Загружается, подождите...

Шлунковий збір № 3 (Species stomachicae 3)


основні фізико-хімічні властивості:суміш неоднорідних частиноктемно-зеленого кольору з оранжевими і жовтувато-білими вкрапленнями, зароматним запахом. У медичній практиці використовується у вигляді настою –водної витяжки гіркувато-пряного, злегка охолоджуючого смаку;

склад: до складу збору входять: крушини кора (30 %), кропиви листя (30%),м’яти перцевої листя (20 %), валеріани з коренями кореневища (10 %), лепехикореневищ (10 %).

Форма випуску. Збір.

Фармакотерапевтична група. Шлунковий засіб, що впливає на систему травлення. Код АТС А16АХ10**.

Фармакологічні властивості. Збір шлунковий (речовини що входять доскладу рослин) викликає хімічне подразнення рецепторів слизової оболонки шлункаі кишечнику, що обумовлює його регулюючий вплив на функції, у тому числімоторику вказаних відділів шлунково-кишкового тракту.

Показання для застосування. Препарат призначають при диспепсіях,запорах, синдромі подразненого кишечника, що супроводжуються запорами.

Спосіб застосування та дози. 1 столову ложку збору кладуть в емальованийпосуд, заливають 200 мл кип’яченої води кімнатної температури, закриваютькришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хвилин. Охолоджують прикімнатній температурі 45 хвилин, проціджують, залишок віджимають допроцідженого настою. Настій доводять кип’яченою водою до 200 мл. Доросліприймають у теплому вигляді по 1/2 склянки 2 рази на деньза 15–20 хвилин до їди. Діти залежно від віку – від 1 столової ложки до 1/3склянки 2 рази на день за 15–20 хвилин до їди. Перед вживанням настійрекомендується збовтати.

Побічна дія. Можуть спостерігатися диспепсія, біль у животі,шкірний висип.

Протипоказання. Вагітність, годування груддю.Підвищеначутливість до компонентів препарату.

Передозування. Не відомі.

Особливості застосування. Не рекомендується застосовувати препарат під часвагітності та годування груддю.2

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не встановлена.

Умови та термін зберігання. У сухому, недоступному для дітей та захищеному відсвітла місці при кімнатній температурі (15–25 ºС). Приготовлений настій зберігають у прохолодному місці (8–15º С) небільше 2-х діб.Термін придатності – 2 роки.
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш ю я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z