Дієтичне вівсяне печиво: низькокалорійні рецепти з вівсянки, корисні для здоров’я і фігури


Дієтичне вівсяне печиво – це ідеальний продукт для тих, хто стежить за фігурою і постійно підраховує калорії.

Це смачне і корисне блюдо не тільки наситить організм і забезпечить його енергією на весь день, але і не спровокує зростання зайвих кілограмів.

Дієтичне вівсяне печенье- смачні ласощі без шкоди для фігури

Калорійність такого блюда становить близько 170 ккал на 100 г, якщо виключити всі шкідливі висококалорійні складові. Розглянемо, як приготувати дієтичне вівсяне печиво самостійно за кількома рецептурами.

Користь дієтичного вівсяного печива

Дане страву є дуже корисним завдяки високому вмісту в вівсі клітковини, вітамінів і мінералів, які зберігаються в повному обсязі в готовій страві.

Також ласощі має такі властивості:

  • Підтримує в нормі роботу нервової і серцево-судинної систем;
  • Допомагає організму позбавлятися від шкідливих токсинів і шлаків, покращує стан крові;
  • Зміцнює кісткову тканину і зубну емаль;
  • Благотворно впливає на функціонування печінки, кишечника і шлунка;
  • Знижує рівень холестерину і цукру в крові;
  • Тонізує організм.

Щоб продукт містив мінімум калорій і став ще корисніше, необхідно використовувати при готуванні легкі інгредієнти: замість пшеничного борошна – вівсяну, замість вершкового масла – рослинне, цукор замініть на мед або фрукти (калорійності не може бути менше, зате більше користі). Також можна використовувати цукрозамінник (1 таблетка дорівнює 1 ч.л. цукрового піску).

Як зробити вівсяну муку

Головний інгредієнт для низькокалорійних печенюшок легко робиться в домашніх умовах. Для цього за основу краще взяти пластівці з вівса, які готуються без варіння. Також можна використовувати геркулес, але він має більш щільну і грубу оболонку, це може бути не так смачно, але корисно для роботи травної системи.

Кілька способів створення муки:

  • Вручну за допомогою маточки і ступки, засинаючи пластівці невеликими порціями;
  • Заповнити вівсянкою кавомолку на 2/3 і запустити пристрій на максимальних обертах на пару хвилин;
  • Перемолоти в блендері на найвищій швидкості протягом 3-4 хвилин.

Печиво з вівсяних пластівців з фруктами

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • Стигле яблуко і груша;
  • Геркулес – 300 г;
  • Щіпка кориці.

Готуємо дієтичне печиво з вівсяних пластівців:

  1. Геркулес злегка підрум’янюємо на розпеченій сухій сковорідці;
  2. Фрукти чистимо від шкірки і трьом на дрібній тертці;
  3. З’єднуємо складові і гарненько вимішуємо масу, додавши в кінці корицю і яйця;
  4. Ліпимо з суміші плоскі заготовки і викладаємо на застелений папером деко. Процес випічки складає півгодини при температурі духовки в 150 градусів.

Вівсяне дієтичне печиво з бананом

Список компонентів:

  • Стиглий великий банан;
  • Стакан пластівців з вівса категорії «Екстра»;
  • яйце;
  • Кориця – чайна ложка;
  • Пігулка цукрозамінника.

Схема приготування:

  1. Греєм духовку до 180 градусів;
  2. У невеликій мисці вівсянку об’єднуємо разом з бананом, який потрібно попередньо розім’яти, потім розколюємо сюди ж яєчко, додаємо корицю і замінник цукру, ретельно перемішуємо;
  3. Формуємо з отриманого тесту плоскі коржики, розміщуємо на деку з пергаментом і випікаємо 10 хвилин. Щоб вироби стали більш хрусткими, необхідно збільшити час ще на 5 хвилинок.

Вівсяне дієтичне печиво з сиром

На 10-12 штук вам потрібно:

  • По 100 г геркулесу і знежиреного сиру (або з мінімальним відсотком жирності);
  • Жменька порізаної кураги або родзинок;
  • 2 яєчних білка;
  • Ванілін або кориця на смак;
  • Мед – столова ложка.

Приготування покроково:

  1. З’єднуємо всі складові у великій мисці і замішуємо тісто щільне;
  2. Робимо спочатку невеликі кульки, потім розміщуємо їх на деку з пергаментом і Придавлюємо ложкою, щоб вийшли плоскі заготовки;
  3. Печемо печеньки з сиром 20 хвилин в розпеченій до 180 градусів духовці.

Рецепт без борошна і масла

Інгредієнти на 15 печенюшок:

  • Жменька родзинок;
  • Пластівці вівсяні «Екстра» – 2 склянки;
  • Яйця – 3 шт;
  • Цукор – 2 чайні ложки;
  • Кориця – до смаку;
  • Ванілін – третина маленької ложечки.

Інструкція готування з фото:

  1. Включаємо духовку нагріватися до 200 градусів;
  2. У невеликій ємності збиваємо яйця разом з ваніліном;
  3. В окремій великій посуді об’єднуємо залишилися компоненти і вливаємо до них яєчно-ванільну суміш;
  4. Заготовки формуємо і викладаємо по аналогії з попередніми рецептурами;
  5. Випікаємо вироби 15-20 хвилин і охолоджуємо після приготування.

Такі печеньки без борошна і масла стануть справжнім відкриттям для тих, хто сидить на дієті, але хоче побалувати себе чимось смачним і солодким.

Рецептура з кефіром

Дана випічка на кефірі підійде тим, хто активно займається фітнесом і стежить за правильним харчуванням.

склад:

  • Нежирний кефір – 2 склянки;
  • Пластівці і борошно з вівса – в сумі 400 г;
  • Мед – чверть склянки;
  • Сухофрукти – 50 г;
  • Кориця і ванілін – за бажанням.

Готуємо поетапно:

  1. Суміш з вівсяної муки і пластівців краще робити в рівних пропорціях. Але якщо ви хочете більш м’яке ласощі, віддайте пріоритет першому інгредієнту, якщо більш хрустке – другого;
  2. Заливаємо масу кефіром і даємо постояти півгодини;
  3. Сухофрукти запарюємо, об’єднуємо з іншими складовими і додаємо до каші з борошна і пластівців;
  4. Змочуємо долоні водою і вимішуємо тісто;
  5. Формуємо і випікаємо печиво за тією ж схемою, як і в попередніх варіантах.

Вівсяне ласощі для сироїдів

Необхідні компоненти:

  • банан;
  • 0,5 склянки пророщеної пшениці;
  • За жмені чорносливу і кураги;
  • 2 великі ложки висівок з вівса;
  • Щепоть кокосової стружки.

Етапи роботи:

  1. Вівсяні висівки насиплемо в миску, заллємо горяченькой водою. Нехай запарюються 40 хвилин;
  2. Два види сухофруктів промиємо, помістимо в глибокий посуд, повністю покриємо гарячою водою – вони повинні стати м’якими;
  3. За допомогою кухонного комбайна або блендера подрібнити банан, сухофрукти, пророщену пшеницю. Так само можна скористатися м’ясорубкою;
  4. Далі цю масу змішаємо з набряклими висівками з вівса і приготуємо тісто;
  5. Змочивши водою руки, сформуємо невеликі кульки;
  6. Обсиплемо їх кокосовою стружкою, викладемо на плоску посуд;
  7. Це домашнє печеньіце не вимагає випічки, подається відразу після готування.

Дієтичні вівсяні печива з яблуками в мультиварці

Необхідні компоненти:

  • 2 столові ложки меду;
  • яблуко;
  • Жменя горішків;
  • морквина;
  • По 100 г вівсяних пластівців і висівок;
  • Щепоть ванілі;
  • 60 г родзинок;
  • Маленька ложечка розпушувача.

Рецепт дієтичних вівсяних печива:

  1. Очистимо від шкірки яблуко, візьмемо з нього одну м’якоть, перетремо на дрібній тертці;
  2. Промиту, очищену моркву натерти дрібною стружкою;
  3. Викладемо в глибокий посуд яблучну і морквяні масу, насиплемо пластівці вівсяні, додало мед, наллємо 1/2 стаканчика гарячої води, все розмішати. Чекаємо близько півгодини, до набрякання пластівців;
  4. Промиті родзинки для розм’якшення помістимо в гарячу воду;
  5. Перемелемо за допомогою кухонного комбайна або блендера горіхи;
  6. Після закінчення півгодини в суміш з пластівцями додамо родзинки, горіхи, підсиплю висівки вівсяні з розпушувачем. Ретельно перемішати руками;
  7. Змажемо маслом вершковим мультіварочную ємність;
  8. За допомогою вологих рук зробимо круглі печенюшки і викладемо в мультиварку;
  9. Ставимо програму «Випічка», залишаємо для запікання на 40 хвилин;
  10. Ласощі хвилин через 20 перевернемо на іншу сторону і печемо ще 20 хвилин.

Дієтичне вівсяне печиво рецепт

Дієтичне вівсяне печиво – простий, швидкий і корисний рецепт дієтичної випічки. Дуже зручно використовувати таке печиво в якості перекусу, його можна довго зберігати, а тому робити заздалегідь. Пропоную два варіанти приготування такого печива. Відразу хочу пояснити – геркулес береться самий грубий, інакше кількість рідини в рецептах доведеться зменшувати.

рецепт 1

Інгредієнти:

  • 250 мл. кефіру,
  • 250 м геркулесу,
  • 1-3 ст. л. меду,
  • 1 ч.л. кориці,
  • пакетик ванільного цукру,
  • родзинки, курага, чорна або червона смородина (заморожена) – за смаком і бажанням.

приготування:

1.Заліть кефіром геркулес і дати настоятися близько 30 хв. Кількість кефіру іноді доводиться трохи змінювати в залежності від консистенції самого кефіру і від того, який саме геркулес використовується (краще брати самий грубий, необроблений).

В результаті після змішування кефіру з геркулес повинна вийти щільна кашоподібна маса і якщо ви відчуваєте, що необхідно ще додати кефір – додайте трохи, нічого страшного. Співвідношення кефір – геркулес тут береться на око і не вимагає точності.

2.Затем змішати всі інгредієнти. Як фруктово-ягідних добавок можна використовувати все, що є: родзинки, курагу – її потрібно порізати подрібніше, можна потерти яблуко, я люблю додавати жменю замороженої чорної або червоної смородини, також добре додати кунжут або насіння.

3.Застеліть деко папером для випічки і викласти на неї отриману суміш, розрівнявши її мокрими руками або ложкою тонким рівним шаром. В ідеалі використовувати для випічки силіконовий килимок – проблем з вилученням готового печива в принципі не буває.

Якщо ви любите більш засмаженою і сухий варіант, то шар краще зробити більш тонким – тут все в ваших руках.

4.Випекать при t 180-200 градусів близько 30 хв. Дати охолонути, потім розрізати на квадратики.

рецепт 2

Інгредієнти:

  • 250 м вівсяних пластівців (геркулесу),
  • 1 / 3-1 / 2 склянки води,
  • близько 80 г сухофруктів,
  • 1/4 склянки горіхів, насіння, кунжуту або їх суміш – на вибір,
  • 1 ст.л. вершкового масла,
  • мед – за бажанням і смаку,
  • трохи соди і лимонного соку.

Від себе додала жменю замороженої чорної смородини.

приготування:

1.Ізмельчіть горіхи і підготовлені сухофрукти, додати до них геркулес.

2.Теплую воду змішати з маслом (краще використовувати 82,5% – див. «Натуральне вершкове масло») і вилити це до геркулесу.

3.Все перемішати і додати мед, якщо є бажання (я додала 2 ч.л.). Потім додати зовсім небагато (маленьку щіпку) соди, погашеної лимонним соком (можна оцтом) і ще раз перемішати отриману масу. Вона буде більш розсипчастою, на відміну від маси, отриманої в рецепті 1.

4.Далі аналогічно рецептом 1 викладаємо масу на папір для випічки, розрівнюємо її у вигляді рівного шару мокрими руками, по краях підрівнюємо, як би ущільнюючи тісто. Випікаємо в духовці, поки не зарум’яниться.

Це печиво виходить розсипчастим і сухим, його неможливо порізати, можна тільки поламати на шматочки. Мені воно нагадує грильяж і дуже подобається за смаком. Виходить справжнісінький геркулесовий грильяж, причому входять до його складу горіхи або насіння тільки підтверджують цю аналогію.

Якщо помістити шматочки такого вівсяного печива в контейнер для збереження форми печива, то краще перекушування до чаю я не знаю. Ситно, корисно і дуже смачно!

Дієтичне вівсяне печиво, приготоване за запропонованими рецептами, хоч і має чималу калорійність, з упевненістю можна віднести до дієтичної випічці: всі інгредієнти корисні, шматочок такого печива важить дуже мало (5 – 15 м) і відповідно, не сильно калорійний, проте дуже хороший для перекусу, прекрасно видаляє відчуття голоду, його можна взяти в дорогу, в похід – воно довго не псується.

Робиться дуже швидко і завжди добре виходить. Освоївши такі рецепти, їх можна модифікувати під свій смак: змінювати склад входять сухофруктів (або зовсім їх виключити), ягід, використовувати інші подрібнені фрукти, спеції (кардамон, мускатний горіх), словом – універсальний дієтичний рецепт.

Дієтичне вівсяне печиво – рецепти домашні

Хто сказав, що при дотриманні дієти їсти солодке заборонено? Це міф, успішно розвінчаний реальністю. Фахівці дозволяють балувати себе низькокалорійними солодкими стравами під час схуднення, щоб не наражати на організм зайвому стресу. Прикладом такого страви є дієтичне печиво.

Одна з переваг ласощі – його корисність. У складі можна знайти клітковину, вітаміни і мікроелементи, які мають прямий вплив на процес схуднення. Калорійність готової випічки гранично мала, на 100 м

продукту припадає лише 200 ккал. Задоволення доставляє не тільки ласощі, але і процес його приготування. Обов’язково дайте волю фантазії і оформите блюдо на свій смак, використовуючи, наприклад, шматочки фруктів і ягоди.

секрети приготування

Печиво з вівсяних пластівців не відіб’ється на боках і талії, оскільки в його складі присутній клітковина, м’яко виводять організмом. Крім цієї безумовної користі, речовини в цьому продукті знижують вміст цукру і холестерину в крові, зміцнюють серце, судини.

Вівсяні печива не є висококалорійним стравою, нашкодити фігурі можуть лише добавки, які ви використовуєте. Щоб уникнути цього, потрібно знати, як правильно готувати дієтичне печиво з вівсяних пластівців:

  • Будь-жирний продукт замінюється маложирним. Наприклад, альтернативою пшеничного борошна вважається вівсяна, вершковому маслу – рослинне, а цукру – фрукти.
  • Також ви можете самостійно приготувати вівсяну муку з пластівців. Для цього вам знадобиться кавомолка. Засипте в апарат необхідну кількість сировини і перебити його. Цей варіант буде дешевше, ніж купити вже готовий продукт.
  • Багато рецептів дієтичного печива містять в складі яйця. Для приготування страви використовуйте білок, в якому набагато більше користі, ніж в жовтку.
  • Дієтологи не забороняють додавати в рецептуру горіхи. Вибирати слід волоські, так як вони менш калорійні.
  • Що стосується начинки, правильне печиво може готуватися з додаванням фруктів, сухофруктів або ягід.

Вівсяне печиво погано піддається розкочування і формуванню. Тому наберіть ложечкою готове тісто і викладіть його на деко.

Класичний рецепт вівсяного печива

Дієтичне ласощі готується без борошна.

рецепт:

  • 2 ст. вівсянки екстра;
  • трохи сухофруктів;
  • 2 ч. Л. тростинного цукру;
  • 2 яєчних білка;
  • щіпка ваніліну.

Печиво з вівсянки готується наступним чином:

  1. В окремій мисці змішайте яйця і ванілін.
  2. В іншій мисці з’єднайте вівсяні пластівці, сухофрукти, цукор. Ретельно перемішайте і додайте яєчну масу.
  3. На деко вистелити пергамент. За допомогою ложки викладіть на нього тісто, формуючи, таким чином, печиво.
  4. Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте в неї деко. Середній час приготування 15-20 хвилин.

Після запікання смачне ласощі потрібно остудити, і можна пригощати їм домочадців.

Печиво з дієті Дюка

Печива з вівсяних пластівців є прекрасним доповненням дієти Дюка.

Потрібні такі складові:

  • 3 ст. л. висівок вівса;
  • 1 яєчний білок;
  • 1 ч. Л. тростинного цукру;
  • 2 ст. л. несолодкого йогурту.

Дієтичне печиво з висівок готується наступним чином:

  1. У чашці з’єднайте всі необхідні інгредієнти до стану клейкої маси.
  2. Ложкою викладіть вівсяне тісто на пергамент і поставте деко в духову шафу, нагріту до 180 градусів.
  3. Випікайте десерт 15 хвилин до рум’яної скоринки.

Якщо ви хочете приготувати печиво з цільнозернових борошна, то до позначених компонентів додайте пшеничне борошно.

Ласощі з мультиварки

Технології роблять наше життя комфортніше, тому число шанувальників кухонних гаджетів з кожним днем ​​збільшується. А вівсяне печиво в мультиварці – смачно і швидко.

Інгредієнти:

  • 3 ст. борошна з вівса;
  • 1 ст. л. цукрозамінника;
  • 1 яєчний білок;
  • 50 р фруктів.

Схема приготування:

  1. У великій мисці з’єднайте сипучі компоненти і ретельно перемішайте до консистенції тесту.
  2. Свої улюблені фрукти подрібніть на шматочки, додайте в суміш. Все змішайте.
  3. За допомогою ложки сформуйте кругле печиво і викладіть його в мультиварку. Дно каструлі попередньо обробіть рослинним маслом.
  4. Виставте програму «Випічка» і значення на таймері 20 хвилин. Після цього переверніть виріб і продовжуйте випікати в такому ж режимі.

Готові дієтичні печеньки викладіть на тарілку, дайте трохи охолонути.

Рецепт з кефіром

Смачне і низькокалорійне блюдо вийде, якщо додати склянку кисломолочного продукту і улюблені ягоди.

Щоб приготувати печиво на кефірі озбройтеся рецептом:

  • 1 ст. маложирного кефіру;
  • 250 м пластівців;
  • 1 ст. л. меду;
  • жменю чорної смородини.

Як готувати:

  1. Вівсянку залити кефіром і залишити на півгодини.
  2. Через 30 хвилин додайте в суміш всі компоненти, перемішайте. Слід бути акуратним, щоб не роздавити ягоди смородини.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів. На деко викладіть великою ложкою тісто і поставте майбутній десерт в духовку.
  4. Випікати 20 хвилин, поки печиво не зарум’яниться.

Печиво з вівсяної муки з кефіром виходить ніжним і ароматним. Після того як ласощі охолоне, можна порадувати домочадців смачною випічкою.

банановий рай

Надзвичайно смачне і, мабуть, одне з улюблених ласощів всіх ласунів на дієті – вівсяне печиво з бананом. Завдяки точним пропорціям, десерт не відкладеться на талії жировим шаром і принесе користь вашому кишечнику.

Компоненти печива з вівсяних пластівців і банана:

  • 1 ст. пластівців екстра;
  • 1 стиглий банан;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. Л. тростинного цукру.

Домашнє ласощі готується так:

  1. У великій мисці розімніть банан вилкою до пюреобразного стану.
  2. Додайте до фрукту пластівці, яйце, цукор і перемішайте суміш.
  3. Застеліть деко пергаментом. Великою ложкою викладіть на лист тісто.
  4. Поставте десерт в розігріту духовку на 10 хвилин.

Вівсяне печиво з бананом готується без борошна, що значно зменшує калорійність страви.

сирне печиво

Рецепт дієтичного вівсяного печива включає в себе різні інгредієнти, один з яких – сир. Таке ласощі стануть незамінне для людей, що займаються спортом, оскільки в складі присутні білки і корисні вуглеводи.

Інгредієнти:

  • 200 м маложирного сиру;
  • 200 м пластівців;
  • 2 білки;
  • жменю родзинок;
  • 1 ст. л. меду.

Печиво з сиру готується за цією схемою:

  1. Залийте родзинки окропом і дайте настоятися 10 хвилин. Після розкладіть на рушник до повного висихання.
  2. Сир протріть через сито і додайте його до збитих в піну білків.
  3. Змішайте всі компоненти і доведіть до однорідності.
  4. Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього тісто, намагаючись формувати кульки.
  5. Випікайте десерт в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

Це печиво стане вашим улюбленим ласощами, завдяки м’якій текстурі і приємному аромату. Збільшуйте і зменшуйте кількість заявлених інгредієнтів на свій смак. Замість родзинок спробуйте використовувати курагу, чорнослив або свіжі ягоди. Рецепти приготування страви залишають за вами право вибору начинки.

Дієтичне сирне печиво замінить один з перекусів або стане прекрасним доповненням до сніданку.

Готуємо з моркви

Дієтичне морквяне печиво припаде до смаку навіть самим маленьким, а вам цей рецепт допоможе стежити за фігурою.

Набір інгредієнтів для приготування пісного печива:

  • 350 м цільнозерновий борошна;
  • 350 м тертої моркви;
  • 100 г. цукрового піску;
  • щіпка ваніліну;
  • 1 ч. Л. розпушувача.

етапи:

  1. Змішайте терту моркву з цукром, борошном і розпушувачем. Приступайте до вимішуванню тесту. За бажанням можна додати корицю, лимонну цедру і родзинки.
  2. Застеліть деко пергаментом і великою ложкою викладіть на нього тісто, намагаючись формувати кульки.
  3. Поставте на 30 хвилин в розігріту до 200 градусів духову піч.

Готове печиво перекладіть на блюдо, остудіть.

З таким ласощами не страшна навіть сама сувора дієта, оскільки печенюшками ви легко заміните сніданок або вечерю, а морква і овес ще і наситять організм вітамінами.

тропічне насолоду

Дієтичні ласощі повинні бути не тільки корисними, а й смачними. Спробуйте приготувати кокосове печиво на основі вівсяних пластівців.

компоненти:

  • 300 м пластівців екстра;
  • 1 яйце;
  • жменю родзинок;
  • 40 р стружки кокоса;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 2 ст. л. висівок;
  • за бажанням додайте банан.

Покрокове приготування:

  1. Перемішайте все сипучі компоненти.
  2. Якщо ви берете банан, то для початку розімніть його виделкою і помістіть до сипучим інгредієнтів.
  3. Додайте яйце і почніть вимішувати тісто. Ви повинні отримати густу масу.
  4. Деко застеліть пергаментом, що не змащуючи маслом. Запікайте десерт 20 хвилин при температурі в 200 градусів.

Остиглими печеньки можна побалувати всіх домочадців. Вироби мають приємний кокосовий аромат і ніжну структуру.

Ласощі з імбиром

Довгими зимовими вечорами хочеться приготувати щось тепле і затишне. Імбирне печиво з корицею врятує від голоду, збереже фігуру і скрасить снігові будні.

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. висівок;
  • 2 яєчних білка;
  • 1 ст. л. підсушеного імбиру;
  • 1 ч. Л. несолодкого йогурту;
  • 1 ст. л. цукру.

Етапи приготування:

  1. Сушений імбир натріть на тертці.
  2. Змішайте в мисці всі складові, щоб вийшло в’язке тісто.
  3. Застеліть деко пергаментом і акуратно викладіть десерт.
  4. Випікайте печиво при температурі 180 градусів 15 хвилин.

Приготоване за таким оригінальним рецептом ласощі, має ніжний смак і неперевершений аромат. А головне, печиво не шкодить фігурі.

Незвичайне печиво

Смачне і ситне вийде печиво з мюслі. Навіть такий солодкий продукт може бути низькокалорійним.

Для приготування знадобляться:

  • 200 м мюслі;
  • 200 мл. 1% кефіру;
  • 1 яйце.

Покрокова технологія:

  1. У чашку помістіть всі компоненти. Перемішайте до утворення в’язкої маси, настоюйте 30 хвилин.
  2. На Пекарській папір розкладіть майбутнє печиво.
  3. Випікайте ласощі при 180 градусах протягом 30 хвилин.

Якщо вам не до смаку звичайне печиво, додайте ложечку меду.

Страви з мюслі виходять солодше, ніж прості печиво з вівсянки, оскільки в складі багатьох круп вже присутні цукати і цукор.

Додамо гречку

Таке печиво по праву називається дієтичним. Ще дієтологи відзначають, що гречана каша сприяє схудненню. Які ж продукти знадобляться, щоб приготувати печиво з гречаного борошна:

  • 1 ст. гречаного крупи;
  • 150 мл. знежиреного кефіру;
  • 2 невеликих яблука;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ч. Л. масла;
  • 1 ст. л. висівок вівса.

Покроковий рецепт:

  1. Перебити крупу в борошно.
  2. Очистіть і натріть яблука на тертці.
  3. У мисці з’єднайте гречане борошно, висівки, масло і кефір. Після перемішування додайте мед.
  4. Залиште масу на 20 хвилин настоюватися. Якщо тісто сухе, налийте ще трохи кефіру.
  5. На Пекарській папір розташуйте майбутні печива.
  6. Випікайте ласощі в духовій шафі при 150 градусах 60 хвилин.

Ось таке смачне печиво з гречаного борошна у вас вийде до чаю. Для тих, хто на дієті, десерт може замінити один з перекусів або сніданок.

Печиво з пластівців геркулесу стане справжнім порятунком ласунів, які дотримуються суворої дієти. Хочете поїсти смачно, солодко і з малим числом калорій? Відповідь одна – вівсяне печиво, дієтичний рецепт якого містить всього 200 ккал.

Як приготувати дієтичне вівсяне печиво

Рецепт дієтичного вівсяного печива на кефірі

Рецепт дієтичного печива з вівсяних пластівців на кефірі відмінний варіант випічки, яку можна зберігати близько тижня, тобто, його приготування можна присвятити недільний ранок і наступні 5-7 днів у вас буде, з чим випити кави. Щоб спекти його, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 1 стакан кефіру;
  • 1 ст. пластівців вівсяних;
  • 0, 5 склянки родзинок;
  • 2 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 ч. Л. ванільного цукор а;
  • 1 ст. л. масла вершкового.

Заздалегідь дістаньте кефір з холодильника, і коли він трохи прогріється, залийте ним пластівці. У невеликій кількості гарячої води распарьте родзинки. Коли пластівці трохи набухнуть, додайте інші компоненти, крім масла (його слід спочатку розтопити). Все ретельно перемішайте.

Пергаментом застеліть деко і викладіть ложкою тісто. У вас вийде деко з невеликими коржики, які повинні випікатися в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.

Печиво виходить трохи твердоватим, і його можна брати з собою в дорогу, не думаючи про те, що воно може розкришитися.

Вівсяне печиво на кефірі

Вівсяне печиво з бананом для ласунів

Наступний рецепт оцінять в першу чергу ті, хто любить банани, оскільки готове печиво за смаком чимось нагадує банани в’ялені. А щоб приготувати ароматне і апетитне печиво, візьміть наступні продукти:

  • пластівці овсяние- 2 склянки;
  • банани- 3 шт .;
  • ванільний цукор – 1 ч. л .;
  • вершкове масло.

Вершкове масло в даному печиво з бананів і вівсянки використовується виключно для змазування пергаменту, на який викладається печиво перед запіканням. Стиглі банани розімніть вилкою і перемішайте з пластівцями. Додайте ванільний цукор і розмішайте. Ложкою викладайте тісто на розкладений на деку пергамент і випікайте близько 15-20 хвилин в гарячій духовці.

Вівсяне печиво: рецепт дієтичний

Вівсяне печиво зі знежиреним сиром

Дієтичне вівсяне печиво, приготоване за цим рецептом, добре насичує і має незвичайний смак.

Його можна їсти протягом дня або тільки на сніданок, можна взяти з собою на роботу або на пікнік на природі.

Сирне вівсяне печиво при дієті принесе вдвічі більше користі і допоможе в боротьбі зі спокусою з’їсти що-небудь солодке. Щоб приготувати печиво з сиру і вівсяних пластівців, запишіть наступний рецепт:

  • 100 г пластівців вівсяних;
  • 2 білки;
  • 100 г знежиреного сиру;
  • 30 г родзинок;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ч. Л. кориці.

Білки збийте вінчиком і з’єднайте з сиром. Додайте інші інгредієнти і замісити тісто. Лист пекарської папери покладіть на деко, змастіть вершковим маслом і викладайте по 1 ложці тесту. Випікайте до золотистого кольору в розігрітій до 180 градусів духовці.

Дієтичне вівсяне печиво, рецепт

Печиво з каші

Як зробити вівсяне печиво з вчорашньої каші ви дізнаєтеся з перевіреного рецепту. Вам знадобиться:

  • 300 г вівсяної каші;
  • 2 ст. л. пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. Л. меду;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 ст. л. нежирної сметани;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 100 г родзинок;
  • 0, 5 ч. Л. соди;
  • цукор.

У кашу, що залишилася після сніданку або вечері, додайте попередньо розпарені родзинки і інші зазначені в рецепті компоненти і перемішайте. Нехай тісто постоїть 15-20 хвилин, потім з нього можна випікати печиво на змащеному рослинною олією деку до готовності.

Дієтичне вівсяне печиво: 4 низькокалорійних рецепта корисної випічки

Відмова від солодкого може завзятого ласуна привести до зневіри, депресії. Тому ми поспішаємо вас порадувати, смачне дієтичне вівсяне печиво зможе задовольнити звичку з’їсти що-небудь солоденьке. Крім того, наситить корисними речовинами і мінералами ваш організм.

Як зробити вівсяне печиво менш калорійним

Сама по собі вівсянка, хоч і є калорійним продуктом, не відкладається в жири. Навпаки, завдяки клітковині вона чистить кишечник, а вітаміни і мінерали, що входять до її складу, виводять холестерин з крові.

Але різні добавки, які використовуються під час випічки, можуть нашкодити фігурі. Ми розкриємо вам деякі секрети, як в домашніх умовах зробити апетитне і при цьому низькокалорійне вівсяне печиво.

Щоб самим зробити вівсяну муку, візьміть кавомолку або високошвидкісний блендер з гострими ножами і перебити в ньому вівсяні пластівці.

У разі, коли в рецепті вівсяного печива потрібні яйця, використовуйте тільки білок, тому що в жовтку користі набагато менше, зате є непотрібний для організму жир.

При бажанні, в вівсяне печиво можна додати горіхи. З усіх видів найкориснішими горіхами можна вважати волоські, та вони й найбільш доступні. Також начинкою для дієтичного вівсяного печива можуть стати абсолютно всі сухофрукти. Але, додаючи сухофрукти і горіхи, ви повинні розуміти, що збільшується калорійність випічки за рахунок цих інгредієнтів. Тому будьте уважні до їх кількості.

Тісто для дієтичного печива з вівсяними пластівцями зазвичай погано розкочується і з нього складно сформувати печиво потрібної форми, тому рекомендується викладати його на деко за допомогою ложечки.

Але якщо ви хочете, щоб печиво було певної форми, викладаючи його на деко, користуйтеся спеціальними формочками.

Не маючи такого пристосування під рукою, зробіть колечко зі звичайної пластикової пляшки, обрізавши дно в формі кільця.

А ось кілька рецептів дієтичного вівсяного печива, в кожен з яких за бажанням можна додати сухофрукти або горіхи.

Вівсяне печиво на кефірі з яблуком

Цей рецепт дуже простий і його пропорції ви завжди зможете легко запам’ятати. Завдяки невеликій кількості продуктів, виходить воістину дієтичне вівсяне печиво.

Інгредієнти:

  • 1 стакан вівсяних пластівців «Геркулес»
  • 1 стакан кефіру жирністю 1%
  • 1-2 яблука
  • 0,5 ст.л. меду
  • кориця, ванілін на кінчику ножа

приготування:

  1. Залити кефіром вівсяні пластівці і дати їм настоятися близько години.
  2. За цей час натерти яблука, сік злити, так як зайва рідина в даному рецепті може тільки нашкодити.
  3. Перемішати всі продукти.
  4. Духовку розігріти до 180 градусів.
  5. Щоб печиво не приставало до листу, краще скористатися пергаментним папером. Змастіть її трохи рослинним маслом.
  6. Викладайте печиво вологими руками або ложечкою.
  7. Запікайте 20-30 хвилин.

Дієтична випічка з вівсяних пластівців: корисне печиво

Ти давно мрієш схуднути, але ніяк не можеш відмовитися від мучного? Тоді цей рецепт тобі сподобається. Дієтична випічка з вівсяних пластівців не тільки корисна, але і шалено смачна. Сьогодні ми розповімо тобі, як приготувати низькокалорійне печиво.

Користь вівсяних пластівців

Перемелений геркулес багатий клітковиною, що робить цей продукт незамінним джерелом вітамінів. Однак для схуднення вівсянка корисна з іншої причини. Пластівці розпухають в шлунку і займають багато місця, тому ти будеш відчувати себе ситим протягом довгого часу. У геркулесі також містяться амінокислоти і корисні білки.

Яблучне печиво з вівсяних пластівців

Цей рецепт особливо простий за рахунок невеликої кількості інгредієнтів. Приготувати таке печиво зможе кожна господиня.

інгредієнти

  • Стакан геркулесових пластівців
  • Стакан кефіру (бажано брати одновідсотковий)
  • Одно-два яблука
  • Пол столової ложки меду
  • Щіпка кориці і ваніліну

Спосіб приготування

  1. Для початку залий пластівці кефіром, щоб вони настоялися і набрякли. Цей процес займе приблизно годину.
  2. Поки пластівці размокают, натри яблука на тертці. Однак яблучний сік найкраще злити, так як зайва рідина може зіпсувати печиво.
  3. З’єднай всі інгредієнти в єдину масу, додай корицю і ванілін.
  4. Далі розігрій духовку до 180 градусів і розстели пергаментний папір. Щоб печиво не пригоріло, змасти папір невеликою кількістю рослинного масла.
  5. Вологими руками або ложкою розклади печиво на деко і готуй протягом півгодини.

Печиво з вівсянки з висівками

Ще один цікавий рецепт дієтичної випічки містить в своєму складі висівки. Цей інгредієнт сприятливо впливає на шкіру, сприяє її регенерації. Однак печива, приготовані за цим рецептом, потрібно з’їсти в день приготування, так як вони швидко тверднуть.

інгредієнти

  • Стакан вівсяних пластівців
  • 50 грам родзинок
  • Столова ложка меду
  • стакан висівок
  • Один яєчний білок
  • Столова ложка рослинної олії
  • Столова ложка вівсяної муки

Спосіб приготування

  1. Візьми глибоку тарілку і змішай в ній висівки, родзинки і вівсяну муку. До речі, якщо у тебе немає вівсяної муки, ти можеш просто подрібнити вівсяні пластівці.
  2. Додай мед, рослинне масло, потім борошно і яєчний білок.
  3. Ретельно перемішати тісто до однорідного стану. Тісто має бути пластичним.
  4. Розкачай печива або скористайся готовими вирізними формами.
  5. Розклади печиво на деко, застеленій пергаментним папером.
  6. Печиво випікати в духовці на 180 градусах протягом 15-20 хвилин.

Солодке бананове печиво

Це печиво порадує ласунів. За рахунок бананів випічка буде солодкою без додавання цукру.

інгредієнти

  • Стакан вівсяних пластівців
  • один банан
  • Щіпка ваніліну і кориці
  • Рослинна олія для змащування пергаменту

Спосіб приготування

  1. Банан збий міксером або скористайся виделкою.
  2. М’якоть банана сумішей з вівсянкою. Додай до вмісту корицю і ванілін.
  3. Пергаментним папером застели деко і змасти папір рослинним маслом, щоб тісто не приставало.
  4. Випікати печиво як і попередню випічку на 180 градусах протягом 20 хвилин.

Цікаві низькокалорійні рішення читай в статті 15 рецептів смачних дієтичних смузі.

Дієтичне і низькокалорійне вівсяне печиво

Багато хто любить вівсяне печиво, однак будь печиво, виготовлене не в домашніх умовах – це висококалорійний і не дуже корисний продукт з величезною кількістю цукру і трансжирів.

Такий набір інгредієнтів безсумнівно відіб’ється на вашій фігурі.

Тому всім бажаючим схуднути і тим, хто просто піклується про своє здоров’я, ідеально підійде дієтичне вівсяне печиво без цукру і борошна, яке легко і швидко можна приготувати вдома самій!

Існує безліч варіацій на тему вівсяного печива, але кулінарний сайт Delikates.me пропонує використовувати тільки дійсно низькокалорійні і поживні речовини.

Дієтичне вівсяне печиво – рецепт приготування в домашніх умовах

Рецепт дієтичного вівсяного печива складається з дуже корисних для здоров’я складових:

  • 1) вівсяні пластівці (НЕ швидкорозчинні);
  • 2) знежирений сир;
  • 3) мед;
  • 4) будь-які фрукти / сухофрукти;
  • 5) кориця.

Весь рецепт полягає в тому, що всі інгредієнти потрібно просто змішати між собою. Точної кількості кожного інгредієнта немає. Для одного дека або приблизно 15 штук печива робіть приблизно так:

  • стакан пластівців (попередньо подрібніть їх у блендері або товкачем)
  • пачка знежиреного сиру (150-250 гр.)
  • чайна / столова ложка меду за смаком
  • жменю фруктів / сухофруктів
  • щіпка / чайна ложка кориці за смаком

Якщо це так-зване «тісто» виходить дуже сухим, можна потроху додавати нежирне молоко або кефір і перемішувати масу. Консистенція, яка Вам потрібна, повинна бути досить густий.

Можна на 15-25 хвилин поставити тісто в холодильник, щоб було легше формувати коржі, або просто викладати їх на папір для випічки, надаючи потрібну форму і приминаючи ложкою зверху.

Рекомендується трохи змастити папір маслом, щоб Ваше низькокалорійне вівсяне печиво не прилипло намертво. Запікати в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах хвилин 15-25.

Користь домашнього низькокалорійного вівсяного печива

Висока поживна цінність вівсяних пластівців дозволяє довго відчувати ситість, що важливо під час дієти Дюка для схуднення, а величезна кількість найважливіших для організму вітамінів і елементів складають добову норму. Наше дієтичне вівсяне печиво допомагає нормалізувати роботу кишечника і засвоювати жири організмом. Непогано для десерту, чи не так?

Знежирений сир – це джерело чистого білка. Його використання в домашньому дієтичному печиво з вівсяних пластівців роблять цю випічку високобілковим продуктом з практично повною відсутністю жирів. А це значить, що таке низькокалорійне вівсяне печиво можна їсти в будь-який час дня, і навіть пізно ввечері.

Цукор однозначно не йде на користь нашому організму, тому що цукор веде до зайвому жиру, зайвий жир, в свою чергу, веде до целюліту, а целюліт доводить дівчат до антицелюлітної дієти і покупки зеленої кави і ягід асаї для схуднення. Цей рецепт вівсяного дієтичного печива без цукру, але це не означає, що печиво буде не солодким. Навпаки, додавши ложку меду або коричневий тростинний цукор до всіх інгредієнтів, Ви подсластите печиво корисним способом.

Наприклад, дієтичне вівсяне печиво з бананом і корицею – просто приголомшливе, ароматне низькокалорійне печиво, яке можна їсти навіть у великих кількостях під час чітингу в дієті.

Даний рецепт можна назвати сирно-вівсяним дієтичним печивом, оскільки це основні його інгредієнти. Тісто з сиру надає будь випічці ніжний смак, і це дієтичне вівсяне печиво не виняток. Всього півгодини і дієтичне печиво готове! А 30 хвилин не так вже й багато для красивої фігури.

Дуже смачні рецепти вівсяного печива

У порівнянні з іншими кондитерськими солодощами, вівсяне печиво більш поживно. Воно містить менше калорій і жиру, більше білка, клітковини і кальцію. Овес володіє декількома корисними для здоров’я властивостями: він покращує травлення, підвищує чутливість до інсуліну і контролює артеріальний тиск.

Рецепти смачних вівсяних печива універсальні і легко адаптуються в дієтичних цілях. Ви можете додавати в тісто родзинки або сушену журавлину, щоб збільшити вміст заліза і калію. Насіння льону і гарбуза підвищать кількість омега-3 корисних кислот. Додавання висівок збільшить обсяг клітковини.

Проте навіть із здоровими добавками вівсяне печиво є десерт. Тому при схудненні і підрахунку калорій обмежуйте себе 1-2 печивом.

Дієтичне вівсяне печиво

Відомий рецепт дуже смачного печива з вівсяних пластівців легко адаптувати в дієтичних цілях, якщо взяти цельнозерновую борошно замість вибіленої. Скоротіть також кількість цукру і використовуйте нежирний кефір. Для приготування печива буде потрібно:

  • півтори склянки пластівців з вівса;
  • 1 стакан цільнозерновий борошна;
  • чверть склянки знежиреного кефіру або йогурту;
  • половина склянки цукру;
  • 1 яйце;
  • половина склянки родзинок;
  • по 1 ч. л. розпушувача і кориці;
  • половина ч. л. солі;
  • 2 ст. л. рослинного масла.

Розігрійте до 180 градусів духовку, вистелити пекарської папером деко. У великій чаші змішайте борошно, корицю, сіль і розпушувач. Окремо перемішайте цукор, йогурт, масло, яйце і з’єднайте цю суміш з борошном.

Додайте в тісто вівсяні пластівці і родзинки. Сформуйте печиво і печіть 10-12 хвилин до утворення золотистого кольору. З суміші виходить близько 40 штук дієтичного вівсяного печива калорійністю по 50 калорій кожне.

Вівсяне печиво без борошна

Приготування вівсяного печива без борошна потребують додавання масла для зв’язки інгредієнтів. При такому складі знижується кількість вуглеводів в десерті, але збільшується вміст жиру. Калорійність печива можна знизити, зменшивши кількість цукру і родзинок в рецепті. необхідно:

  • три чверті склянки пластівців з вівса;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. родзинок;
  • чверть ч. л. соди;
  • трохи солі;
  • 1 ст. л. рослинного масла або розплавленого вершкового масла;
  • 1-2 ст. л. нежирного молока.

Подрібніть в блендері або кухонному комбайні пластівці, змішайте з содою, сіллю і цукром. Додайте інші інгредієнти. Сформуйте печиво і викладіть на пекарської папері на деку. Розігрійте до 190 градусів духовку і випікайте 6 хвилин. Вийде 10-11 печива калорійністю 90-95 калорій на штуку.

Вівсяне печиво з бананом

Дуже простий рецепт для випікання дієтичного вівсяного печива з бананом. Можна використовувати вівсяні пластівці, призначені для швидкого приготування. Оскільки банани солодкі, не знадобиться додавати цукор в тісто. необхідно:

  • 1 стакан пластівців з вівса;
  • 2 стиглих банана;
  • 1 ч. Л. кориці.

Розм’якшіть банани вилкою або блендером до однорідного стану. Додайте корицю і вівсяні пластівці в бананову масу, добре розмішайте.

Розігрійте до 180 градусів духовку, використовуйте Пекарській папір для листа. Круглої ложкою викладайте масу на деко, повинно вийти 20-22 штуки. Печіть 12-15 хвилин.

Харчова цінність такого печива складає 30 калорій на штуку.

В рецепт можна додати ще один інгредієнт, але врахуйте, що це відіб’ється на загальній калорійності печива. Чверть склянки родзинок додасть ще 6 калорій на кожне печиво, а 30 грам горіхів, соняшникового насіння або шоколадної крихти додасть ще 10 калорій на штуку.

Вівсяне печиво з яблуком

Смачне вівсяне печиво вийде, якщо в рецепт додати яблука, а пластівці попередньо розмочити в кефірі.

Яблука додадуть фруктовий аромат вівсяне печиво, додадуть вітаміни і клітковину, а кефір збільшить вміст білка.

Замість цукру можна покласти в тісто мед. Для приготування необхідно:

  • 1 стакан пластівців з вівса;
  • 1 стакан нежирного кефіру;
  • 1-2 яблука;
  • 1 ложка меду;
  • 1 ч. Л. кориці.

Кефіром залийте вівсяні пластівці і дайте їм настоятися 1 годину. Потім дрібно наріжте яблука і додайте в пластівці. Перемішайте суміш з медом і корицею. Нагрійте до 180 градусів духовку. Сформуйте 20 печива і викладіть їх на Пекарській папір, якій застелена деко. Печіть близько півгодини. В одному печиво міститься 35 калорій.

Вівсяне печиво з висівками

Вівсяне печиво буде більш м’яким і ніжним, якщо використовувати вівсяну муку. Її можна зробити самим, перемолу пластівці в блендері або кавомолці. Додайте в тісто висівки, вони збільшать вміст клітковини, корисної для травного тракту. необхідно:

  • 1 стакан пластівців з вівса;
  • 1 стакан висівок;
  • 1 білок від яйця;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ст. л. вівсяної муки;
  • 1 ложка меду;
  • третину склянки родзинок.

Змішайте пластівці з висівками і родзинками. Додайте мед і масло. Останніми покладіть яєчний білок і вівсяну муку, сформуйте тісто. Якщо воно липне до рук, додайте ще трохи борошна.

Нагрійте до 180 градусів духовку, вистелити пекарської папером деко. Зробіть печиво і печіть 20 хвилин до утворення золотистого кольору.

Виходить приблизно 35-40 печива по 30 калорій кожне.

Previous Вживання продуктів, багатих на клітковину: користь клітковини, як виглядає список
Next Гімнастика тибетських ченців «око відродження»: техніка виконання вправ

No Comment

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *