Загружается, подождите...

Гліцериновісупозиторії амеда (Glycerinsuppositories ameda)


міжнародна та хімічна назви: glycerol, пропан-1,2,3-тріол;

основні фізико-хімічні властивості: майже білі супозиторії довгастої форми з загостреним кінцем;

склад: 1 супозиторій містить гліцерину 0,88 г або 2,63 г;допоміжні речовини: кислота стеаринова, натрію бікарбонат. Форма випуску. Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група. Послаблюючий засіб для ректального застосування. Код АТС А06A G.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. В організмі гліцеринокислюється до вуглекислого газу і води. У чистому вигляді гліцерин маєподразливу дію, яка зникає при додаванні води (до 30–50 %), вазеліну, ланоліну.Гліцерин зменшує подразливу дію багатьох лікарських засобів. При застосуванні увигляді ректальних супозиторіїв полегшує проходження і виведення калових мас.Фармакокінетика. Всмоктування: практично не всмоктується в шкіру,але добре всмоктується в слизові оболонки.

Показання для застосування. Запор, очищення шлунку, особливо у тихвипадках, коли застосування пероральних препаратів неможливо.

Спосіб застосування та дози. Супозиторії застосовують коли це потрібно. Супозиторійвводять в пряму кишку і тримають там протягом не менше 5 хв, якщо невідбувається випорожнення раніше. Через 5-10 хв. після застосування супозиторіювідбувається очищення шлунку. Залишки супозиторію видаляються з організму разомз каловими масами. Дорослим і дітям старше 5 років призначають по 1 супозиторію(що містить 2,63 г гліцерину), 1 раз на добу. Дітям молодше 5 років призначаютьпо 1 супозиторію (що містить 0,88 г гліцерину), 1 раз на добу. За необхідностідозу збільшують до 2 супозиторіїв на добу.

Побічна дія. Не виявлені.

Протипоказання. Підвищена чутливість (алергія) до компонентівпрепарату.

Передозування. Часте рідке випорожнення. Проходить самостійнопісля відміни препарату.

Особливості застосування. Гліцеринові супозіторії діють швидше заклізму та оральні послаблюючі засоби.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не описана.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла танедоступному для дітей місці, при температурі від 2 до 25 °С. Термін придатності – 2 роки.
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш ю я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z