Загружается, подождите...

Ромашки квітки (Flores chamomillae)


міжнародна назва: Matricaria Chamomilla;

основні фізико-хімічні властивості: квіткові кошики напівкулевидної або конічноїформи. Колір жовтий або жовто-зелений. Запах сильний, ароматний. Смак пряний,гіркуватий, злегка слизистий:

склад: 1 пачка містить 50 г або 100 г квіток ромашки.

Форма випуску. Квітки.

Фармакотерапевтична група. Різні дерматологічні препарати. Код АТС: D11AX20**

Фармакологічні властивості. Квітки ромашки містять єфірну олію, азулен,апигенин, антемісову кислоту та інші біологічно-активні речовини. Азулен маєпротизапальні властивості, гальмує алергічні реакції стимулює процесирегенерації. Апигенин (5,7,4 - Триоксифлавон), що міститься в квітках, чинитьспазмолетичну дію.

Показання для застосування. Внутрішньо застосовують при спазмахкишечнику, метеоризмі, диареї, гострих респіраторних інфекціях; зовнішьо - пристоматиті, гингівіті, пародонтозі, геморої; у клизмах - при проктиті,парапроктиті, сигмоїдитії і т. ін.

Спосіб застосування та дози. 10 г (4 столові ложки) квіток ромашкикладуть в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) води кімнатноїтемператури, закривають кришкою і настоюють на киплячій водяній бані 15 хвилин.Охолоджують при кімнатній температурі 45 хвилин, проціджують, залишоквіджимають до процідженого настою. Настій доводять кип, яченою водоюдо 200 мл. Приймають від 1 до 5 ст. ложок 2-3 раза на день після їжі. Вживаютьтакож у клізмах, зовнішньо для полоскань, приймочок, ванн. Перед застосуваннямдітям (залежно від віку) від 1 до 3 столових ложок 2-3 раза на день.

Побічна дія. Молливі реакції підвищеної чутливості.

Протипоказання. Підвищена чутливість.

Передозування. Не спостерігалось.

Особливості застосування. Перед вживанням настій рекомендується збовтувати..

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не вивчалась.

Умови та термін зберігання. Квітки зберігають у сухому, прохолодному(при температурі 8-15 0С, вологості 30-40 %), захищеному від світлата недоступному для дітей місці, приготовлений настій – у прохолодному місці небільше 2 діб. Термін придатності – 1 рік.
а б в г д е ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш ю я
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z