Загружается, подождите...

Горобиниплоди (Fructus sorbi)


міжнародна назва: Sorbus аucuparia;

основні фізико-хімічні властивості: плоди горобини звичайної (Sorbus aucupariaL.) містять кислоту аскорбінову, вітаміни Р, К, каротин, кислоти органічні(лимонна, яблучна, сорбінова), пектинові сполуки, гіркі речовини, спирт сорбіт,сорбозу.

Форма випуску. Плоди.

Фармакотерапевтична група. Полівітамінні засоби. Засоби, що регулюютьметаболічні процеси. Код АТС А 16АХ10.

Фармакологічні властивості. Препарати із плодів горобини єполівітамінним засобом. Мають в'яжучу, сечогінну, жовчогінну та кровозупиннудію.Показання для застосуванняЗастосовують для профілактики талікування цинги. Також використовують як сечогінний та кровоспинний засіб.

Спосіб застосування та дози. 10 г плодів (1 столова ложка) кладуть вемальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) гарячої перевареної води,закривають кришкою і нагрівають у киплячій воді (на водяній бані) 15 хвилин,охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують. Сировину, щозалишилася, віджимають до процідженого настою, і об’єм останього доводятьперевареною водою до початкового об’єму 200 мл. Приймають внутрішньо по 1/2склянки 2-3 рази в день після їжі. Курс лікування залежить від характерузахворювання, його виразності, характеру комплексної терапії.

Побічна дія. Відсутня.

Протипоказання. Не встановлені.

Передозування. Не спостерігалося.

Особливості застосування. Слід дотримуватися способу приготування настою зметою збереження активності вітаміну С.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

Умови та термін зберігання. Плоди зберігають у сухому, захищеному від світламісці, при кімнатній температурі (15-25°С). Термін придатності - 2 роки.
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш ю я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z