Загружается, подождите...

Кукурудзистовпчики з приймочками (Stylicum stigmatis zeae maydis)


основні фізико-хімічні властивості: сухі подрібнені стовпчики та приймочкикукурудзи. Колір коричневий, коричнево-червоний, світло-жовтий. Запах слабкий,своєрідний. Смак з відчуттям слизистості.

склад: 1 упаковка містить 30 г або 50 г кукурудзи стовпчиків з приймочками.

Форма випуску. Стовпчики з приймочками.

Фармакотерапевтична група. Різні препарати, що застосовуються при біліарній патології.Код АТС А05А Х10.

Фармакологічні властивості. Препарати із стовпчиками з приймочкамикукурудзи виявляють жовчогінну, діуретичну, кровоспинну і гіпоглікемічну дію.При прийомі всередину спостерігається збільшення секреції жовчі, зменшення іїв’язкості, зниження вмісту білірубіну, внаслідок збільшення вмісту протромбіну.Прискорення згортання крові.

Показання для застосування. холецистити, холангіти, гепатити з затримкоюжовчовиділення;цистити, сечокам’яна хвороба, набряки, якіобумовлені порушеннями серцевої діяльності;геморагічні діатези, кровотечі різного походження.

Спосіб застосування та дози. 10 г(3 столові ложки) стовпчиків зприймочками вміщують в емальований посуд, заливають 200 мл (1 стакан) гарячоїкип’яченої води, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 30хвилин. Охолоджують при кімнатній температурі 10 хвилин, проціджують, залишоквіджимають до процідженого відвару. Об'єм доводять кип’яченою водою до 200 мл.Приймають внутрішньо в теплому вигляді по ¼ склянки 3-4 рази на день доїди.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції.

Протипоказання. Прискорене згортання крові, збільшенийпротромбіновий індекс, обтураційна жовтуха, тромбофлебіт, підвищена чутливістьдо компонентів препарату.

Передозування. Не виявлено.

Особливості застосування. Перед вживанням відвар рекомендується збовтувати.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалась.

Умови та термін зберігання. Стовпчики з приймочками зберігають у сухому, (прикімнатній температурі 15-25° С), захищеному від світла та недоступному длядітей місці, приготовлений відвар – у прохолодному місці не більше 2-х діб. Термін придатності - 3 роки.
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш ю я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z