Загружается, подождите...

Вітамінний збір № 2 (Vitaminicaespecies № 2)


основні фізико-хімічні властивості: подрібнена сировина упачках: суміш подрібнених плодів шипшини з цілісними плодами горобини. Шматочкиплодів шипшини тверді, крихкі, зовнішня поверхня блискуча, зрідка матова, більшабо менш зморшкувата, оранжево-червоного, червоного, бордового,темно-бордового, бурувато-червоного кольору, горішки світло-жовтого, інодібуруватого кольору. Плоди горобини яблуковидні, без плодоніжок, 2-5- гніздні,кулясті або овально-кулясті, в поперечнику до 9 мм, блискучі, сильнозморшкуваті, червонувато- або жовтувато-оранжевого кольору. Запах слабий,своєрідний;подрібнена сировина у фільтр-пакетах: сумішнеоднорідних шматочків червонувато-оранжевого, жовтувато-оранжевого, бурувато-червоного,червоного, бордового, темно-бордового кольору, горішки світло-жовті, інодібуруваті, що проходять крізь сито з отворами діаметром 4 мм. Запах слабий,своєрідний;

склад: 1 г збору містить плодів шипшини0,5 г, плодів горобини – 0,5 г.

Форма випуску. Збір.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що впливають насистему травлення та метаболічні процеси. Код АТС А16А Х10хх.

Фармакологічні властивості. Компоненти збору містятьфенольні сполуки, кислоту фолієву, вітаміни С, Р, В1, В2,К, Е, речовини дубильні, каротиноїди, кислоти органічні, цукри, речовинипектинові. Цей комплекс біологічно активних речовин активізує окисно-відновніпроцеси та ферментні системи в організмі, сприятливо впливає на вуглеводнийобмін і регенерацію тканин, сприяє нормалізації проникності капілярів. Воднівитяжки збору чинять вітамінну, загальнозміцнювальну, протиатеросклеротичну,жовчогінну, сечогінну дію; стимулюють секреторну функцію шлунка, регулюютьсольовий обмін, підвищують опірність організму до несприятливих факторівнавколишнього середовища.

Показання для застосування. Гіпо- та авітамінози;геморагічні діатези, кровотечі різного походження; захворювання печінки(хронічний гепатит, холецистит, холангіт); атеросклероз; загальнозміцнювальний засіб при інфекціях,дистрофії, фізичних навантаженнях.

Спосіб застосування та дози. 11 г (1 столова ложка)збору кладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячоїкип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 30 хв.Охолоджують при кімнатній температурі 10 хв, проціджують, залишок віджимають допроцідженого відвару. Об’єм відвару доводять кип’яченою водою до 200 мл.Дорослі приймають у теплому вигляді по 1/2 склянки 2 рази на добу після їди.Діти, залежно від віку, - від 2 столових ложок до 1/3 склянки 2 рази на добупісля їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати.2 фільтр-пакети кладуть у скляний або емальованийпосуд, заливають 100 мл (1/2 склянки) окропу, закривають і настоюють 15-20 хв.Дорослі приймають у теплому вигляді по 100 мл 2 рази на добу після їди. Діти,залежно від віку, - від 2 столових ложок до 1/3 склянки 2 рази на добу післяїди. Тривалість курсулікування визначається лікарем індивідуально з урахуванням характеру, ступенятяжкості та особливостей перебігу захворювання, стабільності досягнутоготерапевтичного ефекту і переносимості препарату.

Побічна дія. При індивідуальнійпідвищеній чутливості до препарату можливий розвиток алергічних реакцій. Припояві побічних реакцій припинити прийом препарату.

Протипоказання. Тромбофлебіт і схильністьдо нього; гіперацидний гастрит.

Передозування. Повідомлень щодопередозування препарату не надходило.

Особливості застосування. Досвід застосуванняпрепарату в період лактації відсутній.

Взаємодія з іншими лікарськимизасобами. Невідома.

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому,захищеному від світла та недоступному для дітей місці. Приготовлену воднувитяжку – у прохолодному (8-15°С) місці не більше 2 діб. Термін придатності - 2роки.
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш ю я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z