. Надіслати в каструлю і варити 10 хвилин.

Зелень порубати за допомогою ножа.

Заправити борщ піджаркою з овочів, посолити, поперчити за своїм смаком. Покласти в каструлю подрібнену зелень. Дати добре закипіти і вимкнути плиту. Ароматні і наваристі щі зі свіжої капусти з куркою готові! Подаємо до столу!

Схожі рецепти

Курячий суп з вермішеллю і картоплею

Курячий суп з вермішеллю і картоплею – перша страва, що не вимагає особливих кулінарних навичок і дорогих продуктів, але дуже смачне і поживне.

Гороховий суп з куркою

Ситний гороховий суп – традиційне перша страва в обідньому меню. Якщо суп зварений на курячому бульйоні, то його смак обов’язково знайде своїх шанувальників.

Гречаний суп з куркою

Наближається час обіду? Пропонуємо приготувати як першу страву апетитний супчик, зварений на курячому бульйоні з додаванням гречаної крупи.

Суп з курячими фрикадельками

Апетитний суп, який готується на основі курячого бульйону і доповнений курячими фрикадельками, стане прекрасною варіацією в обідньому меню.

Підписуйтесь на наші оновлення в соцмережах

Передрук матеріалів сайту лише з зазначенням активного гіперпосилання на джерело.

Щи зі свіжої капусти з куркою

Традиційні російські щі цілком допустимо варити на основі не тільки кислої, але і свіжої капусти. В останньому випадку, для додання страві характерною кислинки, прийнято додавати трохи столового оцту і супроводжувати страву порцією сметани, але не будемо поспішати з подробицями, адже саме про них ми поговоримо в рецептах далі.

Щи зі свіжою капустою і куркою

Почнемо з не самого традиційного рецепту російських щей – варіації з додаванням курячого фаршу.

Інгредієнти:

  • курячий бульйон – 6 ст .;
  • фарш з курки або індички – 500 г;
  • качан молодої капусти;
  • ріпчаста цибуля – 60 г;
  • картопля (великий) – 1 шт .;
  • листя лавра – 3 шт .;
  • часник – 3 зубки;
  • оцет – 45 мл;
  • морква – 60 м

приготування

Розігрійте трохи масла прямо в каструлі і використовуйте його для пасерування подрібненого з морквою лука. Коли овочі придбають характерний золотистий відтінок, з’єднайте їх з часником і лавром, а відчувши аромат останніх, відразу кладіть курячий фарш.

Коли курятина схопиться з усіх боків, покладіть тонко нашатковану молоду капусту, скибочки картоплі, і залийте готовим бульйоном.

Щи зі свіжої капусти з куркою варяться досить швидко: як тільки картопля розм’якшиться, можна прибирати посуд з вогню і вливати в бульйон оцет.

Щи зі свіжої капусти з куркою і грибами

Інгредієнти:

  • свиняча грудинка – 40 г;
  • часник – 5 зубків;
  • томати у власному соку – 200 г;
  • курятина (червоне м’ясо) – 450 г;
  • молода капуста – 1 качан;
  • білі гриби (сушені) – 45 г;
  • картопляні бульби – 2 шт .;
  • вода – 2 л;
  • ріпчаста цибуля – 70 м

приготування

Перед тим, як взятися за приготування щей зі свіжої капусти з куркою, залийте сушені гриби окропом і залиште насититися вологою. Після, гриби відіжміть і наріжте, а відвар змішайте з водою для бульйону.

Наріжте грудинку соломкою і обсмажте в сотейнику чекаючи витапліванія жиру, який прекрасно годиться для пасерування цибулі, часнику і грибів. Коли шматочки цибулі придбають легкий золотистий відтінок, кладемо до зажарки нарізану курятину.

Як тільки м’ясо побіліє, змішуємо його з нашаткованими листям молодої капусти і картоплею, переміщаємо інгредієнти з сковороди в каструлю, і заливаємо водою або бульйоном. В даному рецепті ви можете використовувати і томатну пасту, але натуральність консервованих томатів викликає більшу довіру, а тому пюріруйте плоди виделкою або блендером і додайте кашку в бульйон.

Тримайте щі зі свіжої капусти з куркою на плиті близько 40 хвилин. Кислоти, яку дадуть страви томати, буде цілком достатньо, але ви спокійно можете підлити ще й трохи оцту.

Смачні щі зі свіжої капусти з куркою

Інгредієнти:

  • нарізані капустяне листя – 4 ст .;
  • картопля – 350 г;
  • курячі ковбаски – 500 г;
  • морква – 150 г;
  • бульйон курячий – 2 л;
  • ріпчаста цибуля – 100 г;
  • горошини запашного перцю, сушений кріп – за смаком.

приготування

Спершу обсмажте кружечки курячих ковбасок на сухій сковороді. Коли з ковбасок почне витоплюється жир, додайте до них овочі – подрібнену цибулю з морквою.

Слідом покладіть горошини перцю і всипте щедру дрібку сушеного кропу. Коли зажарка підрум’яниться, перекладіть її в каструлю з картоплею і капустяним листям.

Залийте овочі і ковбаски гарячим бульйоном і варіть суп півгодини або до тих пір, поки кубики картопля не размягчатся.

Якщо ж ви вирішите зварити щі з свіжої капусти з куркою в мультиварці, то приготуйте засмажку з курячих ковбасок і овочів використовуючи «Випічку», а після додавання решти інгредієнтів і рідини переключіться на «Гасіння». Так як в мультиварці всі страви готуються довше, замість покладених 30 хвилин виставте на таймері час.

Щи на курячому бульйоні

Щи на курячому бульйоні

Хочу поділитися з Вами рецептом дуже ароматних щей на курячому бульйоні. Щи на курячому бульйоні мають більш ніжний смак, ніж на м’ясному і готуються швидше, ніж традиційні борщ з м’ясом.

Відмінним додаток до курячим щам зі свіжої капусти крім пасированого цибулі та моркви будуть томати і болгарський перець або, наприклад, лечо.

Так само хочу звернути Вашу увагу на те, що спеції для щей Ви можете використовувати будь-які, але найсмачніші щі виходять з додаванням такої приправи як хмелі-сунелі. Обов’язково спробуйте приготувати борщ саме з цією приправою і навряд чи вже зможете відмовитися від неї.

склад:

  • Вода – 3 л
  • Курячі ніжки – 3-4 шт (можна замінити будь-якою частиною курки)
  • Капуста свіжа – 300 г
  • Картопля – 3-4 шт
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Лечо – 5-6 ст. ложок (можна замінити на свіжі томати і болгарський перець)
  • Сіль – за смаком (близько 1,5 ч. Ложки)
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. Ложка

приготування:

Курячі ніжки помийте і видаліть залишилися пір’я. У каструлі закип’ятити воду і викладіть курку в окріп. У мене в каструлі вариться більше курячих ніжок, ніж вказано в рецепті, т. К. Я відразу варила курку і для іншої страви, для супу ж буде досить 3-4 ніжки.

Воду з курячими ніжками знову доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і варіть бульйон 20 хвилин. Періодично знімайте піну. Через 20 хвилин вийміть курку з готового бульйону і залиште остигати.

Остигнула курку відокремте від кісток і шкіри і розрізати вздовж волокон на невеликі шматочки.

Моркву і цибулю почистіть. Моркву натріть на тертці, цибулю порізати дрібними кубиками. Обсмажте овочі на сковороді на маленькому вогні з розігрітим рослинним маслом до м’якості протягом 10 хвилин.

Невелика хитрість: якщо в овочі, викладені на сковороду всипати трохи солі, то вони пустять сік і не пригорять.

Через 10 хвилин, до вже м’яким овочів додайте лечо. Перець з лечо необхідно попередньо подрібнити до дрібних кубиків і додавати в овочі разом з томатним соком з цього лечо.

Гасіть овочі з лечо ще 5 хвилин під закритою кришкою, а потім вимкніть вогонь. Якщо Ви додаєте свіжий болгарський перець, то додавати його потрібно в сковороду одночасно з цибулею і морквою, що б він встиг приготуватися.

Картопля почистіть і наріжте соломкою.

Капусту помийте і тонко наріжте. Чим дрібніше буде капуста, тим смачніше будуть щі.

Курячий бульйон процідіть і знову поставте на вогонь. У закипілий бульйон додайте картоплю і капусту. Варіть капусту з картоплею на повільному вогні 15 хвилин, накривши каструлю кришкою. Якщо Ви додаєте в суп свіжі помідори замість лечо, то зніміть з них шкірку, заливши окропом, наріжте дрібними кубиками і додайте одночасно з картоплею і капустою.

Через 15 хвилин додайте в суп пасеровані овочі і нарізане куряче м’ясо.

Відразу ж посоліть суп і додайте хмелі-сунелі.

Накрийте каструлю кришкою і варіть ще 5 хвилин. Потім вогонь вимкніть і дайте настоятися супу 15-20 хвилин.

Курячі щі зі свіжої капусти готові, подавайте їх гарячими зі сметаною або майонезом. На додаток до супу можна насмажити грінок з чорного хліба з сіллю і подавати їх разом.

Щи з куркою

Ситні ароматні щі – візитна картка російської кухні. Їх готували на Русі ще з 9 століття, і за цей час у національної страви з’явилося безліч рецептів і варіацій. У нашій статті ми поговоримо про одну з таких різновидів, щі з куркою.

Щи з куркою – наваристий багатокомпонентний суп, основою якого є курячий бульйон і білокачанна капуста (свіжа або квашена). Мінімальний набір інгредієнтів для приготування такого супу включає цибулю, моркву і картоплю.

Якщо ж ви хочете зробити смак супу більш складним, а консистенцію – більш густий, ви також можете додати в блюдо помідори, болгарський перець, корінь селери, квасоля (стручкову, відварну або консервовану), зелений горошок або часник.

Гриби, свіжі або сушені, також допоможуть збагатити смак і аромат готового блюда, тоді як яблука додадуть щам приємну кислинку. Не забувайте про зелень – крім використання кропу, петрушки, зеленої цибулі і кінзи для посипання вже готового блюда в процесі варіння можна закинути в суп молоду кропиву або щавель.

Варто зазначити, що компоненти, Подкисляющие щі, найкраще додавати в суп, коли картопля вже готовий, так як цей овоч довго вариться в кислому середовищі. Що ж стосується спецій, то до щам з куркою прекрасно підходять запашний перець горошком, чорний перець крупного помелу, куркума, солодка паприка, чебрець і кмин.

Якщо вам подобаються щі з куркою насиченого червоного кольору, використовуйте томатну пасту або томатний сік. Крім зелені, про яку говорилося вище, щі також смачно подавати зі сметаною.

Для отримання прозорого бульйону курку необхідно помістити в холодну воду, довести до кипіння і повністю злити бульйон, після чого промити курку під проточною водою, залити окропом і варити близько години.

Нарізану картоплю і нашаткована капуста додаються в суп одночасно, за ними слідують інші овочі, які можна або підсмажити, або додати в сирому вигляді, якщо вам потрібен більш дієтичний варіант. Спеції та сіль додаються в суп за 10-15 хвилин до закінчення варіння.

Коли суп готовий, найкраще прибрати його з вогню, накрити кришкою і дати настоятися протягом 20-30 хвилин.

Якщо ваша мета – дієтичні щі з куркою, готуйте їх без картоплі і використовуйте тільки якісне куряче м’ясо, з якого попередньо необхідно зняти шкірку і видалити жир. Варто зазначити, що помірна калорійність цієї страви дозволяє використовувати його в дієтичному і спортивному харчуванні.

Завдяки високому вмісту легко засвоюється білка, клітковини, мікро- і макроелементів щі з куркою і свіжою капустою прекрасно доповнять меню худнуть і тих, хто дотримується здорового раціону.

На цьому гідності щей не закінчуються – вони допомагають підтримати вітамінний баланс, полегшити простудні захворювання і навіть позбавити від похмілля.

Щи з куркою – це легкий, низькокалорійний і швидкий в приготуванні варіант традиційних щей, який, безсумнівно, порадує вас своїм смаком і поживністю. Давайте ж познайомимося з ними ближче!

Щи з куркою класичні

Інгредієнти: 700-800 г курки, 1/2 капустини середнього розміру, 1 велика цибулина, 1 велика морква, 4 картоплини, 3 столові ложки рослинної олії, 2 зубчики часнику, 4 лаврові листки, 4-5 горошин запашного перцю,

сіль за смаком.

Приготування:
Відварити курку в 3 літрах води, відокремити м’ясо від кісток і відкласти в сторону. Додати в киплячий курячий бульйон нашатковану капусту і нарізану кубиками картоплю. Готувати 20 хвилин.

Обсмажити нарізану цибулю в рослинній олії близько 3-4 хвилин, після чого додати терту на крупній тертці моркву і смажити 5 хвилин. Додати зажарку в суп разом з лавровим листом і запашним перцем. Посолити суп і варити близько 10 хвилин.

Викласти в суп приготоване куряче м’ясо, додати пропущений через прес часник, прибрати з плити, накрити кришкою і дати постояти близько 15-20 хвилин. Подавати щі зі сметаною і зеленню.

Щи з куркою, квашеною капустою і грибами

Інгредієнти: 500 г курки, 400 г квашеної капусти, 200 г свіжих грибів або 70 г сушених грибів, 2 цибулини, 1 морква, 2-3 картоплини, 2 помідори, 1 столова ложка томатної пасти, 4 лаврові листки, 5 горошин запашного перцю, вершкове або рослинне масло,

сіль і спеції за смаком.

Приготування:
Приготувати курячий бульйон, відварити м’ясо в 3,5 літрах води. Дістати курку з рідини, відсудити і відокремити м’ясо від кісток. У киплячий бульйон додати квашену капусту і нарізану картоплю.

Через 20 хвилин додати в суп зажарку, приготовлену з обсмажених в маслі цибулі, моркви, помідорів і томатної пасти, а також гриби. При бажанні свіжі гриби можна попередньо підсмажити на вершковому маслі. Готувати ще близько 10 хвилин.

Додати спеції, посолити і через 15 хвилин вимкнути плиту. Подавати щі з зеленню і сметаною.

Щи з куркою, помідорами і болгарським перцем

Інгредієнти: 500 г курячого м’яса, 300 г білокачанної капусти, 2 цибулини, 1 морква, 3 картоплини, 2 великих помідора, 1 болгарський перець, 2 лаврові листки, 5-6 горошин чорного перцю, рослинне масло, пучок зелені кропу і петрушки,

сіль, мелений чорний перець і мелена паприка за смаком.

Приготування:
Курку відварити в 3 літрах води разом з цибулиною, розрізаної навпіл. З готового бульйону прибрати цибулину і куряче м’ясо, яке необхідно відокремити від кісток і нарізати.

Додати в бульйон нарізану кубиками картоплю і нашатковану соломкою капусту, варити 20 хвилин. У сковороді обсмажити в олії нарізану цибулю до прозорості, додати терту моркву і готувати близько 3-4 хвилин.

Додати нарізаний соломкою болгарський перець і нарізані помідори (можна попередньо ошпарити їх окропом для видалення шкірки), тушкувати близько 5-7 хвилин. Додати овочі в суп разом з лавровим листом, горошинами чорного перцю і сіллю, варити протягом 15 хвилин.

В кінці варіння додати куряче м’ясо, приправити меленим перцем і паприкою до смаку, проварити ще 5 хвилин, вимкнути плиту, накрити щі кришкою і залишити на 15 хвилин. Посипати суп подрібненою зеленню і подавати.

Щи з куркою і квасолею

Інгредієнти: 500 г курячої грудки, 200-300 г капусти, 1 склянка консервованої білої квасолі або 1/2 склянки сухої білої квасолі, 1 цибулина, 1 морква, 2 стебла селери, 4 лаврові листки, рослинне масло, сіль і спеції за смаком,

зелень кропу або петрушки.

Приготування: Курячі грудки розрубати на шматки, залити 2,5 літрами води і відварити до готовності, періодично знімаючи піну, що утворюється.

Якщо ви використовуєте суху квасолю, необхідно попередньо замочити її в холодній воді, після чого окремо відварити до напівготовності, злегка посолити.

Згасити в рослинному маслі нарізану цибулю і терту моркву до м’якості, близько 10 хвилин.

Коли курка буде готова, додати в бульйон нарізану картоплю і варити близько 10 хвилин.

Потім додати нарізану тонкою соломкою капусту, квасолю, підсмажені овочі, дрібно нарізану селеру і лавровий лист, готувати близько 20 хвилин.

Посолити, додати спеції за смаком і через 10 хвилин вимкнути плиту. Дати щам настоятися під кришкою 20-30 хвилин, після чого розлити їх по тарілках і подавати, посипавши зеленню.

Щи з куркою в мультиварці

Інгредієнти: 300 г курячого філе, 1/4 капустини, 1 цибулина, 1 морква, 2 помідори, 3 картоплини, 4 пера зеленої цибулі, рослинне масло,

сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приготування: Додати в мультиварку рослинне масло, подрібнену цибулю і крупно натерту моркву. Запустити програму «Жарка». Через 10-15 хвилин додати нарізані помідори і дочекатися сигналу про закінчення програми.

Налити в мультиварку 1,5 літра води і посолити за смаком. Додати нарізане на шматочки куряче філе, нарізану кубиками картоплю, нашатковану капусту і включити програму «Суп» або «Гасіння» на 1 годину. Коли суп буде готовий, приправити його чорним перцем за смаком і посипати подрібненою зеленою цибулею.

Як бачите, щі з куркою можуть бути абсолютно різними. Не бійтеся експериментувати і додавати в суп інгредієнти на свій розсуд, і тоді цей простий самобутній суп перетвориться на справжній кулінарний шедевр, який заслуговує на найвищих похвал. Смачного!

Щи зі свіжої капусти з куркою покроковий рецепт

2-05-2017, 16: 49Оценіте рецепт!

Традиційні російські щі готують з квашеною капустою і варять їх на міцному яловичому бульйоні. Звичайно, виходить дуже ситно, поживно і смачно, як раз те, що потрібно морозною зимою. Але навіть в холоди не завжди хочеться такої ситної і важкої для шлунка їжі.

Ось для таких випадків, а так само для тих, хто з якихось причин не використовує для перших страв м’ясні бульйони, пропонуємо рецепт щей зі свіжої капусти з куркою. Курячий бульйон вийде дуже-дуже легким, варити ми його будемо з самого дієтичного м’яса – курячої грудки.

Варена курка може використовуватися для приготування салатів, а на бульйоні приготуємо смачні ароматні щі.
Щоб не перебивати смак курячого бульйону, овочі не потрібно засмажувати. Досить спасерувати цибулю і моркву до м’якості, додати до них перець, помідори і відразу вимкнути.

При такій підготовці у овочевий піджарки чи не з’явиться характерний присмак смажених овочів, але вони встигнуть просочитися маслом. Отже, готуємо щі зі свіжої капусти з куркою, покроковий рецепт з фото чекає вас.

– курячий бульйон – 2 літри; – картопля – 3 бульби; – капуста свіжа білокачанна – шматочок приблизно 200 грам; – морква – 1 шт; – ріпчаста цибуля – 1 невелика цибулина; – помідори – 2 шт (або консервовані, заморожені шматочками); – перець болгарський червоний – 0,5 шт; – зелень будь-яка для подачі; – сіль за смаком; – лавровий лист – 1 листочок; – перець горошок – 8-10 шт; – масло рослинне – 1,5 ст. ложки.

Варимо легкий курячий бульйон з грудки або філе. Кладемо куряче м’ясо в холодну воду, після закипання солимо, вогонь укручіваем до слабкого, обов’язково збираємо з поверхні піну два-три рази. Через 35-40 хвилин курка буде готова. Дістаємо її з бульйону, накриваємо щоб не підсохла. Бульйон використовуємо для приготування щей.

Хвилин за 10 до готовності бульйону починаємо нарізку овочів. Морква ріжемо кубиком або тонкими брусочками (соломкою). Дрібно шаткуємо цибулину, теж кубиком або тонкими півкільцями.

Після того, як дістали з бульйону шматок курки, закладаємо в нього картоплю. На дуже тихому вогні варимо 10 хвилин, майже до готовності.

Поки вариться картопля, шаткуємо соломкою шматок білокачанної капусти. Смужки робимо не дуже тонкими, щоб при варінні капуста не стала м’якою і позбавленою смаку.

Відправляємо капусту в каструлю до картоплі. Чекаємо поки бульйон почне кипіти, прикриваємо кришкою. Варимо на несильному вогні 5-7 хвилин, не до повної готовності капусти.

Одночасно робимо овочеву піджарку. У розігріте масло висипаємо цибулю, через дві хвилини, коли цибуля почне ставати прозорим, додаємо кубики моркви. Помішуючи, пасеруємо овочі з хвилину, що не підсмажуючи їх до рум’яного кольору.

Додаємо солодка перець, нарізаний шматочками (взимку можна використовувати заморожений) і помідори, їх потрібно нарізати побільше, ніж перець і моркву. Що стосується помідор, то в зимовий час свіжі краще замінити консервованими у власному соку або додати шматочки заморожених томатів. Прогріваємо, поки помідори і перець НЕ размягчатся.

Знімаємо сковороду з вогню. Відразу ж додаємо вміст в каструлю з майбутніми щами. Розмішуємо, пробуємо на сіль. Коригуємо смак. Якщо через помідор щі будуть кислими, кидаємо одну-дві щіпки цукру.

Варимо борщ при слабкому кипінні бульйону приблизно 10 хвилин до повної готовності всіх овочів. Можна скоротити час варіння, капуста дійде до м’якості поки щі будуть настоюватися. В кінці приготування щей, перед тим як вимикати вогонь, додамо лавровий листочок (не дуже великий) і перець горошок. На цьому все, щі готові. Але для того, щоб вони вийшли смачними, щам потрібно настоятися.

Ми залишаємо готові щи на теплій плиті накривши кришкою. Через 15-20 хвилин розливаємо по тарілках, кладемо куряче м’ясо і подаємо з житнім хлібом. зеленню. Якщо любите щі зі сметаною, додайте в тарілки по ложці густої сметани. Смачного!

Поділися рецептом з друзями!Сирний суп пюре рецепт з плавленим сиром і куркою з фотоСирний суп приготований на основі супу-пюре з моркви і картоплі, які зварені в курячому бульйоні. Не дивлячись на те, що в супі-пюре з картоплі використовується курячий бульйон, саме куряче м’ясо з протертого супу видалено, тому суп виходить дуже ніжним за своєю консистенцією. Доданий всупу з консервованої квасолі рецепт з фотоЯркая краса і навариста густота – ось і борщ. Пристрасні цінителі борщу – цього найвідомішого українського страви – визнають, що справжній борщ можна приготувати тільки на м’ясному бульйоні і з квасолею. Найправильніший борщ в світі виходить за двох умов: якщо він зварений на м’ясному бульонеРецепт приготування щей зі свіжої капусти Росії щі існують вже багато століть. Вважається, що вони з’явилися в національній кухні ще в IX столітті, коли капуста була завезена з Візантії. Швидко завоювавши популярність у всіх верствах населення, вони зайняли одну з провідних позицій в трапезі. Спочатку це було вегетаріанське культове блюдо (наБорщ з буряком і свіжою капустою рецептНе дивлячись на те, що ви напевно маєте свій власний і найкращий рецепт борщу з буряком і капустою, пропонуємо звернути увагу на добірку наступних варіацій цієї традиційної страви: від класичного борщу на яловичому бульйоні, до сучасного варіанту в форматі супу-пюре.Щі зі свіжої капусти рецепт з фото пошаговоНі один обідній стіл не обходиться без ситного першого страви. Пропонуємо приготувати смачні щі з свіжої капусти. Суп готується дуже швидко, і вашим домашнім не доведеться довго чекати смачного обіду. Щи подавайте до столу зі сметаною і свіжоспеченим хлібом. Інгредієнти Вода – 1, 5 л КурінийЩі з квашеної капусти з куркою покроковий рецепт з фотоДля приготування щей з кислою капустою можна використовувати будь-яке м’ясо (свинину, яловичину або курку). Якщо будете використовувати курку, то її не потрібно обсмажувати з овочами, краще додати разом з картоплею. Можна взагалі пропустити етап обсмажування, а закласти всі інгредієнти в чашу, залити гарячою

Щи на курячому бульйоні зі свіжою капустою

Щи на курячому бульйоні зі свіжою капустою

Перші страви традиційно вважаються чи не найкориснішими для здоров’я, а тому кулінари справно їх куховарять, щоб пригощати сім’ю за всіма правилами.

Цього разу «Твій Кухарчук» пропонує випробувати щі на курячому бульйоні зі свіжою капустою, які одним своїм ароматом пробуджують неабиякий апетит.

Особливих складнощів з цим блюдом, як правило, не виникає, але все ж наші докладні рецепти не завадять тим, хто лише недавно почав вникати в тонке мистецтво кулінарії.

Щи на курячому бульйоні: особливості страви і технології його приготування

Такий традиційний російський суп зазвичай виходить світлим, майже прозорим, і має виражений аромат капусти. Є його – одне задоволення, а в поєднанні з курячим бульйоном від цієї страви не відмовиться ніхто!

Якщо переглянути в кулінарних книгах рецепти з фото, то ви відразу помітите, що будь-які щі відрізняються порівняльної рідиною – в тарілці не надто багато гущі, зате багато бульйону. Це зазвичай і відрізняє класичні щі від інших супів.

Робиться блюдо зазвичай з простих продуктів: цибулі, капусти, моркви з картоплею і м’ясного бульйону.

Звичайно, можна зварити і легкі овочеві щі, але зазвичай в цьому немає ніякої потреби – калорійність порції не перевищує 60-70 кілокалорій.

Звичайно, в першу чергу варять бульйон на щі.

Він повинен вийти в міру наваристим, але прозорим. Для такого супу це дуже важливо. І вже потім відварюються овочі і щі заправляються засмажкою.

Приготування капустяних щей на бульйоні з курячого м’яса – заняття не надто швидке, адже найчастіше супчик вариться не менше півтори години в цілому.

Так що якщо ви зібралися пригощати домашніх щами в обід, то краще сфабрикувати їх трохи заздалегідь.

інгредієнти

Додати все до списку покупок Видалити все зі списку покупок Список покупок

Як своїми руками приготувати вдома смачні щі на бульйоні з курки з капустою

Для цього рецепта можна використовувати і старі овочі, ось тільки капусту варто вибрати посочнее і молодші – від неї і залежить смак справжніх щей.

Варимо смачний прозорий бульйон з курятини

  • Філе курочки обмиваємо під холодною водою, а потім обсушуємо від непотрібної вологи.
  • Прибираємо шкіру і надмірно жирні частини курочки, щоб бульйон був прозорим.
  • Ставимо на плиту підходящу каструльку, опускаємо на денце курку.
  • Заливаємо інгредієнт водою (не гарячою!), Очищаємо головку цибулини від лушпиння і опускаємо цілком до м’яса.
  • Включаємо середній вогонь і починаємо варити бульйон. Всипаємо сіль після закипання води, щоб кристали швидко розчинилися. Перчимо на свій смак.
  • Готуємо бульйон приблизно з півгодини.

Нарізаємо качан свіжої капусти для майбутніх щей

  • Капусту обмиваємо, прибираємо з овоча некрасиві і несмачні верхні листки.
  • Половина овоч для щей, а потім ріжемо ще на дві частини кожну половинку, щоб вирізати тверду серцевину капусти.
  • Після цього гострим ножем рубаємо овоч на середні смужки, які не дуже дрібніше.

Про те, як повинна відбуватися нарізка капусти, ви можете докладніше дізнатися з видеоурока, записаного спеціально для вас шеф-кухарем порталу «Твій кухарчук».

Проціджуємо готовий курячий бульйон

  • Коли бульйон звариться, витягуємо з нього м’ясо курочки разом з цибулиною, яку тут же викидаємо за непотрібністю.
  • Проціджуємо курячий бульйон, щоб він був повністю чистим.

Закладаємо в каструлю всі необхідні супові компоненти і варимо борщ

  • Відправляємо каструльку знову на плиту, куди опускаємо і нашу пошінковать капустку.
  • На невеликому вогні готуємо супчик ще хвилинок двадцять.
  • Картоплю і моркву промиваємо під краном і чистимо овочі. З цибулини знімаємо лушпиння.
  • Картоплю ріжемо на пристойні за розміром кубики або скибочки.
  • Головку цибулі дрібненько кришимо лезом ножа, а морковіни натираємо крупно.
  • Ставимо на плиту сковорідку, змащуємо її маслом (соняшниковою).
  • Опускаємо цибулю і моркву в сковороду для обсмажування, помішуючи інгредієнти лопаткою.
  • Відправляємо зажарку в каструльку в бульйон, куди також всипаємо картоплю.
  • Повертаємо в щі наше порізане куряче м’ясо, зварене раніше, і закладаємо лавр для аромату.
  • Млоїмо на плиті борщ ще близько півгодини.

Подаємо суп відразу з пилу та з жару, і краще за все з скибкою свіжого чорного хліба.

Як зварити щі на курячому бульйоні зі свіжою капустою: покроковий рецепт

інгредієнти

  • М’ясо куряче (гомілки і крила) – 500 г;
  • Картопля – 4-5 бульб;
  • Морква – 1 шт .;
  • Капуста свіжа – 400 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт .;
  • Вода очищена холодна – 3 л;
  • Лавровий лист – 2-3 шт .;
  • Перець чорний горошком – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як зробити в домашніх умовах наваристі щі з курячого бульйону і свіжої капусти

Готуємо смачний бульйон з курячого м’яса

  • Обмиваємо наші частини курочки під проточною холодною водою і обсушуємо.

Так як цей супец повинен вийти жирніше і смачніше, то зрізати жирок і шкіру з курочки ми не станемо.

  • Кладемо її в чисту каструлю і заливаємо чистою водою кімнатної температури.
  • Чекаємо закипання бульйону, після чого солимо його і перчимо.
  • Млоїмо курочку на бульйоні для щей не менше сорока хвилинок, періодично знімаючи шум з поверхні бульйону, щоб він був чистий і прозорий.
  • Коли бульйон зварився, виймаємо з нього мяско, викладаємо на тарілку і даємо йому охолонути.

Нарізаємо зварене м’ясо зі свіжою капустою

  • Далі зрізаємо шкіру і залишаємо лише м’якоть птиці, знімаючи її з кісточок. Нарізаємо крупно.
  • Капусту чистимо і моєму, а потім шаткуємо ножиком так, щоб овоч вийшов середніми пластинами.
  • Відправляємо капусту в каструлю, де повільно варимо її хвилин 15-20.

Робимо овочеву зажарку для щей

  • В цей час підготуємо зажарку: морквину моєму і очищаємо, цибулину позбавляємо від лушпиння.
  • Натираємо моркву на крупній тертці, а цибулю дрібно рубаємо ножем.
  • Ставимо сковороду на плиту, змащуючи рослинним маселко, і розігріваємо.
  • Обсмажуємо моркву з цибулею на середньому вогні, помішуючи.

Варимо борщ на насиченому курячому бульйоні до готовності

  • Картоплю промиваємо і знімаємо шкірку, після чого ріжемо пристойними за розміром полудолькамі.
  • Повертаємо в щі нарубані м’ясо, картоплю, а також зажарку. Кладемо лаврушку.
  • На повільному вогні Томім капустяні щі ще близько півгодини.

Цей варіант першої страви виходить більш поживним, а тому відмінно підійде для тих, хто обожнює наваристі щі, якими можна надовго втамувати голод.

А якщо роздобути свіжу капусту не вийшло, то зварити суп можна і з засоленої, і навіть з квашеної – було б бажання!
Ось такі щі на курячому бульйоні зі свіжою капустою «Твій Кухарчук» пропонує скуштувати своїм передплатникам.

Watsons UA

Leave a Comment